BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

11 lata 1 miesiąc temu #844504 przez margollka
wlasnie zastanawiam sie nad tym samym...

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #844526 przez agnieszka89
Cania piekny brzuszek :)

11 lata 1 miesiąc temu #844559 przez Cania
Dziewczyny, ja chyba nie będę kupowala sterylizatora. Wydaje mi się niepotrzebnym wydatkiem, a tych będziemy mialy jeszcze dużo :-) tak jak Elmirka pisala, nasze mamy się bez tego obyly, a nie widzę problemu z wyparzaniem butelek. Stara sprawdzona metoda :-) ale nie mowie tez ze bylby bezużyteczny, gdybym np taki dostala :-) co do dwa w jednym, to zupelnie nie mam zdania na temat jakości takiego produktu, być może jest to fajny wynalazek, ale zupelnie się z tym nie spotkalam :-)

11 lata 1 miesiąc temu #844609 przez agnieszka89
ja narazie tez nie plamuje kupowac sterylizatora, dzisiaj mam samotny nudny niedzielny dzien wiec kupiłam butelke tommee tippee i smoczki avent mam nadzieje ze przypasuja mojemu maluszkowi

11 lata 1 miesiąc temu #844623 przez elmirka_20
Fajnie Kobietki :) Dzięki za opinie :) Jesteśmy jednomyślne :) Postanowiłam, że listę rzeczy z wyprawki najpierw jednak ułożę wg priorytetów :) Nie wszystko jest niezbędne jak sie okazuje :) A po drodze będą moje urodziny, jak ktoś zapyta, co się przyda, będę mogła podać konkretną rzecz z końca listy ;)

Słuchajcie a jak radzicie sobie z rodziną? Czy któraś ma problemy z despotyczną na siłę ingerującą w Wasze życie i małżeństwo teściową? :/

Jutro rano idę na morfologię - będę mogła napisać jak u mnie z wynikami. To będzie trzecia morfologia w czasie ciąży.

A dzidziulka mojego zobaczę już za 5 dni... :)

11 lata 1 miesiąc temu #844630 przez marta0488
Agnilla wiem przepraszam :) postaram się bywac częściej. To nie jest tak ze cały czas siedze w domu, nudze sie i nie mam czasu wchodzić na forum... ciągle kursuje między obecnym mieszkaniem, a domem teściów gdzie się będziemy przeprowadzać, czuwam nad remontem, w międzyczasie odwiedzam rodziców - ciągle coś się dzieje :silly: ale obiecuje poprawe :)

Też myślałam o podgrzewaczu do butelek, ale na razie nie kupuje bo jak dobrze pójdzie to będe karmić piersią, a jak okaże się ze jednak butelką to wtedy się zastanowię. Na pewno coś takiego ułatwia życie, ale z drugiej strony, może dobra organizacja i tez się da bez niego obyć:)

11 lata 1 miesiąc temu #844659 przez marzena25
elmirka_20 ja nie mam obecnie póki co problemu z teściową wcześniej owszem bywały problemy ale teraz jest ok zobaczymy co będzie jak się mała urodzi, ale za to moja mama dzisiaj skutecznie popsuła mi humor pisałam wam że byłam na małych zakupach i pokupiłam body śpioszki ogólnie ubranka dla malutkiej a ta mi mówi po co nakupiłam tyle body bo sa nie praktyczne :angry: i źle zakładać i w ogóle niepotrzebne lepsze są śpiochy z koszulką szczęka mi opadła , może faktycznie ma rację powiem szczerze że nie zastanawiałam się nad tym nawet na stronie szpitala jest lista z wyprawką i body są tam na pierwszym miejscu ;)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #844668 przez Agnilla
Po 1 Marzena ja się z Twoja mama nie zgadzam, bo bodziaki to jedna z najlepszych rzeczy, prosto się przewija bo rozpinasz tylko w kroku. Nasze mamy rodziły 30 lat temu, wtedy właśnie były kaftaniki i śpiochy, które trzeba było całe zdjąć żeby zmienić pieluszki. Potem pojawiły się pajace i bodziaki odpinane w kroku, mega patent dla tatusiow ;)
Po 2 przepraszam nie zauważyłam pytania o butelki, skupiłam się na łóżeczku :) ja chciałam zestaw aventa kupiłam jednak butelki tommee tippee z systemem anti colic + mają one zaworem antykolkowy dodatkowo z czujnikiem temp. A cenowo dużo się nie różniły. Kupiłam tez sterylizator mikrofalowy, tańszy niż taki elektroniczny. Do niego był smoczek 0+ wiec chce kupić smoczki 3+ bo znalazłam lovi i się w nich zakochalam ;)
Dziś kupiłam pierwszy ciuszek, szarego pajacyka z materiału minky pokaże Wam jak będę na kompie :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #844684 przez Cania
ja już jestem w antykolkowe butelki zaopatrzona :D jedna kupila mi siostra, a mama dopelnila dziela zniszczenia heh... bo przyniosła mi 6 czy 7 mniejszych i większych. także butelkami już nie mam co przejmować. mam zamiar karmic piersią ale tez nie wyobrażam sobie bez odciągania, wiec butelki będą jak znalazł.

Elmirka, na szczęście moja tesciowa to zlota kobieta, znam ja od przeszlo 9 lat (bo tyle jesteśmy razem z moim Ukochanym) i nigdy nie mialysmy zadnego konfliktu, nigdy się nie wtracala w to, co robimy (poza powiedzeniem raz, ze ile to tak można chodzic dla zabawy :P i wspominaniem od dluuzszego czasu, ze jej wszystkie koleżanki dawno sa już babciami heh - ale powiedzmy ze to jest jeszcze nie grozne). Jestem poki co w pozycji uprzywilejowanej, bo ona sama ma trzech synow i zadnej corki, wiec ja jestem poki co ta jedyna baba w rodzinie trzymajaca jej strone :D :)

Marzena, mysle ze nie masz się co mama przejmować. Ja również uważam ze body to genialny patent na zmiane pieluch :) plus pamiętajmy, ze będzie lato, wiec na upaly maluszka przykryjesz np. tylko kocykiem lub pieluszka i się nie ugotuje :) mam nadzieje ze nie powiedziałam tu jakiej herezji.. :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #844696 przez Agnilla
ja kupiłam dwie 260ml i jedna 150 ml z tego typu www.tommeetippee.pl/product/butelka-antykolkowa/
poza tym mam dwie male 125ml, bo jedna byla dolaczona do sterylizatora, a druga dostalam od kolezanki, identyczne, ale bez zawrokow antykolkowych
a smoczki chce kupic takie e-kidi.pl/2667-thickbox/canpol-lovi-retr...konowy-3-6m-2szt.jpg miętowy z wąsami i różowy z tym kapeluszem ;)
a to dzis kupilam, uwielbiam szary kolor, uniwersalny poza tym ;) www.smyk.com/cool-club-komplet-rozmiar-6...ubranka-dla-dzieci-p

jezu sobie nic nie kupilam, a jaka radocha z pajaca ;)

moja tesciowa dziwna jest i nie raz mnie denerwuje ;) mieszka dosyc daleko to jej plus :P ale jak sie dowiedziala, ze bede miala coreczke to zadzwonila taka przeszczesliwa, nawet do mojej mamy zadzwoniła, bardzo miło nam sie zrobilo :)

11 lata 1 miesiąc temu #844711 przez Cania
Agnilla, bardzo fajne to ubranko :) tez jestem zwolennikiem szarych kolorow :) choć pewnie będę się i tak musiala przeprosić z rozowym :)

11 lata 1 miesiąc temu #844736 przez marta0488
Agnilla słodkie te smoczki są:)
A dokładnie ten sam komplecik oglądałam w Smyku na żywo i też mi się spodobał, ale się jakoś opanowałam od kupna chociaż teraz jak go oglądam ponownie to twierdze ze ekstra jest:)

11 lata 1 miesiąc temu #844742 przez marta0488
a co do butelek to chce kupić zestaw z aventa natural z systemem antykolkowym w smoczku www.tomi.pl/avent-natural-zestaw-startow...X43bwCFUnjwgod7TYABg
Robiłam analizę wśród koleżanek, które mają dzieci i wyszło mi na to ze ten bedzie najlepszy (i po rozłożeniu butelka nie ma tyle tych części do wyczyszczenia i prosty kształt)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #844775 przez Adel
hej dziewczyny :)
Co do buteleczek to kusi mnie żeby już coś kupić, w sumie to już 5 miesiąc leci, ale w marcu zaczynam szkołę rodzenia i mają tam być też jakieś zajęcia o karmieniu, laktacji, kompletowaniu wyprawki i może się jeszcze wstrzymać z tym kupnem... no nie wiem. Ogólnie jeśli chodzi o zakupy wg tej listy wyprawkowej , kiedy najlepiej to skompletować i jakie rzeczy są naprawdę niezbędne? Bo w necie jest cała masa odnośnie wyprawki ( w tym takie cuda sugerowane jak np: monitor oddechu?). Ogólnie temat do ogarnięcia dla mnie :)
pozdrawiam :)
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #844805 przez staślubania
Cześć dziewczyny :)

to niesamowite jak ten czas leci, tak dawno nie zaglądałam na forum (prawie 3 tygodnie :huh: )
Chciałam się podzielić wieścią z soboty - będzie jednak STAŚ!!!
Przeczucia mnie nie myliły, teraz ostatecznie wiem, że będzie drugi synek:)
Tak dużo się u Was dzieje, że trudno nadrobić czytanie z 3 tygodni :lol: postaram się poprawić :woohoo:
Teraz jednak uciekam na spacer, bo jest tak cudna zimo-wiosna, że żal siedzieć w domku:) buziaki dla wszystkich mamusiek :kiss:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka