BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #837138 przez marta0488
też jestem ciekawa jak się zaprezentuje już pełna tabela:) ja ide 27 lutego, zobaczymy. Niedziele miałam do dupy bo cały dzień mnie bolała głowa i nic mi nie chciało przejść. Wczoraj z kolei gardło i nie miałam nic siły wiec większość dnia spędziłam w łóżku. Dzisiaj jest ok, więc zaplanowałam spotkanie na ploty z koleżanką:) też zakupiłam ciuszki z lidla ale za dużo wyboru to już nie miałam, wszystko wymiecione od rana było:P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #837148 przez Cania
marta0488 moja mama tak zapolowala, ze kupila nawet śpiworek do wozka i kolerke czy kocyk (musze doczytać co to dokładnie :P ) do lozeczka :D Ale podobno wszyscy tam strasznie przebierali i mowila ze chwile później nie byłoby już po co isc heh.

oj, na bol glowy w ciąży to ja biore tylko apap, a ze zazwyczaj nie pomaga, to jeszcze ten plasterek kojący na czolo i zaszywam się w lozku... normalnie mam leki na migrenę, ale teraz odpadają heh...

10 lata 10 miesiąc temu #837172 przez Ali
Witam serdecznie,
dołączam do gron przyszłych mam lipcowych :)
Oczekuję narodzin synka :woohoo: Termin 16 lipca :)
Dzidziuś już od dobrych dwóch tygodni kopie i daje o sobie znać. Niesamowite uczucie..
Pozdrawiam i wszystkiego dobrego dla wszystkich :)

10 lata 10 miesiąc temu #837173 przez Agnilla
doczytałam doczytałam, zmiany w tabelce wprowadziłam :)
ja jestem z pomorskiego, studiowałam w kujawsko-pomorskim a meza mam z łódzkiego :P
kurde, jestem ciekawa co lekarz powie na tą moją krew, niby czuję się dobrze, ale energię to chyba zgubiłam gdzies po drodze. masakra, mecze sie i slaba jestem, no zobaczymy. wzielam rano nospe na skurcze, zrobilam zakupy i ide lezec :) potem zrobie obiad, ale jeszcze mam czas ;)
jak bedzie pelna tabelka to uloze ją terminami porodow, jak sie bdziemy rozpakowywac zobaczymy jak to się sprawdzi ;)

10 lata 10 miesiąc temu #837187 przez ggabii
Hej Ali , widzę że Ty też dziś postanowiłaś tuta dołączyć. Zazdroszczę Ci, że możesz już poczuć swoje maleństwo. Ja czekam niecierpliwie no ale jeszcze zbyt wcześnie. Wizyta u lekarki 25 więc może już wtedy będę znała płeć mojego szkraba :D

10 lata 10 miesiąc temu #837194 przez Ali
Ggabi ja idę 27 :) nie mogę się już doczekać! Chodzę prywatnie, co wizytę mam wykonywane usg zwyłe, czasem 4D. Z ostatniego mam właśnie całą buźkę mojego szkraba i juz doszukujemy się podobieństwa :silly:

10 lata 10 miesiąc temu #837199 przez gabi28
witam nowe mamusie lipcowe :) w tym moją imienniczkę,założcie sobie suwaczki,będzie nam lepiej zapamiętac na jakim etapie ciąży jesteście :)

mam uporządkowałam swoją szafę z ciuchami i się zmęczyłam,teraz popijam kawkę i kurcze..nudzi mi się. Mam propozycje wyjazdu do pracy do Niemiec ale to dopiero pod koniec marca,jeśli moja gin da mi zielone światełko to pojadę sobie na 4 tygodnie.

10 lata 10 miesiąc temu #837214 przez ggabii
Ja też chodzę prywatnie i za każdym razem przynoszę do domu całą sesję :) 4D oczywiście zawsze też mam wykonane. Jak będzie cała buźka uchwycona to będziemy szukali podobieństw. Póki co mam wrażenie że nosek typowy po Tatusiu :p

10 lata 10 miesiąc temu #837219 przez elmirka_20
Witam nowe koleżanki :) Ja też dołączyłam niedawno ;)

Ali, mamy termin na ten sam dzień: 16-ego lipca i jak patrzyłam w tabeli, to chyba z 16-ego jest nas najwięcej :)
Też czuję mojego maluszka od dwóch tygodni, dzisiaj od 6 rano daje mi znać, że jest i się rozpycha :) Cudownie :)

Dziewczyny, zabraknie mi 14 dni, by dostać z ubezpieczenia pieniądze za urodzenie dziecka. Znacie może jakiegoś ubezpieczyciela bez karencji? Jeszcze się łudzę, że znajdę ... Nie powiem, 1200 zł by się przydało na rzeczy dla dziecka ...

10 lata 10 miesiąc temu #837228 przez Cania
elmirka_20 niestety nie znam zadnego.. zazwyczaj zaslaniaja się karencja, żeby nie było przypadkow, ze ktoś się zapisuje wlasnie tylko po to, żeby otrzymac swiadczenie, tylko trzeba chwile wcześniej się ubezpieczyc. Szkoda ze Ci zabraknie, bo 14 dni to az głupio :(

10 lata 10 miesiąc temu #837235 przez ggabii
No niestety Cania ma rację... :( Przykro mi elmirka_20 :( przynajmniej becikowe będziesz miała - zawsze to coś....

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #837244 przez Ali
Jest nas całkiem sporo :)
A takie pytanie z innej beczki... Kupujecie już coś pomalutku dla maleństwa? Czytałam co nieco, ale nie sposób ogarnąć tyle wypowiedzi w jeden dzień ;)

10 lata 10 miesiąc temu #837266 przez ggabii
Ja jeszcze czekam. Nie daję się ogarnąć temu szaleństwu. Rozglądać się rozglądam rzecz jasna - a to wózki, a to łóżeczka itd... Póki co to nawet płci nie znam ;)

10 lata 10 miesiąc temu #837290 przez Cania
ja zaczelam, ale tak... bardzo powoli :) a wlasciwie nie ja, tylko moja mama daje się porwać i kupuje ciuszki :D :) sama jeszcze nie kupiłam nic. Ale z mezem zaczynamy się powoli za wozkiem rozgladac...

10 lata 10 miesiąc temu #837316 przez martyska
Witam nowe mamusie :laugh:

U mnie w szal zakupów to bardziej wpadl mój mąż :-)
Wczoraj po USG kupil dwie sukieneczki sliczne:-) i juz planuje kiedy po luzeczko pojdziemy :-)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka