- Otrzymane podziękowania: 96
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
my nie pospaliśmy bo byliśmy umówieni na oglądanie... wózka i kupiliśmy używany, trzyczęściowy (gondola, nosidełko, spacerowy). W naprawdę dobrym stanie, wiec doszlismy z mezem do wniosku, ze nie ma sensu kupować nowego za 3x tyle. Także pierwszy poważniejszy zakup za nami
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Lyanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 39
A jakiej firmy wózek?
Tak w ogóle chciałam was podpytać jakie firmy bierzecie pod uwagę, bo ja jestem kompletnie zielona w tym temacie Jak na razie patrzę na wizualny wygląd, ale chyba są ważne też inne parametry.
Fajnie by było, jakbyście podały od razu link do strony z wózkiem, nad którym zastanawiacie się...bo a nóż widelec komuś się to przyda
- magduska
- Wylogowany
- rozmowna
- W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walc
- Otrzymane podziękowania: 17
ja tez juz poczulam ruchy malenstwa,jakby takie male kopniecia,ostatnio dosyc czesto malenstwo sie kreci pewnie tez bedzie takie szybkie po mamusi i tatusiu hehe
a tak wogole pewnie czuje,ze cos sie wiekszego szykuje i bedzie mial zamiar tanczyc na weselu razem z mamusia
margolka poprosze takie sniadanie dla mnie,zamawiam do lozka
u mnie morfologia narazie ok,zobacze jak nastepna jak odbiore wyniki w poniedzialek
- Magdalen
- Wylogowany
- rozmowna
- Wszystko sie kręci wokół Was moje maleństwa !
- Otrzymane podziękowania: 20
Witam wszyskie MAmusie
Zaczne od gratulacji tym kobitka ktore znaja pleć a przede wszystkim tym co spodziewaja sie synka zazdroszce Wam i tej mamusce co nie dlugo bierze slub rowniez gratki:D Aah... tez bym juz TAK chciala ale musze jeszcze jakis dwa latka poczekac
ja biore witaminer prenatal + dha i jest dobrze nie drogi a witaminki sa
Co do kolsysek to sa praktyczne JA JUZ mam upatrzona jesli to bd dziwczynka.
A co do ł. turystycznych to tylko takie preferuje ale z pelnym wyposazeniem ... mam wielki uraz do łozeczek ze szczeblkami... dziecko wszdailo glowke i sie udusilo.. wiec takie ł. nie wchodzi nawet w gre ja chce spokojnie spac w nocy a nie wisiec nad łozeczkeim i pilnowac... sa te wszytskie oslonki na szczebelki ale cos nie ufam tym lozeczkom...ale wiem ze wiekszosc tylko takie ma. Mi sie sprawdzaja turystycznr gdyz czesto sie z dzieckiem przemieszcam to dla mnie wygoda
Ja biore WITAMINER PRENATAL + DHA i jest dobrze nie drogi a witamniki sa:D
co do Walentynek to ja spedziłam bardzo milo z moim mezczyzna przygotowal dla nas kolacje jak to facet miesna ale pyszna:D ja tylko zrobilam deserek serniczek na zimno i truskawki w czekoladzie Mmmmm no i w koncu doczekalam sie pieknego pachnacego bukietu roz Postaral sie nie moge narzekac
Jestem z Lubuskiego jest ktos z okolic???
A tak juz nie nawiazaujac do niczego to po ile kobitki macie latek ???
potrzebuje przepis na dobre ciasto do pizzy hmmm ???
Buuziaczki brzusiate:D
Agnilla nic sie nie neerwuj:D ja przybralam juz 4 kilo. ale dlugi czas sie juz nie wazylam .. i chcee bo pewie bym zawalu dostala...
www.roan.pl/ swietne wozki
- elmirka_20
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 65
Już to dzidzi wynagradzam bombą witaminową w postaci surówki z cykorii i kanapek z warzywami+chudą wędlinką, także chyba właśnie sama się rozgrzeszyłam...
Wózek to poważna sprawa Ma być dla nas - mam prowadzących go - wygodny i przede wszystkim dla maluszka, który poskarżyć się nie będzie mógł na niewygody.
Nie mam doświadczenia żadnego, pozbierałam trochę opinii od koleżanek i z internetu i to, co na tą chwilę wiem to, by wózek miał:
- skrętne przednie koła,
- koła na amortyzatorach,
- pompowane koła,
- regulowany podnóżek dla dziecka (przy wózkach 2w1, 3w1, 4w1),
- pasy pięciopunktowe dla dziecka,
- regulowana rączka wózka - skórkowa a nie piankowa,
- regulowany tył wózka spacerówki dla dziecka, by mogło siedzieć lub spać,
- możliwość ustawiania siedziska z dzieckiem przodem i tyłem do kierunku jazdy,
- dodatki: kosz pod wózkiem, torba pielęgnacyjna, parasolka do wózka (dla nas rodzących w lato ponoć bardzo się przyda), pokrowiec na poszczególne części (gondolę, spacerówkę, fotelik) przeciwdeszczowy, nawet moskitiera teraz jest już standardem do wózków, ale nie wiem czy jest konieczna - ja tego jakoś nie widzę, ale może.....
Dalej nie pamiętam Pewnie i tak zależy na jakim terenie się mieszka (jak nie ma kafelkowych chodników, wybojów), to i piankowe koła się sprawdzą i pewnie wiele jest różnych opinii - nie dla każdego dobre to samo. Ja na te rzeczy na pewno zwrócę uwagę kupując wózek, wiem, że u mnie to się powinno sprawdzić.
Aaaa!! I wlaśnie też polecano mi wózki używane jak tylko będę miała okazję Na razie cierpliwie szukam
Dobra, kończę, bo mi esej wyszedł, jeszcze mnie z forum wywalicie
Chętnie poczytam Wasze opinie
- magduska
- Wylogowany
- rozmowna
- W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walc
- Otrzymane podziękowania: 17
glowa mnie boli i brzuch troszke,zreszta jak leze jest ok,a jak chodze to gorzej,maluszek sie kreci,bo go wlasnie czuje senna jestem bardzo
- carmen12345
- Wylogowany
- gaworzenie
- Czekamy na Ciebie nasze słoneczko
- Otrzymane podziękowania: 2
Dwa tygodnie temu doszło mi tylko pół kilo a teraz? już 4.
ale przynajmniej mam pewność że maleństwo rośnie
Apropo wózka to uważam , że wcale nie trzeba kupować bo dostaniemy 3 wózki w spadku, mało używane - akurat tak się trafiło jednak mój teść stwierdził, że kupi wózek bo inaczej nie poczuje że jest dziadkiem he he tak więc będziemy mieć 4 sztuki:D śmieję się nawet, że będę dobierać wózek do mojego stroju
właśnie wybieram się na krótki spacer,nie mogę odpuścić sobie tych 8 stopni
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a to jest wozeczek ktory kupilismy: Chicco Enjoy Evolution
alejka.pl/wozek-chicco-3w1-spacerowka-z-...enjoy-evolution.html
nie ma co prawda pompowanych kolek, ale jest tam tyle funkcji ze az zglupialam oczywisce skretne kolka, pasy, regulowany podnozek, do kazdego elementu oslonka od wiatru, regulacja tylu w spacerowce, regulacja wysokosci w gondoli, cala masa innych regulacji heh... takze wydaje sie dosyc funkcjonalny. Moze szczyt marzen to nie jest, ale zapowiada sie dobrze my niestety nie mamy od kogo w spadku dostac, to bedzie pierwsza wnusia zarowno w rodzinie meza jak i mojej, wiec zakup niezbedny heh.
- margollka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
Elmirka idz koniecznie do dentysty i spr czy wszystko ok!!! Ja juz wizyte u dentysty zaliczylam 2tyg temu. a Wy dziewczyny jak tam nie zapominacie o zebach? dzidzius dzidziusiem ale o siebie tez musimy dbac, raczej nie chcemy byc szczerbate
- Ali
- Wylogowany
- budujemy zdania
Co do wózka - ja jeszcze nie mam upatrzonego. Właściwie to szukam opinii. Muszę znaleźć naprawdę dobry wózek - aczkolwiek za rozsądną cenę Szukam czegoś bardzo stabilnego, jako iż w przyszłości czekają nas częste loty samolotem (wspomniałam, że mój ukochany jest obcokrajowcem). A niestety wiem jak traktują nasze bagaże przy transporcie, także wózek też mogą uszkodzić A dwóch nie będę przecież kupować, bo bez sensu...
Także dziewczyny jeśli znacie coś wartego polecenia - czekam na opinie!
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Magdalen
- Wylogowany
- rozmowna
Ja mam jakas "manie" nawet nie wiem jak to nazwac tak sie zakochalam w swoim wozku ze wizualnie mi zadne inne sie nie podobaja eh. ale na szczescie najwieksza zmora maamusiek co do wozka juz za mna takze nie musze sie tym przejmowac juz jedyny co Wam moge polecic to ten roan marita.. sa bardzo dobrymi wozkami ale nie wiem co Wy widzicie w tych skretnych kolach przednich to katorga . bynajmniej dla mnie. jedynie w spacerowce sie sprawdzaja ale te kola to byly naprawde swietne. ciezko na takie trafic.
Ja tez sie musze wybrac do dentysty latki w zabakch mi powypadaly hehe.
Widze ze nikt nie jest przychylny na moje pytanie wiec zapytam moze inaczej...
Ktora z Was jest w wieku tak do 22 lat ???
- Ali
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
W tym roku koncze 28... Starosc nie radosc
- Magdalen
- Wylogowany
- rozmowna
Ooo .. jaka tam starośc hah cos czuje ze tu najmlodsza jestem yhyhyh
dino.sklep.pl/nowy/topline-s-c-550_600.html niby ten jest jednym z najlepszych w rankingu ale nie sprawdzony wiec tylko z netu to wzielam ..