BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #840723 przez agnieszka89
kurde ale sie przez 3 dni rozpisałyście
Ja niestety zaraz po walentynkach wyladowałam w szpitalu z kolka nerkowa :/ i dopiero mnie wypuscili wiec musze nadrobic forum
widziałam że pisałyscie o wieku i wielkosci brzucha, ja mam 25 wiec chyba jestem po środku, a brzuszek wydaje mi sie nie najmniejszy ale w szpitalu każdy mowil ze mam maly i ze nie wyglada na 19 tydz wiec czekam jak urosnie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #840731 przez ggabii
Agnieszka89 mam nadzieję, że teraz już będzie wszystko ok i będziesz już do końca w pełni zdrowa. To że jedna ma taki brzuch a druga inny to jest zupełnie normalne bo przecież każda ciąża jest inna. Niektóre do 6 miesiąca mają płaski i zupełnie nic nie widać.

10 lata 10 miesiąc temu #840737 przez elmirka_20
Hej :)

Patunia, ja też odnoszę wrażenie że jak wstaję rano to mam nieco mniejszy brzuch. Nawet raz o tym mężowi potrułam bo raczej spodziewam się, że będzie coraz większy a rano coś mam odwrotne wrażenie...

Magdalen, mam niemal identyczne ciśnienie jak Lyanka: początek ciąży pełzak: ok. 90/60 a nawet 90/57. II trymestr moje normalne ciśnienie czyli takie jak sprzed ciąży: 106/66, 103/63. Jak boli mnie głowa, jak np. wczorajszego wieczoru a zmierzę ciśnienie to mam 125/75, 126/70. Dla mnie już takie ciśnienie jest za wysokie i stąd bóle głowy. Ale mi też lekarz powiedział, że lepiej mieć niższe bo nie ma ryzyka stanu przedrzucawkowego a znam pania, która straciła przez skaczące zbyt wysoko ciśnienie troje dzieci... Strasznie przykre... Dlatego jestem spokojniejsza, że mam niskie ciśnienie.

Nie mogę się doczekać USG, ale jeszcze jeszcze... Do 28 lutego...
Czekam z niecierpliwością na wieści od Was Kobietki, które macie wizyty wcześniej ;)

Pozdrawiam ciepło :)

10 lata 10 miesiąc temu #840760 przez Magdalen
Agnieszka mniej nerwow i bedzie dobrze :)
No to ze lepiej miec nizsze to slyszalam... czyli nie ma co narzekac.:)
Dokladnie dziewczyny nie ma co sie przejmowac rozmiarem brzuszkow bo kazda ma inaczej .:)kazdej napewno w swoim czasie odpowiedniego rozmiaru wyjdzie :*
Jak u Was ze sprawami łozkowymi... macie jeszcze w og ochote ??
Ja mam problem bo nie dosc ze mi sie wcale nie chce a jak chce to przez moment to mnie tam cos boli. Mysle ze to normalne tyle ze dokuczliwe :) yyh.
Napiszcie mi ze nie jestem osierocona z takimi problemami.;p

10 lata 10 miesiąc temu #840776 przez marzena25
Hey dziewczynki u mnie wreszcie piękna pogoda aż humor lepszy :) , wczoraj bolała mnie głowa i zmierzyłam ciśnienie i miałam 126/62 ale wyczytałam gdzieś ze w ciąży prawidłowe ciśnienie powinno być w granicach 110/60- 140/90.
Ja w piątek jestem zapisana na USG 3D zacznę wtedy 21 tydzień ale jeszcze nie wiem czy nie przesunę a znowu wizytę u mojej gin mam we wtorek za tydzień.
Jak byliśmy ostatnio u gin to zakazała nam chwilowo przytulania bo macica podnosi się do góry czy coś takiego i duży wysiłek może spowodować odklejenie łożyska i krwawienie także u mnie susza narazie ale zobaczymy co nam powie na wizycie następnej.

Dziewczyny jakiego żelu używacie do mycia twarzy podajcie nazwy, strasznie wysusza mi się skóra i pojawiają się gdzieniegdzie wypryski

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 10 miesiąc temu #840791 przez Magdalen
To wstrzemiezliwosc konieczna ;)
Ja myje Garnierem niebisekim w tubce do codziennej pielgnacji i mysia twarzy i nie narzekam.
Dziewczyny a stosowala ktoras BIO OIL ???? mozna w ciazy ?? coś daje ??? zastanawiam sie bo jest badz byla promocja akurat na niego w naturze :D

10 lata 10 miesiąc temu #840794 przez wiolcia1004
Ja w kwietniu skończe 28 lat, ciśnienie mam zwykle niskie jak narazie zadnych skoków nie mam. Magdalen nie jestes osamotniona bo ja tez wogole nie mam ochoty na seks. Podobno od drugiego trymestru libido wzrasta ale u mnie zadnych widocznych oznak.

10 lata 10 miesiąc temu #840802 przez Magdalen
Wy to potraficie podniesc na duchu ;p heh
Szykuje pyysznyy obiadek , juz mam posprzatne i mam zmaiar wybrac sie na spacer jak corka wstanie :D ładna pogode mamy :D Az jest zapal do wszystkiego ;)
To jak ktoras cos slyszala o tym BIO OIL badz uzywala to rzuccie opinie ;D

10 lata 10 miesiąc temu #840811 przez Agnilla
ooo marzena, to obie mamy w piątek wizytę :) kurde, nie mogę się doczekać :) teraz jak moją fasolę czuję bardziej to spokojniejsza jestem, wiem, że tam jest ;) mam zamiar niebawem wypróbować przepis ze szpinakiem :)
co do wózków, to ja już mam od miesiąca, kupiłam używany w b. dobrym stanie i na gwarancji jeszcze. miał być nowy, ale wolę wydac na inne fajniejsze rzeczy do pokoju dziecka :)
agnieszka89...czytałam, że kolka nerkowa to wiekszy bol niz porod....wspolczuje i mam nadzieje, ze to bylo ostatni raz :kiss:
co do bio oila znam dwie dziwczyny, ktore uzywaly w ciazy i zero rozstepow, ja narazie uzywam oliwke i mustele 2w1 , ale tez sie nad bio oil zastanawiam
a twarz myje wyłącznie płynem micelarnym :)

10 lata 10 miesiąc temu #840823 przez magduska
ja mam wizyte dzisiaj i ciesze z jednej strony,bo moze dowiem sie kto tam u mnie mieszka w srodku :) fasolka daje o sobie coraz bardziej znac,ruchliwa po mamusi chyba :silly: nie usiedzi w jednym miejscu ;) a poza tym martwi mnie jedna rzecz,bo brzuch mnie pobolewa czasami,wczoraj,to tak jakby jakies klucie :( ale mam nadzieje,ze wszystko w porzadku. Moze udziela mi sie stres przed slubny ;)
Moj mial dzisiaj isc ze mna na wizyte,a tu nie da rady,wkurzona jestem na niego troche,

ja smaruje sie oliwka i twarz tez myje wylacznie plynem miceralnym :)

10 lata 10 miesiąc temu #840846 przez ilona88
Jestem po wizycie i będziemy mieli synka, więc Agnilla proszę dopisać do tabelki a imię Tymoteusz

10 lata 10 miesiąc temu #840848 przez rewelka1312
hej :) ja jestem zaczynam 18 tydzien. co do kosmetyków to do mycia twarzy mam żel ziaja do cery alergicznej i atopowej a osttanio zakupilam tez zel i krem z seri physiogel i tez jestem zadowolona, nie wiem dlaczego ale teraz w ciazy mam ciagle jakies uczulenia sucha skóre i wogole twarz w nienajlepszej kondycji a ostatnio nawet dostalam alegri chyba na orzeszki chociaz wiem ze nie zalecaja jesc ale mialam taka ochote i zjadlam doslownie 4 orzeszki w chrupiacej skorupce, moment i dostalam strasznych plam na twarzy takich wypieków a twarz mnie palila normalnie ogniem strasznie sie wystraszylam. a wy mialyscie jakies uczulenia? dodam ze ja nigdy na nic uczulona nie bylam

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #840855 przez Agnilla
Ilonka :kiss:
mi to ciągle cos wyskakuje na twarzy i plecach :angry: o ile twarz jestem w stanie ogarnac, tak plecy zyja sobie swoim zyciem. nie ma tragedii, ale jak sie nic nie mialo a teraz sie pojawiaja wypryski to mnie to denerwuje :P
pomijam rpzebarwienia, na brodzie i wkolo nosa, oby to córa zabierala mi urode ;)

10 lata 10 miesiąc temu #840860 przez wiolcia1004
Ilonka gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

10 lata 10 miesiąc temu #840866 przez rewelka1312
no wlasnie mówia ze córka urode zabiera a jak chlopczyk to mama pieknieje a ja tam nie wiem czy w te zabobony wierzyc, ja czuje ze bedzie dziewczynka a usg mamy dopiero za 2 tyg połówkowe a kazdy mi mowi ze chlopak bedzie:)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka