- Otrzymane podziękowania: 9
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- marzena25
- Wylogowany
- budujemy zdania
Jeśli chodzi o przepisy to nie mam problemu tylko gotować mi się nie chcę ale wole coś na szybko żeby długo nie stać.
Np. makaron penne ze szpinakiem i kurczakiem bardzo prosty i fajny na domowy obiad ale jak jestem sama to tez mi się nie chce robić. Albo ostatnio dostałam przepis na pysznego łososia z sosem pieczarkowym i kaszą gryczana po prostu malina aż ślinka mi cieknie.
Ja nie planuje walentynek bo jestem sama mąż za tydzień ma wróć i idziemy na USG 3D/4D
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96
- elmirka_20
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 65
Mój lekarz ma urlop do poniedziałku, komórki nie odbiera (jest taki dźwięk jakby miał tel. w roamingu), może oddzwoni...
Zadzwoniłam do tutejszego szpitala na Oddział Gin. (mieszkam tu niedługo i nie znam lekarzy, nawet nie wiem gdzie przyjmują) czy jest możliwość skorzystania z wizyty u lekarza gin. po niedzieli, żeby mi powiedział co to i czy mam zrobić jakieś badanie na obecność przeciwciał czy tego wirusa.... Ale pani powiedziała, że mam iść do lekarza pierwszego kontaktu. Czyli do poniedziałku będę się martwić :/ A wiadomo jak interniści teraz olewają: da mi pewnie jakiś antybiotyk ledwo na to zerkając, bez badań czy już to przechodziłam czy nie (jesli to faktycznie "zimno")...Dobrze, że w pon. będę już mogła pogadać z moim gin. Może mnie wciśnie między pacjentkami...
Nie dośc, że doleczam gardło to jeszcze teraz to ... Jak to się mówi: JAK NIE UROK TO SRACZKA.. Ciągle coś... A dopiero 5 miesiąc się zaczął ....
Miałyście podobne przeżycia?
- marzena25
- Wylogowany
- budujemy zdania
- wiolcia1004
- Wylogowany
- rozmowna
- Sens mojemu życiu nadaje moja kochana księżniczka
- Otrzymane podziękowania: 34
- wiolcia1004
- Wylogowany
- rozmowna
- Sens mojemu życiu nadaje moja kochana księżniczka
- Otrzymane podziękowania: 34
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
co do gotowania, to ja gotuje codziennie obiady a odkad jestem w ciazy to gotuje jeszcze bardziej zdrowo, chcialabym przerzucic sie na typowo zdrowe jedzenie.
która tu przytyła 5 kg? kocham ją bo ja to mam 7 na plusie to mi raźniej od razu Cania,Ty pisałas, ze wiecej tyja te co nie wymiotowaly...cos w tym jest
Marzenka, to Ty pisalas o makaronie penne? rzucisz przepisem?
czytalam Was za dnia na telefonie, wim ze ktorej powinnam pogratulowac synka, ale skleroza ciazowa nie pozwala mi spamietac komu
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96
tez staram się gotowac zdrowo, więcej warzyw, mniej smażonego. Czasami tylko taka rozpusta jak te dzisiejsze naleśniki
- elmirka_20
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 65
Ale numer! Mąż powiedział teściowej a teściowa... PANIKA !!! Gdzie diabeł nie może tam wystarczy ją posłać Obdzwoniła wszystkich lekarzy, znalazła jednego co jeszcze dzisiaj przyjmował. Powiedział, że musi tą moją buzię jak najszybciej zobaczyć i nie ma co czekać do poniedziałku. No to pojechaliśmy. Dziewczyny, przysięgam że nie wiem gdzie trafiłam - to chyba skansen jakiś był! Ja się nie dziwię, że nie było kolejki! Normalnie jak gabinet za czasów PRL'u! I mi dziecko lekarz osłuchał drewnianą trąbką ! Taki starszy dziadziuś - nie powiem, sympatyczny, ale nie dosłyszał mnie a co dopiero moje dziecko... Na wszelki wypadek dał receptę na lek antywirusowy i wyszliśmy.
Teściowa w międzyczasie już ustaliła nam wizytę w szpitalu. Wiecie... Tak na wszelki wypadek No bo wciąż w PANICE. Mnie jak tam dzwoniłam skierowno do internisty a ona zalatwiła przyjęcie przez lekarza na oddziale gin. Pojechaliśmy - okazało się - tak jak napisałyście - że to tylko ZAJADY Dzięki Ci Panie! Lekarz się ubawił i kazał nie przejmować. Wystarczy pasta cynkowa Ufff....
Normalnie wariactwo! Ale jaka ulga...... I nie musze się martwić do poniedziałku
Jeszcze raz bardzo Wam dziękuję za słowa otuchy
Nawiązując do tycia: ja w I trymestrze schudłam 1 kg, a teraz w ciągu trzech ostatnich tygodni przytyłam 1,5 ! Mój bilans na początek 5 miesiąca: +0,5 kg.
Lecę na kolację - dzisiaj było dużo wrażeń, muszę coś wszamać - już nawet nie będę wybrzydzać O, dzidziuś kopnął! To znak, że się ze mną zgadza Głodomor
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
ale od poniedzialku, jak rusza 2 polowa ciazy biore sie za lekkie ciwczenia i odstawiam wszelkie puste kalorie...ehe ciekawe na jak dlugo
hehe moja tesciowa tez taka panikara, dzis wypytywala o fasole i mowi, ze ona sie tak boi, bo znowu w tv trąbia, ze kobieta musiala urodzic martwe dziecko...ja odsuwam od siebie wszelkie takie mysli
- margollka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
ja dzis robilam chinszczyzne juz nie moge sie doczekac kiedy moj wroci z pracy i bedziemy sie zajadac juz chwila moment i bedzie
- marzena25
- Wylogowany
- budujemy zdania
Agnilla mi do tabelki nie wpisałaś ze to dziewczynka chyba że na 3d wyjdzie co innego hehe.
Przepis jest prosty,makaron gotujesz jak zwykle , kurczaka w kostkę doprawiamy i podsmażamy na oleju, i zdejmujemy z ognia, osobno 1 cebulkę podsmażamy na masełku albo na oleju mieszamy to ze szpinakiem ja daję ok pół opakowania nie wiem tak na oko (najlepiej brykiet mrożony kupić)i podlewamy woda albo rosołkiem i przyprawy do tego sól pieprz wegeta tez może być, dusimy aż się rozpuści szpinak i odparuje woda i dodajemy 1 (ja daje 2) opakowania serków topionych mieszamy aż się rozpuści ten serek i na końcu mieszamy z makaronem i kurczakiem najlepiej na dużej patelni żeby się wszystko dobrze posklejało
- Patunia
- Wylogowany
- gaworzenie
JESTEM 17TYG I 5DNI NIC NIE PRZYTYŁAM CZY TO ZDROWE?
TAK SAMO JEST Z BRZUSZKIEM JEST WIDOCZNY ALE NIE DUZY CZY JEST OKI?
CZY MOGE SIE DOWIEDZIEC W KTORYM TYG POCZUŁYSCIE PIERWSZE KOPNIECIE?
BOJE SIE BO TO MOJA TRZECIA CIAZA DWIE NIE UDANE PROSILABYM O POMOC
- martyska
- Wylogowany
- rozmowna
- skarbek nasz kochany:*:*:*:*
- Otrzymane podziękowania: 41
- Patunia
- Wylogowany
- gaworzenie