BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #834477 przez Magdalen
A tym tez sie musze pochwalic bo jest swietne:D to jest mojej corki :D czesto na nie patrze :D Ta raczka po broda .. no wiecie poza do zdjecia :D he :D

Ma ktoraś z Was jakieś obawy przed jakimis komplikacjami przed samym porodem ktory moze zakonczyc sie cesarka ?? Tak mnie ostatnio przechodza takie mysli ... ale bardzo bym nie chciala byc cieta, boje sie tego ale poki co nie ma zadnych powodow do cesarki wszystko jest dobrze i mam nadzieje ze tak zostanie .. ... Porod naturalny nie jest wcale taki straszny !!!!!!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #834523 przez Agnilla
ooo widze, ze sie udalo ze zdjeciem, super! :)
ja to codziennie oglądam porodówkę na TLC, ale chyba już przestanę :P

10 lata 10 miesiąc temu #834580 przez Magdalen
Nooo udalo musialam mniejsze zdj zrobic :D a tez ogladalam ale juz raz to przechodzilam to wiem jak jest ... zawsze to ogladalam bo ciekawa bylam co i jak :D ale... :D

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #834597 przez Cania
Magdalen, ja się przez chwile balam, bo na poprzednim USG lekarz podejrzewal mięśniaka na przedniej scianie macicy (wymierzyl mu 2cm średnicy), jeśli by miał rosnąć to mogloby to być przeciwskazanie do naturalnego porodu. Ale dzisiejsze USG wykluczylo mięśniaka, nic tam ciekawego tej natury się lekarz nie dopatrzyl :)

ja tez chciałam się moim Skarbem pochwalić :) o ile uda mi się to zdjecie zalaczyc...

Na badaniu nic tylko tymi raczkami wokół buzi przebierala. Smialismy się ze może probuje się czesać, skoro na nia patrza, w końcu to dziewczynka, chce ladnie wygladc :D
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #834631 przez Agnilla
no proszę jak nam robaczki rosną :)
ja też mam mięśniaka, tzn miałam duzo szybciej przd zajeściem, teraz w ciazy lekarz mówi, ze jest ok, wiec narazie sie nim nie martwie. laski, które znają płec, co z imionami, myślałyście juz? :)

10 lata 10 miesiąc temu #834640 przez Cania
myśleliśmy z mezem nad Julka. Wiem ze to bardzo popularne imie i Julek jest pelno, ale od zawsze mi się to wlasnie imie podobalo :) Poki co taka jest wersja, ale wiadomo, może się jeszcze pozmieniać jak zaczniemy bardziej o tym myslec :) Poki co informacja, ze to dziewczynka, jest zbyt nowa :D :)

10 lata 10 miesiąc temu #834645 przez Agnilla
ja bym chciala dziewczynke, imiona mam wybrane, ale tak sie nakrecilam na dziewczynke, wybralam lozeczko, ze jak sie okaze chłopiec to chyba bedzie w babskich ubrankach chodzil :P

10 lata 10 miesiąc temu #834654 przez Cania
Agnilla w takim razie z całego serca zycze Ci dziewczynki! :) poki co ja zadnych zakupow nie robiłam :D Ale historie o chłopcach w babskich ciuchach znam :) Moja tesciowa bardzo chciała mieć dziewczynke i była pewna, ze trzecie dziecko to będzie wlasnie dziewczynka - i w efekcie mój najmłodszy szwagier jak był malutki to był ubierany w dziewczęce rzeczy :D

10 lata 10 miesiąc temu #834660 przez Agnilla
o matko :) nie nie to ja ubranek jeszcze nie kupuje, czkam na konkrety :) ale chcialabym, nie powiem :)

10 lata 10 miesiąc temu #834697 przez karolinkanice16
Witam Was lipcowe mamusie :).

Jestem mamą lipcową 2013 :). Weszłam poczytać jak u Was i mi się na wspomnienia wzięło, jak byłam na tym samym etapie co Wy :).

Kibicuję każdej z Was, oby zdrowo do końca i szczęśliwych rozwiązań :kiss: :) Pozdrawiam z moim prawie 7 miesięcznym synkiem :).

10 lata 10 miesiąc temu #834701 przez Agnieszka_H
karolinkanice16 Dziekujemy bardzo:))

Kurde mi tez zaczęły strasznie wypadac włosy choć wsumie mam bardzo gęste tak więc raczej łysa nie będę.Ale cholernie mi to przeszkadza tymbardziej ze w łazience mam białe płytki i muszę cały czas zamiatac:/
Biorę cały czas witaminy i przed ciaza tez brałam.

A wszędzie piszą ze w ciazy włosy nie wypadają!

Mama Aniołka~Józio 5.04.13
Mama Aniołka~12.08.13

10 lata 10 miesiąc temu #834711 przez Cania
Agnieszka_H wlasnie nie kojarze żeby gdziekolwiek o wypadających włosach pisali... wręcz przeciwnie! Może to jest kwestia indywidualna? tak jak w pierwszym trymestrze poranne mdlosci, jednym dokuczają bardziej, innym mniej. Ale to bardziej moje zgadywanie...

Agnilla wiec nie masz się czym przejmować :) a na pewno już niedługo będziesz wiedziała, czy możesz rozowe śpioszki kupować :)

10 lata 10 miesiąc temu #834801 przez magwoj
Mi włosy wypadały przez pierwsze dwa miesiące, teraz są grube i błyszczące :)
Mąż mnie namawia nawet do tego, żebym ich nie farbowała bo teraz ładnie wyglądają.
A jak tam wasi mężczyźni? bo mój to się codziennie cieszy z widoku mojego coraz to
większego brzucha, rano się wita z dzidzią a wieczorem daje buzi na sen, aż miło popatrzeć.
Teraz 17.02 idzie ze mną na USG ostatnio był i mu się bardzo podobało, dziwił się że maluch jest taki ruchliwy:)

Aha jeszcze mam pytanie, czy któreś z Was maja wahania cukru? bo ostatnio zauważyłam,
że kilka razy w tygodni łapią mnie drgawki w rękach i nogach, przy tym mam zawroty głowy i lekko rozmyty wzrok. Jak wczytałam to może być związane z hipoglikemią. Trochę to mnie dziwi, bo jej pełnoziarniste pieczywo, dużo błonnika, owoce i warzywa o niskim IG, ograniczam cukry proste, a takie sytuacje zdarzają mi się nawet 3 razy w tygodniu.

10 lata 10 miesiąc temu #834805 przez gossik
Agnii a Twój mąż ma jakieś rodzeństwo? Jak tak to napisz czy siostra czy brat i w jakiej liczbie :P Ja Ci zaraz wywróżę czy będzie chłopak czy dziewczynka ;P Jak na razie u mnie sprawdzalność 100% jeszcze nigdy się nie pomyliłam ;).

U mnie najprawdopodobniej jest chłopiec także jak już wcześniej pisałam będzie mały Jaś, też popularne imię od jakiegoś czasu, ale podoba mi się, a mój partner to już w ogóle się na nie uparł, także nawet jak chciałabym coś zmienić to i tak nie mogłabym nic zrobić :P. Natomiast co do dziewczynki to myślałabym nad Zosią, Julią i Ninką.

Jeśli chodzi o włosy to mnie nie tyle wypadają co mam wrażenie, że są w słabszej kondycji, ale może tylko mi się wydaje. Ogólnie słyszałam, że prawdziwe wypadanie włosów to się zacznie, ale po porodzie... Co nie zmienia faktu, że w ciąży też może się to zdarzać bo przecież przeżywamy przez te 9 miesięcy prawdziwą burzę hormonalną.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #834879 przez Agnilla
o kurde felek :P normalnie mam wróżbitę Macieja za free ;) a to jego rodzenstwo sie liczy, czy moje tez? :P mial brata, ale nie zyje, no ale mial :) tylko gossik wiesz, jakiej ja wróżby oczekuje :P
aż stresa załapałam :P dawaj te wrozby :P
ja tam na wlosy nie narzekam, jak pisałam, mam wrazenie, ze mi na nogach wolniej rosna, za to pod pachami szybciej :P tez slyszalam, ze masakra to po porodzie moze byc.
magwoj, moze lepiej zbadac cukier? choc niebawem nas wszystkie czeka badanie glukozy z obciążeniem o ile sie nie myle?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka