BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #835876 przez Cania
ilona88 ale Ci zazdroszke spacerkow nad morzem... :D ja to co najwyżej biore psa (no, nie ja :D ale ktoś do towarzystwa, bo mój psiaczek to owczarek niemiecki, skromne jedyne 40kg futra do kochania) i na spacerek do parku :)

My jeszcze nie jesteśmy na tym etapie kopniakow, mój mąż jeszcze niestety nie może poczuc przykladajac reke... ale mysle ze to kwestia jednego lub dwóch tygodni :D :) Kazde maleństwo daje o sobie znac w swoim czasie i rozrabia na swój sposób.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #835877 przez margollka
Cania my mowimy do maluszka... ja troszke mniej, ale jestem swiadoma ze dzidzius mnie slyszy caly czas jak rozmawiam w pracy itd... czasami jak jade samochodem to cos tam gadam do maluszka albo spiewam piosenki. Za to moj S codziennie mowi do 'brzuszka' puka do niego itd... bardzo lubie jak to robi :laugh: heh tez sie bedziemy musieli podszkolic w kolysankach i piosenkach dla dzieci bo niewiele pamietam :blush:

[/url]

10 lata 10 miesiąc temu #835881 przez marta0488
o matko jak czytam jak piszecie o ruchach Maleństwa to już się nie mogę doczekać kiedy w końcu coś poczuje... bo jak na razie to nic:( może lada dzień:)

Po sobotniej wizycie u lekarza to upewniłam, się że mam w brzuszku mega uparciucha....
Chodzę na wizyty co 3 tygodnie wiec to juz chyba było 4 podejście do sprawdzenia płci i nadal skrzyżowane nogi na złość rodzicom :P lekarz się śmiał ze może to rzeczywiście będzie dziewczynka skoro tak uparcie się ukrywa:)

Ale przynajmniej wiem ze wszystko dobrze i ładnie rośnie:) Bawiło się paluszkami Maleństwo i ziewało chyba ze 3 razy. Słodko tak sobie je podglądać:)

Co do bólu pleców to na razie jeszcze nie odczuwam. Mam nadzieje że włosy jednak nie zaczną mi wypadać tak jak piszecie bo mam tak liche że bym łysa została:P

10 lata 10 miesiąc temu #835882 przez margollka
mi wlosy wypadaly przed ciaza a teraz praktycznie wcale mi nie wypadaja, chyba nie ma na to reguly...

[/url]

10 lata 10 miesiąc temu #835889 przez Cania
na wlosy zdecydowanie nie ma reguly... mi nie wypadaly przed ciaza i nie wypadają w ciąży.

Także marta0488, nic się nie martw :) nigdzie nie jest powiedziane ze będą :)
Mowisz ze uparciuch?:) Czasami tak jest, moja kolezanka poznala plec swojego dziecka dopiero w 8 miesiącu, także roznie bywa. Ale może Twoje maleństwo pokaze cos jednak wcześniej :)

10 lata 10 miesiąc temu #835912 przez agnieszka89
Moj dzidziuś pierwszy raz sie poruszył dzisiaj :) jak wczesniej miałam watpliwosci to teraz wcale nie miałam Co prawda nie było to kopniecie ale jestem pewna że to synuś daje o sobie znac :)

10 lata 10 miesiąc temu #835918 przez wiolcia1004
Tez juz bym chciała poczuc ruchy dziecka:( chyba jako jedyna mam mały brzuszek wszystkie macie duże a ja taki mały :( Moja niecierpliowsc mnie wykonczy:)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #835941 przez carmen12345
Moje malenstwo poczulam pierwszy raz wczoraj !! na poczatku myslalam ze mi sie zdaje,ze to jelita czy inne rzeczy. Ale to bylo zupelnie co innego po chwili zastanowienia.. niepotrafie t :lol: ego opisac ale to cudowne :kiss: . Dzis tez czekam na wyrazniejszy ruch ale do tej pory jest spokojna.. chyba rosnie we mnie nocny marek :D

:kiss:

10 lata 10 miesiąc temu #835982 przez elmirka_20
Wiola nic się nie martw! Ja też mam mały brzuch a mam dzisiaj 4 dzień 18 tygodnia :) Mój mąż dopiero od kilku dni wreszcie się nie śmieje, że mój brzuch (którego tak wypatruję) to tylko wzdęcia :) [których akurat wcale nie miałam, ale mąż miał ze mnie ubaw...]

Wyczytałam, że dziecko słyszy od ok. 18 tygodnia, dlatego dopiero teraz przymierzam się do mówienia do niego (nie znam płci, następne USG 28.02, więc nie mogę się doczekać :) ), choć kilka razy już mi się zdarzyło :) Nie mogłam sie powstrzymać :)

Lekarz powiedział, że mam niezłego farta bo dzidziusia czuję od 1 dnia 17 tygodnia więc już drugi tydzień :) U kobiet, które dotąd nie rodziły to ponoć rzadkość, dlatego doceniam mojego maluszka, że tak ładnie się dla mamusi postarał :) Pierwsze 4 miesiące schudłam, dlatego bez tłuszczyku nie było tak trudno poczuć dzidziusia :) Ale teraz już odnotowałam pierwsze utycie o 1,5 kg to też odetchnęłam z ulgą, bo nie będę ukrywać, ale bardzo mnie to niepokoiło...

10 lata 10 miesiąc temu #835996 przez Agnilla
sugerujecie, że mam duży brzuch? ;) dzięki :P
wiolcia nie martw się, jestes niby 2 tyg za mną, a moje dziecko jest np tydzien do prozdu wiec jego wymiary odpowiadaja juz na 21 tc więc to duza roznica czasowa, jak na czucie ruchów.
ja czasem z fasolą rozmawiam, przeważnie rano ją budze i mówię, że czas wstawać na śniadanie ;)

10 lata 10 miesiąc temu #835999 przez Magdalen
Witam Kobieetki:D
Leeeedwoo zyje :(
chrzciny sie udaly :D
A jak tam Wam weekend mija ??:D
Ja mam o tyle szczescie ze juz umialam rozpoznac ruchy dzieciatka :D choc od kad sie upewnilam ze jetsem w ciazy to nie moglam sie na ten dzien doczekac kiedy pierwszy raz da o sobie znac :D teraz od 3 tyg jakos czuje porzadne kopniaki :D najbardziej jak siedze czasem az sie ze smiechu powstrzymac nie moge jak zaczne sie tam wic bo nawet łaskocze :) brzuszek juz odstaje dosyc bardzo :D nie da sie inaczej spac ,jak na boku :( Ja do brzuszka konkretnie to nie mowie ale wiem ze mnie slyszy przez caly dzien i napewno ma mnie czsami dosyc jak nie ktorzy :D bardzo nie znosna sie zrobilam ostatnio nawet sama z soba wytrzymac nie moge:(:D tez tak macie ???

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #836005 przez marzena25
hm to dziwne że żadna z was nie słyszała o tym że w ciąży powinno się jeść pasteryzowane mleko i inne przetwory mleczne, pytam bo dostałam od położnej taką książeczkę na tema żywienia kobiet w ciąży i tam jest napisane że toksoplazmozy można sie także nabawić od niepasteryzowanego mleka takze nie tylko z surowego mięsa czy od kota. Dlatego mnie to zaciekawiło i pytam was czy się stosujecie do takich zaleceń ale widzę że chyba nie ;)

Jeśli chodzi o ruchy to moja niunia też się tuczę czasem więcej czasem mniej, wczoraj w nocy aż się obudziłam bo tak mnie szturchała pewnie za długo byłam na jednym boku :) a przed snem przykładam do brzunia słuchawki z kołysankami i w tym miejscu puka, daje znać że słyszy, potem czytamy bajki, najczęściej mąż czyta :) .

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 10 miesiąc temu #836008 przez elmirka_20
Agnilla, no co Ty !!! :) Niczego nie sugerowałam, ha ha! :) Ja sama jestem zła na siebie, że mam taki mały ten brzuszek, bo chciałabym już móc go dumnie pokazywać i mieć co pogłaskać - widzieć, gdzie jest to moje maleństwso i że ma gdzie sobie spokojnie rosnąć i się rozwijać :) Mi może rosnąć brzuch ile tylko chce i będę cieszyć michę i dumnie się nim obnosić :) Nawet mojemu lekarzowi mówiłam, że panie przede mną co wchodziły to takie ladne brzuszki mają a ja taka płaska... Lekarz się zaśmiał, że dopiero u nich ciążę potwierdzał a teraz już rodzić idą i mam się nie martwić, bo ani się obejrzę a ze mną bedzie tak samo. No i przedwczoraj byłam u niego po trzech tygodniach i faktycznie już mi co nieco widać, trala la :) Ale i tak czekam na więcej ! :)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #836012 przez Agnilla
Magdalen u mnie właśnie się takim łaskotaniem objawiało, teraz mam wrażenie, że mnie ktoś puka od środka i mam dylemat, czy to nie jelita ;) ja o dziwo w ciązy jestem bardziej wyrozumiala i kochana, moze do czasu :P
elmirka spoko, żartuje, chocbym chciala brzucha rosnącego nie zatrzymam :P fakt, jak jest juz taki bardziej ciązowy to taka duma jest i go pokazuje ;) rób sobie fotki, na nich najbardziej widać dowód, że brzuch rośnie :)

10 lata 10 miesiąc temu #836024 przez Magdalen
Tez mam te pukania w sumie mialam tera to juz sie mocno wierci :)
Tez bym chciala miec juz duuzy ten brzuszek taki okragly ładny.:) ale daje sobie jescze dwA tyg :)i musze teraz uwazac na wage boo cos mi sie juz przybralo :) Tez bym chciala taka Agnilla byc jaj piszesz :( eh... Jak sie cos u mnie z tymi humorkami nie zmieni to nie wiem jak to bd ....

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka