BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #839644 przez Agnilla
jak mi jeszcze raz któraś napisze, że nic nie przytyła to się obrażę na cały tydzień :p
Patunia spokojnie, ja łaskotanie poczułam dość wcześnie bo w 17tc, ale to musialam sie wczuc, teraz czasem czuje kopniaki, ale delikatnie bardzo, ooo sorry dzis o 5 rano az sie obudzilam, ale to wszystko jak dla mnie lekkie jest
Marzenka, dzieki za przepis, brzmi pysznie, a w szpinaku jest zelazo, ktorego mi potrzeba to sie skusze, juz tabelke poprawiam :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #839645 przez martyska
Kopnięcia to czuje dopiero teraz na początku to takie bąbelki w brzuchu laskotanie

10 lata 10 miesiąc temu #839662 przez Patunia
KTORAS Z WAS MIALA TSH PODWYSZONE ??? CO LEKARZE KAZALI WAM

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #839672 przez Cania
Patunia mogę mieć prosbe? możesz nie krzyczeć? :D wylacz proszę capslocka... będzie się lepiej czytalo :)

ja miałam lekko podwyższone TSH (w normie dla normalnych, ale za wysokie dla ciężarnych), poszlam do endokrynologa i przepisala mi euthyrox 50tke i kazala brac po pol tabletki rano na czczo. wszystkie kolejne badania mam w normie, ale dalej biore.

temat wagi był poruszany nawet strone wcześniej :) jesli w pierwszym trymestrze tracilas na wadze, to nie ma tez nic zlego w tym, ze teraz wazysz tyle ile przed ciaza.

jesli o ruchy dziecka chodzi to tez czułam od mniej więcej 17, 18 tygodnia - lekkie laskotanie lub babelki. Poki co czekam na wyraźne kopniaki ale moja malenka mnie nimi nie chce raczyc :)

10 lata 10 miesiąc temu #839682 przez elmirka_20
Patunia, ja w I trymestrze schudłam 1 kg, teraz przytyłam 1,5 czyli ogólnie w czasie ciąży przytyłam tylko 0,5 kg.
Jestem teraz w 2 dniu 19 tygodnia.
TSH nie miałam robionego, więc nie wiem.
Dziecko poczułam po raz pierwszy w 1 dzień 17 tygodnia. Łaskotaniem tego nie nazwę - raczej pojedyncze a czasem powtarzające się co jakiś czas puknięcia, "bąbelki" :) Ostatnio jakby nawet szarpnięcia w brzuchu (jakby dzidziuś zmieniał pozycję), najczęściej wtedy robi mi się twarde podbrzusze. Lekarz powiedział, że to normalne :)

10 lata 10 miesiąc temu #839685 przez Patunia
bardzo dziekuje :) moge tez byc waszej tabelce? :) mam termin 27lipca jestem z warszawy

10 lata 10 miesiąc temu #839741 przez malgorzatawalak
Hej :) dziewczyny ja dlugo nie czulam ruchow dziecka dopiero pare dni temu chyba 17 tygodni i 1 dzien poczulam jakby kopniecie w podbrzuszu. Nie moglam tego pomylic z niczym a po za tym coraz czesciej to czuje wiec to chyba to :laugh: ja w pierwszym trymestrze wymiotowalam ale nic nie stracilam na wadze a teraz przez czwarty miesiac przybralam 2 kg...to super bo i tak mialam pare kilo nadprogramowych i podobno dlatego tak malo na razie przybralam na wadze :) szczuple dziewczyny maja gorzej bo tyja szybciej. Chce sie wpisac do tabelki termin 20 lipca a plec mam nadzieje poznam za dwa tygodnie :laugh:

10 lata 10 miesiąc temu #839757 przez Ali
Skąd Ty to wzięłaś, że szczupłe dziewczyny mają gorzej? :D
Nic z tych rzeczy. Ja jestem bardzo szczupła, przed ciążą miałam niedowagę, a teraz też mało co przytyłam. Także Twoja teoria się nie zgadza. Ja mam tylko brzuszek i biust. Rączki i nóżki chude jak patyczki :P

10 lata 10 miesiąc temu #839781 przez elmirka_20
Ja też jestem szczupła i na razie przytyłam tylko 0,5 kg. Ciekawe co bedzie dalej :)

10 lata 10 miesiąc temu #839786 przez wiolcia1004
Patunia ja tez mam maly brzuszek a jestem w 18 tygodniu z tego co sie dowiedziałam to wielkosc brzucha zalezy od budowy ciala matki, od miesni brzucha i od ilosci wod plodowych. Tez sie martwie ale we wtorek ide do lekarza i sie wszystkiego dowiem. Malenstwo juz czuje, juz od 2 tyg chociaz na poczatku nie wiedzialam ze to akurat to ale sie to powtarza i to takie lekkie pukniecia i nie codziennie. Mi to najbardziej wchodzi w piersi, pupe i biodra:( ale co tam wazne zeby malenswto bylo zdrowe:):):) Dziewczynki milego weekendu:)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #839811 przez Patunia
mam pytanie jak bym chciala wstawic zdjecie jak mam to zrobic?

10 lata 10 miesiąc temu #839814 przez Lyanka
Cześć dziewuszki :)

Jak tam Walentynki wam się udały?
Mnie mój przyszły mąż zabrał na kolację do restauracji :) stara się hihih...a jeszcze jak się dowiedział, ze będzie miał synusia, to już w ogóle :)

Agnilla możesz mi wpisać do tabelki imię synia Kubuś - zatwierdzone już :)

Dziewczyny, a takie mam pytanko...jak wam morfologia wyszła? Bo u mnie niedobór żelaza :/ i muszę brać do końca ciąży Biofar 2 razy dziennie po dwie tabletki + dieta. Trochę mnie to zmartwiło, ale wiem, że to jest częsty problem u ciężarnych

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #839818 przez margollka
ja dzis pospalam...robie dla nas sniadanko. dzis serwuje twarozek z rzodkiewka i szczypiorkiem a do tego pomidor i ogorek + herbatka z cytrynka :) mniam nie moge sie juz doczekac. milego dzionka dziewczynki :laugh:

u nas jak narazie Marcel. Jak cos sie zmieni to dam znac ale jak narazie nawet nie szukamy innego imienia :)

[/url]

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #839840 przez Agnilla
Dziewczynki pisze z telefonu, dopisze Was wieczorem ok?
Cania ja też mało co czuje moją fasole, na początku były to motylki i bąbelki takie laskotanie teraz pukniecia ale bardzo rzadko i tylko w pozycji leżącej
Lyanka ja też mam niedobory, dostałam leki a wyniki znowu w dół, wiec ciekawe co teraz lekarz powie
ja sobie dziś kupiłam taka dresowa sukienkę, na ciążę póki się mieszcze i po ciąży tez, taka oversize i jestem przeszczesliwa :P i jeszcze kurtko żakiet i matka polka szczęśliwa :P
margo następnym razem wpadam na śniadanie :)
patunia jak piszesz post to niżej masz dołącz obraz

10 lata 10 miesiąc temu #839868 przez margollka
zapraszam zapraszam :)

[/url]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka