BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #832101 przez Agnilla
ja dobre opinie słyszałam o tołpie ogólnie, ale nie znam nikogo kto by stosował. ja uzywam mustele, dalam ost 100zl, ale tak sie boje rozstepow, ze masakra :P
noo helenne jak na imprezowiczke to faktycznie ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #832120 przez wiolcia1004
Podobno na rozstępy najlepsza jest oliwka a szczegolnie oliwka w zelu.

10 lata 10 miesiąc temu #832125 przez marzena25
Przez pierwsze miesiące używałam prawie tylko oliwki ale teraz brzuszek robi się coraz większy i sama oliwka może nie wystarczyć,

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 10 miesiąc temu #832126 przez ilona88
Ja też się przymierzam do zakupu nowego kremu... Dziś poczułam mocnego kopniaczka jak zadzwonił dzwonek do drzwi i mój pies zaczął szczekać:) Trzymajcie jutro kciuki. Wizytę mam na 11:00.
Buziaki

10 lata 10 miesiąc temu #832129 przez wiolcia1004
ilona88 powodzenia jutro:) pochwal sie czy juz cos widac:) Dzieciątko sie przestraszyło i dalo ci kopniaka:P

10 lata 10 miesiąc temu #832211 przez Agnilla
czekamy na nowe wieści :) kurde tak to ja fasoli nie czuje, a chciałabym :) no nic, pozostaje czekać :)

10 lata 10 miesiąc temu #832215 przez magduska
marzena,ja opryszczke mam nie pierwszy raz,u mnie nie wazne czy jest zima czy lato gorace,poprostu mam i tyle ;) wiem,ze jak ktos,kto nigdy jej nie mial i zarazi sie nia w ciazy pierwszy raz,to jest niebezpieczna.
nie chce sie dodatkowo stresowac i mam nadzieje,ze wszystko bedzie z maluszkiem ok :)

ilonka trzymam mocno kciuki jutro za ciebie,daj znac po wizycie :)

agni ja narazie swojej fasolinki nie czuje ;) a wy chociaz juz cos poczulysciee

a gdzie Gabii? Weekenduje :)

10 lata 10 miesiąc temu #832219 przez Agnilla
Gabi pewnie wygrała mecz i imprezuje z radosci ;)
u nas na testach owu tez jest dziewczyna z opryszczka, pisala dokladnie to samo, ze jak sie ma od dawna to luz, gorzej nabyc ją w ciazy
ja miewam, na szczescie baaaaardzo rzadko opryche, nienawidze jej :P
dobrej nocy!

10 lata 10 miesiąc temu #832224 przez magduska
no niestety taka moja uroda hehe :) ja tez jej nie lubie :dry:
a gabi niech sie bawi mamuska :silly:

rowniez zycze wam milej nocy :) mamuski i spokojnej

10 lata 10 miesiąc temu #832231 przez Cania
Witam :)

Zagladnelam tu przez przypadek ale bardzo się z tego ciesze :) Ja również mam termin na 5go lipca, tak jak zalozycielka tego watku :)

Poczatkowo z mezem nie mogliśmy uwierzyć... w dniu spodziewanej miesiączki zrobiliśmy test i... niby były dwie kreski, ale ta druga jakas taka bardzo niewyrazna... sytuacja powtorzyla się z trzema innymi testami, wiec nie wiedzieliśmy czy możemy się już cieszyc, czy jeszcze nie, ale zrobiliśmy bete i wszystkie wątpliwości zostały rozwiane. A teraz skonczylismy 18 tydzień i mamy się bardzo dobrze :) Na USG widzieliśmy już nozki i raczki naszego maleństwa i słyszeliśmy serduszko. W tym tygodniu może poznamy plec? :) Maz oczywiście liczy na syna, w końcu to pierwsze dziecko a mezczyzni zazwyczaj bardzo chcieliby mieć tego pierworodnego :) Ale ja wiem, ze jak będzie dziewczynka, to będzie ukochana coreczka tatusia :) Najwazniejsze ze będzie :)

