BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 9 miesiąc temu #845560 przez martyska
Moja malutka w 19 tygodniu ważyła 300 a minęło już dwa tygodnie od tamtego ważenia wiec myślę ze podskoczyła z waga ale wizyta za dwa tygodnie wiec zobaczymy :)

Współczuje tych problemów z teściowymi, ja narzekać nie mogę bo się w ogóle do niczego nie miesza ale pewnie dlatego że oprócz mojego męża ma jeszcze troje dzieci i pracuje wiec zupelnie nie ma na to czasu :laugh:

Dzisiaj zlapal mnie tak silny skurcz w łydce ze nie wiedzialam co ze sobą zrobić i ciągle mnie ta łydka boli :angry:
Może któraś wie co robić żeby zapobiec następnym skurczą???

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #845567 przez marzena25
martyska a magnez bierzesz ? To na takie ogóle skurcze jest :) My dzisiaj mamy wizytę a jutro jedziemy oglądać mebelki i resztę zakupów bo narazie to mam (znienawidzone przez moja mamę ;) ) body, łapki niedrapki, 2 pary czapeczek i 1 pajaca i wanienkę to nie za dużo z listy mi ubyło a i kupiłam jeszcze rożek ale zastanawiam się teraz czy mi się przyda bo w lipcu będzie gorąco a jak jeszcze owinę mała takim rożkiem to się ugotuje no chyba ze wieczorami bardziej się przyda do karmienia albo po kapaniu

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 9 miesiąc temu #845569 przez martyska
No też właśnie pomyslalam ze brak magnezu. nie biorę bo dzisiaj pierwszy raz mnie złapało wiec chyba trzeba przejść się do apteki bo widocznie moje ciazowe witaminy są za slabe:-)

10 lata 9 miesiąc temu #845589 przez staślubania
Cześć Mamusie:)

Temat teściowych pozostawiam bez komentarza, bo niestety na samą myśl o mojej zaczynam się denerwować, więc dam sobie na spokój. Dodam tylko, że mój pierwszy synek Piotr, który skończy w sierpniu 13 lat :woohoo: do 9 roku życia ani razu nie był brany przez babcię na wakacje, na ferie itp. itd. A jest jedynym wnukiem. Siostra męża żyje poza krajem jako singielka. Ten typ tak ma, niektóre kobiety nie potrzebują wnuków i tyle. Dobrze, że choć druga babcia dawała Piotrowi miłości za dwie:)

elmirko_20, nie lekceważ spraw ząbków w czasie ciąży, bo własnie teraz trzeba o nie dbać szczególnie; niedawno byłam na przeglądzie na nfz i przy okazji pani doktor uzupełniła mi plombę, która mi wypadła niedawno i ku mej radości nie kazała nic dopłacać :lol: poza tym zaleciła przyjść jakieś 2 miesiące po urodzeniu dziecka, na usunięcie kamienia i ponowny przegląd; mam raczej dobre doświadczenia z dentystami i oby tam zostało

a jeśli chodzi o wyniki, to w tamtym tygodniu też miałam coś niecoś podwyższone, ale pan doktor powiedział, że są w normie

Agnilla, jak już uporasz się ze wszystkimi ubrankami, uzupełnij tabelkę o mojego synka Stasia :lol:

W sobotę poznaliśmy płeć, ale Staś wiercidupka nie dał się obejrzeć z wszystkich stron, dlatego jutro znowu idziemy na usg, by dokładnie zbadać serduszko :dry:
ostatnio bardzo urósł mi brzuszek, czuję, że bąbel też sporo waży, jutro dokładnie wypytam ile?

Cania jesteś w 21 tygodniu i 2 dniu ciąży,tak jak ja :laugh:

Idę na spacerek doładować akumulatory, bo Staś bryka w brzuszku i chyba domaga się świeżego powietrza:)

10 lata 9 miesiąc temu #845592 przez wiolcia1004
Napewno magnez. Martyska a jakie witaminy bierzesz???

10 lata 9 miesiąc temu #845596 przez staślubania
martyska, magnez z pewnością Ci pomoże na skurcze:)

10 lata 9 miesiąc temu #845598 przez martyska
Wiolcia moje witaminy to Vita-min plus mama z olimp labs

10 lata 9 miesiąc temu #845606 przez wiolcia1004
A witamin dha nie bieresz?? Ja wlasnie porownalam swoj prental z twoim i u mnie wogole nie ma magnezu:( a jest drogi bo place 59 zł

10 lata 9 miesiąc temu #845610 przez martyska
Nie biorę i brak tych witamin w moich witaminach jest ich jedynym minusem chyba. Ale teraz nie wiem bo nie chcialabym zmieniać witamin a wychodzi na to ze muszę dodatkowo jeszcze magnez i te dha a moje są tanie bo 16 zl

10 lata 9 miesiąc temu #845615 przez marzena25
Ja biorę Pharmaton Matruelle i tam jest dha ale prawie wcale magnezu i biorę osobno a leto najlepiej skonsultuj ze swoim gin powie ci co i jak

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 9 miesiąc temu #845619 przez wiolcia1004
Marzena ile placisz za swoje??

10 lata 9 miesiąc temu #845620 przez martyska
Będę musiala przejść się do apteki może mi cos poleca na szczęście mam dobre wyniki no i uwielbiam rybę a lekarz powiedzial mi ze ryba tez dostarcza wlasnie tych potrzebnych witamin

10 lata 9 miesiąc temu #845622 przez wiolcia1004
Jak czesto jesz rybe to dobrze ja nie przepadam:(

10 lata 9 miesiąc temu #845632 przez Magdalen
Ja w pierwszej ciazy mialam te cholerne skurcze noc w noc.... bralam magnez i nic niby nie brakowalo a skurcze nie znikaly... Takie to urooki.;)
Witaminer prenatal plus dha ;D Dobry tani ,. Poleeecam !! ;)
Ooo a ja to byym sobie zjaadla ryybke taka doobra. Mniam ;) Z kapusta kiszona ;D uhuhuhu ;)heh
Jak tam Wam dzionek mija ;) ??

10 lata 9 miesiąc temu #845638 przez Adel
Witajcie,
dziewczyny mam pytanie i bardzo proszę o odpowiedź. Znajoma chce mi odsprzedać łóżeczko dla maluszka po swoim dziecku, łącznie z materacykiem kokos- gryka. Czytałam że materacyk powinno się kupić nowy(czemu dokładnie?). Co sądzicie,lepiej kupić nowy czy zostawić ten używany( czemu ewentualnie nie powinno się takiego jeszcze raz używać)?
bardzo proszę o opinie,
pozdrawiam :)
Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka