- Otrzymane podziękowania: 20
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- Magdalen
- Wylogowany
- rozmowna
- Wszystko sie kręci wokół Was moje maleństwa !
Jeeny jak Wy tak piszecie o swoich tesciowych to i ja mam ochote sie wypowiedziec na temat swojej przyszlej.. ale zostawie to dla siebie chyba juz wiadomo o co chodzi huuue .
Wkurza mnie najbardziej to ze z mojego faceta robi dzieecko i wszystko za niego by chciala robic.. kurcze nawet pewnie i by mu tylek jerszcze podcierala jakby tylko pozwolil ... eeh ... KOSZMAR. A ja to jestem taka ze jak sie do kogos zraze to lipaa... koniec juz jest .. zero szacunku i porozumienia ;D ale bynajmniej nie daje sobie na glowe wchodzic mAM SWOJE ZDANIE I TEGO SIE TRZYMAM ;D Przy pierwszym dziecku tez mi wszyscy dogadywali ze brzydkie imie... ale jakos teraz fajnie im sie wola do niej ... ;D
My od marca zaczniemy szalenstwo zakupowe ;D
Elmirka co do tetrowych to kupie tylko z 5 , 6 sztuk w razie 'W' . gdyby sie pupka odparzyła bo to lato bd czyy cuus. ale tak to nie mam zamiaru siebie maltretowac i dziecka tymi pieluchami.. i w nocy tez lepiej bd sie malenstwu spalo jak sucho bd np w pampersach. bo tetra to moment przesiaka i dziecko sie bbudzi jak ma mokro a jakby nie patrzec pampers chlonie wilgoc do granic mozliwosci ;D ;D tyle na temat. ;D
Ma ktoras obawy przed owinieciem sie dziecka w pepowine ??? Ja sie tego boje smiertelnie ;(
W zabobony nie wierze ale mam tak ze nie przechodze pod slupami tablicami itd. nie nosze w ciazy bransoletek o ale łancuszek mam z nim sie nie rozstaje . i takie tam pierdoly ktore niby moga spowodowac zawiniecie sie w ta ppepowine... niby glupoty ale tak juz mam ;D w pierwszej ciazy to samoo.. czasem spac nie moglam ale juz bardziej pod koniec ciazy jak sie wiercilo strasznie sie balam ze cos tam sie jej stanie ... ;( na tym punkcie to jestem choooora ;D
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- elmirka_20
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 65
Magdalen, nie myśl - postaraj się - nie myśleć o takich rzeczach! Nic się złego nie stanie naszym maluszkom! Żadnej groźby ze strony pępowiny i innych rzeczy! Musimy w to mocno wierzyć i cieszyć się że już niedługo będą w naszych ramionach Całe i zdrowe
Ogladacie może PORODÓWKĘ? Na TCM. Ciągle wyję ze wzruszenia jak widzę chlopów płaczących że im się dziecko narodziło i te szczęśliwe mamy.... Pięknie Boje sie porodu panicznie, ale o swoim naprawdę staram sie w ogóle nie myśleć. Odpycham mysli co sił, bo to mnie przerasta. Powtarzam sobie, że jeszcze czas... I wyobrażam sobie naszą pierwszą Wigilię, szczególnie że po raz pierwszy od ... lat przyjedzie mój brat z rodziną Wreszcie nie bedziemy sami To będą piękne święta i myśl o nich dodaje mi sił i pozytywnych emocji
Mam wyniki morfologii: podwyższone neutrofile. Ostatnio też miałam taki wynik i doktor powiedział, że taki wynik u ciężarnej jest jak najbardziej prawidłowy więc i ten też
Byłam dzisiaj u dentystki ... NFZ-szkoda słów... Strata mojego czasu i niepotrzebny stres bo na fotelu az mi po czole ciekł pot tak się bałam a ona tylko zerkała mi w gębe i nic nie robiła. Nadal będę robić profilaktycznie płukanki wodą z wodą utlenioną i przetrwam. Dostalam fleczer na jednego zęba, który mi po dojściu do domu wypadł, hehe Super robota! Stanu zapalnego w jamie ustnej nie mam, więc pierdzielę wizyty u dentysty do końca ciąży. Fleczer miałam dlatego że kiedyś musiał mi wypaśc kawałek plomby i mam ponoć miazge na wierzchu, ale ząb ok, nie boli więc go nie będę teraz ruszać. Nie bedę stresować dzieciątka i siebie. Grunt że nic złego się nie dzieje
- Agnieszka_H
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Dzisiaj mieliśmy jeden z piękniejszych dni w naszym życiu.
O 7 rano obudziło mnie dzieciątko i mój mąż pierwszy raz poczuł ruchy zreszta nie dało sie ich nie poczuć bo tak szalało.Coś niemozliwego;)
A o 15.30 byliśmy na usg 3d i 4d iiiii skarbek cały i zdrowy co jest najwazniejsze.Słyszelismy serduszko i oglądaliśmy piękna buzke ,stopki i pupke;D
I bedzie chłopczyk;)). Antoś
- malgorzatawalak
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 25
Ja rowniez witam nowa mamuske to tez jest moje pierwsze dziecko i szczerze mowiac czasem sobie mysle ze pojecie tego wszystkiego jest ciezkie. Co kupic dla dziecka, jak sie odzywiac, co robic jak jest zle i dlaczego jest zle. Czasem mnie to przeraza bo nic nie rozumiem jak sobie wchodze na forum i dziele sie swoimi spostrzezeniami jest lepiej i llzej na sercu
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
szczerze, to ja sobie nie wyobrazam uzywania na codzien pieluch tetrowych i Was podziwiam
elmirka, ja walcze z rosnaca osemka od srody, wczoraj w koncu poczulam lekka ulge, ale antybiotyk musze brac, bol przeogromny
a co do porodowki to ja czesto ogladam moj maz niestety ze mna nie bedzie przy porodzie, bo bede miala cc, a to juz operacja i nikt nie moze towarzyszyc, ale za to bede znala termin i pojde sie dzien wczesniej do kosmetyczki zakonserwowac na 3 mce
- ggabii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
Dobrze że jutro znów zobaczę mój Skarb Ciekawe co tam jutro nam pokaze hihi Szkoda tylko że Tatuś nic znów nie zobaczy. No ale może kiedyś mu się uda.
Co do teściowej to moja to złota kobieta. Prawie codziennie ze sobą rozmawiamy, ze 3 razy na tydzień się widzimy. Opiekuje się mną jak własną córką, której w życiu nie miała.
- martyska
- Wylogowany
- rozmowna
- skarbek nasz kochany:*:*:*:*
- Otrzymane podziękowania: 41
Trochę mnie tu nie było ale wszystko przeczytałam o 4 rano bo już spać nie mogłam a jak zrobiłam się senna to maleństwo tak dawało o sobie znać że nie moglam się ulozyc później mąż szykował się do pracy i tak zeszło...
Gratuluje mamusią które juz znają płeć i śliczne brzuszki
Co do wyprawki to juz też powoli zbieram a ciuszków to mam mieć tyle od znajomych że nie wiem czy przenosi wszystkie
Mój mąż poczuł kopniaki pierwszy raz już jakiś czas temu i był w niebo wzięty
A teraz będę jadla śniadanie o 5.30 bo aż mnie ssie...
Miłego dnia
- Agnieszka_H
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
- Magdalen
- Wylogowany
- rozmowna
- Wszystko sie kręci wokół Was moje maleństwa !
- Otrzymane podziękowania: 20
Dzis znow kolejny pogodny sliczny dzionek Oby takich tylko coraz wiecej
Ja juz od rana sie zanudzam... Musze cos wymyslec na dzisiejszy dzien bo od tego nic nie robienia doslownie szlak trafia ....;D
Pozdrawiam...
- elmirka_20
- Wylogowany
- rozmowna
Na wp własnie znalazłam artykuł o tym, że od 21 tygodnia należy nam się bezpłatna opieka położnej, niezależnie od wizyt u naszego lekarza gin.
Tu link:
dzieci.pl/kat,1033563,title,Skorzystaj-z...l?smgputicaid=612443
Powiem szczerze, że nie wiem do czego miałaby mi być potrzebna położna - mam dobrego lekarza gin. - jednak pewnie im bliżej porodu, tym bardziej będę się denerwować i może faktycznie jej wskazówki, uwagi i wiedza byłyby dla nas cenne... Tak jak napisali: o laktacji i karmieniu ... Dla nas, które będziemy rodzić pierwsze dziecko może to być bardzo pomocne...
Co o tym sądzicie?
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96
Ja.sie zabiore za zakupy i ubranka szybciej niz chcialam, a chcialam zaczac na zwolnieniu. Ale ze co wroce do pracy to lapie jakas kolejna infekcje, to decyzja juz podjeta, zaczynam odpoczywanie za 3 tygodnie...
Moj maz wczoraj pierwszy raz poczul nasza Julcie kopie coraz mocniej, jakby chciala tymi kopniakami z nami.pogadac to tez bylo niesamowite, na wczorajszym usg czulam te ruchy i kopniaczki, ktore widzialam na monitorze az nie moglam uwierzyc malenstwo ma 400g
Elmirka, z tego co piszesz to Twoja tesciowa jest strasznie wrednym babskiem... Czy Twoj maz nie.jest czasem jedynakiem, ze ona taka zaborcza?
Co do brzuszka, ja mam duzy ale jak ubiore kurtke to i tak nikt w tramwaju nie zwraca uwagi heh, ludzie, az
tak.gruba sama z siebie nie jestem
- marzena25
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
No u mnie tez nareszcie ładniejsza pogoda aż nastawienie lepsze do wszystkiego,
Agnieszka H to ty byłaś w tej ULTRAMEDICE w Krakowie czy mi się pomieszało
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
u nas ciut mniej slonca dzis, biore sie dalej za ubranka, milego dnia!
- elmirka_20
- Wylogowany
- rozmowna
Tak, mąż jedynak... I wszystko jasne ...
Marzena25, idę za godzinkę na spacer i lekkie zakupy, to zapytam w mojej przychodni o taką położną Jak juz mam Twoje potwierdzenie, że to fajna sprawa to nie ma co zwlekać Szczególnie, że szkoła rodzenia do której będe chodzić zajęcia ma ustawione tak, że mogę nie zdążyć pójść na wszystkie gdyby się dzidziuś pospieszył...
Agnilla, mój maluszek też już mi 2x coś wystawił, co na 99% wyglądało mi na pupkę W piątek chcę zapytać lekarza, bo raczej główka jest zbyt delikatna, żeby się tak nią dziecko rozpychało, prawda?
3 dni .... I zobaczę moje maleństwo [nie liczę już dzisiejszego dnia - minie jak bata strzelił ]
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96
Elmirka, wiec niestety trafilas na zaborcza mamusie, a Twoj maz jest jej oczkiem w glowie i jakos musisz z ya sytuacja sobie radzic. Moze jak sie wnuk pojawi to znajdzie sobie nowe oczko w glowie?