BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #841485 przez elmirka_20
To u mnie ZUS na pewno nie był - wczoraj dostałam zasiłek na konto. Ale to faktycznie dziwne z tym ich chodzeniem jak ma się "2" na L4, czyli że można chodzić. Ja przecież mam chodzić na krótkie spacery dla zdrowia. Jak mąż w pracy to na lekkie zakupy (wiadomo - bezdźwigania) też muszę wyjść... Ale kto za nimi nadąży (ZUS'owcami).

Marzena śliczny ten bujaczek :) Dobrze że jest do 18 kg a nie mniej jak przy niektórych bujaczkach i że można go unieruchomić, co się przyda np. przy karmieniu lub jak dzidzia zaśnie :)
A tu link do bujaczka, który ja może kupię. Nie znam jeszcze płci maluszka, więc czekam żeby dobrać bujaczek też kolorem, ale właśnie coś w tym stylu na pewno wezmę. Wydaje mi się masywny i stabilny:
allegro.pl/lezaczek-bujaczek-fotelik-3w1...osc-i3933772035.html
Podoba mi się w nim to, że jak dziecko podrośnie to korzysta z niego jak z fotelika :) Czyli jest bardzo praktyczny i dłużej mogę go potem wykorzystać. Tzn dziecko :)
I z Twojego linka widzę podobny bujaczek do "mojego" tylko zielony - jak będę miała dziewczynkę to wezmę go poważnie pod uwagę :) :
www.fisher-price.com/pl_PL/product/55779

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #841500 przez Magdalen
Fajny ten bujaczek .:) praktyczny .:D
Tez bede musiala sie za czyms takim rozejrzec.:)
Marzena udalo mi sie otworzyc link. rzeczywiscie sliczny.. taki slodziutki.:) odrazu widziałam w nim swoje malensrwo.:P

10 lata 10 miesiąc temu #841523 przez Agnilla
Laski, ja tak przelotem, a Ilona czy Ty czasem nie prowadzisz działalności :unsure: albo Cię ktoś serdeczny podkapował, bo pierwsze słyszę, żeby zus po domach chodził bez powodu. sama się na ten temat dowiadywałam, bo mam tez L4 lezace a chodze na spacery, do pracy np zaniesc zwolnienie itp., jakies zakupy itp. Wiem, ze zus moze tez skontrolowac na wniosek pracodawcy. Druga sprawa jesli ktos jest na L4 bo jest chory. jesli nie ma L4 lezace to zus wzywa na kontrole, ale do siebie, z dokumentacja itp. dziwne to
te bujaczki-lezaczki to wszystkie sa fajne, zalezy jaką kolorystyke mama lubi, jest w czym wybierac ;)
ja sobie upatrzylam te dwa:
www.e-mama.pl/galerie/l/lezaczek-slonik-comfort_4877.jpg dla chlopca
www.e-mama.pl/galerie/l/lezaczek-zyrafka-comfort_5791.jpg dla dziewczynki
:)miłego popołudnia! zalatana jestem dzis strasznie, ale spacer mialam tak udany, ze padlam ze zmeczenia i spalam 1,5 godz ;)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #841531 przez marzena25
Ten co wam wysłałam z fisher price jest 3w1 i jest o tyle fajny że później dziecko może w nim siedzieć nawet do 3 roku zycia bo jest do 18 kg

A poza tym zastanawiam się czy kupować laktator i sterylizator do butelek czy nie ? Nie wiem czy w tym do butelek można też sterylizować smoczki czy musi być osobny ? A i jeszcze podgrzewacz bo butelek nie wiem czy kupować. Masakra przeraża mnie to :(

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #841555 przez ilona88
Agnilla mam działalność i etat, też mam zwolnienie "leżące" ZUS ma prawo w każdej chwili przyjść Cię sprawdzić. W przypadku zwolnień chodzonych jest łatwiej bo jak Cię nie ma w domu to wystarczy napisać do nich, że byłaś na spacerze bo lekarz Ci kazał a z drugiej strony mogą Cię wezwać na komisję lekarską a w przypadku zwolnienia leżącego nie, bo przecież nie możesz chodzić. Moja koleżanka poszła na zwolnienie dopiero w 8 miesiącu i byli u niej dwa razu tyle że za drugim razem była już na porodówce:) acha i ona nie miała działalności....

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #841560 przez Adel
Witajcie :)
W Trójmieście też zrobiło się słonecznie i mam nadzieję, że zimy więcej nie będzie :)
Piszecie, że Wasze maluszki już kopią :) Ja ( 17 tydzień), zaczynam dopiero czuć na dole brzucha takie jakby pulsowanie, częściej wieczorem ale ostatnio też w ciągu dnia jakoś. To jest takie delikatne, że nie mogę nazwać tego kopnięciem, ale chyba to są właśnie te pierwsze ruchy maleństwa :) Jakie to kosmiczne :) niesamowite :) dziwne :) hura :) ihihihi :)
pozdrawiam serdecznie
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #841588 przez ilona88
Adel też jestem z Trójmiasta, dokładnie z Gdańska a Ty?

10 lata 10 miesiąc temu #841640 przez wiolcia1004
Agnilla wpisz mi dziewczynke o imieniu Kornelia właśnie dziś się ładnie mamusi pokazała ma 14 cm i waży 230 gram.:):):):):):):)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #841654 przez Cania
Dziewczeta, chwila nieobecności bo wrocilam do pracy i się tak pięknie rozpialyscie :D gratulacje dla wszystkich, którym dzieciaczki w końcu objawily swoja plec :)

Magdalen ja mam brzuszek podobnej wielkości! :) i tez powoli zaczyna przeszkadzać, zwłaszcza w pracy, ale go uwielbiam :D Także brzuszek jest, ale rozstępy niestety mu towarzysza :( dziś już kupilam w bio-oil, może choć to mi pomoze...

Pisalyscie o morfologii, ja od początku ciąży mm podwyższone leukocyty i neutrofile, a obniżone eozynofile, ale gin mowila mi, ze w ciąży to jest zupełnie normalne.

Mój maz tez bardzo chciałby już poczuc malutka, jednak jeszcze tak mocno nie kopie. Czuje ja coraz wyraźniej, nawet dziś mnie obudzila o 3 w nocy! ale maz przykłada reke i nic jeszcze nie czuje. licze ze już niedługo :D

Ide jutro do poradni patologii ciąży (gin mnie wysyla na konsultacje przez wrodzona trombofilie...), nie wiem zupełnie czego mam się spodziewać, może będzie to zwykla konsultacja, a może choć uslysze malutka? Zobaczymy...

10 lata 10 miesiąc temu #841661 przez ilona88
Wiolcia gratuluje. Mój synek waży już 450 gram

10 lata 10 miesiąc temu #841667 przez Magdalen
Wiolcia Gratuluje :D
Ja tez przewaznie sie budze ok 3 w nocy i maluch daje polic ;D
Cania nic sie nie martw :)a co do bio oil to jak tylko bd sie wybierala na zakupy to tez go wezme ;) z reszta widac jakie mam straszebne blizny po 1 ciazy..
Dobranoc :*

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #841672 przez Agnilla
kurcze felek, której to mialam synka Kubusia dopisac :unsure:
Marzenka taki sam lezaczek kupowalismy z pracy jak kolezanka rodzila, mala konczy 2 lata a do dzis go uzywa :)
co do sterylizatora to kupilam z tej firmy co butelki (Tommee Tippee), mozna w nim sterylizowac smoczki, butelki i inne rzeczy jesli wejda, ja mam mikrofalowy, tanszy i mniej miejsca zajmuje. a laktatory reczne mam dwa, od siostry (Aventa) i od kolezanki (tommee Tippee), zobacze jak sie sprawdza, choc moja siostra bez laktatora by nie przezyla przy blizniakach ;) podgrzewacz jakis tez mam od siostry, nie wiem czy dziala ;) cala wyprawka troche kosztuje, dlatego ja sprawiajac sobie frajde kupuje co miesiac cos :P w sumie wiekszosc rzeczy procz kosmetykow/ lekow mam, ostatnio mielismy frajde z testowania termometru ;)
Dziwne z tym zusem, ja osttanio zwrocilam uwage ze mi nie maja dawac leżącego, bo ja z domu chce wychodzic :P to mi polozna powiedziala, ze moge spokojnie wychodzic, a lezace w moim przypadku to wiekszy odpoczynek i leżakowanie, a nie leżenie plackiem ;) wiadomo, wszedzie inaczej
wiolcia gratulacje, zaraz dopisze do tabelki :)
postaram sie wrzucic i wam pokazac moj brzuch :)

10 lata 10 miesiąc temu #841674 przez Cania
ilona88 to już niemal 0,5 kg! super :) jak na drozdzach :D

Magdalen nie licze się z tym ze znikna, bo to niemożliwe :D ale byłoby mi zdecydowanie lepiej, jakby codziennie nie pojawialy się nowe heh... tylko obserwuje jak się powoli powiekszaja, masakra heh. Ale ratuje się jak umiem najlepiej :)

Mowisz ze Twoje maleństwo tez sobie upodobalo 3 w nocy? :) a to rozrabiaki! :)

10 lata 10 miesiąc temu #841677 przez marta0488
Dziewczyny tak się rozpisałyście, że trochę mi zajęło czytanie :)
Nadrobiłam zaległości. Tyle tego było, że chyba wszystkich poruszanych tematów nie zapamiętałam...
No więc ja w kwietniu skończę 26 lat.
Mój brzuch ostatnio zrobił się zdecydowanie większy, ale nie jest taki ładny, okrąglutki jak Magdalen(ale zawsze miałam go troszkę więc to pewnie przez to :P ).

Też bardzo lubię płyny micelarne, ostatnio najchętniej kupuję z firmy Mixa.
Jeśli chodzi o Bio Oil, to używam na zmianę z Mustellą. Poleciła mi go koleżanka, która używała w ciąży(ona usłyszała, ze jest dobry od swojej pani ginekolog) i rzeczywiście rozstępy się nie pojawiły. Chociaż jak dla mnie konsystencja olejku przegrywa z konsystencja balsamu i dlatego wolę Mustelle :)

W zeszłym tygodniu walczyłam z okropnym przeziębieniem, bo mnie mąż zaraził, ale w końcu mi przeszło. Cieszę się, że ominęła mnie gorączka bo już się martwiłam o maleństwo :( Oby już nas te choróbska nie łapały...

Co do ruchów dziecka to myślę, ze dzisiaj rano jak dłużej leżałam w łóżku(nie chciało mi się wygrzebać spod kołderki) to COŚ poczułam :lol: Chociaż nie jestem pewna czy sobie tego nie wmawiam bo to było takie delikatne,więc czekam na jeeszcze :blink:

Odnośnie leżaczków to koleżanka mi obiecała dać więc to akurat mam z głowy :)
Wyniki badań krwi robiłam 3 razy i jak na razie odpukać wszystko w normie więc poza witaminami Femibion, które biorę od początku to nic więcej nie muszę łykać.

Ups trochę jednak wyszło tych zaległości. Zdecydowanie musze się poprawić i częściej zaglądac :silly:

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #841683 przez Agnilla

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka