- Otrzymane podziękowania: 96
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
gabi28 uciekaj do lozka... masz lezec i odpoczywać popieram Twojego T
Agnilla, ja jestem chetna na ksiazke choć mam jeszcze w domu potezna wręcz ksiege, która zostawiam sobie na 'deser' jak już będę na zwolnieniu, 'Dzieciozmagania' od narodzin do chyba 3,4 roku zycia.
Moja malenka zaczyna już fajnie dawac czadu, kopie i kopie. Przed chwila polozylam się tak, żeby widzieć brzuch i... az się delikatnie poruszyl przy kopnieciu!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
pieluszki images.kangoo.pl/81175406/5380/large/bob...owe_malpka_3_szt.jpg , image.ceneo.pl/data/products/20159433/i-...o-czarne-kwiatko.jpg t drugie dostalam w prezencie
butelki mam takie, z zaworkiem antykolkowym, z czujnikiem temperatury i smoczkami antykolkowymi, male i duze ninoshop.pl/files/tommee-tippee-butelka-...owa-150ml-anti-colic [1].jpg
laktatory dostalam dwa, od siostry taki ecsmedia.pl/c/avent-laktator-reczny-isis...20-m-iext7411270.jpg i od kolezanki nodik.pl/gallery/big/703_1.jpg takze przetestuje w razie co oba
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
- agnieszka89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 23
- agnieszka89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 23
zaś smoczki kupiłam avent 2sz
teraz zaczynam polowania na pieluszki tetrowe ale nawet w sklepach i na ryneczkach maja ceny jak w smyku 5-6 zł/szt więc raczej zdecyduje się na zakup pieluszek na allegro
Teraz przyierzam sie do zakupu lozeczka poscieli itp wiec nastepne przyjemnosci przede mna
- margollka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
uciekam Dziewczyny, jutro znow do pracy na 6 rano... już mnie taki len lapie ze ta 6 rano wydaje się bardziej okrutna niż kiedykolwiek heh ale ostatnie 2 dni na ta chora godzine
- margollka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- magduska
- Wylogowany
- rozmowna
- W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walc
- Otrzymane podziękowania: 17
otoz zyje po slubie,bylo wspaniale,wytanczylam sie za wszystkie czasy,osoby dopisaly,bylo ponad 70 osob, malemu tez sie podobalo,bo tanczyl czasami z mama
oczywiscie agnilla jak tylko bede miala jakies zdjecia,to pokaze,a narazie uciekam do pracy,bo w koncu pracuje na swietlicy z dzieciakami w SP
buziaki i trzymam kciuki za wszystkie
- gabi28
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 33
uciekam jeszcze do łóżka-T wysłałam do pracy i teraz czas dla mnie. włączę sobie seriale na necie
- malgorzatawalak
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 25
Ostatnio czytalam artykul o zaletach noszenia dziecka w chuscie. Ktoras z was moze bardziej sie orientuje w temacie? Ktoras moze zamierza sobie taka sprawic? Czytalam ze lepsza chusta od nosidelka...
Moje siostry maja po dwoje dzieci i nie moge powiedziec ze nie wiem jak sie obchodzic z malenkim dzieckiem ale jakos te zakupy... Co kupic, jakiej firmy, jak prac ubranka, jak karmic, jaki wybrac wozek, jaki fotelik samochodowy, jak pieluchowac zeby bylo najlepsze dla maluszka to dla mnie jakas czarna magia to moje pierwsze dziecko i myslalam ze jakos latwiejsze to jest.
Wszyscy mi mowia ze nie dam rady z pieluchami tetrowymi bo sie zamecze... Matko czemu to wszystko jest takie trudne
- kinngga87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 32
Termin porodu mam na 6 Lipca i tydzień temu dowiedziałam się,że będzie to dziewczynka. Ciesze się ale od kiedy pamiętam zawsze chciałam mieć chłopca więc się przestawiam mentalnie na sukienki i lalki:). W rodzinie wszyscy obstawiali dziewczynkę, ale myślałam, że skoro nie wymiotowałam i mdłości miałam tylko czasami i to słabe to oznacza chłopca. Pozdrawiam
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=68710 [/url]
- staślubania
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 21
Witaj Kingaa, widzisz ja chciałam córcię, bo synka już mam, ale będzie Staś a cieszę się jak szalona i jak tu zrozumieć kobietę. Masz podobny termin porodu jak ja( doktor raz mówi 7 lipca raz 6, a z badań szacunkowych wyszło raz, że może nawet koniec czerwca)
Małgosiu, to wszystko nie jest takie trudne, samo przyjdzie tylko się za mocno nad tym nie
zastanawiaj. Jak mawiają Indianie nie taki diabeł straszny jak go malują A z chustą nie miałam do czynienia, myślę, że bliskość dziecka z mamą zawsze procentuje. A nosząc maluszka w chuście przedłużamy mu w pewien sposób życie płodowe:) a tak w pierwszej chwili to od razu przypomniałam sobie filmik o wychowywaniu dzieci w różnych częściach świata. W Afryce mamusie dość często stosują chusty.
Oj, jestem wśród Was rekordzistką, przytyłam od początku ciąży 7 kg. Nie zamartwiam się tym jednak, bo wiem że po urodzeniu ścisła dieta, spory wysiłek przy pielęgnacji Stasia i karmienie zrobią swoje. Przy poprzedniej ciąży przytyłam mniej, ale podczas karmienia wyglądałam jak wieszak. Wszyscy mi radzili, żebym nabrała ciała, bo jestem już nie tylko chuda, ale wręcz sucha
Agni, o książkę również poproszę
Magduska- gratulacje!!! i oby Wam się darzyło:)
A pępkowy temat mnie rozczulił tak, że zaczęłam oglądać własny, he he, ale na razie jest schowany
Dzięki Wam, przypomniałam sobie o termometrze:)trzeba dokupić
Pozdrawiam gorrrrąco i słonecznie (może w końcu się ujawni zza chmurek)
- Agnieszka_H
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
malgorzatawalak ja kupuje chuste i mam nawet gdzies zapisany adres strony wieczorem postaram sie wrzucic.
magduska Wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia.Wiele radości, szczęścia ale przede wszystkim cierpliwosci i szacunku do siebie!