BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #837959 przez ggabii
Chciałam imię proste, polskie a zarazem nietuzinkowe, mało znane i takie do którego najmniej w przyszłości by się doczepiali koledzy i koleżanki naszego małego Bąbelka ;) Wiem coś na ten temat więc rozważnie razem z mężem wymyślaliśmy imię :) A to nawet w sumie imię mieliśmy jeszcze grubo przed samym poczęciem ....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #838014 przez Agnilla
u nas ma być Pola albo Tymek, okaże się :)

10 lata 10 miesiąc temu #838073 przez Adel
Mam na imię Adela, obecnie jestem w 16 tygodniu ciąży,a więc to już drugi trymestr. Mój termin porodu to 29 lipca 2014. Po burzliwym pierwszym trymestrze, nareszcie najgorsze objawy ( wymioty i awersja do zapachów) ustąpiły za to dopadły mnie bóle kręgosłupa, duszności i zawroty :( Płeć maleństwa pozostaje nadal tajemnicą, jutro kontrola u ginekologa, ciekawe czy Mały Ktoś w moim brzuchu się w końcu ujawni :)
pozdrawiam serdecznie :lol:
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #838082 przez martyska
U nas ma być Emilka a jeśli nagle okaże się chlopak to Igor

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #838100 przez carmen12345
U nas będzie Eliza, dla chłopca imienia nie mieliśmy, jakoś nie potrafiliśmy się dogadać, no ale powiedziano nam że będzie dziewczynka więc nawet nad chłopcem sie już nie zastanawialiśmy :lol:

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #838102 przez gossik
o matko ale się rozpisałyście :P nie było mnie kilka dni bo niestety wylądowałam w szpitalu, na szczęście bardziej ze względu na ból nerek, a nie na dzidziola. Ale dzięki temu dowiedziałam się, że już na 100% będzie Jaś, a nie dziewuszka. Także Agnii możesz mnie pokolorować na niebiesko w tabelce, zresztą jeszcze Ci przypomnę na priv ;)

10 lata 10 miesiąc temu #838108 przez Cania
gratulacje gossik, czyli teraz mamy przewagę chlopcow jeśli się nie myle :) Mam nadzieje, ze to nic poważnego z tymi nerkami...

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #838114 przez ggabii
Hej Adel :) Mamy ten sam termin :D Ja mam dopiero wizytę za niespełna 2 tygodnie. Jak dla mnie wieczność....

10 lata 10 miesiąc temu #838118 przez wiolcia1004
Gratulacje gossik teraz przeważają chłopcy ciekawe jak sie to dalej rozwinie. Tymek fajne imie tez bylam za Tymkiem ale wkoncu zostal narazie Oskar.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #838179 przez margollka
witam nowa mamuske i Gosik mam nadzieje ze to nic powaznego!

my od samego poczatku mielismy imie dla dziewczynki - Amelia, z imieniem dla chlopca bylo ciezej. Jak ja dawalam propozycje to mojemu sie nie podobalo i odwrotnie. Pod koniec tamtego tyg padla propozycja Marcel, usg potwierdzilo ze bedzie chlopczyk i narazie ten Marcel przylegl... nic jeszcze nie postanowione ale moj nawet stwierdzil ze im dluzej mysli o tym imieniu to mu sie bardziej podoba...no i tak samo sie pisze i prawie tak samo wymawia po polsku i po angielsku czyli to czego szukalismy :) niewiadomo, moze juz tak zostanie...

[/url]

10 lata 10 miesiąc temu #838190 przez Agnilla
no no moje gratulacje, podczytałam co miałam i aktualizuje tabelke dopisując już imiona maluchów :)
gossik, uważaj na te nerki, trzymam kciuki, żeby juz było ok! :kiss:
Witam nowa lipcówkę :)

10 lata 10 miesiąc temu #838241 przez Lyanka
Cześć dziewczynki :)

Co do imion, to my mamy takie "robocze" - Kubuś :) lekarz ostatnio też zasugerował, że chyba chłopczyk będzie, ale na 100% nie był pewien.
Jutro mam wizytę u gina i mam nadzieję, że wszystko się wyjaśni :)
Gdyby jednak była dziewczynka, to mi się podoba Hania, a narzeczonemu Marta :)
Trzymajcie kciuki...mam nadzieję, ze jutro pochwalę się wam jakimiś konkretami.

A teraz pytanko...czy któraś z Was zastanawia się nad kupnem kołyski?
Mo mi generalnie bardzo się podobają, ale wiem, że łóżeczka są praktyczniejsze. Kołyska jest krótsza od łóżeczka i pewnie dzieciaczek po roku czasu już by się tam nie mieścił.
Dla przykładu spróbuję dodać zdjęcie takowej kołyski i będę bardzo wdzięczna za wasze sugestie i rady :)
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #838280 przez wiolcia1004
Ja osobiście jestem za tradycyjnymi łóżeczkami ale przyznam ze kołyska jest słodka, prześliczna.
Dziewczyny poczytajcie ten wpis z bloga pewnej dziewczyny www.blog.pl/blog-krystyno-nie-denerwuj-m...UuZZ3DQ_4VY.facebook polecam fajnie dziewczyna pisze:)

10 lata 10 miesiąc temu #838328 przez magduska
gossik trzymam kciuki za twoje zdrowie i gratuluje :)

ja wizyte mam w poniedzialek i mam nadzieje,ze dowiem sie co tam moje malenstwo ukrywa :)

ostatnio mam duze zaleglosci na forum,ale powiem wam,ze nie mam czasu na nic. :dry:
W niedziele podjelismy spontaniczna decyzje,ze jednak bierzemy slub 1.03.2014 i zalatwilismy sale,zespol i gosci :silly: sukienke oczywiscie juz mam, nawet wiekszosc byla na mnie dobra z manekina i nie trzeba nic poszerzac,tylko skrocic,bo ja mala kobitka jestem :silly: ,moj ma juz garnitur,obraczki zamowione,takze tylko bawic sie heeh :silly:
Powiem wam,ale bylo zdziwienie niektorych osob jak przyslismy z zaproszeniami na slub,bo jestesmy ze soba juz tak dlugo,ze wiekszosc osob myslala,ze slubu nie bedzie.Ich miny bezcenne :lol: . Przyjecie oczywiscie takie male na 50-60 osob,dla najblizszej rodziny i przyjaciol,na huczne nie bylo juz czasu :silly:

a i zapomnialabym,bo agni zapomniala o mnie :silly: :kiss: ,termin porodu na 15.07.2014 :lol:

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #838336 przez Adel
Witajcie Mamusie :)
Ggabii :lol: tak się cieszę , ze Ty też masz ten sam termin co ja . Jakby co to jestem z Trójmiasta a Ty?
o 13 mam wizytę u ginekologa, zawsze to wywołuje u mnie całą gamę emocji, czy wszystko ok, itp. Tak się nastawiam, a raczej bardzo bym chciała dowiedzieć się dzisiaj czy to chłopiec czy dziewczynka. :unsure:
Wybraliśmy z mężem, że jeśli będzie chłopiec to Aleksander a dziewczynka to Amelka .
pozdrawiam serdecznie :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka