- Otrzymane podziękowania: 9
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- marzena25
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Jeśli chodzi o to obciążenie glukozą to u nas tez się przecież robi miedzy 24 a 28 tygodniem tak mówiła mi położna chyba że są wskazania to wcześniej ja właśnie mam robić na następna wizytę.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- margollka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
- MarzenaBZ
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amor Vincit Omnia
Kocham wiosnę i grzanie się w pierwszych promieniach słońca!!!
Życzę więc słonecznej i ciepłej niedzieli!!!
PS. Ewa1001, doskonale rozumiem, co czułaś. Ja nigdy nie mogłam zrozumieć kobiet, które wprost mówiły "Nie cierpię dzieci", "Nie chcę dziecka" itd. Teraz w ciąży to mi się jeszcze bardziej nasiliło. Nie wiem, jak kobieta może oddać do adopcji dziecko, ale uważam, że to o wiele lepsze rozwiązanie, niż np. usunięcie ciąży! Takie kobiety, chociażby nie wiem jak okropne, chcą przynajmniej lepszego życia dla dziecka, wiedzą, że ma szansę trafić do kochających rodziców (tak, jak Antoś). Ja nie pojmuję zabicia dziecka przed lub po urodzeniu (a takich historii nie brakuje). Gdy mnie dzidziuś kopnie, czy gdy widzę go na USG, to jestem w jakimś amoku ze szczęścia, dlatego nie wiem, jak kobieta może być na to obojętna. To wbrew naturze i wbrew człowieczeństwu! Ale tacy są ludzie - bo nawet zwierzęta w stadach otaczają opieką matki z dziećmi i starsze osobniki, dodatkowo samica, która urodziła, jest gotowa zabić w obronie swojego potomstwa? A ludzie??? Wiadomo...
Dlatego trzeba światu takich matek, jak my... Walniętych i przeszczęśliwych - no i opowiadających o tym na forum:)A więc MY bądźmy przykładem!
Pozdrawiam!!!
- marta0488
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6
w czwartek miałam wizytę i w końcu mogę się tym z Wami podzielić bo wcześniej miałam awarię netu...
Po wizycie super bo martwiłam się o maleństwo,a wszystkie dokładne badania i mierzenia wyszły ok. Mąż cały dzień prosił Szkraba żeby ładnie rozłożył nóżki i się doczekaliśmy. Będzie Dziewczynka

Lekarz się śmiał, że modelka bo takie ma długie nóżki(obydwoje rodzice wysocy), waży 580g.
Agnilla jesli dobrze przeczytałam to twój mąż ma dzisiaj urodziny, mój też

Pozdrowienia i miłej niedzieli

- Agnilla
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56

Marta tak tak, dzis swietujemy, 29 urodziny meza

oooo i w końcu wieksze dziecko niż moje

Agnieszka_H my szkole rodzenia zaczynamy ok 28-30 tc, polozna bedzie dzwonic i dawac znac, a dlatego tak "późno" zebysmy byli na świeżo z informacjami

ja dzis marudziłam męzowi, że jestem gruba a on powiedział, że nie gruba a w ciązy

czy wy sie orientujecie, czy mozna miec zgage po soku pomaranczowym?

margo powodzenia w zakupie domu! remont to dopiero bedzie frajda

obciazenie glukoza nie wiem kiedy sie robi

u nas to szarawo za oknem, pewnie popoludniu zalegniemy na kanapie

miłej niedzieli laski

- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96

Ewa1001 niektore matki (matki tylko z nazwy) tak juz maja, ze sie ani nie przejmuja ani nie dbaja. Moja mama pracuje w przychodzi na 'dzieciach zdrowych', w punkcie szczepien i ma do czynienia z niemowlakami i troszke wiekszymi dzieciakami oraz ich rodzicami. Mowi ze nie raz przychodza kobiety, ktore nie kryja ze pily i palily w ciazy, nie braly zadnych witamin czy kwasu foliowego, do gin chodzily o tyle o ile i jakos rodza zdrowe dzieci... Choc czesto same na swoje malenstwa niepotrzebnie sprowadzaja problemy, ktorych w prosty sposob moznaby bylo uniknac. A my na nasze kruszynki chuchamy i dmuchamy, zeby tylko minimalizowac ryzyko wystapienia jakis wad wrodzonych i kontrolujemy jak tylko sie da. Takze w glowie mi sie nie miesci, jak tak mozna, bo odpowiada sie juz nie tylko za siebie, ale tez za to malenstwo. Moze skoro tak jak piszesz bylo to osme dziecko, to najwyrazniej wcale nie bylo planowane i matce na nim wcale nie zalezalo, nie chciala zmieniac swojego stylu zycia dla dziecka, ktore i tak chciala oddac. Nigdy nie wiesz co czlowiekowi w glowie siedzi. Zawsze lepiej ze je oddala niz zrobila dziecku wieksza krzywde... A maluch bedzie mial wiecej milosci i szczescia u Twoich znajomych i wyjdzie mu to na dobre.
- Magdalen
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Wszystko sie kręci wokół Was moje maleństwa !
- Otrzymane podziękowania: 20

Ewa ja sie nawet na ten temat nie wypowiadam .. szkoda slow . Takie matki co oddaja to jeszcze ujda w mojej opini ale te co zabijaja takie to poroztrzelac odrazu . POTWORY !!
Agnilla mozna , mozna miec po pomaranczowym soku zgage... ;D zwłasza po CAPRIO ;P
- Ali
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 39
Kilka dni mnie nie było, a tyle do nadrobienia! Gratuluję płci, ślicznych brzuszków i zakupów

W czwartek byliśmy na usg, nasz synuś ma 365 g, jest zdrowy, wszystko super! Ruchliwy strasznie, mamy kilka zdjęć z USG 4D jego buźki, ale prawie na każdym próbował się zasłonić rączkami

Mój narzeczony była ze mną pierwszy raz na usg i strasznie mu się spodobało. Dostaliśmy fotki i płytkę, gdzie na końcu nasz synuś ziewa. Przepiękne ujęcie. Jak znajdę później troszkę czasu postaram się wrzucić fotki.
Moje wyniki troszkę nie spodobały się mojej lekarce, dostałam masę witaminek, żeby dzidziuś mnie nie wyssał ze wszystkiego!

Miłego dnia !
- Magdalen
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Wszystko sie kręci wokół Was moje maleństwa !
- Otrzymane podziękowania: 20
Co Wy ta ten temat sadzicie .. bo dla mnie to troche smieszne...
www.osesek.pl/ciaza-i-porod/przed-ciaza/...z-miesnie-kegla.html
A to jest bardzo przydatne... zawsze sobie obiecuje , ze bd cwiczyc ale oczywiscie pamiec krotka ;D A Ktoras moze cwiczy ??

- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96

Ali, gratulacje!

- Agnilla
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

zjadlam kilka migdalow, wypilam miete i zjadlam jogurt, no nic musz sie zaczac pilnowac
dobrej nocy!

- elmirka_20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 65

Marta, GRATULUJĘ córeczki!

Ggabii, i jak wczorajsze buszowanie po sklepach? Ja po kilku pochodzilam i ... I nie moge się zdecydować na ciuszki dla synka. Dla dziewczynek są przepiękne kolory i wzory a dla chłopców natrafiłam na brudno-niebieskie, granatowe, brudno-beżowe, brudno-szare, ordynarnie pomarańczowe ciuszki :/ Jakby od razu zakładali że nawet niemowlaczek chłopiec zaraz się upapra błotem i tak ciemne kolory to jakoś choć w części zatuszują... Ja i mąż jesteśmy jasnej karnacji blond ludkami, to dzieciaczek też mi się taki bladziutki urodzi, dlatego odpadają ciuszki białe, żółte i kremowe. Poczekam aż coś naprawdę fajnego znajdę

I znowu się przekonałam że na allegro wszystko tańsze niż w sklpeach. Nie ma bata - kupię wszystko wysyłkowo!

Magdalen, ja tez nie wierzę w diety wpływające na płeć dziecka. Jaki plemnik wniesie chromosom taki będzie a nie diety... Jakby sugerowali, że określone pokarmy osłabiają chyba "męskie" a inne "żeńskie" plemniki w walce o zdobycie komórki jajowej

A te mięśnie... Ja już mam wyrzuty sumienia, bo też sobie obiecywałam, że będę ćwiczyć ale..... Leń jestem patentowy :/

Miłego dnia Wam życzę Mamusie

- Adel
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Ja też zapisałam się do darmowej szkoły rodzenia na ten miesiąc i zaczynam od 25 marca, nie mogę się doczekać

pozdrowionka

- staślubania
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 21
A propos zgagi po cytrusach i soku pomarańczowym, też miałam i to często. Teraz ograniczam sobie i jest ok.
Marta gratuluję córy:)
Moje pytanie o wasze opinie w sprawie fotelika pozostało bez echa... cóż, widać muszę sama wybrać

Miłego dzionka

- Agnilla
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Staslubania mysle, ze dziewczyny jeszcze nie sa na etapie kupowania fotelikow, wiec pewnie dlatego nie odpisały. ja mam fotelik uzywany od siostry, wiec sie tez nie wypowiadam, bo sie nie znam

elmirka, powiem Ci, ze jak ja przgladalam ubranka, ktore dostalam to powiedzialam, ze musze miec corke, bo chlopiece ubrania sa takie szare i nudne

ja dzis chyba cos ze szpinakiem na obiad zrobie, skoro go juz kupilam

miłego dnia!