Jeśli chodzi o dolegliwości to pierwszy trymestr minal zaskakująco dobrze, bez rewolucji i rewelacji - owszem, było mi niedobrze, ale na szczęście obylo się bez 'zwrotow przez sztag'. Ale żeby nie było za kolorowo, to z drugiej strony codziennie musze się kluc Clexanka (mam genetyczna przypadlosc - trombofilie wrodzona, a ciaza powoduje, ze prędzej mogą się robic zatory lub zakrzepy). Także zawsze cos... Ale i do tego da się przyzwyczaic i przejść z tematem do porządku dziennego :) Pisalyscie o najlepszych kremach na rozstepy... Mi niestety już zdazyly się zrobic, choć smaruje się kilka razy dziennie roznymi specyfikami. Najwazniejsze, ze maleństwo ma się dobrze i dzień za dniem idziemy do przodu :)

Powiedzcie mi, pracujecie jeszcze? Kiedy zamierzacie zacząć odpoczywać? Ja poki co czuje się dobrze i atmosferę w pracy mam przyjazna, wiec pracuje i jeszcze nie mam zamiaru siedzieć w domu :)

10 lata 10 miesiąc temu #832232 przez Agnieszka_H
Witam kochane mamuski!
Ja zrobiłam pierwszy większy zakup
allegro.pl/baby-raj-20el-posciel-lozeczk...tis-i3936529054.html
Wybrałam miś czekoladowy tylko z ciemnym lozeczkiem mam nadzieje ze malenstwu będzie wygodnie:D

Nom mnie wlasnie dość mocno zaczął brzuch ciągnąć więc rosnie a już mam dość spory jak na pierwsza ciaze ale mnie to cieszy niech rosnie:))

Mama Aniołka~Józio 5.04.13
Mama Aniołka~12.08.13

10 lata 10 miesiąc temu #832299 przez magwoj
Witam Mamusie,

Co do zwolnienia, to chciałabym pójść od 17 lutego, ja również mam przyjazną atmosferę w pracy, ale nie ukrywam że strasznie się męczę. Po za tym wstawanie o 5 rano stwarza mi nie mały problem, nawet chodzenie spać o 21 nie wiele mi tu pomaga.

Jeśli chodzi o częste oddawania moczu, to u mnie w ogóle nie było tego problemu, mam mały problem z przyjmowaniem płynów, staram się pić dużo, ale nie odczuwam pragnienia :( .

Ja na razie smaruje się ziaji mamma mia do tego codziennie pod prysznicem smaruje się szorstka rękawicą, odpukać nie czuje żadnego swędzenia skóry ani żadnych rozstępów jeszcze,
oby tak zostało :P

Mój maluszek jest kapryśny nie zawsze go czuje, czasami w nocy potrafi aż mnie obudzić,
takie kopniaki mi prezentuje, ale cudowne to uczucie :kiss:

10 lata 10 miesiąc temu #832317 przez wiolcia1004
Agnieszka H łożeczko sliczne i słodkie napewno malenstwu bedzie wygodnie. Dziewczyny jak sie meczycie idzcie na zwolnienie po co sie niepotrzebnie meczyc i wstawac tak rano my musmimy teraz duzo spac bo pozniej mozemy o tym zapomniec:)

10 lata 10 miesiąc temu #832361 przez agnieszka89
Cześć mamusie mogę się do was dołączyć.
Jestem w pierwszej ciąży termin mam na 17 lipca 2014 r. Jutro mam usg mam nadzieje ze zobacze juz czy to chłopczyk czy dziewczynka
Czytałam ze niektóre z was czuja juz kopniaczki ja niesttety ciagle czekam
Pozdrawiam

10 lata 10 miesiąc temu #832365 przez agnieszka89
Agnieszka_H
zestaw jest cudowny jak tylko Ci przyjdzie daj znać czy jest równie piękny jak na zdjeciu Myśle że też się na taki skusze :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka