BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #846754 przez Cania
Witam Kolezanki :)

Moja malenka zdecydowanie ma swoje pory aktywnosci. Rano jak sie szykuje do pracy to spi, zaczyna do mnie pukac miedzy 10 a 11, potem znow cisza. Popoludniu czuje ze delikatnie sie wierci, natomiast kopac zaczyna od okolo 20. Apogeum kopania jest wtedy, kiedy na koncze swoj dzien i klade.sie do lozka, czyli 22, 23 :) ale to tak od trzech dni daje czadu, ze az mi reka podskakuje, jak ja przyloze do brzucha :) i oczywiscie budzi mnie o rownej 2:30 :)

Od znajomych ktorym w ostatnim czasie urodzily sie dzieci slyszalam, ze ich maluchy maja zupelnie pory poprzestawiane po urodzeniu: caly dzien prawie spia a w nocy by swiat poznawaly :)

Ile juz paczkow zjadlyscie? Ja dwa :D ale kupne...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #846791 przez malgorzatawalak
Agnieszka 89 pewnie ze zwierzeta wyczuwaja że w naszych brzuchach jest maly czlowiek :) moj kot tez sie tak zachowuje, czesto kladzie mi glowe na brzuchu i czuwa :laugh:
Moj synek w trakcie dnia odezwie sie do mamy moze ze cztery lub piec razy natomiast jak wraca tatus z pracy to sie rozkreca :) no coz ....
Ja mam w planach w ten weekend zajrzec do rzeczy ktore juz dostalam i zobaczyc co juz mam bo po co kupowac piec rzeczy tego samego rodzaju skoro juz sa najwyzej sie kupi cos takiego extra na spacerki :laugh: i oczywiscie brakujace rzeczy trzeba dokupic :)
Ja na razie skupiam sie na planowaniu i gromadzeniu pieniedzy bo tego przy malych dzieciach nigdy za wiele ;)

10 lata 9 miesiąc temu #846810 przez agnieszka89
ja mysłam że co do zakupów mam wszystko z głowy, co prawka wozka nie mam i lozeczka z posciela ale dziadkowie sie zaoferowali w koncu pierwszy wnuk :) ale jak zajrzałam na liste z wyprawka to jestem w lesie :/

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #846812 przez Agnilla
no wlasnie ja caly tydzien siedze, segreguje, skladam, wybieram co chce i juz jestem tym zmeczona. musze sie zmobilizowac, zamowic w koncu szafe, nie wyobrazam sobie robic tego za 2-3 mce ;) i robie jak Gosia pisze, te co mam to mam, a troszke dokupie na lans ;) kase na szczescie odkladalismy wczesniej, takze teraz sie tym martwic nie musze. wydluzone starania wyszly choc w tej kwstii na dobre ;)
a to my, pod koniec 5 mca :) troche niewyraznie wyszlo, trudno ;)

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #846815 przez Ewa1001
Cześć :)
Ja miałam dzisiaj pączki robić ale mój mąż z samego rana przed pracą zaopatrzył mnie w pączusie. Pyszne były, mniammmm... :)

Mój synek też ma swoje pory aktywności. Rano po przebudzeniu około 7 rano szaleje mocno. Później w ciągu dnia daje o sobie znać sporadycznie. Wieczorem około 20 kopie najbardziej. Lubie jak tak szleje w brzuszku, czuje wtedy że wszystko jest OK :)

Mój gin nie powiedział mi ile waży nasze maleństwo. Na następnej wizycie muszę koniecznie o to zapytać.

Ja też marzę już o zakupach... ale nadal jestem przeziębiona... To choróbsko nie chce się ode mnie odczepić!

Agnilla piękny brzuszek :) U mnie nie jest aż tak widoczny.

10 lata 9 miesiąc temu #846818 przez martyska
Cześć dziewczyny :)

Moje maleństwo podkopuje mnie cały dzień też już się śmiałam czy malutka w ogóle sypia ale najbardziej to tak jak piszecie wieczorem jak juz mam iść spać to się zaczyna aż brzuch chodzi

10 lata 9 miesiąc temu #846830 przez staślubania
jedno wszystkie maluszki mają wspólne, lubią szaleć, kiedy my odpoczywamy:)
i bardzo dobrze :laugh:

jak szaleją tzn. że z nimi wszystko w porządku, u mnie teraz spokój, ale pewnie nie na długo :blink:

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #846831 przez gabi28
Agnii.. jak ładnie :) i tylko brzuszek Ci rośnie.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
mój rośnie coraz szybciej,a dopiero zaczynam 5 miesiąc,pocieszam się,że od początku ciązy mam tylko 2 kg do przodu.

Mam w domku pączki,ale cóż.. moje dziecie dzisiaj wybredne i sobie matka wymiotuje od rana..
Załączniki:

10 lata 9 miesiąc temu #846866 przez elmirka_20
Moje maleństwo z rana daje znać, ale bardzo delikatnie (albo tuż po obudzeniu, albo przy śniadaniu), w dzień cisza a potem ok 19.00 kilka stuknięć - znowu ciszą i ... Ok. 23.00 szaleństwo !!! :) Kręciołki, wygibasy, kopnięcia, piąstki, dupka -> w brzuch, w pęcherz, gdzieś obok .... :) Choć są też i spokojniejsze noce kiedy kończy się tylko na kilku kopnięciach.

Agnieszka89, pieski maja bardzo dobry wech i choć my tego nie czujemy, to one wyczuwają co sie z nami dzieje, za sprawą naszych szalejących hormonów :) Bardzo dobrze, że tak się dzieje bo przynajmniej Twój piesek teraz stanął na wysokości zadania i bacznie pilnuje swoją panią i jej dzieciątko :) Natura jest cudowna :)

Marzenka25, wiesz... Ja też najpierw sie zastanawiałam czy ta mama z filmiku w ogóle jest przytomna bo nic nie reagowała. Co prawda nie wiemy w jakim była stanie, czy tak jak nasza Magdalen może omdlewała przy tym porodzie, czy działo się coś niepokojącego, jak długo się działo... Może była tak wykończona i przerażona że stąd ten brak reakcji... Później coś zaczęła ruszać głową, tzn widać jak przynajmniej zamyka i otwiera oczy... No jest to faktycznie zastanawiające co się działo... A dzieciaczke swoją drogą cudownie kocha mamusię :) Też miałam łezke w oku jak go pierwszy raz widziałam, bo marzę o tym, żeby moje dzieciątko tak mnie kochało...

Melduję posłusznie -> 1 pączek zaliczony (drugi czeka, ale ten pierwszy- tak mnie zasłodził - jak co roku :) Może później podołam pączkowi nr 2 :) )

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #846877 przez Magdalen
Uuuf.. ale zalatany poranek mialam ;D paczusie zrobione ;D juz 3 zjadlam..ale tyle ich narobilam ze nie wiem kto to bd jadl; D mniam ;D
Odnoszac sie do filmiku.. mama jest po cesarce znieczulenie robi swoje wiec nie dziwcie sie ze jest praktycznie nie przytomna i nie moze zareagowac ;D
Moje dzieciatko to calymi dniami bryka i od wczesnego rana w sumie to juz w nocy zaczyna na nowo;D najbardziej wieczorem ale to temu ze wtedy bardziej zwracam na to uwage ;D
Miałam kiedys w rodzinie takiego pieska to byl maly kundelek wychowywal doslownie dzieci.... nie by,lo to za moich czasow co prawda ale opodwaiadali mi.. wszedzie z dziecmi byl.. wskakilwal do wozka bujal jak plakalo ... no maskara .. psy sa bardzo madre ;D dobrze ze wasze pieszczochy tak reaguja oby tylko im to zostalo do przyjscia maluszka na swiat ;D

Chciałam dodac ze po porodzie zaraz jak tylko ogarbeli mala to odrazu odzyskalam sil a jak juz dali mi ja na brzuch to w og zapomnialam ze rodzilam .. pozniej tylko lozysko i szycie bylo ;D

10 lata 9 miesiąc temu #846909 przez Cania
Ewa1001 ode mnie tez sie nie chca przeziebieniabodczepic, dlategobw pracy juz sie zapowiedzialam, ze od polowy marca mnie nie zobacza :) ilez mozna, co wroce do pracy to znow cos... I jak juz sobie na to zwolnienie pojde to rusze z przygotowaniami dla malenkiej. Mam juz przeznaczona szafe, tylko musze z niej wszystko wywalic :) i na spokojnie bede sobie robila porzadki i kupowala wszystko :) takze plan jest.

Moja mala wlasnie mnie zaczela kopac i nie pozwala skupic sie na pracy heh :) a komp czeka :) najwyrazniej siedzenie jej nie pasuje :) coz, peszek :D ale juz niedlugo odlozymy eleganckie sukienki i bedziemy odpoczywac :) tez lubie jak kopie, wiem ze ma sie dobrze :)

Agnilla sliczny brzusio :) widze ze zmienilas koncepcje na zdjecia, bo wszystkie poprzednie byly w dresiku :)

Gabi28 Twoj tez pierwszorzedny :)

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #846937 przez MarzenaBZ
Cześć Dziewczyny!
Wczoraj miałam wiedzieć czy moje maleństwo to Szymon czy Emilka, a tu NIESPODZIANKA!
Dzidziuś okazał się baaaardzo wstydliwy:) Nie było szans wypatrzenia:) Może za miesiąc się uda,lekarz obiecał, że będziemy się starać:)W sumie to i tak najważniejsze, żeby było zdrowe, ale dobrze znać płeć wcześniej, chociażby szykując wyprawkę:)
Mimo, że pierwsze ciuszki są raczej uniwersalne, ale jest jeszcze kwestia pościeli, kocyka, ręczniczka itd. Ja osobiście lubię mieć określone co do płci rzeczy autka, misie itd dla chłopczyka, laleczki, pszczółki i księżniczki dla dziewczynki:)
A czy Wy wyprawkę też szykujecie wcześniej????
Ja nie wierzę w zabobony i przesądy!!!!
Kto później po porodzie będzie miał czas i pieniądze na ogromne zakupy????

PS- Smacznych pączków życzę:):):)

10 lata 9 miesiąc temu #846947 przez Agnilla
Gabi, jakby mi szlo w brzuch to ja bym sie cieszyla, ale w dupke i uda tez poszlo :P gdybys nie polozyla reki na foto to niekoniecznie byloby widac brzuszek ciązowy :)
a co do moich zdjec to takie przypadkowe dzis, do kolekcji ofc bedzie w dresiku ;)
Magdalen, po Twpoich opowiesiach porodowych to nic tylko rodzic :P
Marzena, ja 80% wyprawki juz mam :P tak naprawde z pilnych rzczy brakuje nam lozeczko i leki/kosmetyki. ale jeszcze remontujemy pokoik dla malej. niebawem bedziesz miala polowkowe ( czy to juz dzis mialas :unsure: bo to mozna od 18tc robic? ) to pogadaj z fasolka, co pupe pokaze ;)

10 lata 9 miesiąc temu #846950 przez MarzenaBZ
Hehehehe gadam gadam z fasolką, tylko coś mnie nie słucha:) Może następnym razem pokaże się w pełnej okazałości:) Najśmieszniejsze, że miesiąc temu lekarz powiedział: "jakaś kulka już jest więc to pewnie chłop". A w sumie ja też tak czuję jakoś, że to chłopczyk:) Ale to nieważne:) WAŻNE ŻEBY BYŁ ZDROWYM DZIDZIUSIEM";)

Wyprawkę ciągle gromadzę, ciuszków mam pełno i dla chłopca i dla dziewczynki, po dzieciach moich sióstr, niektóre nawet nienoszone. Podobnie jest z wózkiem, łóżeczkiem itd. Mamy też większość potrzebnych rzeczy już kupionych. Kosmetyki itd. kupimy bliżej porodu, ze względu na daty ważności:)
Ale szczerze, już chciałabym urządzać pokoik, prasować ciuszki, układać wszystkoooo.... eh to się nazywa podobno "syndrom wicia gniazda", chociaż w moim przypadku to chyba za wcześnie:)

10 lata 9 miesiąc temu #846952 przez elmirka_20
Ja minimum miesiąc przed porodem chcę mieć wszystko gotowe! :) Jak sie trafi wcześniaczek albo trzeba będzie pod koniec poleżeć, to nawet miesiąc może być niewystarczający.
Jeśli o mnie chodzi, to w maju chcę mieć już kupione wszystko - zakończyć listę. W czerwcu ewentualnie gryzaki, zabawki, jak będa promocje na pieluszki, kosmetyki dziecięce czy proszki/płyny do prania - to zrobić zapas, żeby potem nie przeplacać :) Ale na tą chwilę jeszcze nie mam nic - jutro może wreszcie poznam płeć to zacznę sukcesywnie robić zakupy :) Nie mogę sie doczekać :)

Dzisiaj w sklepie dzieciecym pani mnie poinformowała, żeby zwrócić uwagę na to, czy foteliki kupione w zestwie 3w1 mają robione crash-testy, bo zazwyczaj mają spełnione normy unijne, jednak nie były testowane w warunkach ewentualnych wypadków samochodowych. Daje to do myślenia, co sądzicie?

Miłego popołudnia ! :)
Magdalen, trzymam kciuki za Twoją wizytę - pamiętam! :)
Marzena25, opiszesz nam później swoje wrażenia ze spotkania z położną? Ciekawi mnie bardzo ten temat :) Sama będę miałą takie spotkanie niedługo :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka