BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #840389 przez Ali
Cania ja też planuję rodzic w Krakowie! :) A jaki szpital wybrałaś?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #840395 przez Cania
Ali, mam zamiar na siemiradzkiego, tam tez wlasnie zapisalam nas do szkoly rodzenia. ewentualnie jeszcze rozwazam uniwersytecki, ale to tak na drugim miejscu :) ).

10 lata 10 miesiąc temu #840398 przez Ali
Ja jeszcze nie wiem. Albo uniwersytecki (bo tam pracuje moja gin też) albo Ujastek.

10 lata 10 miesiąc temu #840402 przez Cania
to sie musisz zastanowic :) ja wybieralam szpital zeby mial przynajmniej kategorie II , w malopolsce jedynie uniwersytecki jest wyzej, ma III. to co mi lekarz powiedzial, to z moimi przypadlosciami na pewno nie moge rodzic w szpitalu z I, czyli o lewelu powiatu, np w tarnowie. Chodzi o to zeby personel byl gotowy na ewentualne mozliwe powiklania. I rozwazalam tylko takie szpitale, zeby nie bylo w razie czego problemu z sala operacyjna gdyby byla cesarka potrzebna. dlatego wybor taki a nie inny :)

10 lata 10 miesiąc temu #840408 przez Ali
Szczerze to bardziej myślę o Kopernika, mają tam faktycznie bardzo dobry oddział położnictwa i perinatologii. A z tego co wiem, w Ujastku jak jest jakiś poważniejszy problem - przewożą noworodka do Kopernika. O Ujastku myślałam bardziej egoistycznie, bo tam ponoć komfort i prywatność jest większa. Ale szpital uniwersytecki po remoncie, także może nie jest już tak źle ;)

10 lata 10 miesiąc temu #840411 przez Cania
no wlasnie podobne mnie sluchy doszly... :) komfort i prywatnosc sa wazne, ale chyba wazniejsze zeby malenstwo i mama byli pod najlepsza opieka jesli odpukac cokolwiek by sie dzialo :) jaki by to szpital nie mial byc i w jakiej czesci polski :)

10 lata 10 miesiąc temu #840412 przez Ali
No dokładnie :)
Ja się troszkę boję, bo u nas jest prawdopodobieństwo konfliktu serologicznego. Także myślę, że lepszy ten na Kopernika.
A właśnie jest ktoś tutaj też z tym? :(

10 lata 10 miesiąc temu #840440 przez carmen12345
u nas jest konflikt, ja mam 0- a mój D. ma B+.. ale z tego co się orientuję, to w pierwszej ciązy nie ma z tym problemów. Dopiero w drugiej ciąży może dojść do powikłań poprzez konflikt.
Wiecie coś więcej na ten temat?

10 lata 10 miesiąc temu #840456 przez Ali
Ja mam A minus, a mój G. 0 plus. Właśnie teraz mam zrobić dodatkowo odczyn Coombsa, żeby sprawdzić czy zaczęły się pojawiać przeciwciała...

10 lata 10 miesiąc temu #840507 przez ggabii
Hej dziewczyny trochę mnie nie było a to przez to że powróciłam do pracy. Postaram się wszystko nadrobić :)
U mnie wiek to 28 latek w czerwcu ;)ale nie panikuję....
Majonez spokojnie można jeść taki ze sklepu, jeżeli jest domowej roboty no to pojawia się ryzyko...
Morfologie teraz będę miała dopiero 2. raz. Pierwszy raz robiłam zaraz na samym początku ciąży w pierwszym miesiącu - nawiasem jeszcze wtedy nie było wiadomo czy faktycznie jestem w ciąży ale mój czujny nosek bił na alarm bo ja czułam w sobie już tą pewność.
Do szkoły rodzenia będę się zapisywać bo to super sprawa zwłaszcza przy pierwszej ciąży. U mnie w Cieszynie mamy przy szpitalu jedną z najlepszych szkół w okolicy. Od razu są tam spotkania z lekarzami z każdej dziedziny, z ordynatorem położnikiem, dużo ćwiczeń i wizyt na salach na oddziale położniczym, dają dużo próbek i pieluszek już po urodzeniu no i personel prowadzi tą szkołę ten sam, który będzie potem też towarzyszył w czasie porodu i już po nim. Więc takie fajne zapoznanie się już dużo przed porodem i atmosfera robi się milsza bo każdy każdego wtedy już zna po imieniu :)
A co do ćwiczeń już w tym momencie to uważam, że ja dość się nagimnastykuję w pracy bo pracuję po 12 godzin co drugi dzień i mam zafundowane spacery, skłony, podskoki i takie tam inne atrakcje :D :)
pozdrawiam

10 lata 10 miesiąc temu #840532 przez Magdalen
Witam jak tam po Weekendzie?? :D
Ja sie balam ze bd maial konflikt bo cos ze szkly pamietam ze jak jedno z rodzicow ma ujemna krew to tam sa rozne powiklania.. ale to tylko kobieta musi miec np arh- a ojciec np brh+
troche o tym poczytalam ale u mnie akurat jest odwrotnie i jest dobrze:D
Carmen ja bym uwazala.... :(
Dziewczyny bola Was piersi ?? kurcze tak jak mnie bola teraz to nawet na poczatku nie mialam takich problemow... dotknac nie mozna nawet ich.. a jak wiadomo to najwiekszy atrybut kobiety w ciazy dla faceta;)
Niedlugo Tlusty Czwartek :D bede sie zajadac wlasnymi wyrobami , ktora wpada na paczusie i faworki ?? :D
Milego rozpoczecia tygodnia :D

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #840536 przez Agnilla
Witam się i ja :)
tez wczoraj się dowiedziałam, że tłusty czwartek tuż za rogiem, może też się skusze na paczki, chociaż nigdy nie robiłam ;)
ale wczoraj miałam radoche bo poczułam wieczorem ruchy fasoli a jak mąż położył dłoń to dostał kilka porządnych kopniakow jak nigdy dotąd :) Magdalen mnie piersi trochę bolą po nocy, ale nie ma tragedii, e ciągu dniami jest ok. Fakt, że bardziej bolaly w pierwszym trymestrze
milego dnia :kiss:
ps. Która teraz ma wizytę? :)

10 lata 10 miesiąc temu #840542 przez Agnieszka_H
Kurcze ale mnie brzuszek wieczorami ciągnie, tez tak macie?
Dzisiaj trening a więc z maluszkiem pocwiczymy a w czwartek paczusie obowiązkowo;))

A co do piersi to nawet nic mnie nie boli, za to nogi mam tak spuchniete ze kostek nie widac;/ tragedyjjjja

A wlasnie coś tam czytałam ze wozki już kupujecie myślicie ze już najwyższy czas?Bo ja wszystko chce kupić do końca 6 miesiąca ale wózek myślałam ze kupię pózniej.A moze macie racje a jak sie wczesniej urodzi? Kurde sama nie wiem doradzicie?!

Mama Aniołka~Józio 5.04.13
Mama Aniołka~12.08.13

10 lata 10 miesiąc temu #840571 przez Magdalen
Ja tez nigdy nie robilam ale sie ma smykalke do tego to mam nadzieje ze wyjda:D To maz szczesliwy pewnie co ? ;)
Tak sobe mysle ze to moze dlatego , ze tak szybko teraz rosna :( eh tydzien temu kupilam stanik nie dosc ze na szybko mirzony i taki na styk a nwet przymaly to juz mi wszystko wylazi z niego :( katastrofa ... eh.
Ja mam wisyte dopiero 27 lutego :D na Tlusty Czwartek :D juz nie moge sie doczekac jak zobacze moje malenstwo :D
Agnieszka oj macie.. ja nie mam czasu w dzien odpoczac i calymi dniami jestem w ruchu mnie to nawet i w dzien ciagnie .:( i mi tez juz nogi pomalu zaczynaja puchnac :( Jak u Was z cisnieniem , mierzycie sobie ? podajcie mi tak mniej wiecej ile najczescej macie :>
Ja wozek juz mam od dawna :D z reszta wyprawki to poczekam ale nie wiem jak dlugo.. ;) Pomalu mozesz sobie zaczac juz kupowac np butelki i takie pierdolki troszke ciuszkow . wyprawke do szpitala najlepeij miec przygotowana kolo 7,8 miesiaca:D w tym wozek napewno mozna bylo by mniec wczesniej tym bardziej ze latem wylaza nasze robaczki ;D

10 lata 10 miesiąc temu #840584 przez malgorzatawalak
hej dziewczyny :)
Magdalen mnie piersi za bardzo nie boją, od początku ciąży były jedynie nabrzmiałe i opuchnięte ale mogłam się dotknąć natomiast sutki bolą straszliwie :( nawet ręki nie mogę położyć na piersi bo tak bolą :( ale za to co jest super to fakt że piersi podskoczyły o dwa rozmiary z B na DD :D
ja wizytę u mojego gina mam jutro ale USG dopiero w następnym tygodniu :) mam nadzieję że moja dzidzia pokaże co kryje między nogami. słuchajcie warto USG połówkowe zrobić w 3D czy lepiej usg 3d zrobić później? :unsure:
Agnieszka mnie też ciągnie brzuszek szczególnie wieczorami a najczęściej czuję rwanie w pachwinach. myślę że to dlatego że nasze maluchy są już spore i mięśnie też muszą się dostosować :D jak mnie boli tak że nie mogę wytrzymać i nawet ułożyć się do snu to biorę jedną nospę ale to tak sporadycznie że może jedną na tydzień :D ja aż tak się nie martwię bo nadal jestem na lekach podtrzymujących, więc trochę mniej się boję :)
któraś z was jeszcze bierze leki z progesteronem?
jeśli chodzi o wózki dla maluchów to kupujecie nowe, świeżutkie ze sklepu czy raczej używane w b. dobrym stanie? jak czytam że kupujecie już wózki i łóżeczka to mnie też się zachciewa zakupów :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka