- Otrzymane podziękowania: 96
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- elmirka_20
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 65
Nie chcę zapeszać, ale chyba mnie dzisiaj gardło mniej boli wreszcie... Już miałam potwornego doła, bo to już drugi raz odkąd jestem w ciąży a naprawdę dbam o siebie i biorę witaminy... Przed ciążą rok bez żadnnej infekcji a ledwo zaszłam w ciążę: ostre zapalenie gardła na dzień dobry, minęło 2,5 miesiąca i znowu potworny ból gardła... Ale miałam jeszcze leki, więc o tyle dobrze. Oby już minęło, nie chcę zarazić mojego maleństwa...
Gratuluję Kobietki ślubów! Wspaniałe wydarzenie Ja bym chciała swój przeżyć jeszcze raz ... Życzę Wam byście też mogły tak miło wspominać Wasze
I gratuluję synków i córeczek tym Mamusiom, które znają płeć, heh Moje lubi być tajemnicze ... Ale najważniejsze, że pokopuje od czasu do czasu to wiem, że wszystko z nim w porządku a to najważniejsze Z tego co wyczytałam, to chyba mam najpóźniej wizytę z USG i jak mi psikusa żadnego dzidzia nie wywinie, poznam płeć po Was: 28 lutego.
Zdrówka Kobietki, trzymajcie się ciepło i nie chorujcie! Ja niby jestem na siebie zła, że znowu to gardło, ale ze względu na dzidzię, studzę emocje i nawet na siebie się pozłościć nie mogę Może to i dobrze ...
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ggabii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
- marzena25
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
- ggabii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja dziś stawiam na naleśniki i 10 roznych konfiturek z piwnicy, do wyboru, do koloru
- wiolcia1004
- Wylogowany
- rozmowna
- Sens mojemu życiu nadaje moja kochana księżniczka
- Otrzymane podziękowania: 34
- marzena25
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
- wiolcia1004
- Wylogowany
- rozmowna
- Sens mojemu życiu nadaje moja kochana księżniczka
- Otrzymane podziękowania: 34
- ggabii
- Wylogowany
- budujemy zdania
Cania narobiłaś mi smaka na te naleśniki... mniam mniam
- elmirka_20
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 65
No to kurujmy się lepiej wszystkie i życzę nam wszystkim mnóstwo zdrówka, żeby już przynajmniej do końca ciąży nie musieć się o to martwić
Kurczę, dziewczyny, ja mam to samo z gotowaniem... :/ My już z mężem ani nie mamy pomysłów co gotować, ani na nic nie mamy jakoś ochoty a przeglądanie masy książek kucharskich i przepisów nawet w necie, nic nam nie daje :/ może to po prostu przez tą porę roku i brak warzyw i witamin, człowiek taki "sflaczały" i nijaki chodzi :/ ...
Dwa razy obiad podrzuciła nam teściowa, zawsze to inna kuchnia niż nasza...
Raz nam się udało wymyślić polędwicę bo daaaaawno nie jedliśmy: pokroić polędwicę na cienkie kotlety, lekko je roztłukłam, wrzuciliśmy do teflonowego przykrywanego rondla z cebulką, pieczarkami, świeżą pokrojoną w paski papryką i kukurydzą z puszki (nie za dużo bo za słodki sos wyjdzie). Do tego w letniej wodzie rozpuściłam pół rosołku wołowego, pieprz i sól na mięso i tak się to dusiło wszystko ponad godzinę na wolnym ogniu. Dodaliśmy jeszcze 4 kulki ziela angielskiego i listek laurowy. Na koniec dodaliśmy łyżkę śmietany i powiem Wam, że mięciutkie mięsko i sosik były pyszne Byliśmy zadowoleni. Wreszcie coś innego niż kotlety czy kurczak. Nawet na spagetti już nie mamy ochoty a kiedyś się zajadaliśmy.
Jak macie fajne pomysły na dobry obiad to ja też chętnie poczytam Ktoś zarzucił bardzo dobry temat
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
aktualnie ja tez zbieram cala rodzinke na obiadach i gotuje wspólnie z mama. Tez czekamy na nasze mieszkanko... jeśli chodzi o obiady to tez wolalabym cos ugotować i jest nawet przez 2 dni niż kupowac gotowce... chyb ze pizza, ale i tak nie ma to jak robiona domowa na cienkim ciescie
u mnie melduje pogoda tez beznadziejna... brzydko, buro i ponuro
elmirka_20, my ostatnio zrobiliśmy cos ala gruzińskie chaczapuri... w sensie chlebek drozdzowy z serem, do tego trochę kawaleczkow kurczaka i było niezle także eksperymentujemy. a poza tym ostatnio bywaly zapiekanki ziemniaczane, schab na czerwonym winie nadziewany sliwka (moja specjalność ), takze roznie rozniascie Ale na nude w kuchni poki co jeszcze nie narzekamy, zawsze ktoś jakiś magiczny przepis przytarga.
- agnieszka89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 23
A jakie macie plany na Walentynki?
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa