- Otrzymane podziękowania: 96
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
Witamy, Marzena
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- elmirka_20
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 65
Co do cc, to nie mam opinii innej niz to, co słyszalam, że dłużej się dochodzi po nim do siebie. Niby kusi mnie z tego względu, że jest szybko i bezpiecznie dziecko sprowadzone na świat, jednak martwi mnie znieczulenie... Porodu naturalnego to już w ogóle się boję - jedyne co uważam za plus, to to, że można po nim szybciej dojść do siebie (to też nie reguła - zalezy jak przebiegnie poród bo wiemy, że bywa różnie). Jesli lekarz mi zaleci cesarkę - pójdę na cesarkę. Jeśli zaleci poród naturalny - bedę rodzić siłami natury (chyba że coś się zmieni w trakcie porodu, któż to wie...). Ufam bezgranicznie lekarzom (choć w obecnych czasach może brzmieć to jak szaleństwo po tym, co ostatnimi miesiącami słyszało się o ich błędach w TV i tragicznych konsekwencjach), jednak sobie na pewno w tym temcie ufać nie będę bo ja już w ogóle nie mam ani doświadczenia ani najmniejszej wiedzy medycznej. Nic nam innego nie pozostaje - zaufac lekarzom i Bogu. I bedzie wszystko dobrze Jakkolwiek nasze dzieci przyjdą na świat - najważniejsze żeby były, byly zdrowe i my też. Tylko to się liczy
- magwoj
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Kilka dni mnie nie było, a ty aż tyle tematów się nawinęło.
Ja idę 3.03. do lekarza i mam nadzieje, że się dowiemy co się kryje, czy chłopczyk
czy dziewczynka
Kochane mam pytanie, mianowicie jutro jest Tłusty Czwartek,czy w ciąży
możemy jeść faworki i pączki? może to banalne, ale do ich ciasta dodawany
jest spirytus albo ocet, i czy to nie zaszkodzi naszemu maleństwu.
Może to z mojej strony lekkie przewrażliwienie, ale wolę zawsze spytać.
Co o tym myślicie?
- Magdalen
- Wylogowany
- rozmowna
- Wszystko sie kręci wokół Was moje maleństwa !
- Otrzymane podziękowania: 20
Magwoj jesli chodzi o paczki i faworki to jesc ile wlezie to tylko jeden taki dzien co mozemy sobie pozwolic ale za to ze ladna pogoda to po obrzarstwie na spacerek ;D ja bede robic sama domowe paczki wiec napewno nie zaszkodza. aa takich ze sklepu nie ruszyla bym nawet . Znajoma pracuje w cukierni i wie co tam sie dzieje jak ktos nie napluje to wiekszosc z ziemi zbierana jest itd.. ble .... ;D
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ewa1001
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 18
dzisiaj u mnie za oknem naprawdę piękny i słoneczny dzień Cieszę się, że ta wiosna tak szybko nas w tym roku odwiedziła, bo nienawidzę zimy
agnieszka89, link do sukienki to ten sam który, ty wybrałaś. Naprawdę mi się podoba, chyba ją zamówię 89 to twój rok urodzenia? Jeśli tak to jesteśmy w tym samym wieku
Magdalen, Twoja historia trochę mnie przeraziła, ale do porodu jeszcze trochę czasu pozostało więc na razie nie będę po prostu o tym myśleć. Ja mam problemy z sercem (za szybki puls spowodowany złym zrośnięciem się dziurki w sercu, którą miałam w dzieciństwie)dlatego sama nie wiem jak to będzie z tym moim porodem. Mój kardiolog powiedział, że jak na dziś nie widzi przeciwwskazań do porodu naturalnego. Mam pokazać się jeszcze przed porodem wtedy potwierdzi.
Co do pączków to też planuje zrobić sama w domu i na pewno zjem ich porządną porcję :)Raz w roku można
- MarzenaBZ
- Wylogowany
- rozmowna
- Amor Vincit Omnia
Ale dziś mam wizytę i dowiemy się już na 100% - no chyba że Dzidziuś się schowa:)
Jeśli chodzi o imiona,to jeszcze przed ślubem planowaliśmy, jak kiedyś nazwiemy dzieci.
Wariant dla chłopca to Szymon (teraz niestety bardzo popularny), a dla dziewczynki Emilia.
Ale z tymi imionami to ciężka sprawa, bo prawie wszystkie dziwnie nam się kojarzyły
- gabi28
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 33
gabi łądny brzuszek.
MarzenaBZ witamy,termin mamy bardzo podobny
ja również jak i Agnii mam wskazania do cc,i nawet doszło kolejne wskazanie,więc nie traktuje tego jako zło konieczne,raczej jestem spokojna,bo chodzi nie tylko o dziecko ale też o nas-o mamy. Znieczulenia się nie boję,miałam dwa razy w kegosłup,więc nie straszne to dla mnie
co do pączków-kupiłam już dzisiaj ,zjadłam jeden... reszta na później i jutro.
mam pytanko troche z innej beczki : nie pracuję,ubezpieczenie mam z urzedu pracy,ale otwiera mój partner działalnośc gospodarczą i jeśli on by mnie zatrudnił to po jakim czasie mogę iśc na L4 i czy będę miec urlop macierzński liczony? nie ma co do tego wymogu?
- martyska
- Wylogowany
- rozmowna
- skarbek nasz kochany:*:*:*:*
- Otrzymane podziękowania: 41
- martyska
- Wylogowany
- rozmowna
- skarbek nasz kochany:*:*:*:*
- Otrzymane podziękowania: 41
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moni_a111
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Co do pączków, życzę smacznego też jutro sobie pofolguję.
Pozdrawiam.
- agnieszka89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 23
- wiolcia1004
- Wylogowany
- rozmowna
- Sens mojemu życiu nadaje moja kochana księżniczka
- Otrzymane podziękowania: 34
- carmen12345
- Wylogowany
- gaworzenie
- Czekamy na Ciebie nasze słoneczko
- Otrzymane podziękowania: 2
wczoraj byliśmy u pani ginekolog, która potwierdziła płeć maleństwa już na 100 %. A jednak, bez zaskoczenia:D
Moja kruszynka waży prawie 300 gram i mierzy 13,5 cm.
Wiolcia1004 z tym jedzeniem masz racje, nie można zabawiać sie w ascete dziwi mnie to, jak dziewczyny odmawiaja sobie kostki czekolady czy kawałka ciasta, mnie takie całkowite ograniczanie wpędziło by chyba w depresje a to jest jeszcze bardziej niezdrowe
ważne, żeby na codzien sie zdrowo odżywiać, ale nie odmawiać sobie słodkiej przyjemnosci od czasu do czasu. (na to będzie pora podczas okresu karmienia) także korzystajmy póki możemy, tym bardziej że udowodniono, że czekolada zwiększa poziom endofrin
ja paliłam i uważam, że kobiety mają o tyle banalnie, że mogą to rzucić dzięki planowaniu ciąży. Jak dla mnie, było to bardzo ciężkie, żeby rzucić tak poprostu, dla siebie. Ale co innego się dzieje, kiedy wiesz, że nie robisz tego tylko dla siebie.