BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #835612 przez margollka
summer prenatal listening system

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #835613 przez elmirka_20
Witam Drogie Panie! :)

Na 16 lipca przypada mój termin porodu :) Jak pewnie dla wielu kobiet, które są w ciąży po raz pierwszy, jest to dla mnie sytuacja nowa, zarówno pełna radości jak i wielu obaw, dlatego bardzo się cieszę, że znalazłam to forum - w grupie zawsze raźniej :)

Pozdrawiam serdecznie wszystkie Przyszłe Mamy ! :)

10 lata 10 miesiąc temu #835621 przez Cania
margollka, sprzet wygląda bardzo profesjonalnie :) fajnie, ze możecie sluchac serduszka :) my probowalismy stetoskopu, bo podobno czasami udaje się podsluchac maluszka, ale jedyne co udało się nam uslyszec to obiad :D :P

elmirka witamy witamy :) ja tez jestem pierwszy raz w ciąży i jest to dla mnie czas wielu niewiadomych, ale jest to bardzo, bardzo piękny czas :)

10 lata 10 miesiąc temu #835639 przez margollka
witam nowa mamusie :)

Cania my slyszymy ale bardzo delikatnie, serduszko da sie rozroznic ale ruchy od obiadu juz gorzej...serduszko tez nie zawsze uda sie wychwycic, czasami dzidzius gdzies sie schowa i ciezko go namierzyc... ale to moze dlatego ze jest jeszcze wczesnie...na ulotce sprzetu jest napisane ze wychwytuje od 28tyg a ja dopiero zaczelam 21...

[/url]

10 lata 10 miesiąc temu #835736 przez Agnilla
ja również się witam :)
kurcze mam wrażenie, że czuję dziś fasole bardziej, zwłaszcza jak spokojnie leżę :) niestety, nie wiem czy to jest to i czekam na konkrety ;)pewnie jakbym przyłożyła stetoskop to też bym słyszała obiad :P
Ilona i co, zdecydowałaś się na dodatkowe usg??

10 lata 10 miesiąc temu #835758 przez magduska
ja rowniez witam p dugiej nieobecnosci :) ale nie mam czasu na nic.
gratuluje tym mamuska,ktore znaja juz plec :) ja musze jeszcze poczekac ;)
agnii,a ja nadal nie wiem,czy czasami czuje fasolke czy to ne ona ;)

10 lata 10 miesiąc temu #835762 przez Cania
Dziewczeta, ja tez często mam wątpliwości czy to aby na pewno sa ruchy malej, czy jeszcze nie. Ale wieczorem jestem najbadziej pewna tego, ze rozrabia :) Bo az tak to mi w brzuchu burczeć nie może :D :P

10 lata 10 miesiąc temu #835792 przez marzena25
Hey dziewczyny mam pytanie czy zwracacie na to uwagę żeby mleko i produkty melczne były pasteryzowane? Ja mleko jem pasteryzowane i jogurty ale ciężko jest znaleźć np śmietanę pasteryzowaną. Co o tym myślicie?

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 10 miesiąc temu #835821 przez Cania
marzena25, nie zwracałam na to nigdy uwagi, bo lekarz nic mi na temat pasteryzowanych produktów spożywczych nie mowil, kiedy rozmawialiśmy o zywieniu w czasie ciąży. O tym, ze jajka powinny być na twardo, albo ze zadnych serow pleśniowych, to tak...

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #835823 przez Agnilla
no własnie mi koleżanki mówią, że jak pierwsza ciąża to cięzko to rozróżnić, za 2-3 tyg będziemy pewne, ze to co czułysmy to było to ;)gdzieś wyczytałam, żeby poczć ruchy to najlepiej po porządnym posiłku położyć sie i czekac, jakos mi sie to nie sprawdzało a teraz czytam na innym wątku, że położyc sie owszem, ale na plecach, a ja na plecach dlugo nie wytrzymam i kładłam się na boku :P
marzenka o ile się nie mylę, to w Polsce nabiał tylko robiony jest na mleku pasteryzowanym, ale kurka jak jest ze śmietaną to nie wiem. a do czego potrzebna Ci smietana? bo zdrowij nawet zastąpić ją jogurtem naturalnym bądź greckim choć zdaję sobie sprawę, że nie zawsze można
maguska remont wre? :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 10 miesiąc temu #835840 przez Cania
Agnilla, ja się już zaamalam :D do szczupłych nie naleze, wiec jak do mojego niezbyt płaskiego brzuszka dolozyc ciążowy to... :D :P

tez slyszalam ze najlepiej po obfitym posiłku i na plecach... ja wlasnie czuje najprędzej wieczorem, jak już leze w lozku faktycznie na plecach. Ale zdecydowanie nie jem wcześniej obfitej kolacji heh.

10 lata 10 miesiąc temu #835848 przez Agnilla
Cania, wbrew pozorom te bardziej okrągłe brzuszki wcale tak szybko ponoć nie rosną i mamuski na wadze mniej przybierają :) będzie dobrze!

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #835853 przez margollka
hej dziewczyny ja tez nie bylam pewna czy to to czy nie a w tamten weekend wraz z rozpoczeciem 20tyg jak zaczelam czuc ruchy to czuje do po killka razy na dzien i na 100% wiem ze to TO :) nie potrzeubje sie nawet klasc, jak siedze przy biurku w pracy tez czuje :) dzis juz po sniadanku podsluchiwalam dzidziusia, dzis serduszko bardzo glosno slychac, maluszek musial sie ulozyc blizej powierzchni :)

Agnila super brzuszek, ja mam duzo wiekszy. Dzis sie wazylam i mam 6kg do przodu, teraz po 20tyg podobno najwiecej sie przybiera wiec musze byc ostrozna zeby nie przesadzic :)

[/url]

10 lata 10 miesiąc temu #835866 przez Cania
Agnilla, no nie wiem, mój brzusio jest już calkiem duzy heh. Ale fakt faktem przybylo mi tez jakies 6 kg, wiec chyba niezle. Byle dzidzia miała miejsce, to brzuch niech będzie jaki chce :)

Dziewczyny, powiedzcie mi, mówicie do brzuszka?:) Ja zaczelam tak intensywniej, opowiadam ze mamusia i tatuś bardzo ja kochają i ze wszyscy tu na nia bardzo czekamy, ale niech się nie spieszy tylko rosnie sobie spokojnie :) a wczoraj mój mąż nawet spiewal malutkiej, a ze nie znamy jeszcze zadnych kołysanek (trzeba się będzie trochę w tej materii poedukowc), to spiewal jej: "spiewac każdy może" :D :P

10 lata 10 miesiąc temu #835867 przez ilona88
Hej dziewczynki....
Agnilla piękny brzuszek. Pójdę na dodatkowe USG ale dopiero w przyszłym tygodniu... Ja czuję ruchy dziecka bardzo wyraźnie. Nie jest to jak burczenie w brzuchu, to tak jakby ktoś dotkał Cię od środka. Kopniaki czasami (najbardziej wieczorem) są na tyle mocne, że mój mąż jak położy rękę na mój brzuch to też je czuje. Co do wagi to ja prawie nadrobiłam to co schudłam na początku ciąży. Lecę do Kościoła a później na spacer nad morze.... Buziaki

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka