- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- carmen12345
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Czekamy na Ciebie nasze słoneczko

Magdalen, problemami z kręgosłupem trzeba zająć się jak najszybciej, tak powiedziała mi moja pani ginekolog,bo kiedy leżałam na leżance a poźniej nie mogłam wstać, odrazu stwierdziła, że jak chcę chodzić w 8 i 9 miesiacu to czas na rehabilitacje.
też mam właśnie problemy z kręgosłupem

Co do ubranek to dostałam wczoraj mnóstwo ciuszków po chłopcu i po dziewczynce iii uwaga.. bardzo się zdziwiłam,bo te chłopięce spodobały mi się bardziej, stwierdziłam więc że moja królewna będzie głównie niebieską i błękitną królewną, bo te różowe ubranka wydają mi się jakieś wyblakłe

Znalazłam nawet 4 Pary spiochów należących.. do MNIE

Sama narazie kupiłam dopiero 3 kaftaniki i sukieneczkę której nie mogłam się oprzeć

ale na pierwsze chwile raczej wiele kupować nie będę,bo te ciuszki które dostałam są w większości na sam poczatek. I tak nie zdąże pewnie mojej kruszynki w to wszystko ubrać

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- wiolcia1004
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Sens mojemu życiu nadaje moja kochana księżniczka
- Otrzymane podziękowania: 34
- wiolcia1004
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Sens mojemu życiu nadaje moja kochana księżniczka
- Otrzymane podziękowania: 34
- gabi28
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 33
czuję się fatalnie,ból głowy jest nieznośny-apap nie pomaga,możliwe,że to wina ciśnienia... mam niskie..a wczoraj to juz w ogóle spadło 90/49 wypicie kawy mi nie pomaga,bo znowu zaczęłam wymiotowac. dobrze,że jutro mam wizyte,to zapytam o to ciśnienie...
- Agnilla
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56

- Magdalen
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Wszystko sie kręci wokół Was moje maleństwa !
- Otrzymane podziękowania: 20
Wiolcia nie ma sprawy ;D Mi tez pomaga ale niestety nie na dlugo .;D ale napewno dluzej dziala niz mleko ;D
Ja tez sie musze zabrac za przejrzenie ciuszkow po corci.. wiem ze wiekszosc to mi mlodsza siostra do lalek wziela

A co do cisnieniA to u mnie narazie w miare dobrze.. ale glowa niestety non toper boli.. rano jak wstaje caly dzien i jak sie klade. ;)eh .;D Nogi mi coraz to bardziej puchna.. ;D Wiec sie zaczyna... ale dopiero bd "balony jak sie cieplej zrobi " i bede w ciaglym ruchu ;P powoli sie przyzwyczajam .;D Mam na oku laktator silikonowy z LOVI... ;D jeden w domu mam ale jest duzy i nie poreczny ...Ale dobrze , ze ktos cos takiego wymyslil ;D
- ggabii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 41

Dobrze, że Mąż mnie hamował i nie pozwolił na jakieś większe szaleństwo. Oblał mnie trochę zimną wodą, ale ubłagałam go chociaż na jeden drobny zakup. I jest to prześliczny cieplutki kocyk

Kurcze jeszcze tylko miesiąc pracy i ufff... A tymczasem na 16 się wybieram zarabiać na rodzinę

- martyska
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- skarbek nasz kochany:*:*:*:*
- Otrzymane podziękowania: 41
- Magdalen
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Ggabi to prawda roznica cen jest ;D i ja tez kilka drobiazgow zamowie przez internet ale wiekszosc to musze dotknac wziac w rece obejrzec , zeby kupic ;D
- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96
- Agnilla
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56

Gabi chyba za szybko pochwalilam, że udało mi się unormowac ciśnienie i tak się trzyma... Ehe wczoraj chodziłam mega zmulona ale nie zmierzylam ciśnienia. Dziś już jestem taka sflaczala, mąż mi zmierzył ciśnienie i mam 100/60 blee
miłego dnia laski

- malgorzatawalak
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 25
- staślubania
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 21
Cieszę się, że się odniosłyście do moich rozważań na temat fotelików (dzięki Agni:)), bo już myślałam, że moje wpisy są niewidoczne

Co do mleka, to faktycznie nie wolno przesadzać, podobnie z cytrusami.
Magdalen, kręgosłup też mam zwichrowany, i zachodząc w ciążę strasznie się bałam, że będzie bardzo ciężko.Jak na razie jest jeszcze bardzo dobrze, ale prawa noga też coraz częściej odczuwa ciężar ciała(mam prawostronną skoliozę i przepuklinę między dwoma kręgami). Oby było do końca ciąży tak jak jest teraz to będę przeszczęśliwa. Trzeba już teraz troszkę ćwiczyć, bo po urodzeniu będzie duuuuużo schylania

Moje ciśnienie jak do tej pory mam prawidłowe i na równym poziomie - zawsze około 130/80. Tylko jedno mnie zastanowiło tej nocy, zwykle jest mi bardzo gorąco ostatnio, a dziś kiedy szłam do łazienki dostałam takich dreszczy, że nie mogłam przestać się telepać. A temperatura w domu cały czas ta sama. Może dlatego, że w dzień troszkę za dużo chciałam zrobić. Byłam i w Zus i w US i u księgowej, że nie wspomnę o pogrzebie:(
Kupiłam lovelę i wszystko prałam : od pościeli po wszystkie ubranka:) mam czasami za dużo energii, jak małgosia

Ale dziś słoneczko, cudnie za oknem, więc na spracerek Laski, na świeże powietrze:)
Pozdrawiam cudne Brzuszki:)
- Magdalen
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Staslubania vhyba tylko u ciebie takie piekne sloneczke ;D U mnie to akurat tak sobie jest , cieplo ale zachmurzone niebo dobrze ze nie jest ponuuro bardzo. ;D sloneczkoo sie co jakis czas po troszku przebija ;D Byłam z rana u rodzinnego ;D zajelo mi to 15 minut z dojechaniem i powrotem ;D he gdyby nasza sluzba zdrowia byla wszedzie taka sprawna to by bylo super ;D pozdrawiam ;d
- marzena25
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 9

A nie wiem co wy z tym mlekiem i cytrusami, pisałam wam że chodzę na takie spotkania z położną i dostałam książkę o odżywianiu i tam piszę właśnie żeby od 2 trymestru zwiększyć ilości mleka i produktów mlecznych do 4 , mleko pomaga zapobiegać np. wysokiemu ciśnieniu krwi ma witaminę D i wapń, które są nam potrzebne i dziecku też, może chodzi tutaj o osoby które nie tolerują laktozy i w ciąży nie powinny włączać mleka do diety, nie wiem zapytam położnej na następnym spotkaniu ale może ten lekarz jest trochę zacofany bo wcześniej wiem od mamy że właśnie picie mleka w ciąży nie było zalecane.Jeśli chodzi o cytrusy to owszem słyszałam że mogą powodować alergie ale można i powinno się je spożywać w ciąży co dziennie ze względu na zawartości witaminy c w ograniczonych ilościach myślę że jedna pomarańcza dziennie nie zaszkodzi.
Ja kupiłam do prania ciuszków malutkiej Jelp color żel mam mniej chemii i nie zawiera fosforanów ani ich pochodnych takich jak fosfoniany a w którymś z produktów loveli one chyba są