BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #838849 przez Lyanka
Cześć dziewczynki!! ;)
Byłam dzisiaj u gina i......będzie Kubuś :) strasznie się cieszymy razem z narzeczonym. Więc Agnilla możesz mnie wpisać do tabelki ;)

Co do spania, to ja generalnie śpię dość dobrze...tylko wcześnie wstaję do pracy i się nie wysypiam tak jak bym chciała :/ w nocy też wstaję za "małą potrzebą", ale idę z zamkniętymi oczami do łazienki, światła nie włączam i wtedy udaje mi się od razu zasnąć jak wrócę do łóżeczka :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #838867 przez Ali
Gratulacje Lyanka! Mamy ten sam termin i to chłopców :)

10 lata 10 miesiąc temu #838868 przez Justyska20
Witajcie ja tez tu przybylam to moja pierwsza ciąza .
To juz koniec 18 tygodnia juz nawet mi sie wydaje ze poczulam bardzo delikatny ruch maleństwa
PS.no i termin na 5 lipca i nawet duzo nie przytylam na wadze jak na ten miesiac a u was jak z waga???
Pozdrawiam i mamuski oby do lipca ;))))

10 lata 10 miesiąc temu #838874 przez Lyanka
Dzięki Ali :)

Justyśka co do wagi, to ja przytyłam 3,5kg jak na razie...i oby do 1 marca nic się nie zmieniło, bo inaczej nie zmieszczę się w suknię ślubną :(
Niby 3,5kg to nie jest dużo, ale piersi o dwa rozmiary mi się zwiększyły (z czego najbardziej zadowolony jest mój przyszły mąż) :)

10 lata 10 miesiąc temu #838923 przez Cania
piersi to bylo pierwsze co sie u mnie zmienilo... Maz oczywiscie od razu to zauwazyl i do tej pory jest zachwycony heh :D ach, ci mezczyzni...

Lyanka, w nieco ponad dwa tygodnie to moze wiele Ci nie przybedzie, na pewno suknia bedzie pasowala ;)

Justyska20, u mnie poki co 4,5 kg.

10 lata 10 miesiąc temu #838966 przez Adel
Witajcie Moje Drogie :)
Tak więc , usg pokazuje, że jestem w 17 tygodniu ciąży, maleństwo rozwija się dobrze ale znowu zasłoniło się nóżkami i doktor stwierdził , że czekamy kolejny miesiąc z odkryciem płci :( No trudno, to poczekam :) Ze spaniem to też czasem mam pół nocki z głowy,zwłaszcza jak przysnę wieczorem na kanapie. Dlatego jak czuję senność wieczorem to muszę mykać do łóżka, bo jak się rozbudzę w środku nocy, to potem mam problem z zaśnięciem. Do tego ten ból kręgosłupa dołączył ( muszę w końcu ten kojec- poduszkę dla mam sobie sprawić) i okropne duszności po wysiłku ( jak wracam z pieskiem albo z zakupów, albo po wchodzeniu schodami), dlatego mam internistę jeszcze odwiedzić.
Ggabbi to jak jesteś z drugiego końca Polski to się nie spotkamy na porodówce :(
pozdrawiam :)

10 lata 10 miesiąc temu #838987 przez magduska
adel napewno maluszek nielugo pokaze co ukrywa tam miedzy nozkami :) wazne,ze wszystko ok

lyanka gratulacje dla Ciebie :)

ja mam wizyte dopiero w poniedzialek i tez mam nadzieje,ze dowiem sie kto tam mieska u mnie w brzuszku :lol: Ja narazie,az tak bardzo nie przybieram na wadze,w tym miesiacu do wizyty zostalo mi jeszcze 0,5 kg z 1kg :) a zreszta czlowiek stara sie nie denerwowac,tym stresem przed slubnym,ale i tak sie nie da do konca.W koncu za dwa tygodnie wazny dzien w zyciu :)

cania moj tez sie cieszy z piersi,prawie dwa rozmiary wieksze hehe.Faceci to faceci,wiadomo co ich kreci :silly: przynajmniej w sukni slubnej widac,ze mam cycki

10 lata 10 miesiąc temu #839031 przez malgorzatawalak
hej dziewczyny :) moja waga rośnie praktycznie książkowo :) przez pierwsze 3 miesiące nie przytyłam nic może dlatego że mnie ciągle mdliło i wymiotowałam. teraz przez te 5 tygodni przytyłam jedynie 2 kg to chyba dobrze...oj dziewczyny ale wam zazdroszcze że już wiecie kto mieszka w waszym brzuszku :)
ze spaniem u mnie jest tragedia :( dziś obudziłam się o 2 i do 6.30 nie mogłam zasnąć...nie umiem znaleźć sobie wygodnej pozycji a do tego męża non stop budzę i on też się nie wysypia a w końcu to on rano wstaje do pracy :( strasznie mi go żal ale co ja poradzę że nie umiem zasnąć tak jak kiedyś :( może niedługo to minie choć mogę się założyć że będzie jeszcze gorzej bo brzuszek rośnie :)

dziewczyny czy na usg połówkowe zapisałyście się na usg w 3d czy raczej zostałyście przy 2d?

10 lata 10 miesiąc temu #839038 przez wiolcia1004
Gratulacje Lyanka chlopy gora jak narazie, ja ide do lekarza we wtorek tez czekam z niecierpliowscia co bedzie. Ja przybralam 4 kg najwiecej weszło mi w cycki i w tyłek niestety:( Dziewczyny co biora ślub cieszcie sie w sukniach slubnych bedzie mialy piekny i okazaly biust otoczony bialym gorsetem:):):)

10 lata 10 miesiąc temu #839056 przez Cania
magduska na pewno suknia będzie lezala pięknie, jeszcze z tym większym biustem, bomba :) slub to szalenie wazny dzień w zyciu! :) ale pamiętaj: najważniejsze, zebyscie to Wy się dobrze na nim bawili :) zawsze znajdzie się ktoś (jeden gość na 100), kto powie ze miał albo lepszy pierwszy taniec albo jednego ziemniaka więcej czy cos w tym stylu :P, ale takimi nie należy się przejmować ani ich sluchac, także gdyby cos to żeby Wam to czasem nie przychodzilo do glowy :) to jest Wasz dzień i Wy macie być z niego zadoloweni :)

tak się naczytałam o tych Waszych problemach ze spaniem, ze chyba z wrazenia ale sama dziś zle spalam, krecilam się o 4 z jednego boku na drugi i nic z tego nie wynikało...

10 lata 10 miesiąc temu #839079 przez ggabii
Kurcze ja z przybieraniem na wadze mam kichę.... Biust rośnie, brzuszek powoli też ale ja na początku straciłam 3kg tak do teraz jeszcze tego nie odrobiłam... Położna jakoś tego nie skomentowała ale mnie trochę to martwi. Z resztą cały czas jak się coś pojawi jakiś nowy objaw to od razu zaczynam się zastanawiać czy aby wszystko ok. Tata już ze mnie panikara ... :/

10 lata 10 miesiąc temu #839103 przez martyska
A u mnie ze spaniem jest tragedia bo jak juz uda mi się zasnąć po godzinnym leżeniu to budze się parę razy w nocy...
A co do wagi to ja nie przytylam jeszcze nic chociaż brzuszek i piersi większe co oczywiście jak i pozostalych najbardziej cieszy męża :-) ale malutka waży juz 300 gram więc lekarz kazal mi się nie martwić wagą tylko się cieszyć ze figury nie strace:-) i duży wplyw ma to ze w pierwszych miesiącach schudlam 4 kilo.

10 lata 10 miesiąc temu #839110 przez gabi28
Dzień dobry,
u mnie pada deszcz i w ogóle zimno i ponuro.na dodatek boli mnie gardło i uszy. :(

Magduśka,gratuluje decyzji o ślubie,teraz to chyba tylko ja zostałam starą panną-chociaż nie bo z odzysku,więc to się nie liczy :)

10 lata 10 miesiąc temu #839123 przez Cania
dziewczyny, nie martwcie się waga, tym bardziej ze odrabiacie teraz to, co stracilyscie w pierwszym trymestrze. Więcej kilogramow przybierają teraz te dziewczyny, które nie mialy porannych hitow nad toaleta przez pierwsze trzy miesiące (m.in. ja). Dlatego na chwile obecna wcale bym się waga nie martwila :)

dziś ostatni dzień przeziębieniowego zwolnienia, nie ma mnie w pracy tydzień a już swiruje :D z nudow zaczelam porzadkowac papiery i szafki, żeby zrobić miejsce na rzeczy dla malutkiej. a ze żeby zrobil się porządek, najpierw musi zrobić się bałagan, to tone w papierzyskach :D :P ale może jakos się z tym uporam do powrotu meza :) jakby to zobaczyl to chyba by się zalamal :D

10 lata 10 miesiąc temu #839137 przez ggabii
Cania to Ty też siedzisz na L4 z powodu przeziębienia? Witaj w klubie :D Ja kończę "odsiadywać wyrok" jutro. W niedzielę do pracy wreszcie :) W domu już mi ciężko wysiedzieć - wczoraj nawet wybrałam się na krótki spacer bo w mojej kawalerce to za dużo opcji na poruszanie się nie ma ;) Ale nigdy w życiu nie przypuszczałam że ludzki organizm jest tak uzależniony od chemii jaka nam jest pakowana do różnego rodzaju leków żeby nas postawić na nogach. Dochodzenie do siebie na domowych specyfikach i jakichś podstawowych dopuszczonych do użytku przez ciężarówki zajęło mi tydzień. A to w sumie było najnormalniejsze w świecie przeziębienie i to bez gorączki. No cóż ale najważniejsze że jakoś z tego wyszłam :D

Ale się rozpisałam.....

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka