BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #831689 przez ilona88
Wiolcia na ostatniej wizycie nie miałam robionego USG, ale teraz chyba powinnam mieć:) bolą mnie bardzo plecy, nie mogę znaleźć pozycji dla siebie. Idę zrobić masaż prysznicem może trochę ulży...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #831693 przez martyska
Ilona. Mi na te bóle pleców pomaga ten tzw. "Wężyk" kupilam sobie taki naprawdę wygodny i powiem ze idzie się na nim bardzo wygodnie ulozyc :)

10 lata 10 miesiąc temu #831694 przez gossik
Dziewczyny mam takie małe pytanko. Czy nadal często chodzicie siusiu czy w drugim trymestrze trochę ten problem się uspokoił, albo w ogóle Was nie gnębił? Ja zazwyczaj w nocy wstawałam dwa razy do wc, a od kilku dni przesypiam całą noc bez takiej potrzeby.. Nie wiem czy tak powinno być czy jak :P

10 lata 10 miesiąc temu #831698 przez wiolcia1004
Ja wstaje dwa razy w nocy ale ja rowniez bardzo duzo pije.

10 lata 10 miesiąc temu #831701 przez martyska
Powiem Ci gossik ze ja nadal ciągle chodze do toalety wiec nie wiem jak powinno być :-)

10 lata 10 miesiąc temu #831740 przez ilona88
Ja najgorzej jak się położę to wtedy wstaję do WC co chwilę ale nie powiem bo w ciągu dnia też często chodzę bo czuję ucisk na pęcherzu a jak przychodzi co do czego to okazuje się, że jest prawie pusty...prysznic pomógł i ból ustąpił...miałam się nie chwalić do poniedziałku ale co tam, otóż czuję od kilku dni ruchy dziecko. Nie jest to motylek a raczej mały źrebaczek. Kopniaki nie są mocne ale dobrze wyczuwalne...strasznie to przyjemne jak po obiadku siadam na kanapę a w brzuchu dyskoteka gra:)

10 lata 10 miesiąc temu #831742 przez carmen12345
To musi być cudowne uczucie :D czekam niecierpliwie, kiedy też poczuję łaskotanie.
W pierwszej ciązy to chyba możliwe dopiero około 20 tygodnia więc poczekam jeszcze troszkę.
:( Ja z chodzeniem do WC mam tak samo jak w pierwszym trymestrze, najlepiej to co pół godziny ..jest to czasem uciązliwe szczególnie w podróży itd :(

10 lata 10 miesiąc temu #831747 przez magduska
ilonka pewnie super uczucie :)
a ja nic narazie nie czuje,a wiem,ze niektore z was pisaly,ze juz dawno cos czuly ;) kurcze,to teraz nie wiem czy powinnam sie martwic,czy zaczekac ;)

co do chodzenia do wc,to ja nadal czesto,mialam takich kilka nocy,ze nie wstawalam do wc,a teraz znowu czuje ucisk na pecherz i niestety trzeba zwlec sie z lozka ;) :) choc sie nie chce przerywac spania :)

10 lata 10 miesiąc temu #831748 przez ilona88
Carmen ruchy można poczuć dużo szybciej, ja np. jestem dopiero w 18 tygodniu a Agnilla czuje ruchy już ok tygodnia a tez jak ja w 18 jest. Także nasłuchuj i czuwaj:)

10 lata 10 miesiąc temu #831756 przez gossik
Magduska nie martw się ja też nie czuję tych ruchów, a jak tak Was czytam to sama wyszukuje jakiegoś sygnału, który świadczyłby o tym, że jednak coś się rusza i jak na razie to raczej omamy niż rzeczywiście ruchy i tylko mnie to dołuje :P
Poza tym znowu wynalazłam sobie kolejny problem, że skoro mniej chodze do wc to może coś jest nie tak, co ze mnie za głupi człowiek :P chyba powinnam wybrać się do psychologa ;)

10 lata 10 miesiąc temu #831761 przez Seeley91
Witajcie dziewczynki :)
Dołączę do was z niewielkim opóźnieniem.

W sumie będę na końcu, bo termin mam przesunięty na 31 lipca :)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #831762 przez ilona88
Selley91 cześć:)

Dziewczyna, może któraś chętna aby zrobić listę wszystkich Lipcówek bo trochę nas tu jest:) Jako, że Agnilla rozwiązała worek z Lipcówkami typuję ją do wykonania listy:)

Gossik bo dostaniesz klapsa za te wyszukiwanie problemów! Nie wolno i już:) Ja na początku myślałam, że to w jelitach mi się przesuwa ale jak obudziłam się o 4 nad ranem bo poczułam kopniaczka to wiedziałam, że to moje dzieciątko ćwiczy karate. Mnie znów plecy zaczynają boleć i boki...

10 lata 10 miesiąc temu #831766 przez gossik
Ilona jak poczuję takie kopniaczki jak Ty to przysięgam, że przestanę szukać problemów :P Zazdroszczę :D:D

Magduska tak dla pocieszenia to znalazłam taki wątek- wiem, że nie czytasz internetu żeby się nie stresować, ale tam akurat nie ma nic strasznego, więc jeśli chcesz się uspokoić to możesz zerknąć ;) wizaz.pl/forum/showthread.php?t=602242

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #831770 przez Seeley91
Ja na USG widziałam jak moje fika, szkoda tylko, że tego nie czuć chociaż pewnie po jakimś czasie i tego będę miała dosyć :D:D :blush:

10 lata 10 miesiąc temu #831771 przez gossik
Ilona jestem jak najbardziej zaa, Agnii przejawia zmysł organizatora więc najlepiej jej to wyjdzie heh :P A co do Twoich pleców to jak będziesz teraz u ginka to zapytaj czy możesz stosować jakieś maści, okłady lub coś w tym stylu, może coś Ci ciekawego doradzi bo skoro już teraz odczuwasz takie dolegliwości to później będzie jeszcze gorzej pewnie, choć oczywiście w ogóle Ci tego nie życzę :P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka