BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 9 miesiąc temu #851188 przez Agnieszka_H
Która pytała o chusty do noszenia?
Ja będę sie pewnie tu zaopatrzać bo maja fajne ceny (około 100-150 zł)dobry wybór pozatym jest ankieta ktora pomaga w wyborze.

Mama Aniołka~Józio 5.04.13
Mama Aniołka~12.08.13

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #851193 przez agnieszka89
ja bralam 2 tyg noe 2 razy dziennie przez moja kolke No ale rady innej nie bylo wiec jak kaza brac to chyba szkodliwe nie jest

10 lata 9 miesiąc temu #851207 przez marzena25
Jak się ta kolka objawiała
u Ciebie?

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 9 miesiąc temu #851216 przez agnieszka89
wiesz co ja mialam ta kolke delikatna wlasnie z prawej strony ciagle mialam klucie w boku jak przy normalnej kolce cos ale trzymalo mnie pare godz albo wogole caly dzien i noc Ale jak ktos mam ta kolke porzadna to bole sa podobno mega
mnie gin jak do niej zadzwonilam po paru dniah klucia odrazu do szpitala polozyla, tak dostałam kroplowke rozkurczowa i 3x dziennoe luteine i nospe Ale szybko mnie wypuscili bo w sobotę po południu poszlam a w poniedzialek po obchodzie juz mnie wypisali

10 lata 9 miesiąc temu #851238 przez Cania
magduska gratulacje! :) jesli Tobie sie podobalo i dobrze sie bawilas, to na pewno wszyscy byli rownie zachwyceni :) takze jeszcze raz gratuluje Tobie i szczesliwemu mezusiowi :)

kinngga87 mam ten sam termin :) i tez dziewczynke! :) ale mi mowili ze brak wymiotow i mdlosci to wlasnie na dziewczynke :D ale tez mowili ze smaki na slodkie, a z tym to akurat sie nie zgadza :D

gabi28 nie mam czegos takiego na USG jak OFD (wymiar potyliczno czolowy), mam natomiast BPD (wymiar dwuciemieniowy), moja malutka na poczatku 21go tygodnia miala BPD 4,9cm. Na jakiejs stronie czytam, ze to sa dwa odrebne wymiary. jest nawet jakis wskaznik splaszczenia glowki, ktory sie wyznacza jako CI%=BPD/OFD*100%. Na moj matematyczny zmysl BPD to krotsza srednica a OFD to dluzsza srednica elipsy tworzonej przez glowke dziecka. Czytam tez ze OFD jest wlasciwie uzupelnieniem wymiarow BPD i HC (obwod glowki), te dwa wystarczaja do wyczytnia informacji o wielosci i ksztalcie glowki. Moze wlasnie dlatego wiekszosc z nas nie ma wyznaczonego tego wymiaru, tylko HC i BD.

10 lata 9 miesiąc temu #851247 przez marzena25
agnieszka89 a teraz już ci przeszło całkiem?

10 lata 9 miesiąc temu #851259 przez Agnilla
dzien dobry, doczytam Was w wolnej chwili. caly dzien leze w szpitalu. dam znac a ksiazke podesle w domu jak bede. nie martwcie sie, z mala wszystko ok!

10 lata 9 miesiąc temu #851271 przez malgorzatawalak
Agni trzymaj sie tam w szpitalu :) ja tak nie lubie szpitali ze to masakra :( mam nadzieje ze dopiero pojde do szpitala na sam porod...

10 lata 9 miesiąc temu #851274 przez marzena25
Angilla co się stało?

10 lata 9 miesiąc temu #851298 przez Cania
Agnilla mam nadzieje ze wszystko dobrze i z mala i z Toba.
jeśli komus przeslac ksiazke to ja mogę w zastępstwie, tylko mail na priva...

10 lata 9 miesiąc temu #851306 przez agnieszka89
marzena25 teraz juz nic mnie nie boli Juz po szpitalu mi przeszlo Wczoraj nospe odstawilam, ale mowila moja gin ze gdyby cos sie zaczynqlo dziac to do nospy wrocic zeby przeszlo zanim sie zacznie :)
mam nadzieje ze Ci przejdzie i onejdzie sie bez szpitala

10 lata 9 miesiąc temu #851379 przez margollka
Agnila mam nadzieje ze nic powaznego i ze szybciutko Cie wypuszcza ze szpitala

Magduska, wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia

ja dzis w pracy mialam luzik i ukradkiem na kompie przeczytalam 40str ksiazki :) zdarzylam ja wydrukowac i zbindowac i dzis przed snem jeszcze sobie poczytam :)

jeszcze tylko jutro i weekend wolny :) a w niedziele jade do kolezanki z pracy, ma mi dac mnostow rzeczy dla Marcelka po swoich dwoch chlopcach, nie moge sie doczekac :laugh:

[/url]

10 lata 9 miesiąc temu #851402 przez marta0488
Agnilla wracaj do nas szybko z tego szpitala, trzymam kciuki!

10 lata 9 miesiąc temu #851444 przez marzena25
Cania wysłałam ci na priv adres mój

10 lata 9 miesiąc temu #851464 przez Agnilla
dobry wieczor
co do ksiazki, to jesli jeszcze jakas z Was nie ma, to przypomnijcie sie na priv to podesle :)
Madzia, wszystkiego najpiekniejszego na wspolne lata :kiss:
butelki tommee tippe kupilam i z allegro a potem w aptece znalazlam tansze i tam dokupilam te 260ml
ja chyba sobie wszelkie gimnastyki daruje, bo znowu 2 dni cwiczylam a teraz ten bol, lekarze mowili, ze to moze byc kolka, wiec mnie zatrzymali na obserwacji, a pobolewa mnie z lewej str, no w sumie tak jak na kolke, jak jajniki, nie wiem juz gdzie co mam ;) mała podkopuje, wiec jestem spokojna. pobrali mi krew i mocz, z moczu wszystko ok o krwi nie mowili, wiec pewnie tez. mam nadzieje, ze mnie stad jutro wypuszcza ;) mysle, czy to tez nie jakis skurcz jelit albo co, po wczorajczym Mc :unsure:
swoje wyniki moge luknac rano, bo mi juz tu zgasili swiatlo :P a kolacje dostalam o 16:30 :D
co do tabelki to przypomnijcie mi sie jak bede w domu, bo ja to skleroze mam permanentna :dry:
chcecie sie pocieszyc? :P w ciagu 20 tygodni przytylam 9 kg kuwa :P
glowa mnie juz boli, nie chce tu lezec, mam za duzo planow :P laskom z innych lozek ciagle robia ktg a mi nic i nie bede mogla spac przez nie :P
marzena, a moze Ty masz to co ja :unsure:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka