- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- ilona88
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- wiolcia1004
- Wylogowany
- rozmowna
- Sens mojemu życiu nadaje moja kochana księżniczka
- Otrzymane podziękowania: 34
- ilona88
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96
ja jakos bardzo sceptycznie podchodzę do prowadzenia ciąży w nfz... korzystam z pakietu lux med i jestem zadowolona, zwłaszcza ze oprócz ginekologa, usg i standardowych badan ciążowych dochodzi mi jeszcze comiesieczna wizyta u hematooga i również komplet badan z ta wizyta zwiazanych. No i mam komfort umawiania się na konkretna godzine a nie przepychania przez kolejke... to tez jest ważne, zwłaszcza jeżeli chce się ciagle pracować. Niby pracodawca ma obowiązek udzielić wolnego na badania związane z ciaza, ale...
Jeśli o USG chodzi to lux med. faktycznie ma w planie trzy badania, jednak ja uważam, ze jeśli wszystko jest w porządku, to nie ma co przesadzac i badac się na każdej możliwej wizycie. Choc nie przecze, ze kazda możliwość podglądania maleństwa jest niesamowita! I najchętniej podgladalabym caly czas! Ale tak jak mowie, nie ma co przesadzac jeśli lekarz uważa, ze nie ma potrzeby, bo malec rozwija się prawidłowo.
tez zapisałam nas do szkoly rodzenia na kwiecień a na przygody kiwi niestety nic nie potrafie Wam poradzić...
- agnieszka89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 23
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
co do zusu, to za kazdym razem jak mam L4 do danego dnia, to na drugi dzien, max 2 mam pieniądze na koncie. zalezy o ktorej godzinie zus wykona przelew. jesli dlugo nie dostaniecie kasy dzwoncie tam, bo to moze pracodawca nie spelnic wymogow i miec braki w zusie. u mnie byly jakies niedociagniecia, zus zadzwonil do pracy, ksiegowa uzupelnila co miala i wszystko gra. teraz moge sobie rozplanowac zakupy, bo wiem kiedy kasa wplynie
uzupełniłam tabelke
- martyska
- Wylogowany
- rozmowna
- skarbek nasz kochany:*:*:*:*
- Otrzymane podziękowania: 41
- margollka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
www.rodzicpoludzku.pl/Ciaza/Badania-USG-w-czasie-ciazy.html
moze dobrym pomyslem byloby kupic sobie stetoskop za niewielkie pieniadze i podsluchiwac jak dzieciaczkowi bije serduszko, zeby zaspokic swoja ciekawosc, co wy na to?
Agnila, jakie informacje trzeba podac, zebys mogla uaktualnic informacje w tabeli?
- Agnieszka_H
- Wylogowany
- gaworzenie
Plus usg 3d 4d na ktore sie wybieram za dwa tygodnie.
Ja jeszcze na zwolnienie sie nie wybieram myśle ze pójdę w 8 miesiacu(oczywiście jak wszystko będzie dobrze).Tymbardziej ze mi nie łatwo iść na zwolnienie mając swoją firmę a nie chce wszystkiego zostawiać na głowie męża:)
- malgorzatawalak
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 25
- magwoj
- Wylogowany
- gaworzenie
fajne uczucie. Trochę zajęło mi czasu zanim udało się znaleźć serducho
Szkoda, że nie ma możliwości podglądania malucha wtedy kiedy ma się ochotę.
Kochane, czy któreś z Was farbowały? bo ja niestety posiadam już niezbyt estetyczne
odrosty i zastanawiałam się jakiej farby ze spokojnym sumieniem mogę użyć?
Polecicie coś?
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
margo masz tabelkę na 1 str, podeslij mi swoją datę porodu i płeć, jeśli już znasz
- magwoj
- Wylogowany
- gaworzenie
www.rossnet.pl/Artykul/Farby-do-wlosow-R...-juz-w-Polsce,199199
Trochę mam wątpliwości przed tym farbowaniem , ale bycie w ciąży raczej nie powinno być powodem do tego, żeby czuć się zaniedbana i źle.
Co myślicie?
Datę porodu mam wyznaczoną na 23 lipca, płci jeszcze nie znam 17 lutego idę na USG i mam nadzieje, że się dowiem, bo chciałabym powoli zacząć kupować te wszystkie słodkie rzeczy
- alisek
- Wylogowany
- gaworzenie
- "Kto pyta nie błądzi .."
co do farbowania włosów to powiem szczerze, że przez pierwszy trymestr bardzo się męczyłam bo wcześniej robiłam odrost u fryzjera co miesiąc, a naczytałam się jak to źle wpływa na dziecko czułam się niefajnie z tymi odrostami ale stwierdziłam, że dzidziuś jest ważniejszy niż wygląd(powiem szczerze że opinie są podzielone i jedni lekarze twierdzą,że można jak najbardziej farbować a inni lekarze zabraniają).
Na początku drugiego trymestru(ponoć wtedy już można) poszłam do fryzjera i powiedziałam, że jestem w ciąży,w końcu Jestem zadowolona A co do farb to najlepsze są ziołowe henny ale to raczej na kolory typu rudości lub ciemne.Moim zdaniem blondy bez amoniaku nie wyjdą
www.khadi.pl/farby-do-wlosow-dla-kobiet-w-ciazy
www.lorealparis.pl/koloryzacja/kolor/cas...-hebanowa-czern.aspx
- ilona88
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja dziś zaczynam pić Smecte. W nocy obudził mnie ból brzucha i oczywiście biegunka...rano zjadłam śniadanie...ból brzucha i biegunka...Powiedzcie mi czy po doustnym probiotyku Lacibios Femina może wystąpić biegunka? Bo właśnie sobie przypomniałam, że w sobotę łyknęłam jedną tabletkę...