BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 9 miesiąc temu #846274 przez Magdalen
Jestem tego samego zdania zeby nie fiksowac na pukcie odzywiania... oczywiscie zdrowo ale to co sie jadlo dotychczas tez mozna ale rzadziej i mniej... ;D Malenstwo wszytskiego niech probuje ;D
Ja paliłam za tych gorszych czasow jak to sie mowi za lepka .;) Ale nienawidze palacych i sama tez nigdy tego nie rusze !! swinstwo .;D Moj partner pali ... ale stara sie nie na moich oczach nie nawidze tego smrodu ... yyyh ;/
Carmen fajnie ;D ja juz malego stresa przed jutrzejsza wizyta a mma dopiero na 19.30;( bardzo chcialabym sie wkoncu dowiedziec co nam wyszlo ;D hue ...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #846325 przez Cania
Magdalen będzie dobrze, nic się nie martw :) na pewno się dowiesz :)

Co do palenia to na szczęście nigdy nie paliłam :D :) w zyciu zaciagnelam się może dwoma, ale w żaden sposób mnie to nie przekonalo :) Na szczęście mój maz tez nie pali (nie wiem jak się uchowal, skoro pala i jego rodzice i dwaj jego młodsi bracia), wiec o tyle będziemy zdrowsi, nasze maleństwo rowniez i o tyle więcej w kieszeni :) Poki co to ja terroryzuje tesciowa, bo się zarzeka ze rzuci i jakos jej nie idzie (chce rzucic, bo boi się ze wnusia nie będzie chciała do niech przychodzić, bo bacia będzie smierdziala papierosami, a ta druga niepalaca babcia będzie pachniec ladniej heh).

Czasami musimy sobie pozwolić na drobne przyjemności w postaci słodyczy :) owszem, wszystko z umiarem :) ale wszystko jest dla ludzi, tych ciężarnych tez :D :)

10 lata 9 miesiąc temu #846328 przez elmirka_20
Carmen1234, ja też mam zawsze zapał do wcinania pączków a potem zjem pół i już mi za słodko :) Z jednej strony trochę żal, ale z drugiej to same plusy bo przynajmniej chroni nas to przed łakomstwem :) Lepiej dla zębów, organizmu a teraz i dla dzieciaczków naszych :)

Ja w ciąży nie poszczę - słodycze zawsze jadłam w małej ilości, ale jak najdzie mnie ochota, to jem. Mam na uwadze to, żeby codziennie dostarczyć dziecku ważnych składników odżywczych i jak zjem kawałek ciasta czy czekoladkę, to np. niedługo po nim wcinam jogurt albo sałatkę z warzyw czy owoce (jabłko, banana, mandarynkę... Co tam mam kupione :) ).
Na co zwracam uwagę? Przeczytałm jedno zdanie w jakiejś książce i mi zapadło w pamięci: jeść w miarę regularnie, bo nawet jak mama głodu nie czuje, to dziecko może być głodne. I według tej myśli jak mam dzień z mniejszym apetytem, to przynajmniej pamiętam, żeby wlaśnie chociaż zjeść owoce, jogurt, lekką sałatkę czy kolorowa kanapkę, które nie zapychają a mają witaminy.

Magdalen, mocno trzymam kciuki, żeby się jutro chłopaczek ujawnił :)
Ja mam lekarza w piątek przed południem, więc jeszcze trochę.... :)

Pozdrawiam Kobietki ;) Miłego popołudnia! :)

10 lata 9 miesiąc temu #846335 przez Magdalen
Ooh dzieki alee Ciii , nie zapeszajcie ;)
Cania zazdroszcze Ci nie palacego meza :D
Elmirka masz racje czesto i potroche zeby sie ne najadac abyc najedzonym ;D Wszytsko nam wolno gdybysmy sie mialy dostosowac do "prawidlowego " odzywiania w ciazy to nic bysmy nie moglyy ;D
Ja sie juz tyle naczytalam w wiekszosci glupot ze teraz to z daleka od ksiazek tych "madrych"
w internecie tez malo co czytam tych bzdur chyba ze mnie cos naprawde interesuje ;P

10 lata 9 miesiąc temu #846360 przez Cania
Magdalen chyba lepiej przeczytać jakas madra ksiazke na temat, niż czytac bzdury w internecie, bo az się od nich roi :D :) jedne artykuly przecza drugim i zależy na który trafisz :)

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #846382 przez Agnilla
oj ja tez to raczej wszystko jadam, uwielbiam slodkie i jak kilka dni sie pilnuje to odbija sie to ze zdwojona sila, wiec na co mi to ;) a teraz w tym tyg olałam sprawe, bo jutro tlusty czwartek a w niedziele urodziny meza, to co sie bede bawic, wlasnie zjadlam kawalek tortu truflowego ;)
u nas to nikt nie pali, z zadnej strony, jakies dalsze ciotki moze, ale z rodzenstwa, rodzicow na szczescie nikt, to kasa zamiast na fajki na slodkie idzie ;)
kupilam dzis kolorowe pieluszki tetrowe, ale mam radoche :P

10 lata 9 miesiąc temu #846404 przez wiolcia1004
Ja palilam a gdy zobaczyłam dwie kreseczki na tescie od razu sie pożegnałam z papieroskami teraz mam na ich widok i zapach a raczej smród mnie odrzuca.

10 lata 9 miesiąc temu #846565 przez Agnieszka_H
Oj ja tez palilam i to nawet sporo, moj mąż nie pali a więc teraz jest zadowolony ze nigdzie tymi fajami nie śmierdzi szczególnie w samochodach;)
Ale czuje ze i tak wrócę do papieroskow bo poprostu uwielbialam usiąść i zapalić:D

Byłam u gin i badania wyszły idealnie troszke mi spada magnez bo maleństwo wszystko ze mnie wysysa:)2 kg w ciagu miesiąca w górę czyli zle nie jest;)
Usg mi nie robiła bo mówi ze jak miałam robione w pon to bezsensu i ze jak na prenatalnym wyszło ze chłopczyk to jest to pewne:))

Mama Aniołka~Józio 5.04.13
Mama Aniołka~12.08.13

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #846590 przez staślubania
Hej Dziewczyny:)

dziś nie ma takiego cudnego słoneczka za oknem jak wczoraj, ale spać już od 6 Staś nie dawał, dlatego zaraz zabieram się za robienie pączków, bo narobiłyście mi apetytu :silly:

wczoraj o po 20 miałam znowu usg, doktor sprawdził dokładnie serduszko i wszystko jest w porządku, ufff

Słoneczko nasze waży ponad 460 g :) , rośnie w siłę, choć jest mniejszy od Agnilli córci :blink:

Jestem teraz na zwolnieniu, ale wczoraj wezwali mnie do pracy, bo zmieniamy ubezpieczyciela. Miałam obawy, ale babeczki mnie przekonały, oby miały rację. Nie byłam jedyna z L4. W tym przypadku można zmieniać ubezpieczyciela, jedyny warunek to ciągłość składek.

Na szczęście palaczami w rodzinie są tylko dziadkowie, dlatego kontakt z dymem papierosowym jest ograniczony i cieszy mnie to bardzo :lol:

czas na małe co nieco:)

:kiss:

przypomniałam sobie o wzruszającym filmiku, którym chciałam się podzielić:)
www.facebook.com/photo.php?v=59089476766...80161&type=2&theater

10 lata 9 miesiąc temu #846619 przez Magdalen
Staslubania... Jeny ten filmik jest ... no meega ;D prawie sie poplakałam ..;)

10 lata 9 miesiąc temu #846670 przez Agnilla
oooo to ja go nie włączam, żeby nie płakać ;) kurde widze, że moja córa najwieksza narazie :P
dziewczyny, czy Wasze dzieci tez maja swoje okresy aktywności? moja fasola kopie mnie po pobudce z samego rana, czasem wczesniej jak wstane na siku, pooootem caly dzien cisza i jak sie kladziemy spac o 23 to ona wtedy zaczyna impreze ;) wczoraj szykowalam paczki i padlam taka zmeczona do lozka, jak to sie mowi, zrobilam sobie dzien dziecka bez mycia :P a ta jak zaczela skakac, polozylam sie na bok to przycichła :) a dzis wstalam o 5:30 upieklam pączki, bo robilam wlasnie pączki pieczone, zdrzemnełam sie i zła jestem, bo chcialam sie isc wykapac i doprowadzic do porządku a tu kurde wody nie ma :angry: a rano do 7:30 była, wiec nawet bym nie pomyslala, ze cos sie dzieje :dry:

10 lata 9 miesiąc temu #846685 przez agnieszka89
moj synek rano powstaniu jest aktywny, w trakcie dnia sporadycznie, a najaktywniejszy jest wieczorami jak czas isc spac :)

musze wam powiedzieć że od jakiegoś czasu z mężem zaobserwowaliśmy inne zachowanie naszego psiaka. Mamy prawie 8 letniego pieksa rasy shoh tzu, na ogol oaza spokoju i mega leń, nigdy nie szczekał an nie warczał na żadneo człowieka, wogole szczeka sporadycznie głownie na powietrze na podwórku, a od jakiegoś czasu jak jestem w domu obszczekuje każdego "gościa", kurierów, listonoszy itp, Po za tym dzien w dzien jak tylko usiade na kanapie wskakuje do mnie kładzie pyszczek i łapki na moim brzuchu i tak czuwa, a na poczatku jak przychodza znjomi których nie znal kładł mi sie na brzuchu i tak przez prawie cała wizyte.
Może to dziwne pytanie ale czy pies w jakiś sposób wyczuwa ciąże?

10 lata 9 miesiąc temu #846686 przez agnieszka89
zauważyłam link, film mega wzruszajacy az łezka poleciała

10 lata 9 miesiąc temu #846700 przez Agnieszka_H
moj synek jest bardzo aktywny nawet wczoraj pytalam mojej gin czy to zdrowe ze on tak malo spi.
powiedziala mi ze jest wyjatkowo rozbrykany ale zebym sie nie martwila poprostu taki charakterek:)

wojuje caly wieczor cala noc bo mnie nawet kilka razy tak kopnie ze sie budze caly poranek, nawet teraz jest po 10 a on dalej nie spi i jak tylko cos zjem przez dzien to odrazu sie budzi:) ale jak go czuje to wiem ze wszystko wporzadku:)

Mama Aniołka~Józio 5.04.13
Mama Aniołka~12.08.13

10 lata 9 miesiąc temu #846727 przez marzena25
Cześć dziewczynki jestem i ja wczoraj byliśmy na wielkich zapach i mam już większość rzeczy został nam wózek i łóżeczko, pościel i takie drobne rzeczy do szpitala i dla maluszka. A i te badania co mam podwyższone to gin powiedziała, że w ciąży tak ma być wiec się ie martwię.
Wiecie co mam mieszane uczucia do tego filmiku chodzi mi tu o matkę wiem że nie mogła się ruszać ani rękami pogłaskać małego ale leżała jak kłoda nic się nawet nie odzywała do tego maluszka biednego nie pocałowała leżała tak dziwnie i tylko oczami ruszała jakby to nie jej dziecko było nie wiem ale tak dziwnie to wygląda.

Jeśli chodzi o aktywność malutkiej to u mnie tez tak jest ze w dzień bardzo mało się rusza tylko rano jak wstanę (o i teraz jak piszę :) )i wieczorem i jak kładę się spać, pytałam lekarki to powiedziała mi że jeszcze jest za nisko żeby czuć ją cały czas także wszystko ok.

Teraz piję soczek i odpoczywam bo od rana sprzątam, jeszcze obiad mam zrobić a później mam spotkanie z położna tyle się ostatnio dzieję ale to dobrze nie mam czasu na myślenie o głupotami przejmowanie się nimi.

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka