BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 9 miesiąc temu #845816 przez Cania
Dziewczyny, piszcie ile jest w opakowaniu, na ile dni wystarczy :) Ja pisałam o Pharmaton Maturella dużym opakowaniu 60. bo tak to nie będziemy w stanie porownac, jak nie będziemy wiedziały ile jest w opakowaniu :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #845858 przez ggabii
Hej :)

Jestem już po długo wyczekiwanej wizycie. Choć wydawało się że nic z tego nie będzie bo praktycznie przez cały dzień w całym moim mieście nie było prądu. Dopiero po godzinie od mojego terminu wizyty się pojawił. Ale czekałam tyle dni to mogłam poczekać i tą godzinkę :D

A więc chciałam Wam pokazać domek mojego synusia Tobiaszka :D (mam nadzieję że wejdzie plik)
Rośnie jak na drożdżach ;)
Wszystko jest w jak najlepszym porządku. A za miesiąc już wystopuję i idę na L4. :side:

10 lata 9 miesiąc temu #845892 przez staślubania
Hej:)

Cania, do niedawna brałam Falvit dla kobiet w ciąży, 60 szt,(około 37 zł) ale jak znalazłam Vitaminer prenatal 60 szt. za 12 zł to się przerzuciłam, bo po porównaniu składu ten zestaw witamin i minerałów jest korzystniejszy (magnez też w nim jest)

Gabii, masz śliczny brzusio:)

10 lata 9 miesiąc temu #845898 przez Agnilla
witam sie przelotem :) wymyslilam sobie porzadki i czasu mi brakuje ;)
ggabii super brzuszek :)idz idz na L4, odpoczynek sie nalezy
co do witamin, ja sie nie wypowiadam, bo nie biore zadnych :) czekam na wiosne i bede pochlaniac owoce ;) skoro lekarz nie kazal to nie biore
miłego dnia! :kiss:

10 lata 9 miesiąc temu #845938 przez elmirka_20
Ewa1001, mam te same obawy co do porodu, ale staram się o tym po prostu nie mysleć. To zbyt mnie przeraża. Będzie co ma być, na cc też nie chcę sie decydować bo wolę być szybciej sprawna żeby opiekować sie dzieckiem. Na pewno im blizej porodu, to lekarz też pewnie doradzi najlepsze rozwiązanie.

Ja biorę PRENATAL CLASSIC - 90 tabletek ok 54 zł + PREGNA DHA (250mg) - 30 tabletek ok 40 zł, czyli wychodzi jakieś 58 zł/mc. Sporo...

10 lata 9 miesiąc temu #845987 przez martyska
Cześć dziewczyny :laugh:

Jak tam u was pogoda? Bo u mnie słoneczko aż chce się z łóżka wstać :)

Muszę wziąć się za pakowanie bo w sobotę się przeprowadzamy ;)

Ggabii bardzo zgrabny brzusio:-) miłego dnia :kiss:

10 lata 9 miesiąc temu #846001 przez marta0488
Magdalen fajne te sukienki, mi szczególnie podoba sie 5 i 6:)

Elmirka, ja też bede korzystała z odwiedzin położnej. Mam taka znajomą więc już raz u mnie była i będzie przychodzić raz w miesiącu do czasu porodu i potem min. 6 razy odwiedzi maleństwo żeby skontrolować jak się rozwija, podpowiedzieć odnośnie pielęgnacji, karmienia i rozwiać wszelkie wątpliwości, których pewnie będzie nie mało.

Co do porodu to chyba zawsze ma się obawy i wątpliwości, ale twierdze że damy rade i grunt to pozytywne nastawienie :) Po rozmowach z lekarzem oraz lekturze różnych artykułów itd to jestem zdecydowanie za porodem naturalnym. Nie jestesmy w stanie przewidzieć co życie dla nas przygotowało więc jak będzie konieczna cesarka to będzie i tyle. Zobaczymy jak to się ułoży, nie można się zamartwiać na zapas :blink:

10 lata 9 miesiąc temu #846025 przez agnieszka89
ggabii piekny brzuszek :)

a moje pregna omega osttanio kupiłam za 41 zł i w opakowaniu jest 30, mozna podobno dostac 60 i wtedy bardziej sie opłaca ale nie moge znalesc nigdzie :/

10 lata 9 miesiąc temu #846028 przez agnieszka89
Ewa1001 wkleisz jeszcze raz link bp ten cos nie wyszedł

10 lata 9 miesiąc temu #846055 przez Magdalen
Witam Kobietki ;D
Piekna pogoda. ;) Juz od rana byłam na dworze ;D ah az do domu sie nie hcialo wracac ... poprostu przepieknie jest na dworze ;D
Ewoo drooga. Co do porodu... Moge Ci opisac swoj i naprawde nie masz sie co martwic a cesarka to najgorsze rozwiazanie jakie moze byc... nidy bym sie nie zgodzla na cesarke chyba ze naprawde zyciu dziecka by cos zagrazalo ...
Sam porood nie booli ... samo wyjscie dziecka na swiat konkretnie... Ten straszny opisywany bol to skurcze tylko i wylacznie. ale sa spokojnie do wytrzymania... Ja tez sie bałam ze nie dam rady urodzic cala noc nie spalam od 3 dni do porodu nic nie jadłam... bylam wykonczona jedna nocka na porodowce czekajac na porod i na kroplowke ktora przyspieszy go.. rodzilam po terminie dodaje.. o 7 rano przyszla podlaczyła mi kroplowke ... rodzialm majac 18 lat wiec sobie z niczego zadnej sparwy nie zdawalm co sie bd dzialo jak to bd wygladac co mi bd robic... ;D ale po tej kroplowce sie zaczelo... o 9 dostałam juz porzadnych skurczow ale na luzie wytrzymałam.. rozwarcie było ponoc na 4 palce dopiero... po 10 sie zaczela meczarnia przez bol zaczelam tracic przytomnosc co chwila... i jak tu mialam urodzic ?? Ale juz co jakis czas zachodzila polozna zagladala i jak juz wkoncu stwierdzila ze rozwarcie jest na 9.. to poinformowala lekarza ktorego wyprosilam z sali... i przyszla moja pani ginekolog ... mowilam zeby zrobili mi cesarke bo nie jestem w stanie... ale od godziny 11 juz byli ze mna bez przerwy polozna i lekarZ ja sie meczyłam partner mnie tylko coraz to cucil i przypominal o oddychaniu...bo w czasie skurczu poprawne oddychanie jest konieczne zeby dziecku dostarczyc tlen zeby sien nie udusilo...ale ja na nic juz naprawde ne mialam sil... mimo bolu zasypialam odplywalam... przebili mi blone polecialy wody plodowe i sie zaczelo... od 11 do 12.28 moja Amela juz byla... pamietam bolalo mnie tylko przy samym porodzie naciecie ktore bylo zle wykonane bo peklam przy tym nacieciu... ale dałam rade ;d i kazda z Was tez da ;D heee.. musialam sie wygadac ;)

No te kiecki .. hmm chyba kazda zamowie bo sie nie moge zdecydowac na zadna ...
Ggabi fajniusi brzusio, zgrabniutki.
Milego dzionka kochane ;D

10 lata 9 miesiąc temu #846060 przez Agnilla
a ja wiem, ze bede miala cc, ze wzgledu na swoj stan zdrowia i nie traktuje tego jako wielkie zło, tak ma byc i akceptuje decyzje lekarzy, bo co z tego jak dziecku sprzyja pord sn jak ja mam ku temu przeciwwskazania.
wrocilam z zakupow, czas na odpoczynek ;)

10 lata 9 miesiąc temu #846072 przez Cania
Ja wiem ze moja trombofilia jest przeciwskazaniem do cc, dlatego raczej sie nastawiam na naturalny porod. Jednak bedzie co ma byc, nie my pierwsze i nie ostatnie :) choc osobiscie wolalabym cc, bo i dziecko i mama mniej sa wymeczeni... Ale tak jak mowie, wyjdzie w praniu, co lekarze zadecyduja w zaleznosci od sytuacji.

Odliczam czas do zwolnienia, jeszcze 2,5 tygodnia i odpoczywam! :) :D dzis tak mala sie za kopanie wziela ze sie.w.oole w racy skupic nie moge heh...

10 lata 9 miesiąc temu #846075 przez MarzenaBZ
Cześć Dziewczyny,
Termin mam na koniec lipca, dokładnie 28, ale na USG waha mi się pomiędzy 28 lipca, a 2 sierpnia, więc sama nie wiem, kiedy ten czas wypadnie:)
Wpisuję się zatem w LIPCÓWKI:)
Znalazłam przed momentem na FB śmieszny obrazek, który idealnie obrazuje to, co czeka nas LATEM:):):)
Nie da się tego ukryć:):):)
Pozdrawiam:)
Załączniki:

10 lata 9 miesiąc temu #846078 przez malgorzatawalak
Ja rowniez wiem ze bede miala cc ze wzgledu na wade wzroku. Nie powiem troche sie boje bo to zawsze operacja - zabieg. Ale co zrobic trzeba sie po prostu ma wszystko przygotowac i tyle :) sukieneczki rzeczywiscie super tyle ze nie na moja figure :( a szkoda...

Ja nadal zastanawiam sie nad imieniem dla naszego synka :( mnie podobaja sie takie proste np. Franek czy Antos ale mojemu mezowi niezbyt sie podobaja ale nie zgadza sie rowniez na to by nadac naszemu synkowi imie po tatusiu - adas :laugh: ja z nim kiedys oszaleje :) a co gorsza malo jest ladnych imion dla chlopcow :angry: masakra...

10 lata 9 miesiąc temu #846094 przez Agnieszka_H
marzena25. mi tez tak mocno przyciskal i pózniej przez pol dnia brzuch mnie bolal.Ale to napewno dlatego zeby maleństwo lepiej zbadać.Nie martw sie słyszałam ze on jest dobrym ginekologiem a więc napewno nie zrobiłby nic co by mogło zaszkodzić:D

Dzisiaj rano robiłam mocz i morfologie za chwile jade odebrać wyniki a o 15 znowu poglądami synka bo mam wizytę kontrolną już u swojej gin:)ciekawe czy potwierdzi ze to chlopczyk, kurde oby bo już nakupowalismy masę chlopiecych ubranek:)

Miłego popołudnia:)

Mama Aniołka~Józio 5.04.13
Mama Aniołka~12.08.13

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka