- Otrzymane podziękowania: 96
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
magduska ooo szacuuuun! ale idziecie jak burza, gratulacje! nigdy bym nie powiedziała, ze w tym kraju da się cos tak błyskawicznie pozalatwiac, jak choćby termin albo w urzędzie albo w kościele także jeszcze raz: szacuuun!
ale powiem Ci ze my tez ze sobą byliśmy tak długo (do zaręczyn 7 lat), ze każdy tylko pytal: to jak, oswiadczyl się w koncu?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
tabelkę juz poprawiam, dopisałam helenne bo widziałam na fb, że będzie miała chłopca, ale nie znam jej terminu porodu
Adl, czekamy na dobre wieści po wizycie!
- marzena25
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
A jak z waszym spaniem dziewczynki? Mi się coraz gorzej śpi nawet mój rogal mi nie pomaga,staram się spać na lewym boku bo niby tak wskazane ale po chwili cierpnę, wtedy kładę się na drugi boki,i tak w kółko, a dzisiaj obudziłam się na plecach co jest zakazane prawdopodobnie.
- malgorzatawalak
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 25
Ja za tydzien ide do lekarza ale usg polowkowe mam dopiero za dwa i mam nadzieje ze tym razem moje dziecko powie rodzicom kim jest bo chcia
Abym zaczac juz co nie co planowac troche wam zazdroszcze jak slysze ze wy juz wiecie i juz ciuszki kupujecie ale i na mnie przyjdzie czas nie bedzie sie chowac do konca 9 miesiaca prawda?
- ggabii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
- ggabii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
co do kołyski to mnie sie one podobają u kogoś, nie mój styl sprawdźcie dokładnie wymiary, bo gdzies slyszalam, ze to max do pol roku jest :/
z moim spaniem ogolnie zle nie jest, choc tez meczy mnie spanie na boku, wieksze problemy mam z zasypianiem, bo zanim zasne to i z godzina moze minac :/
spanie na plecach o ile mama czuje sie dobrze nie jest zakazane, nawet w tv ostatnio oglądałam program, że mozna spac w kazdej pozycji jesli jest wygodnie. mnie niesteyty spanie na plecach nie słuzy i jestem z tego powodu zła
- wiolcia1004
- Wylogowany
- rozmowna
- Sens mojemu życiu nadaje moja kochana księżniczka
- Otrzymane podziękowania: 34
- agnieszka89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 23
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96
malgorzatawalak, ja już tez kupiłam pol szafy dla siebie... tak jak mówisz, gore w większości przypadkow da się nacianac, ale dol już nie. A ze do pracy generalnie na elegancko, wiec nakupilam slicznych sukienek z miejscem na brzuszek. Maz się tylko ze mnie smieje, ze kazda okazja do zakupow jest dobra
- marzena25
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
- Ali
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 39
Co do spania, ja nie mam większych problemów z zasypianiem, ale już w nocy budzę się obowiązkowo na siku a potem trochę ciężko mi znów zasnąć, a szczególnie się ułożyć. Zawsze lubiłam spać na brzuchu, ale teraz już nie mogę. Dlatego zasypiam na boku, a często budzę się leżąc na plecach.
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agnilla co to za program o którym pisałaś?
aaaa to chyba w "Pytaniu na śniadanie"
tam jest taka seria "W ciąży z marią rotkiel" czy jakoś
- rewelka1312
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 23
Magduska ale szybko wszystko udało Wam się załatwić! super! My też myśleliśmy w zeszłym roku o tej dacie, ale niestety musimy przełożyć ślub po narodzinach naszego synka. Mój G. jest obcokrajowcem i w związku z tym jest masa papierów, zgód itp.
Co do spania, ja nie mam większych problemów z zasypianiem, ale już w nocy budzę się obowiązkowo na siku a potem trochę ciężko mi znów zasnąć, a szczególnie się ułożyć. Zawsze lubiłam spać na brzuchu, ale teraz już nie mogę. Dlatego zasypiam na boku, a często budzę się leżąc na plecach.
Przeczytalam ze bierzesz slub z obcokrajowcem, jakie mniej wiecej formalnosci sa w polsce do zalatwienia??i dzidzius bedzie mial meza czy Twoje obywatelstwo?? jestem ciekawa bo tez mam podobna sytuacje
- Ali
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 39
Co do obywatelstwa naszego synka, z racji urodzenia (planuję poród w Polsce), będzie Polakiem, ale może mieć także obywatelstwo po tatusiu. Nie jestem jeszcze dokładnie zorientowana w tej sprawie, ale chyba będziemy się musieli o nie ubiegać w stosownym urzędzie. Na pewno nie ma problemów z przyznaniem, bo należy się dziecku. Ale to sprawa drugorzędna. Najważniejsze żeby dzidziuś był zdrowy