- Otrzymane podziękowania: 65
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- elmirka_20
- Wylogowany
- rozmowna
Martyska, ale Ci fajnie - aż miło było czytać, że mąż zaszalał dla Waszej córci Mój dopiero kilka dni temu po raz pierwszy zapytał, jak się ma nasza pociecha... Chyba do niego dopiero zaczyna docierać, że w drodze dzieciątko! A że on i zakupy to dwa przciwieństwa to sama jestem ciekawa co będzie, jak będzie dziecko... Mąż nawet sobie ciuchów nie kupuje, bo nie cierpi sklepów - kupuję mu "na oko" i jak na razie trafnie a że wybredny nie jest to chodzi w tym co się mu kupi...
Ja planuję zakupy na maj. Co prawda wózek, łóżeczko i bujak (leżaczek) mam już upatrzone i najprawdopodobniej na nie się zdecyduję, ale jakoś tak... Poczekam na maj Pełen słońca i ciepła, żeby się miło po sklepach chodziło
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ggabii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
- carmen12345
- Wylogowany
- gaworzenie
- Czekamy na Ciebie nasze słoneczko
- Otrzymane podziękowania: 2
- ggabii
- Wylogowany
- budujemy zdania
Może nie jestem normalna w tej kwestii i nie wiem czy dobrze postępuję. Ale bynajmniej takie jest moje zdanie co do zakupów zbyt wcześnie.
- carmen12345
- Wylogowany
- gaworzenie
- Czekamy na Ciebie nasze słoneczko
- Otrzymane podziękowania: 2
No Ty przynajmniej wiesz, że wolisz poczekać bo tak czujesz.
- ggabii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- elmirka_20
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 65
carmen12345 ja się nie spieszę nie z tego względu że zapeszę czy coś tam. Za dużo wokół mnie działo się nieciekawych rzeczy z przyszłymi mamusiami. Podchodzę więc do tematu bardzo ostrożnie. Nie chcę się takimi zakupami za bardzo nakręcać bo nigdy nie wiadomo co czas pokaże a wtedy ból będzie jeszcze większy....
Może nie jestem normalna w tej kwestii i nie wiem czy dobrze postępuję. Ale bynajmniej takie jest moje zdanie co do zakupów zbyt wcześnie.
Ggabii, mogłabym napisać to samo. Takich przykrych historii za dużo było wokół mnie i stąd moja powściągliwość przed wczesnymi zakupami. Nie chciałabym potem bardziej cierpieć otoczona dziecięcymi rzeczami...
Jednak jeśli zobaczę coś i poczuję chęć kupienia tego dla swojego maluszka to to zrobię Nie ma co się zamartwiać niepotrzebnie. Ostrożność owszem, ale w każdej chwili może nam coś wpaść w oko i poczujemy, że to byłoby wlaśnie dla naszego maluszka Na pewno nie powstrzymywałabym się, dlatego Carmen123456 - chcesz - to kupuj I nie patrz na innych, to Twoje dziecko i sama wiesz, co czujesz Jak widać w 100% zgadzam się z Ggabii
- ggabii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- marzena25
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
A ta moja lekarka nie dość ze przyjmuje prywatnie to jeszcze pracuje w szpitalu i na necie ma pozytywne opinie i wiele dziewczyn do niej chodzi. A lekarka tej córki sąsiadki to niby z polecenia a nawet w szpitalu nie pracuje tylko ma prywatny gabinet to muszą ją polecać żeby jej lasy nabić. Przepraszam że się tak rozpisałam ale musiałam się wygadać.
- martyska
- Wylogowany
- rozmowna
- skarbek nasz kochany:*:*:*:*
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
u mnie natomiast z tymi zakupami jest problem wszyscy dookoła mówią,żeby jeszcze czekać z zakupami, bo trzymają się przesądów..
Niewiem, według bliskich mi osób chyba po sklepach powinnam zacząć chodzić w czerwcu..
niby głopota, sama już niewiem w co mam wierzyc
o matko to mnie by z rodziny wywalili ja już wózek mam, wanienke i inne duperele: butelki, sterylizator, laktator ( ten akurat dostalam ), termometr na podczerwien, a jak tylko poznam plec biore sie za kupno lozeczka,szykowanie pokoju,szycie kocykow i poscieli, bo mam upatrzone materialy a w zabobony nie wierze, bo co ma się stac to się stanie. Tak naprawde to moze cała ciąża byc idealna a tfu tfu porod nie pojsc dobrze...a w 9 mcu to ja nie bede w stanie sie tym zajmowac zreszta pilnuje promocji, ostatnio maz kupil w kauflandzie w sporej promocji proszek JELP do prania ubranek
a w piatek maz zabiera mnie do galerii, tak propo zakupow ciuchowych, ktore oboje uwielbiamy...poki na chodzie jestem
Marzena, jak piszesz, że to najwieksze plotkary w miescie to ich wcale nie słuchaj, bo może gdzies ulyszały cos, przekrecily i podały plotę dalej. A wiesz, ze ludzie czasem tak z zawiści gadają. Niczym się nie przejmuj, jak jestes z lekarki zadowolona a dodatkowy plus, ze pracuje w szpitalu gdzie bedziesz rodzić.
- agnieszka89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 23
- margollka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
nadrabiam z czytaniem bo widze ze tu sie dzieje sporo od wczoraj, ale najpierw chcialam sie podzielic wiesciami
- agnieszka89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 23
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
aaa no i witam nowe mamusie
tabelka zaktualizowana
Aga popieram, jeśli cos sie stanie to bedzie tak samo bolało, niezależnie od zakupów....zresztą ja nie przyjmuje takiej wersji, ze cos mialoby sie stac, bo bym do głowy dostała