BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #837338 przez elmirka_20
Dzięki dziewczyny :) Tak wlaśnie czułam z tym ubezpieczeniem, sama jestem sobie winna. Zmieniałam pracę a w nowej po raz pierwszy nie było grupowego. Na własną rękę tak zwlekałam, odkładałam na później i jak się w końcu ubezpieczyłam, to zaraz się dowiedziałam że już jestem w ciąży i tych 2 tygodni do końca karencji zabraknie. Ale przynajmniej z męża ubezp. będzie i może z becikowego, tylko nie znam jeszcze zasad otrzymania. Mam nadzieję, że nasz rząd nic nie wywinie/wywinął, że ciężko go będzie dostać... Po urodzeniu dziecka każda gotówka będzie mile widziana :) Ten początek taki finansowo chyba najgorszy, bo wszystko trzeba dzieciątku kupić, potem jakoś poleci... :)

Martyska, ale Ci fajnie - aż miło było czytać, że mąż zaszalał dla Waszej córci :) Mój dopiero kilka dni temu po raz pierwszy zapytał, jak się ma nasza pociecha... Chyba do niego dopiero zaczyna docierać, że w drodze dzieciątko! :) A że on i zakupy to dwa przciwieństwa to sama jestem ciekawa co będzie, jak będzie dziecko... Mąż nawet sobie ciuchów nie kupuje, bo nie cierpi sklepów - kupuję mu "na oko" i jak na razie trafnie a że wybredny nie jest to chodzi w tym co się mu kupi...
Ja planuję zakupy na maj. Co prawda wózek, łóżeczko i bujak (leżaczek) mam już upatrzone i najprawdopodobniej na nie się zdecyduję, ale jakoś tak... Poczekam na maj :) Pełen słońca i ciepła, żeby się miło po sklepach chodziło ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #837356 przez ggabii
elmirka_20 ja też właśnie czekam na maj. Myślę, że to najlepszy i najrozsądniejszy moment, aby zacząć cokolwiek kupować. Mój Mąż też dopiero od niedawna zaczął jakoś wspominać czy myśleć o Bąbelku. No ale początki zrzucam na to, że był w szoku ;)

10 lata 10 miesiąc temu #837361 przez carmen12345
u mnie natomiast z tymi zakupami jest problem :( wszyscy dookoła mówią,żeby jeszcze czekać z zakupami, bo trzymają się przesądów..
Niewiem, według bliskich mi osób chyba po sklepach powinnam zacząć chodzić w czerwcu..
niby głopota, sama już niewiem w co mam wierzyc :huh:

10 lata 10 miesiąc temu #837373 przez ggabii
carmen12345 ja się nie spieszę nie z tego względu że zapeszę czy coś tam. Za dużo wokół mnie działo się nieciekawych rzeczy z przyszłymi mamusiami. Podchodzę więc do tematu bardzo ostrożnie. Nie chcę się takimi zakupami za bardzo nakręcać bo nigdy nie wiadomo co czas pokaże a wtedy ból będzie jeszcze większy....
Może nie jestem normalna w tej kwestii i nie wiem czy dobrze postępuję. Ale bynajmniej takie jest moje zdanie co do zakupów zbyt wcześnie.

10 lata 10 miesiąc temu #837386 przez carmen12345
ggabii, siosta mojej koleżanki miała własnie taką historię i ciągle słyszę jej przykład, że niewolno mi nic kupić itd. Natomiast ja czuję, że powinnam, jednak kiedy jestem w sklepie i zachwycam się tymi maleńkimi cudeńkami przypominają mi się przesądy.
No Ty przynajmniej wiesz, że wolisz poczekać bo tak czujesz.

10 lata 10 miesiąc temu #837392 przez ggabii
carmen12345 jeżeli czujesz że chcesz to kup :D dlaczego masz być przez kogoś nieszczęśliwa? Tylko dlatego że tak Ci radzą? Kup co chcesz a nie musisz przecież pokazywać tego od razu innym. Schowaj i od czasu do czasu spoglądaj sobie na te cudne śpioszki czy skarpeteczki i ciesz się maleńkim szkrabkiem :) Przecież nie ma nic gorszego niż Twoje zmartwienia czy obawy. Rób tak jak Ty sama czujesz :*

10 lata 10 miesiąc temu #837404 przez elmirka_20
ggabii napisał:

carmen12345 ja się nie spieszę nie z tego względu że zapeszę czy coś tam. Za dużo wokół mnie działo się nieciekawych rzeczy z przyszłymi mamusiami. Podchodzę więc do tematu bardzo ostrożnie. Nie chcę się takimi zakupami za bardzo nakręcać bo nigdy nie wiadomo co czas pokaże a wtedy ból będzie jeszcze większy....
Może nie jestem normalna w tej kwestii i nie wiem czy dobrze postępuję. Ale bynajmniej takie jest moje zdanie co do zakupów zbyt wcześnie.

Ggabii, mogłabym napisać to samo. Takich przykrych historii za dużo było wokół mnie i stąd moja powściągliwość przed wczesnymi zakupami. Nie chciałabym potem bardziej cierpieć otoczona dziecięcymi rzeczami...

Jednak jeśli zobaczę coś i poczuję chęć kupienia tego dla swojego maluszka to to zrobię :) Nie ma co się zamartwiać niepotrzebnie. Ostrożność owszem, ale w każdej chwili może nam coś wpaść w oko i poczujemy, że to byłoby wlaśnie dla naszego maluszka :) Na pewno nie powstrzymywałabym się, dlatego Carmen123456 - chcesz - to kupuj :) I nie patrz na innych, to Twoje dziecko i sama wiesz, co czujesz :) Jak widać w 100% zgadzam się z Ggabii :)

10 lata 10 miesiąc temu #837427 przez ggabii
A czy któraś z Was (póki nie wiedziała o płci lub też w obecnym czasie gdy oczekuje na poznanie się większe z mieszkańcem brzuszka) ma przeczucie czy to będzie chłopczyk czy dziewczynka? Pytam bo od początku w sumie wydaje mi się, że to będzie chłopczyk, mój Mąż tak samo czuł. Ale ostatnimi dniami gdy mówię do maleństwa w osobie męskiej to mnie od razu gani, że skąd ja wiem że to będzie ON...

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #837428 przez marzena25
Dziewczyny jakbyście zareagowały na taką sytuację, że dowiedziała się , że lekarka do której chodzę kilka razy zdawała egzamin ze specjalizacji czy coś takiego, a jej córka ( tej plotkary) tez jest w ciąży i ma super lekarza z polecenia jakiegoś innego lekarza niby znajomego rodziny. Wkurzyłam się i powiedziała mężowi w jakim celu przekazuje mi te ploty żeby mnie zdenerwować,mąż z nią porozmawiał ale ona nie widzi problemu. Nie wiem co chciała tym wskórać wbić mi szpilkę bo ostatnio mówiliśmy jaka mamy fajna lekarkę.
A ta moja lekarka nie dość ze przyjmuje prywatnie to jeszcze pracuje w szpitalu i na necie ma pozytywne opinie i wiele dziewczyn do niej chodzi. A lekarka tej córki sąsiadki to niby z polecenia a nawet w szpitalu nie pracuje tylko ma prywatny gabinet to muszą ją polecać żeby jej lasy nabić. Przepraszam że się tak rozpisałam ale musiałam się wygadać.

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 10 miesiąc temu #837439 przez martyska
Ggabii ja jakoś od początku czulam ze dziewczynka nie opisze tego ale ciągle po glowie mi tak chodzilo i mój mąż taż tak mial lapal się na tym ze jak się przytulal do brzuszka to mowil do dzidzi w osobie żeńskiej :lol: no i ma być dziewczynka :laugh:

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #837440 przez Agnilla
carmen12345 napisał:

u mnie natomiast z tymi zakupami jest problem :( wszyscy dookoła mówią,żeby jeszcze czekać z zakupami, bo trzymają się przesądów..
Niewiem, według bliskich mi osób chyba po sklepach powinnam zacząć chodzić w czerwcu..
niby głopota, sama już niewiem w co mam wierzyc :huh:

o matko to mnie by z rodziny wywalili :P ja już wózek mam, wanienke i inne duperele: butelki, sterylizator, laktator ( ten akurat dostalam ), termometr na podczerwien, a jak tylko poznam plec biore sie za kupno lozeczka,szykowanie pokoju,szycie kocykow i poscieli, bo mam upatrzone materialy :) a w zabobony nie wierze, bo co ma się stac to się stanie. Tak naprawde to moze cała ciąża byc idealna a tfu tfu porod nie pojsc dobrze...a w 9 mcu to ja nie bede w stanie sie tym zajmowac :) zreszta pilnuje promocji, ostatnio maz kupil w kauflandzie w sporej promocji proszek JELP do prania ubranek :)
a w piatek maz zabiera mnie do galerii, tak propo zakupow ciuchowych, ktore oboje uwielbiamy...poki na chodzie jestem ;)
Marzena, jak piszesz, że to najwieksze plotkary w miescie to ich wcale nie słuchaj, bo może gdzies ulyszały cos, przekrecily i podały plotę dalej. A wiesz, ze ludzie czasem tak z zawiści gadają. Niczym się nie przejmuj, jak jestes z lekarki zadowolona a dodatkowy plus, ze pracuje w szpitalu gdzie bedziesz rodzić.

10 lata 10 miesiąc temu #837441 przez agnieszka89
ja już kupuje ubranka (tak jak u was moja mame juz tez bierze i cos ciagle przynosi), mam pare body i zamowilam z mezem pake ubran z allegro. Z zakupem wózka chyba tylko poczekam do czerwca a reszte mam nadzieje powoli ogarniać. Nie wierze w zabobony, ze sie nie kupuje zeby nie zapeszyc, bo co ma piernik do wiatraka, czy bede kupowała czy nie a cos złego miało by się stać to się stanie niezaleznie od zakupów.

10 lata 10 miesiąc temu #837442 przez margollka
melduje sie po usg. maluszek rozwija sie prawidlowo, wszystko jest ok no i moge oglosic,ze bedzie synek :laugh:

nadrabiam z czytaniem bo widze ze tu sie dzieje sporo od wczoraj, ale najpierw chcialam sie podzielic wiesciami :)

[/url]

10 lata 10 miesiąc temu #837444 przez agnieszka89
margollka no to gratulacje :)
widze ze wkoncu czas na chłopców bo wczensiej tylko u mniej chłopak :)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #837448 przez Agnilla
Margo gratulacje
aaa no i witam nowe mamusie :)
tabelka zaktualizowana :)
Aga popieram, jeśli cos sie stanie to bedzie tak samo bolało, niezależnie od zakupów....zresztą ja nie przyjmuje takiej wersji, ze cos mialoby sie stac, bo bym do głowy dostała

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka