BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #839930 przez Cania
u mnie akurat morfologia w porządku za każdym razem, wiec chociaż tyle :)

my nie pospaliśmy bo byliśmy umówieni na oglądanie... wózka :D i kupiliśmy używany, trzyczęściowy (gondola, nosidełko, spacerowy). W naprawdę dobrym stanie, wiec doszlismy z mezem do wniosku, ze nie ma sensu kupować nowego za 3x tyle. Także pierwszy poważniejszy zakup za nami :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #839933 przez Lyanka
Gratuluję pierwszego poważnego zakupu Cania :)
A jakiej firmy wózek?

Tak w ogóle chciałam was podpytać jakie firmy bierzecie pod uwagę, bo ja jestem kompletnie zielona w tym temacie :) Jak na razie patrzę na wizualny wygląd, ale chyba są ważne też inne parametry.
Fajnie by było, jakbyście podały od razu link do strony z wózkiem, nad którym zastanawiacie się...bo a nóż widelec komuś się to przyda ;)

10 lata 10 miesiąc temu #839935 przez magduska
cania gratuluje zakupu :) ja mam wozek od mojego brata,malo uzywany,wiec nie ma sensu kupowac nowego

ja tez juz poczulam ruchy malenstwa,jakby takie male kopniecia,ostatnio dosyc czesto malenstwo sie kreci :) pewnie tez bedzie takie szybkie po mamusi i tatusiu hehe :lol:
a tak wogole pewnie czuje,ze cos sie wiekszego szykuje i bedzie mial zamiar tanczyc na weselu razem z mamusia :woohoo:

margolka poprosze takie sniadanie dla mnie,zamawiam do lozka :silly:

u mnie morfologia narazie ok,zobacze jak nastepna jak odbiore wyniki w poniedzialek

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #839942 przez Magdalen
uuuf. ale sie naczytalam :D
Witam wszyskie MAmusie :D
Zaczne od gratulacji tym kobitka ktore znaja pleć a przede wszystkim tym co spodziewaja sie synka :D zazdroszce Wam i tej mamusce co nie dlugo bierze slub rowniez gratki:D Aah... tez bym juz TAK chciala :D ale musze jeszcze jakis dwa latka poczekac :(
ja biore witaminer prenatal + dha i jest dobrze nie drogi a witaminki sa :)
Co do kolsysek to sa praktyczne JA JUZ mam upatrzona jesli to bd dziwczynka.
A co do ł. turystycznych to tylko takie preferuje ale z pelnym wyposazeniem ... mam wielki uraz do łozeczek ze szczeblkami... dziecko wszdailo glowke i sie udusilo.. wiec takie ł. nie wchodzi nawet w gre ja chce spokojnie spac w nocy a nie wisiec nad łozeczkeim i pilnowac... sa te wszytskie oslonki na szczebelki ale cos nie ufam tym lozeczkom...ale wiem ze wiekszosc tylko takie ma. Mi sie sprawdzaja turystycznr gdyz czesto sie z dzieckiem przemieszcam to dla mnie wygoda :D
Ja biore WITAMINER PRENATAL + DHA :D i jest dobrze nie drogi a witamniki sa:D
:kiss: co do Walentynek to ja spedziłam bardzo milo z moim mezczyzna :D przygotowal dla nas kolacje ;) jak to facet miesna ale pyszna:D ja tylko zrobilam deserek serniczek na zimno i truskawki w czekoladzie :D Mmmmm :D no i w koncu doczekalam sie pieknego pachnacego bukietu roz ;) :D Postaral sie nie moge narzekac :D

Jestem z Lubuskiego jest ktos z okolic???
A tak juz nie nawiazaujac do niczego to po ile kobitki macie latek ??? :woohoo:
potrzebuje przepis na dobre ciasto do pizzy hmmm ???
Buuziaczki brzusiate:D
Agnilla nic sie nie neerwuj:D ja przybralam juz 4 kilo. ale dlugi czas sie juz nie wazylam .. i chcee bo pewie bym zawalu dostala...:D

www.roan.pl/ swietne wozki :D

10 lata 10 miesiąc temu #839958 przez elmirka_20
Dziewczyny! :) Nie wytrzymałam :) Właśnie opędzlowałam wielkiego pachnącego pączka z adwokatem, lukrem i czekoladą ... Mnnnniam :) Wiem, że to dla dziecka puste kalorie, a dla moich bolących od II trymestru ciąży zębów to prawdziwa zagłada, ale nie mogłam się powstrzymać ... ;)
Już to dzidzi wynagradzam bombą witaminową w postaci surówki z cykorii i kanapek z warzywami+chudą wędlinką, także chyba właśnie sama się rozgrzeszyłam... :)

Wózek to poważna sprawa :) Ma być dla nas - mam prowadzących go - wygodny i przede wszystkim dla maluszka, który poskarżyć się nie będzie mógł na niewygody.

Nie mam doświadczenia żadnego, pozbierałam trochę opinii od koleżanek i z internetu i to, co na tą chwilę wiem to, by wózek miał:
- skrętne przednie koła,
- koła na amortyzatorach,
- pompowane koła,
- regulowany podnóżek dla dziecka (przy wózkach 2w1, 3w1, 4w1),
- pasy pięciopunktowe dla dziecka,
- regulowana rączka wózka - skórkowa a nie piankowa,
- regulowany tył wózka spacerówki dla dziecka, by mogło siedzieć lub spać,
- możliwość ustawiania siedziska z dzieckiem przodem i tyłem do kierunku jazdy,
- dodatki: kosz pod wózkiem, torba pielęgnacyjna, parasolka do wózka (dla nas rodzących w lato ponoć bardzo się przyda), pokrowiec na poszczególne części (gondolę, spacerówkę, fotelik) przeciwdeszczowy, nawet moskitiera teraz jest już standardem do wózków, ale nie wiem czy jest konieczna - ja tego jakoś nie widzę, ale może.....

Dalej nie pamiętam :) Pewnie i tak zależy na jakim terenie się mieszka (jak nie ma kafelkowych chodników, wybojów), to i piankowe koła się sprawdzą i pewnie wiele jest różnych opinii - nie dla każdego dobre to samo. Ja na te rzeczy na pewno zwrócę uwagę kupując wózek, wiem, że u mnie to się powinno sprawdzić.

Aaaa!! I wlaśnie też polecano mi wózki używane jak tylko będę miała okazję :) Na razie cierpliwie szukam :)

Dobra, kończę, bo mi esej wyszedł, jeszcze mnie z forum wywalicie :)
Chętnie poczytam Wasze opinie :)

10 lata 10 miesiąc temu #839961 przez magduska
a ja leze i nie mam ochoty dzis na nic,a mialam popoludniowy spacer w planach ;)
glowa mnie boli i brzuch troszke,zreszta jak leze jest ok,a jak chodze to gorzej,maluszek sie kreci,bo go wlasnie czuje :) senna jestem bardzo

10 lata 10 miesiąc temu #839977 przez carmen12345
ja również przytyłam i to tak nagle.
Dwa tygodnie temu doszło mi tylko pół kilo a teraz? już 4.
ale przynajmniej mam pewność że maleństwo rośnie :kiss: :lol:
Apropo wózka to uważam , że wcale nie trzeba kupować bo dostaniemy 3 wózki w spadku, mało używane - akurat tak się trafiło :D jednak mój teść stwierdził, że kupi wózek bo inaczej nie poczuje że jest dziadkiem he he tak więc będziemy mieć 4 sztuki:D śmieję się nawet, że będę dobierać wózek do mojego stroju :silly:

właśnie wybieram się na krótki spacer,nie mogę odpuścić sobie tych 8 stopni :D

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #839991 przez Cania
Magdalen pod wieczor pdorzuce Ci 2 przepisy na ciasto do pizzy: jedno drozdzowe, jedno kruche, oba sprawdzone, wychodzi fajne cienkie ciasto :)

a to jest wozeczek ktory kupilismy: Chicco Enjoy Evolution

alejka.pl/wozek-chicco-3w1-spacerowka-z-...enjoy-evolution.html

nie ma co prawda pompowanych kolek, ale jest tam tyle funkcji ze az zglupialam :D oczywisce skretne kolka, pasy, regulowany podnozek, do kazdego elementu oslonka od wiatru, regulacja tylu w spacerowce, regulacja wysokosci w gondoli, cala masa innych regulacji heh... takze wydaje sie dosyc funkcjonalny. Moze szczyt marzen to nie jest, ale zapowiada sie dobrze :) my niestety nie mamy od kogo w spadku dostac, to bedzie pierwsza wnusia zarowno w rodzinie meza jak i mojej, wiec zakup niezbedny heh.

10 lata 10 miesiąc temu #840003 przez margollka
ja sie przymierzam do Quinny ze wzgledu na malutki bagaznik w samochodzie....

Elmirka idz koniecznie do dentysty i spr czy wszystko ok!!! Ja juz wizyte u dentysty zaliczylam 2tyg temu. a Wy dziewczyny jak tam nie zapominacie o zebach? dzidzius dzidziusiem ale o siebie tez musimy dbac, raczej nie chcemy byc szczerbate :P

[/url]

10 lata 10 miesiąc temu #840014 przez Ali
Margolka ja właśnie niedawno byłam u dentysty zrobić przegląd i na szczęście wszystko w porządku :woohoo: Mam nadzieję, że tak będzie do końca. Na wszelki wypadek pije sobie wapno, no i też często sięgam po mleko :) Mojej mamie po ciąży bardzo osłabiły się zęby, także nie chce ryzykowac.

Co do wózka - ja jeszcze nie mam upatrzonego. Właściwie to szukam opinii. Muszę znaleźć naprawdę dobry wózek - aczkolwiek za rozsądną cenę ;) Szukam czegoś bardzo stabilnego, jako iż w przyszłości czekają nas częste loty samolotem (wspomniałam, że mój ukochany jest obcokrajowcem). A niestety wiem jak traktują nasze bagaże przy transporcie, także wózek też mogą uszkodzić :angry: A dwóch nie będę przecież kupować, bo bez sensu...
Także dziewczyny jeśli znacie coś wartego polecenia - czekam na opinie! :)

10 lata 10 miesiąc temu #840027 przez Cania
Ja juz tez bylam skontrolowac i to co mam do zrobienia to jedynie wymiana starych plomb :)

10 lata 10 miesiąc temu #840032 przez Magdalen
cANIA Ook czekam na przepis :D
Ja mam jakas "manie" nawet nie wiem jak to nazwac tak sie zakochalam w swoim wozku ze wizualnie mi zadne inne sie nie podobaja :( eh. ale na szczescie najwieksza zmora maamusiek co do wozka juz za mna takze nie musze sie tym przejmowac juz :D jedyny co Wam moge polecic to ten roan marita.. sa bardzo dobrymi wozkami ale nie wiem co Wy widzicie w tych skretnych kolach przednich to katorga . bynajmniej dla mnie. jedynie w spacerowce sie sprawdzaja ale te kola to byly naprawde swietne. ciezko na takie trafic.
Ja tez sie musze wybrac do dentysty latki w zabakch mi powypadaly :( hehe.
Widze ze nikt nie jest przychylny na moje pytanie wiec zapytam moze inaczej...
Ktora z Was jest w wieku tak do 22 lat ???

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #840034 przez Ali
Magdalen ja mam 26 :) sorry, zapomniałam o Twoim pytaniu :)

10 lata 10 miesiąc temu #840036 przez Cania
Przepis bedzie jak dotre do domu, jestem na kom... :)

W tym roku koncze 28... Starosc nie radosc :D

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #840039 przez Magdalen
Dobra nie mA sie co spieszyc :D jutro na kolacje bd robic to chyba zdazysz wyslac ;)
Ooo .. jaka tam starośc hah :D cos czuje ze tu najmlodsza jestem :D yhyhyh ;)

dino.sklep.pl/nowy/topline-s-c-550_600.html niby ten jest jednym z najlepszych w rankingu ale nie sprawdzony wiec tylko z netu to wzielam ..

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka