- Otrzymane podziękowania: 9
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- marzena25
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
- Lyanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 39
Przepraszam, ze mało się udzielam...ale jakaś taka zalatana jestem ostatnio. Praca...dom...obowiązki, a jeszcze przygotowujemy się z narzeczonym do ślubu, więc same wiecie ile wszystkiego trzeba ogarnąć
Ale co tam...damy radę.
Ja mam termin tak jak pisałam na 16 lipca według USG, chociaż początkowo termin miałam ustalony na 25 lipca - trochę duża rozbieżność, czy jak myślicie??
Z wagą jestem do przodu 2kg, brzuszek rośnie, dzidzia też...tylko ruchów jak na razie brak. Ale cierpliwie czekam
Pozdrawiam gorąco i idę wcinać racuchy z jabłkami
- marta0488
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 6
staram się na bieżąco Was czytać. Przepraszam , że dawno się nie odzywałam, ale u mnie jakoś nic się nie dzieje, nudy po prostu
Dobrze się czuję, mam więcej energii niż na początku i jak na razie udało mi się uniknąć przeziębień i tego typu rzeczy. Odpukać bo męża chyba właśnie coś rozkłada :/ mam nadzieję, że szybko się wykuruje.
Dzisiaj kupiłam kilka ciuszków w neutralnych kolorach dla bobasa - mała rzecz, a jak cieszy:)
W sobotę idę do lekarza więc może do 3 razy sztuka i teraz maleństwo się odpowiednio ułoży, żeby zobaczyć w końcu płeć
Trzymajcie kciuki:)
Czekam na ruchy Dzidziusia bo na razie jeszcze cisza. Niech da znać mamie, że ktoś tam jest w środku-nie mogę się doczekać
A propos jedzenia to ja zaraz lecę wcinać naleśniki z powidłami
Pozdrowienia
- agnieszka89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 23
- carmen12345
- Wylogowany
- gaworzenie
- Czekamy na Ciebie nasze słoneczko
- Otrzymane podziękowania: 2
Główne miejsce bólu to oczywiście krzyż, szczególnie przy wstawaniu czy po długim siedzeniu w jednej pozycji. Chyba typowy objaw ciążowy, szkoda tylko że taki nieprzyjemny
- agnieszka89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 23
- Agnieszka_H
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
W drugim to koszt 260 zamiast 300 w tym zdjęcia oraz film na DVD.
Ja wizytę mam na poniedziałek ale jutro będę przekładać i pójdę dopiero gdzies za dwa tygodnie.Bo mąż nie da rady a bardzo chce iść ze mną.Zreszta chodzi ze mną na każda wizytę kontrolną.
Nad 3d4d długo sie nie zastanawialiśmy.Chce wiedzieć czy dzieciatko jest zdrowe a jesli ma coś chorego to jesli mozna mu już pomoc dlaczego nie.
Przeciez zdrowie skarba najwazniejsze.
- malgorzatawalak
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 25
- magwoj
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
migreny? Totalny brak energii ;(
Ja dostałam wyprawkę od mojej bratowej, skrzętnie liczy na to że będziemy mieli chłopaka i załadowała mnie już wszystkimi przesłodkimi rzeczami wraz z wózkiem, nosidełkiem i nawet osuszaczem do buteleczek. Ja na USG idę 17.02. wraz z mężem bardzo spodobało mu się
podglądanie malucha, mam nadzieje że dowiemy się czy chłopiec czy dziewczynka. Ja osobiście nie mam szczegółowych preferencji najważniejsze by było zdrowe.
Kochane ostatnio czytałam artykuł w M jak Mama na temat zwolnień lekarskich, wypowiadały się w nim kobiety, które zdecydowały się pracować do końca ciąży. Bardzo nie spodobało mi się negatywne podejście do Mam, które poszły na zwolnienie lekarskie, twierdzą że niektóre
wymuszają takie zwolnienie. Ja uważam, że to każdego indywidualna spawa, ja też mam prace która jest bardzo prorodzinna i wszyscy się u mnie cieszą, że jestem w ciąży, ale nie zmienia to faktu, że mdłości, bóle pleców, częste bóle głowy i do tego wszędobylska skleroza, na pewno nie wpływają dobrze na dziecko, na mnie i na efektywność w pracy.
Co wy o tym myślicie?
- malgorzatawalak
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 25
Ja osobiscie tez spotkalam sie ze stwierdzeniem ze same mlode kobiety robia sobie i innym krzywde bo jak tylko dowiedza sie o dziecku od razu ida na zwolnienie i ktos musi przez nie wiecej pracowac i pracodawcy nie chca potem zatrudniac...ale gdyby oni mieli na uwadze zycie swojego dziecka pewnie zrobili by tak samo
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- martyska
- Wylogowany
- rozmowna
- skarbek nasz kochany:*:*:*:*
- Otrzymane podziękowania: 41
Ja tez jestem na zwolnieniu od początku ponieważ juz raz poronilam i gin nawet nie debatowal na ten temat od razu mi wypisal. I wiele zależy od warunków pracy u mnie wszystkie chodzą od razu na zwolnienie bo praca jest naprawdę ciężka i w bardzo niskiej temperaturze wiec nie ma nawet innej opcji. Ja się cieszę ze jestem na zwolnieniu mogę być spokojna o dziecko i szykować wyprawke
- wiolcia1004
- Wylogowany
- rozmowna
- Sens mojemu życiu nadaje moja kochana księżniczka
- Otrzymane podziękowania: 34
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa