- Otrzymane podziękowania: 20
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- Magdalen
- Wylogowany
- rozmowna
- Wszystko sie kręci wokół Was moje maleństwa !
I kogo mam kurde ochrzanic ;D ?? Ktora to tak slabo trzymala te kciuki ?
Heeh Cania o jedna dziewczynke wiecej w tabeli
Agnilla mozesz wpisac do tabeli dziewczynke o imieniu NINKA ;*
Aaah ale i tak jestem szczesliwa ;D Ksiezniczka mooja wazy 412g ;D wszytsko dobrze z nia ;D Strasznie tuchliwa o obrazalska gin pukała w brzuszek zeby odslonila twarz to sie rekami calkiem pozasłaniała i tylkiem do nas odwrocila jak na zlosc he. i nic juz nie bylo widac ale za to dobrze mozna bylo podgladnac tyleczek i na 100 % paanieneczka druga bd ;)Sie doktorka moja smiala ze mała "Vanneska " nam rosnie ha
A co do wyniku mam maly nie dobor zelaza mam miecho szamac ktore mi nie podchodzi narazie z tabletkami mam sie wstrzymac dieta mam nadrobic jaki macie wynik hemoglobiny te ktore biora juz zelazo... mi z 14 spadlo do 11 chyba.. ;)a tak poza tym wyniki ok ;D na nastepna wizyte kolejna morf. musze zrobic ;D ide juz 24 marca ;D uuuf jeszcze troche
Miłego dzionka
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- malgorzatawalak
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 25
Jak wam minal tlusty czwartek? Ile zjadlyscie paczkow? Ja zazwyczaj zjadalam troche wiecej natomiast wczoraj zjadlam na dwa posiedzenia jeden i to z wielkim trudem
Marzena Bz jesli chodzi o prace to ja niestety mam tak jak ty. Jestem nauczycielem i ostatnia moja umowa byla na zastepstwo z mezem staralismy sie rok o dzidzie i dowiedzialam sie ze wreszcie zostaniemy rodzicami dwa tygodnie przed koncem mojej umowy. moje malenstwo wiedzialo kiedy sie pojawic poszlam od razu na zwolnienie i dzieki temu w ciazy mam placone zwolnienie przez zus - prawda jest taka ze w 5 tc wyladowalam w szpitalu z plamieniem i zagrozona ciaza na poczatku mialam wyrzuty sumienia ze tak szybko poszlam na zwolnienie ale niesety okazalo sie ze moja umowa nie zostanie przedluzona i mnie rowniez nie nalezy sie urlop macierzynski a bylam swiecie przekonana ze kazdej mamie sie nalezy
Dowiedzialam sie ze po porodzie moge sie starac o zasilek rehabilitacyjny ale to trzeba isc na komisje i nie chca dawac na dluzej wiec trzeba non stop skladac papiery i wnioski tak wlasnie jest w naszym kraju ze naklaniaja do zakladania rodzin i rodzenia dzieci ale jakos nie chca pomagac mlodym rodzicom i kolo sie zamyka
Ja z wyprawka i z pokoikiem tez bym chciala miec spokoj do konca maja bo tak naprawde to nie wiadomo kiedy nas siegna bole porodowe zreszta jakos nie widze mojego meza szalejacego po sklepach kiedy ja bede rodzic bo nie... Choc wiem ze pewnie dalby sobie rade ale co jest przyjemniejsze od kupowania dla naszych maluszkow wyprawki oj ja juz doczekac sie nie moge jak ruszymy z mezem na zakupy czeka nas jeszcze malowanie w dwoch pokojach i kuchni wiec czasu tez jest coraz mniej
Magda gratuluje coreczki najwazniejsze ze zdrowa i fika sobie w brzuszku u mamy
- gabi28
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 33
Dzisiaj byłam na badaniach,ale tylko morfologia i mocz.wyniki będą w mojej poradni,więc do wtorku niczego sie nie dowiem.
Piękny dzień się zapowiada... to już chyba wiosna..a ja uwielbiam wiosne,bardziej niż lato. miłego dnia wam życzę.
- Magdalen
- Wylogowany
- rozmowna
Gabi to jak bd miala chlopca to zrobimy podmianke hue zaart ;D
U mnie jak narazie poonuuuro ale cos sie pomalutko rozpogadza , mialo byc dzisiaj slonecznie wiec mysle ze bd Oooo juz widze kawałek czystego nieba ;D Dobry znak
- elmirka_20
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 65
Jem śniadanko i niedługo jedziemy do lekarza - może wreszcie poznam płeć mojego maluszka ... Najważniejsze żeby było zdrowe... Mam lekkiego cykora, ale jestem dobrej myśli i chyba jednak bardziej cieszzę się na tą wizytę niż jej obawiam
Magdalen, GRATULUJĘ córci! Tak widocznie miało być, że Twoja starsza córcia bardziej potrzebuje bratniej duszy w postaci siostrzyczki niz braciszka. Wspaniała wiadomość, że rośnie i wszystko z nią w porządku To najważniejsze I zawsze dla Was - rodziców - wygodniej bo mniej ciuszków do kupowania
Marzena25, dzięki za zdaną relację! Miło było czytać To fajna sprawa z tymi położnymi w takim razie I jakie zaskoczenie, że jeszcze prezent dla dziecka i próbki ...
Ja mam taką wizytę już niedługo, liczę na to, że moja położna akurat bedzie ze szpitala w którym przyjdzie mi rodzić bo znać choć jedną (a poznam drugą w szkole rodzenia) to już zawsze jakies prawdopodobieństwo, że sie trafi na dyżurze podczas porodu i dobrze mieć wtedy taką znajomą twarz przy sobie
Ja jestem na zwolnieniu od siódmego tygodnia, kiedy to z gorączką i ostrym zapaleniem gardła wylądowałam w łóżku, bo nachyrlali na mnie kliencie mało nie wypluwając mi płuc na biurko. Dziewczyny też chodziły wiecznie podziębione, ja jedyna nie chorowałam cały czas aż zachorowałam jak zaszłam w ciążę - rychło w czas. Powiedziałam dośc - one by mnie ciągle wraz z klientami zarażały a ja mojego dziecka nie miałam zamiaru ciąglę narażać na takie niebezpieczeństwo. Miałam tez inne doegliwości jak bardzo silne bóle brzucha, i bóle głowy aż nie mogłam patrzeć na oczy - w pracy ryczałam na zapleczu bo nie miałam już siły siedzieć przy biurku a tam nie było czasu na odpoczynek i spacerowanie... I stresy - o plany sprzedażowe. Oooo nie!
Po zapaleniu gardła już miałam zwolnienie od gin., leżałam, odpoczywałam, doszłam do siebie, przeszły bóle głowy, nawet bóle brzucha już zelżały...
Umowa skończy mi się podczas macierzyńskiego. Nie wiem czy cd będzie płacił ZUS czy stracę, ale nie chce się tym teraz zamartwiać. Będzie co ma być - damy sobie radę byle tylko dzieciątko zdrowe było...
Do później, dam znac co z USG
Miłego dnia Dziewuszki i Dzieciątka!
- wiolcia1004
- Wylogowany
- rozmowna
- Sens mojemu życiu nadaje moja kochana księżniczka
- Otrzymane podziękowania: 34
Dziś mialam tragiczna noc nie dosc ze od paru dni mam niskie cisnienie i nie mam apetytu to dzis w nocy lapal mnie bol pod piersiami niewiem czy to macica na cos uciska czy cos i pojawila sie zgaga. Czy ktoras z was miala to samo?
- Magdalen
- Wylogowany
- rozmowna
Wiolcia zgaga pojawia sie z roznych powodow ... Poczytaj sobie o tym... zgaga to utrapienie ciezarnych zabezpiecz sie w GAVISCON na ta cholere i dietka; D a tak poza tym to nic strasznego sie nie dzieje a ze to boli i nie przyjemne to trzeba przecierpiec.. kladz sie wtedy wysoko prawie na siedzaco i bd lepiej... u mnie na szczescie od kilku dni cisza ze zgaga;D
A co do imienia to mi na poczatku sie nie podobalo to imie...moja druga poloweczka wybierala.. ale sie przekonalam juz do Niny ;)I jestem jak najbardziej ZA ;d ale mogla byc tez NADIA ;)moze jeszcze go przekonam ;D
- agnieszka89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 23
no wlasnie dziewczyny ja mam termin 17 lipcana umowa konczy mi sie 5 listopada i tez nie wiem co dalej z macierzynskim czy ZUS bedziemplacil czy wogole nie bede dostawala, kazdy mowi co innego, chyba najlepiej bedzie przejsc sie do ZUS i dowiedziec :/
- staślubania
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 21
Magdalen, gratuluję córci:) widzisz jak to się plecie, ja liczyłam na córcię, a będzie drugi syn, Ty liczyłaś na synka, będziesz miała drugą księżniczkę
Oj tam, nie ma co, trzeba się cieszyć, że wszystko w porządku:) Zgaga mnie jakiś tydzień temu męczyła, ale teraz cisza. Najważniejsza dietka, a doraźnie, przynajmniej w moim przypadku pomagało mleko.
A do położnych to może i ja się przejdę, a co
Pozdrawiam
- staślubania
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 21
trzymam kciuki, żeby było po Twojej myśli
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
lukne pozniej swoje wyniki henoglobiny, tz mam ponizej
Gabi28 dziewuchy sa fajne, jak Ci sie trafi to wpadniesz w szal kupowania ja moze dzis znajde cos dla malej jak bede na zakupach, choc na sile kupowac nie bede, jeszcze czas
elmirka nie martw sie niczym, wszystko bedzie dobrze, czekamy na wiadomosci
oj ja o dziwo spalam dzis bardzo dobrze, mloda dawala czado o 3:33 chyba czkawke miala ale spalam bardzo dobrze do 9. mni to np wieczorami zebra bola.
milego dnia laski, ja dzis zabieram sie za sprzatanie
- marzena25
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
Pisałyście o pokoiku ja też mam już upatrzone mebelki ale tak się zastanawiam czy łóżeczko dajecie do sypialni czy w pokoiku dziecka będzie stało też w nocy? Ja niby sypialnie mam blisko pokoiku małej i w sumie to mogło by zostać u siebie ale chyba wygodniej będzie mieć małą przy sobie całą noc a zwłaszcza na karmienie co myślicie ?
- Ewa1001
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 18
u mnie pogoda przepiękna.Żadnych chmur tylko piękne słońce
Jeśli chodzi o zgagę to mnie męczy praktycznie od początku ciąży. Mój gin polecił mi tabletki z lnu oraz picie siemienia lnianego. Naprawdę działa.
marzena25 ja planuje na początek przenieść się na noce do pokoiku dziecka. Obok łóżeczka chcę postawić jakąś kanapę. Myślałam o tym, żeby łóżeczko wstawić do naszej sypialni ale nie chcę budzić męża w nocy, w końcu będzie musiał wcześnie rano wstawać do pracy. Nie chcę też zostawiać małego na noc samego i co parę godzin spacerować na karmienie do drugiego pokoju.
- malgorzatawalak
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 25
- agnieszka89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 23