BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #842200 przez Cania
Elmirka, wytrzymaj! nic nie ucieknie! :) :D

U was tez taka pogoda do niczego? szaro, buro i ponuro... ja się zabrałam za porządki i pranie, choć jakos spozytkuje ten dzień.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #842241 przez elmirka_20
Tak, pogoda całkiem do bani :/ Jeszcze bardziej szaro i ponuro niż rano. Zaraz zapalę światło, bo chyba oślepnę ... Ciśnienie wciąż musi być niskie na dworze, bo wciąż pobolewa mnie głowa, ale....
Właśnie sobie poprawiłam humor robiąc zakupy na allegro: 2 tuniki, 2x rybaczki dresowe z pasem "rosnącym" na brzuszek, 2 bluzki ... Aaa! I sukienkę (x2)! :) Mąż mnie chyba zatrzeli a nawet nie mam jak to przed nim ukryć, bo ma teraz kilka dni urlopu, więc jak kurier wpadnie .... :) Oj, będzie się działo ! :)

Zmierzyłam się w tym celu i.... Jestem pod wrażeniem! W ciągu ostatnich 3 tygodni w brzuchu (w tym najbardziej sterczącym miejscu z dzidziusiem w środku) przybrałam 6 cm (98 cm)!!! Wreszcie, juhu ! :) A w biuście do setki brakuje mi 1 centymetra :D W życiu takich piersi nie miałam !!! :) Nawet bym nie przypuszczala :)

10 lata 10 miesiąc temu #842250 przez Cania
mój maz się zalamal jak przyszedł kurier, a tam 6 sukienek... ale mu przeszlo jak zapytałam: "dlaczego dziecku zalujesz?" :D :) naprawdę już nie miałam w czym chodzic do pracy heh... albo chce mieć elegancka zone albo bunt i będę chodzic w dresie! choć do pracy w dresie by mnie nie wpuścili akurat :D a jednak mój maz zawsze sobie cenil ze ilość spodni w szafie mam ograniczona do minimum, wiec przyjal na klate moje ciążowe sukienki :D

10 lata 10 miesiąc temu #842284 przez Ali
Skoro mowa o zakupach - ma któraś z Was może uniwersalny pas ciążowy?
Na allegro znalazłam taki allegro.pl/pas-ciazowy-uniwersalny-najta...gro-i3951893578.html , który cieszy się dużą popularnością. I właśnie się zastanawiam, czy sobie taki nie kupić. Cały czas chodzę w legginsach, a fajnie byłoby wskoczyć w spodnie. Mogłabym owszem kupić spodnie ciążowe, ale mam bardzo szczupłe nóżki i nie mogę znaleźć odpowiednich dla siebie. A z takim pasem mogłabym używać te co mam. Ale zastanawiam się czy faktycznie to tak fajnie wygląda i nie widać odstających guzików od spodni. Co o tym myślicie? :)

10 lata 10 miesiąc temu #842356 przez agnieszka89
Kurde fajny ten pasek nawet nie wiedziałam ze sam pas mozna kupic :)
a co do czytaniu o ciazy to tez zaraz sprawdzam i czy maz chce czy nie to mu czytam :) (czesto juz na nastepny tydz sprawdzam )
ja sie zastanawiałam nad zakupem takiej spodnicy allegro.pl/spodnica-ciazowa-olowkowa-z-p...8-m-i3949851518.html mam w kwietniu chrzest w rodzinie i w maju komunie wiec szpileczki (jak mi nogi wejda) i jakas ladna bluzke myślałam Bo wiekszosc sukienek ciazowych jest okropna, a jak sa ladne to nie na moja kieszen :P

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #842365 przez Cania
Ali, jak kupowałam spodnie ciążowe to wszystkie były za wąskie w nogawkach :D także jeśli lubisz wąskie, to polecam Ci dzial MAMA w H&M :) jak kupowałam, to były fajne przeceny, było sporo spodni za 60zl np. no ale dla mnie wszystkie były za wąskie w nogawkach, wiec ostatecznie kupiłam zdecydowanie droższe heh. Co do pasu to wygląda fajnie, choć w treści aukcji jest ze dla tych mam co maja jeszcze niezbyt duzy brzuszek. Także dla mnie odpada, bo będzie tylko większy :) Ale tak jak mowie, pas wygląda fajnie i dla Ciebie może się sprawdzić przynajmniej jeszcze przez jakiś czas :) a cena jest naprawdę smieszna :)

agnieszka89, nie zgodze się ze wszystkie sukienki ciążowe sa brzydkie :) rzuc okiem na ten sklep, ja tam robiłam większe zakupy: allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=34247932 a ceny przystępne (sukienki za powiedzmy 60-80zl). Nie mowie ze wszystkie, ale jest tu w czym wybierac :)

10 lata 10 miesiąc temu #842376 przez elmirka_20
Cania, masz rację ! :) Dziecku miałby żałować ???!!! A oko na elegenckiej żonie który facet nie chciałby zawiesić ???!!! :) Argumenty nie do pobicia !!! :) Dzięki ! :)

Ali, też się zastanawiam nad pasami. Jest ich duży wybór, można fajnie dobrać do stroju tylko własnie jak będą wyglądać na spodniach? :) ...
Spodni długich nie chcę kupować w ciąży, już połowa 5-ego miesiąca, niedługo będzie coraz cieplej i przerzucę sie na sukienki, dlatego nie opłaca mi sie kupować specjalnie ciążowych spodni ... I też mam szczupłe łydki :) Dzisiaj zakupiłam przez internet dresowe rybaczki bo pomyślałam, że będą wygodne w domu, w szkole rodzenia i potem jak będę pociskać z wózkiem w lato jak się maluszek urodzi. A są to spodnie z pasem na brzuszek, więc akurat na te końcowe miesiące ciąży i okres połogu, kiedy brzuszek jeszcze jednak będzie ... A na zdjęciach nie wyglądały na szerokie także jak tylko do mnie dojdą i je przymierzę - to albo je polecę albo nie :) Zobaczymy :)
A tu link:
allegro.pl/x55-dresowe-rybaczki-spodnie-...iej-i3933730363.html
Są wiązane na nogawkach, dlatego liczę na to, że z szerokością nogawki nie bedzie problemu a i cena jest taka, że wzięłam od razu dwie sztuki, bo nawet jak będzie w nich wstyd do ludzi to po domu zawsze się przydadzą, heh :)

10 lata 10 miesiąc temu #842408 przez Agnilla
ja sobie kupilam jedne ciazowe jeansy i legginsy i jestem z nich mega zadowolona, najwyzej na istatnie cieple miesiace rozejrze sie za sukienkami, choc typowo ciazowych ciuchow chcialabym uniknac :) ogolnie uwielbiam nosic rurki i na gore oversize, wiec narazie wchodze spokojnie w swoje ubrania :)

10 lata 10 miesiąc temu #842471 przez elmirka_20
Legginsy świetna sprawa :) Na razie się z nimi nie rozstaję :) Z tunikami stanowią teraz mój ulubiony zestaw :)

10 lata 10 miesiąc temu #842479 przez Cania
co kto lubi, ja tam zostane przy sukienkach :D :) ewentualnie jeansy z szeroka gora, ale legginsy to nie moja bajka :D

10 lata 10 miesiąc temu #842480 przez ggabii
Ja właśnie legginsów to już nie opuszczam. Wszystko inne mnie strasznie ciśnie. Ciągle tylko dokupuję nowe ;)

10 lata 10 miesiąc temu #842523 przez elmirka_20
Cania, ja za sukienkami również jestem! :) Mam jedną na teraz, w którą się mieszczę, kilka na lato i jeszcze na dwie czekam, tylko na razie na obecną porę roku muszę dokupić sobie rajstop, które by mnie nie cisnęły w brzuch a byłyby ciepłe do sukienki :) A że mam legginsy i chodzę zazwyczaj po samych spożywczakach, to nie kupiłam jeszcze luźniejszych rajstop do sukienek ;) Jak w przyszły piatek pojade do lekarza do innego miasta to tam wiem, gdzie kupić takie rajtki i dojda mi do ubioru sukienki ;) Trala la :) Przed ciążą nie można mnie było zobaczyć w czymś innym niż spódnica czy sukienka :) Jak to się ludziom zmienia... :)

10 lata 10 miesiąc temu #842571 przez agnieszka89
Agilla dopiszesz mi do tabelki imie synka KACPEREK :)

10 lata 10 miesiąc temu #842574 przez Agnilla
Aaa to Kacperka przeoczylam, jutro na pewno wprowadzenie zmiany :)
dobrej nocy! :kiss:

10 lata 10 miesiąc temu #842586 przez Agnieszka_H
marzena25 co do tego bujaczka to jest śliczny moja siostra taki sam dostała i cora za cholernie nie chciała w nim siedzieć minuta to wszystko.Ale jak bardzo chcesz taki miec to kupuj:) tylko ze siostry dziecko to diabelek wrodzony a więc to moze dlatego;D to dziecko w niczym nie usiądzie 5 minut:)

Aaaaaaa fantastycznie jest czuć swoje maleństwo z dnia na dzien coraz wyraźniej;)a w pon usg i chyba zaczynam wariowac bo odliczam dni i już sie nie mogę doczekac.

I ostatnie pytanie: Jaka sumę pieniedzy na wózek chcecie przeznaczyć?Bo ja sie kompletnie nie orientuje:)

Mi sie strasznie ten podoba

allegro.pl/3w1-quinny-fotelik-maxi-cosi-...isy-i3963163582.html

Jak macie jakieś ciekawe na oku to wrzuccie proszę linki napewno mi sie przydadzą:)

Mama Aniołka~Józio 5.04.13
Mama Aniołka~12.08.13

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka