BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #840046 przez elmirka_20
A ja czuję, że ja najstarsza: 30 lat, 31 skończę w maju, więc za 3 miesiące :/ ... Stąd to panikarstwo o mojego maluszka... Za długo na nie już czekam ...

Margolka - ja już miałam wizytę u dentysty umówioną w tym tygodniu, ale akurat się przeziębiłam i przez ból gardła musiałam przesunąć. Niedługo nadrobię :) Mój lekarz gin. jednak powiedział, że wolno mi naprawić tylko JEDNEGO zęba i TYLKO jeśli nie da się z tym poczekać na po porodzie - jeśli jest jakiś stan zapalny, który byłby groźniejszy dla dziecka niż zwykły ubytek. Chcę poprosić dentystę o coś na ten ból zębów, bo był moment, że tak bolały, że nie mogłam nawet jabłka zjeść a przecież muszę jeść owoce dla dzieciątka. Kupiłam pastę z fluorem i wapniem i jest znacznie lepiej, ale lekarz pewnie mi da coś jeszcze lepszego na te zęby, więc już z niecierpliwością czekam na tą wizytę...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #840067 przez martyska
Magdalen ja we wrześniu będę miala 23 wiec teraz mam jeszcze 22:-)

10 lata 10 miesiąc temu #840068 przez Agnilla
czytalam Was na telefonie, mam chwilke, postaram sie nadrobc tabelke
ja w styczniu skonczylam 29 lat, wiec tez nie naleze do nastolatek ;)
a co do wozka, takze kupilismy uzywany, z prawie roczną gwarancja jeszcze :) jedo.pl/pl/#/fyn/classic/ z wersji limitowanej , granatowy z bialym skorzanym pasem :) cena naprawde dobra, wozek zadbany bardzo no i ta gwarancja, wiec uwazam ze nam sie fajnie trafilo. nowy kosztuje 1,5 zl 2w1 wiec tez tragedii nie ma, a najwyzej jak bedzie trzeba to kupie porzadne spacerowke, bo na 3 pietro w bloku nie usmiecha mi sie z wozkiem latac, bedziemy go trzymac w bagazniku auta :)

10 lata 10 miesiąc temu #840095 przez Patunia
Ja w marcu koncze 24lata

10 lata 10 miesiąc temu #840103 przez carmen12345
Z tymi zębami to jest jakaś masakra.. zawsze miałam problem z nimi, ale teraz jestem już po 3 wizytach a czeka mnie czwarta:(

Widzę, że jak narazie jestem najmłodsza - mam 20 lat :)

10 lata 10 miesiąc temu #840106 przez margollka
ja plucze zeby woda z dodatkiem wody utlenionej wlasnie na zapobieganie stanom zapalnym itd...jak powiedzialam mojemu dentyscie to powiedzial ze bardzo dobrze robie...sprawdzil mi dziasla itd... nie mam zadnych ubytkow ani stanow zapalnych wiec sie ciesze...

a z ta woda utleniona to dobry i bardzo tani sposob, polecam :)

[/url]

10 lata 10 miesiąc temu #840107 przez Cania
Magdalen, na razie masz tu przepis na ciasto drozdzowe, na kruche musze wziac od tesciowej jutro, bo widze ze sobie nie przepisalam z ksiazeczki, z ktorej robilam :)

Drozdze 3dkg
Sol 1 lyzeczka
Olej 1 lyzka
Jajko.1szt
Maka 3 szklanki
Mleko (cieple, ale nie.gorace) 1 szklanka
Cukier 1 lyzeczka

W misce rozpuscic drozdze z sola i cukrem. Dodac jajko, mleko, olej i make i wyrabiac. Zostawic w cieple do wyrosniecia.

Wystarczy na 4 okragle pizze o srednicy 33cm

10 lata 10 miesiąc temu #840116 przez Magdalen
Carmen nie taka najmlodsza jestes ;) :D ja tez mam 20 :D dokladnie to w maju koncze :D
Dzieki sliczne Cania:D mam nadzieje ze dobra wyjdzie :D Dzieki Dziewuszki ze sie podzielilismy ze mna taka skrywana tajemnica co do wieku hehe ;0 :D
Dobrej nocy zycze kochane:D

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #840122 przez carmen12345
Magdalen a to jestem starsza, bo ja skończyłam w styczniu :lol:

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #840137 przez margollka
ja wlasnie kupilam taki moses basket, musze jeszcze do niego dokupic stojak tylko sie jeszcze zastanawiam czy kupic taki normalny czy bujany... nasz synek bedzie w nim spal przez pierwsze tygodnie zanim zacznie spac w lozeczku no i bede sobie go w tym znosila na dol bo my na gorze to tylko praktycznie spimy a reszte dnia spedzamy na dole... tak bede mogla znosic na dol maluszka bez potrzeby brania go na rece i ewentualnego budzenia go...tak mysle ze kupie dwa uzywane stojaki za jakies grosze i jeden bede miala na gorze a drugi na dole i tylko sam koszyk bede przenosic...

thumbs3.ebaystatic.com/d/l225/m/meWtgZfmlDIGjwgJGEb_LiA.jpg

[/url]

10 lata 10 miesiąc temu #840161 przez malgorzatawalak
Hej dziewczyny. Mam pytanie. Jak myslicie jakie urazy brzucha moga zaszkodzic dziecku. Wczoraj 3 letni siostrzeniec wpadl w moj brzuch glowa wsumie delikatńie ale stresik jest. Czy takie urazy moga miec wplyw na zycie dziecka w brzuchu?

Ja mam 26 lat a przynajmniej tyle skoncze w kwietniu :)

10 lata 10 miesiąc temu #840172 przez magduska
do dentysty ja tez musze sie wybrac, na kontrole to raz,a po drugie mialam tam do wyeczenia jeszcze 2 zeby,wiec najwyzsza pora je dokonczyc ;)

ja mam 27 lat i nie ma co ukrywac narazie swojego wieku hehe :silly: moze pozniej nie bede juz taka wylewna odnosnie tego ile mam lat :lol:

malgorzatawalak Dziecko w łonie matki jest doskonale chronione przed urazami mechanicznymi. Gruba warstwa oddzielająca dziecko od świata zewnętrznego (skóra, tkanka tłuszczowa, macica, wody płodowe) doskonale amortyzuje wstrząsy i urazy.Ale gdyby sie cos dzialo,to powinnas sie zglosic do lekarza. Narazie sie nie stresuj,napewno wszystko w porzadku :)

10 lata 10 miesiąc temu #840182 przez Cania
malgorzatawalak mysle ze jeśli by to było faktycznie jakies mocne potłuczenie (odpukać upadek ze schodow czy wypadek smochodowy) to bylby powod do zmartwien, ale jeśli nie masz jakiś boli, krwawienia czy innych niepokojących objawow, to nie ma powodu do zmartwien :)

10 lata 10 miesiąc temu #840189 przez gabi28
dzień dobry.

Więc się pochwalę... jestem najstarsza.w czerwcu będę miec 32 lata. .. oj pamiętam jak się miało 20 lat :) ale nie zamieniłabym mojego wieku na żaden inny,teraz jestem szczęśliwa jak nigdy wcześniej :)

miłej niedzieli :)

10 lata 10 miesiąc temu #840192 przez margollka
ja w tym roku koncze 29 lat i tez ani nie uwazam sie za stara ani nie zamienilabym tego wieku :)

ide robic sniadanko. dzis omlet z szynka, szczypiorkiem, pomidorem i serem zoltym :laugh: lubie sobie w weekend dogodzic dobrym sniadankiem, bo na tyg mam tylko czas na platki z mlekiem przed wyjsciem do pracy. :dry: co dzis robicie na obiad? dajcie jakis pomysl, bo ja nie wiem co robic.

[/url]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka