BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 9 miesiąc temu #845172 przez Magdalen
Witam nowa mamusie ;D Zdrowka i Zapraszamy do pogawedek ;) A ile nowa Mamusia ma latek ???
Jeeny jak Wy tak piszecie o swoich tesciowych to i ja mam ochote sie wypowiedziec na temat swojej przyszlej.. ale zostawie to dla siebie chyba juz wiadomo o co chodzi ;) huuue .;)
Wkurza mnie najbardziej to ze z mojego faceta robi dzieecko i wszystko za niego by chciala robic.. kurcze nawet pewnie i by mu tylek jerszcze podcierala jakby tylko pozwolil ... eeh ... KOSZMAR. A ja to jestem taka ze jak sie do kogos zraze to lipaa... koniec juz jest .. zero szacunku i porozumienia ;D ale bynajmniej nie daje sobie na glowe wchodzic mAM SWOJE ZDANIE I TEGO SIE TRZYMAM ;D Przy pierwszym dziecku tez mi wszyscy dogadywali ze brzydkie imie... ale jakos teraz fajnie im sie wola do niej ... ;D
My od marca zaczniemy szalenstwo zakupowe ;D
Elmirka co do tetrowych to kupie tylko z 5 , 6 sztuk w razie 'W' . gdyby sie pupka odparzyła bo to lato bd czyy cuus. :) ale tak to nie mam zamiaru siebie maltretowac i dziecka tymi pieluchami.. i w nocy tez lepiej bd sie malenstwu spalo jak sucho bd np w pampersach. bo tetra to moment przesiaka i dziecko sie bbudzi jak ma mokro a jakby nie patrzec pampers chlonie wilgoc do granic mozliwosci ;D ;D tyle na temat. ;D
Ma ktoras obawy przed owinieciem sie dziecka w pepowine ??? Ja sie tego boje smiertelnie ;(
W zabobony nie wierze ale mam tak ze nie przechodze pod slupami tablicami itd. nie nosze w ciazy bransoletek o ale łancuszek mam z nim sie nie rozstaje . i takie tam pierdoly ktore niby moga spowodowac zawiniecie sie w ta ppepowine... niby glupoty ale tak juz mam ;D w pierwszej ciazy to samoo.. czasem spac nie moglam ale juz bardziej pod koniec ciazy jak sie wiercilo strasznie sie balam ze cos tam sie jej stanie ... ;( na tym punkcie to jestem choooora ;D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #845260 przez elmirka_20
Mąż po mojej stronie na szczęście. Ale płaci za to ciągłymi kłótniami z nią i tak po prostu jest ciężko żyć... I przykro... Bo to jego matka a taka... :/

Magdalen, nie myśl - postaraj się - nie myśleć o takich rzeczach! Nic się złego nie stanie naszym maluszkom! Żadnej groźby ze strony pępowiny i innych rzeczy! Musimy w to mocno wierzyć i cieszyć się że już niedługo będą w naszych ramionach :) Całe i zdrowe :)

Ogladacie może PORODÓWKĘ? Na TCM. Ciągle wyję ze wzruszenia jak widzę chlopów płaczących że im się dziecko narodziło i te szczęśliwe mamy.... :) Pięknie :) Boje sie porodu panicznie, ale o swoim naprawdę staram sie w ogóle nie myśleć. Odpycham mysli co sił, bo to mnie przerasta. Powtarzam sobie, że jeszcze czas... ;) I wyobrażam sobie naszą pierwszą Wigilię, szczególnie że po raz pierwszy od ... lat przyjedzie mój brat z rodziną :) Wreszcie nie bedziemy sami :) To będą piękne święta i myśl o nich dodaje mi sił i pozytywnych emocji :)

Mam wyniki morfologii: podwyższone neutrofile. Ostatnio też miałam taki wynik i doktor powiedział, że taki wynik u ciężarnej jest jak najbardziej prawidłowy więc i ten też :)

Byłam dzisiaj u dentystki ... NFZ-szkoda słów... Strata mojego czasu i niepotrzebny stres bo na fotelu az mi po czole ciekł pot tak się bałam a ona tylko zerkała mi w gębe i nic nie robiła. Nadal będę robić profilaktycznie płukanki wodą z wodą utlenioną i przetrwam. Dostalam fleczer na jednego zęba, który mi po dojściu do domu wypadł, hehe :) Super robota! :) Stanu zapalnego w jamie ustnej nie mam, więc pierdzielę wizyty u dentysty do końca ciąży. Fleczer miałam dlatego że kiedyś musiał mi wypaśc kawałek plomby i mam ponoć miazge na wierzchu, ale ząb ok, nie boli więc go nie będę teraz ruszać. Nie bedę stresować dzieciątka i siebie. Grunt że nic złego się nie dzieje :)

10 lata 9 miesiąc temu #845279 przez Agnieszka_H
Witam Mamusie!

Dzisiaj mieliśmy jeden z piękniejszych dni w naszym życiu.

O 7 rano obudziło mnie dzieciątko i mój mąż pierwszy raz poczuł ruchy zreszta nie dało sie ich nie poczuć bo tak szalało.Coś niemozliwego;)

A o 15.30 byliśmy na usg 3d i 4d iiiii skarbek cały i zdrowy co jest najwazniejsze.Słyszelismy serduszko i oglądaliśmy piękna buzke ,stopki i pupke;D

I bedzie chłopczyk;)). Antoś;)

Mama Aniołka~Józio 5.04.13
Mama Aniołka~12.08.13

10 lata 9 miesiąc temu #845289 przez malgorzatawalak
Dziewczyny ale wy macie problemy z tesciowymi. Moja tesciowa w nic sie nie miesza i nie rzadzi :laugh: szczerze mowiac duzo zalezy od nas samych :) gdybym moze miala meza ktory sie boi swojego zdania ale moj jest tak zdecydowany ze nie ma zadnej dyskusji z nim :laugh:

Ja rowniez witam nowa mamuske :) to tez jest moje pierwsze dziecko i szczerze mowiac czasem sobie mysle ze pojecie tego wszystkiego jest ciezkie. Co kupic dla dziecka, jak sie odzywiac, co robic jak jest zle i dlaczego jest zle. Czasem mnie to przeraza bo nic nie rozumiem :) jak sobie wchodze na forum i dziele sie swoimi spostrzezeniami jest lepiej i llzej na sercu :laugh:

10 lata 9 miesiąc temu #845324 przez Agnilla
Czytam Was dzis, ale nie mam w ogole czasu na odpisanie, bo zabralam sie za kolejna segregacje ubranek, skoro znam plec. te chlopiece schowam na przyszlosc, moze sie przydadza dla rodzenstwa malej ;) witam nowe kolezanki, przypomnijcie mi sie jutro odnosnie tabelki :)
szczerze, to ja sobie nie wyobrazam uzywania na codzien pieluch tetrowych i Was podziwiam ;)
elmirka, ja walcze z rosnaca osemka od srody, wczoraj w koncu poczulam lekka ulge, ale antybiotyk musze brac, bol przeogromny
a co do porodowki to ja czesto ogladam ;) moj maz niestety ze mna nie bedzie przy porodzie, bo bede miala cc, a to juz operacja i nikt nie moze towarzyszyc, ale za to bede znala termin i pojde sie dzien wczesniej do kosmetyczki zakonserwowac na 3 mce ;)

10 lata 9 miesiąc temu #845367 przez ggabii
Hej dzieweczki ciężaróweczki ;D Jaki ja miałam dziś ciężki dzień w pracy. Coraz to bardziej odczuwam spojrzenie koleżanek na mnie jak na intruza, który mało co robi a zajmuje stanowisko pracy na które jest chętna inna osoba "zdrowa". Szef powiedział, że nie może mi rozkazać iść na L4 bo nie chce być posądzony o dyskryminacje kobiet w ciąży. No ale pewnie gdyby miał taką możliwość to już dawno by to zrobił. Ehhhh... Masakra ogólnie :/

Dobrze że jutro znów zobaczę mój Skarb :) Ciekawe co tam jutro nam pokaze hihi :D Szkoda tylko że Tatuś nic znów nie zobaczy. No ale może kiedyś mu się uda.

Co do teściowej to moja to złota kobieta. Prawie codziennie ze sobą rozmawiamy, ze 3 razy na tydzień się widzimy. Opiekuje się mną jak własną córką, której w życiu nie miała.

10 lata 9 miesiąc temu #845403 przez martyska
Cześć dziewczyny:-)
Trochę mnie tu nie było ale wszystko przeczytałam o 4 rano :ohmy: bo już spać nie mogłam a jak zrobiłam się senna to maleństwo tak dawało o sobie znać że nie moglam się ulozyc później mąż szykował się do pracy i tak zeszło...
Gratuluje mamusią które juz znają płeć i śliczne brzuszki :laugh:

Co do wyprawki to juz też powoli zbieram a ciuszków to mam mieć tyle od znajomych że nie wiem czy przenosi wszystkie ;)

Mój mąż poczuł kopniaki pierwszy raz już jakiś czas temu i był w niebo wzięty :laugh:

A teraz będę jadla śniadanie o 5.30 bo aż mnie ssie...
Miłego dnia :woohoo:

10 lata 9 miesiąc temu #845404 przez Agnieszka_H
ja tez spac nie moge bo synek do jedzonka budzi a polozylam sie po 24 bo dlugo z mezem gadalismy:)a pozatym spac nie moge bo mnie choroba jakas bierze a wiec musze wylezec z herbatka:)

Mama Aniołka~Józio 5.04.13
Mama Aniołka~12.08.13

10 lata 9 miesiąc temu #845435 przez Magdalen
Heey :)
Dzis znow kolejny pogodny sliczny dzionek ;) Oby takich tylko coraz wiecej ;)
Ja juz od rana sie zanudzam... :( Musze cos wymyslec na dzisiejszy dzien bo od tego nic nie robienia doslownie szlak trafia ....;D
Pozdrawiam... ;)

10 lata 9 miesiąc temu #845501 przez elmirka_20
Hej Kobietki :) Znowu piękny słoneczny dzień się zapowiada :) Aż miło :)

Na wp własnie znalazłam artykuł o tym, że od 21 tygodnia należy nam się bezpłatna opieka położnej, niezależnie od wizyt u naszego lekarza gin.
Tu link:
dzieci.pl/kat,1033563,title,Skorzystaj-z...l?smgputicaid=612443
Powiem szczerze, że nie wiem do czego miałaby mi być potrzebna położna - mam dobrego lekarza gin. - jednak pewnie im bliżej porodu, tym bardziej będę się denerwować i może faktycznie jej wskazówki, uwagi i wiedza byłyby dla nas cenne... Tak jak napisali: o laktacji i karmieniu ... Dla nas, które będziemy rodzić pierwsze dziecko może to być bardzo pomocne...
Co o tym sądzicie?

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #845505 przez Cania
Hej,

Ja.sie zabiore za zakupy i ubranka szybciej niz chcialam, a chcialam zaczac na zwolnieniu. Ale ze co wroce do pracy to lapie jakas kolejna infekcje, to decyzja juz podjeta, zaczynam odpoczywanie za 3 tygodnie...

Moj maz wczoraj pierwszy raz poczul nasza Julcie :) kopie coraz mocniej, jakby chciala tymi kopniakami z nami.pogadac :) to tez bylo niesamowite, na wczorajszym usg czulam te ruchy i kopniaczki, ktore widzialam na monitorze :) az nie moglam uwierzyc :) malenstwo ma 400g

Elmirka, z tego co piszesz to Twoja tesciowa jest strasznie wrednym babskiem... Czy Twoj maz nie.jest czasem jedynakiem, ze ona taka zaborcza?

Co do brzuszka, ja mam duzy ale jak ubiore kurtke to i tak nikt w tramwaju nie zwraca uwagi heh, ludzie, az
tak.gruba sama z siebie nie jestem :)
Załączniki:

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #845528 przez marzena25
elmirka_20 ja właśnie od czwartku mam zacząć takie spotkania z położna byłam już na jednym na początku ciąży odnośnie odżywiania a teraz mają być dalsze spotkania napisze coś więcej jak będę wiedzieć ale ja myślę że to fajna sprawa będą na pewno poruszane ważne tematy o żywieniu niemowląt i o połogu i tak dalej myślę że dla mam które czekają na swoje pierwsze maleństwo to okazja żeby się czegoś dodatkowo nauczyć a oprócz tego mam zamiar zapisać się do szkoły rodzenia ale to jeszcze mam czas.

No u mnie tez nareszcie ładniejsza pogoda aż nastawienie lepsze do wszystkiego, :laugh:

Agnieszka H to ty byłaś w tej ULTRAMEDICE w Krakowie czy mi się pomieszało :blink:

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 9 miesiąc temu #845530 przez Agnilla
witam sie szybciutko :) kurde, to tylko moja córa taka wielka, ze juz ma pol kilo prawie? ;) jak sie rano ok.5 wypiela, az sie taka gula zrobila na brzuchu, podejrzewam, ze to byla pupa :)
u nas ciut mniej slonca dzis, biore sie dalej za ubranka, milego dnia! :)

10 lata 9 miesiąc temu #845538 przez elmirka_20
Cania, fajniutkie zdjęcie Juleczki :) Jaka juz duża :)

Tak, mąż jedynak... I wszystko jasne :) ...

Marzena25, idę za godzinkę na spacer i lekkie zakupy, to zapytam w mojej przychodni o taką położną :) Jak juz mam Twoje potwierdzenie, że to fajna sprawa to nie ma co zwlekać :) Szczególnie, że szkoła rodzenia do której będe chodzić zajęcia ma ustawione tak, że mogę nie zdążyć pójść na wszystkie gdyby się dzidziuś pospieszył...

Agnilla, mój maluszek też już mi 2x coś wystawił, co na 99% wyglądało mi na pupkę :D W piątek chcę zapytać lekarza, bo raczej główka jest zbyt delikatna, żeby się tak nią dziecko rozpychało, prawda? :)

3 dni .... I zobaczę moje maleństwo :) [nie liczę już dzisiejszego dnia - minie jak bata strzelił :)]

10 lata 9 miesiąc temu #845554 przez Cania
Agnilla, Twoja niunia jest z tego.co panietam to jest tydzien do przodu :) moja 2 dni do tylu wiec i tak 0,4 kg robi na mnie wrazenie :)

Elmirka, wiec niestety trafilas na zaborcza mamusie, a Twoj maz jest jej oczkiem w glowie i jakos musisz z ya sytuacja sobie radzic. Moze jak sie wnuk pojawi to znajdzie sobie nowe oczko w glowie? :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka