- Otrzymane podziękowania: 96
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
My jeszcze nie jesteśmy na tym etapie kopniakow, mój mąż jeszcze niestety nie może poczuc przykladajac reke... ale mysle ze to kwestia jednego lub dwóch tygodni Kazde maleństwo daje o sobie znac w swoim czasie i rozrabia na swój sposób.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- margollka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- marta0488
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 6
Po sobotniej wizycie u lekarza to upewniłam, się że mam w brzuszku mega uparciucha....
Chodzę na wizyty co 3 tygodnie wiec to juz chyba było 4 podejście do sprawdzenia płci i nadal skrzyżowane nogi na złość rodzicom lekarz się śmiał ze może to rzeczywiście będzie dziewczynka skoro tak uparcie się ukrywa:)
Ale przynajmniej wiem ze wszystko dobrze i ładnie rośnie:) Bawiło się paluszkami Maleństwo i ziewało chyba ze 3 razy. Słodko tak sobie je podglądać
Co do bólu pleców to na razie jeszcze nie odczuwam. Mam nadzieje że włosy jednak nie zaczną mi wypadać tak jak piszecie bo mam tak liche że bym łysa została:P
- margollka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96
Także marta0488, nic się nie martw nigdzie nie jest powiedziane ze będą
Mowisz ze uparciuch? Czasami tak jest, moja kolezanka poznala plec swojego dziecka dopiero w 8 miesiącu, także roznie bywa. Ale może Twoje maleństwo pokaze cos jednak wcześniej
- agnieszka89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 23
- wiolcia1004
- Wylogowany
- rozmowna
- Sens mojemu życiu nadaje moja kochana księżniczka
- Otrzymane podziękowania: 34
- carmen12345
- Wylogowany
- gaworzenie
- Czekamy na Ciebie nasze słoneczko
- Otrzymane podziękowania: 2
- elmirka_20
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 65
Wyczytałam, że dziecko słyszy od ok. 18 tygodnia, dlatego dopiero teraz przymierzam się do mówienia do niego (nie znam płci, następne USG 28.02, więc nie mogę się doczekać ), choć kilka razy już mi się zdarzyło Nie mogłam sie powstrzymać
Lekarz powiedział, że mam niezłego farta bo dzidziusia czuję od 1 dnia 17 tygodnia więc już drugi tydzień U kobiet, które dotąd nie rodziły to ponoć rzadkość, dlatego doceniam mojego maluszka, że tak ładnie się dla mamusi postarał Pierwsze 4 miesiące schudłam, dlatego bez tłuszczyku nie było tak trudno poczuć dzidziusia Ale teraz już odnotowałam pierwsze utycie o 1,5 kg to też odetchnęłam z ulgą, bo nie będę ukrywać, ale bardzo mnie to niepokoiło...
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
wiolcia nie martw się, jestes niby 2 tyg za mną, a moje dziecko jest np tydzien do prozdu wiec jego wymiary odpowiadaja juz na 21 tc więc to duza roznica czasowa, jak na czucie ruchów.
ja czasem z fasolą rozmawiam, przeważnie rano ją budze i mówię, że czas wstawać na śniadanie
- Magdalen
- Wylogowany
- rozmowna
- Wszystko sie kręci wokół Was moje maleństwa !
- Otrzymane podziękowania: 20
Leeeedwoo zyje
chrzciny sie udaly
A jak tam Wam weekend mija ??
Ja mam o tyle szczescie ze juz umialam rozpoznac ruchy dzieciatka choc od kad sie upewnilam ze jetsem w ciazy to nie moglam sie na ten dzien doczekac kiedy pierwszy raz da o sobie znac teraz od 3 tyg jakos czuje porzadne kopniaki najbardziej jak siedze czasem az sie ze smiechu powstrzymac nie moge jak zaczne sie tam wic bo nawet łaskocze brzuszek juz odstaje dosyc bardzo nie da sie inaczej spac ,jak na boku Ja do brzuszka konkretnie to nie mowie ale wiem ze mnie slyszy przez caly dzien i napewno ma mnie czsami dosyc jak nie ktorzy bardzo nie znosna sie zrobilam ostatnio nawet sama z soba wytrzymac nie moge:( tez tak macie ???
- marzena25
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
Jeśli chodzi o ruchy to moja niunia też się tuczę czasem więcej czasem mniej, wczoraj w nocy aż się obudziłam bo tak mnie szturchała pewnie za długo byłam na jednym boku a przed snem przykładam do brzunia słuchawki z kołysankami i w tym miejscu puka, daje znać że słyszy, potem czytamy bajki, najczęściej mąż czyta .
- elmirka_20
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 65
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
elmirka spoko, żartuje, chocbym chciala brzucha rosnącego nie zatrzymam fakt, jak jest juz taki bardziej ciązowy to taka duma jest i go pokazuje rób sobie fotki, na nich najbardziej widać dowód, że brzuch rośnie
- Magdalen
- Wylogowany
- rozmowna
- Wszystko sie kręci wokół Was moje maleństwa !
- Otrzymane podziękowania: 20
Tez bym chciala miec juz duuzy ten brzuszek taki okragly ładny. ale daje sobie jescze dwA tyg :)i musze teraz uwazac na wage boo cos mi sie juz przybralo Tez bym chciala taka Agnilla byc jaj piszesz eh... Jak sie cos u mnie z tymi humorkami nie zmieni to nie wiem jak to bd ....