BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

11 lata 1 miesiąc temu #844825 przez malgorzatawalak
hej dziewczyny :)
oj rzeczywiście dużo się u was dzieje :) to już połowa piątego miesiąca a ja nie wiem nawet kiedy ten czas uciekł :) wydawało mi się że jak będę siedziała w domu na L4 to czas będzie się ciągnął... a tu proszę :) nawet nie wiem kiedy a już 20 tc :laugh:
te butelki co przedstawiłyście są super i pewnie się skuszę ale i tak chcę karmić piersią a butelki są potrzebne do wody i herbatek :)
wczoraj dopadłam się do serfowania po sklepach i sobie z mężem przejrzeliśmy ofertę paru sklepów z ubrankami dla dzieci - h&m, C&a. tam to dopiero jest czego sobie dusza zapragnie :)
mąż z czasem już nie mógł patrzeć bo stwierdził że jak by ktoś chciał mieć dla dziecka śpioszki batmana to też takie by znalazł : :blink:
ale szczerze :) ciuszki są po prostu prześliczne :)

ja dopiero jutro idę na usg połówkowe i tak mi się marzy by w końcu poznać płeć mojego maluszka choć tak naprawdę liczy się tylko zdrowie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #844847 przez magduska
malgorzatawalak masz racje,ale ten czas teraz szybko leci, niedlugo wiosna,a potem juz lipiec i nasze maluszki bede z nami :laugh: w koncu je przytulimy do siebie :)

ja juz postanowilam,ze po slubie wybierzemy sie w koncu z mezem na zakupy i zaczniemy male szalenstwo dla naszego szkraba :) Narazie trwa dyskusja odnosnie imienia dla malego :) zastanawiamy sie :) do tej pory mam tylko jedne spioszki :silly: ale musze poprzywozic pudelka od bratowej i szwagierki i przebrac czesc rzeczy

tak malo juz zostalo,ze nie wiem w co mam rece wlozyc przed slubem :)

11 lata 1 miesiąc temu #844858 przez Magdalen
wITAM I ja :D
Gratuluje Agnilla coreczki . Walcz o POLE !! ;)
Innym tez gratuluje poznania plci malenstw ;)
Ja uzywałam butelek z LOVI... allegro.pl/lovi-butelka-15oml-samosteryl...ria-i3930304362.html
fajne smoczki tez sa.. ;D
I ja niedlugo ide do lekarza a jutro chyba wyniki porobic. :D
Fajne brzusie macie, tak narzekały ze malutkie a sa łaadne juz dogoniłyscie mojego brzuuchoooola ;) gratki ;)
Ladna pogoda dzis znoowu, wczooraj przy niedzieli bylismy sobie na prawie 2 godzinnym spacerku dorwałam drzewo z "baziami" i musialam sobie nałamac kilka galazek do wazoniku ;) do tego zonkile ;D wiosne mam w domu ;)
a co do bodow to jest wynalazek godny uznania ;) za to kaftaniki sa bezuzuteczne. moze z dwa razy ich uzyłam. nie ma sensu ich kupowac wiecej niz 2 ;) albo i wcale ;D heh. spioszki body to podstawa. A co do pieluch tetrowych ja uzywalam ich tylko przez pierszy tydzien... pozniej poszly juz pampersy. jak sie wychodzi to tetrowe sa beznadziejne czy siusiu czy kupka cale malenstwo trzeba przebierac bo zadne kurcze folie i inne zeby nie przemakaly sie nie sprawdzaja ;( ale moze wy wiecej nerow bd mialy i lepeij wam bd stosowac tetrowe. ;)
Pozdrawiam ;)

11 lata 1 miesiąc temu #844918 przez marzena25
Cześć dziewczynki jak tam u was u mnie pogoda beznadziejna szaro buro i ponuro aż nic się nie chce, odebrałam wyniki i mam podwyższone leukocyty i neutrofile a czytam teraz na necie że to może być spowodowane infekcją a ja właśnie jestem trochę przeziębiona boli mnie gardło i mam katar trochę więc to pewnie przez to zobaczymy co powie jutro gin bo mam wizytę. Teraz uciekam robić jakiś obiad ;)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 1 miesiąc temu #844940 przez elmirka_20
Witam w piękny poniedziałek :)

Marzena25, nie przejmuj się. Na pewno jest Ci przykro, mi też by było, ale zgadzam się z dziewczynami: body, wszystko co odpinane od dołu bedzie najpraktyczniejsze :) Nasze mamy nie miały ani żadnego wyboru w ciuszkach dla dzieci - co rzucili to się brało - ani też tego wyboru wtedy jeszcze nie było. Dasz mamie przebrac raz dzieciątko ubrane w body to od razu przyzna Ci rację, że teraz to jakoś łatwiej :) I życzę Ci dużo zdrówka a wynikiem się nie przejmuj - nam kobietom w ciąży odchyły od norm teraz nie starszne :) Zresztą jutro lekarz to doda Ci otuchy :)

Cania, ja chcę Twoją teściową !!! :) Moja niestety ma bardzo trudny charakter i nie można z nią wytrzymać nawet 5 minut, bo zaraz robi się nieprzyjemnie... Z mężem jeszcze przed ślubem zamieszkaliśmy razem bo już nie mógł z nią wytrzymać i wolał wynająć mieszkanie. To tyle w super-skrócie. Temat rzeka, nie chcę Was tym zamęczać. Jakoś radę muszę dać, jak całe lata wcześniej, ot co :)

Agnilla... Wczoraj pdoałaś link do śpioszków :) A ja obczaiłam tam sukieneczkę: www.smyk.com/cool-club-komplet-dziewczec...ubranka-dla-dzieci-p
Fajne ciuszki :) A ja nawet nie wiem, czy mam chłopczyka czy dziewczynkę :) Ale - jeszcze 4 dni ........... :D

Adel, ciężka sprawa... Rzeczy w sklepach kuszą, ale może faktycznie dobrze byłoby się trochę wstrzymać skoro niedługo już zaczynasz szkołę rodzenia :) Przynajmniej z butelkami :)

Malgorzatawalak - mi też czas ucieka mimo że na L4. Niby nic nie robię i powinnam umierać z nudów a jeszcze nie było dnia żebym się nudziła :) Cud :)

Magdalen, dalaś mi do myślenia :) W takim razie nie kupie dużo tych tetrowych pieluszek, bo jeśli faktycznie będzie z nimi duży kłopot to nie ma sensu mieć ich więcej a zawsze mozna przecież dokupić :) Dzięki :)

No... i znowu mi esej wyszedł :/ :)

Trzymajcie się ciepło !!! :)

11 lata 1 miesiąc temu #845012 przez wiolcia1004
Witam tez uwaazam ze body najlepsze i najwygodniejsze u mnie piekna sloneczna pogoda. Ja mam super tesciowa zlego slowa na nia nie moge powiedziec normalnie szczescie mialam ze taka mi sie trafila.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #845022 przez Ewa1001
Witam,
Na forum goszczę po raz pierwszy :)
Czytam Wasze wpisy i jestem przerażona, ponieważ ja jeszcze nic dla Naszego maleństwa nie zakupiłam. Mamy jedynie łóżeczko w spadku po bratanku :)
U nas będzie synek, wstępnie wybraliśmy imię Aleksander.
To nasze pierwsze dziecko i przyznam się szczerze, że jeśli chodzi o wybór butelek, podgrzewaczy, sterylizatorów to nie wiem jak się za to zabrać. Dobrze, że Wy macie większą wiedzę na ten temat :) Na pewni będę tu często zaglądać :)
A jeśli chodzi o wasze brzuszki to są duże. Mój jest malutki, prawie w ogóle go nie widać, a jak mam na sobie kurtkę to nikt nie powiedziałby, że jestem w ciąży.

11 lata 1 miesiąc temu #845028 przez wiolcia1004
Witaj Ewa! Kochana nie martw sie tez mam malutki taka nasz uroda:) Ja tez w sumie jeszcze nic nie mam poczekam jeszcze troche i wtedy zaczne szalec.

11 lata 1 miesiąc temu #845029 przez agnieszka89
Ewa nie mart sie ja jak jestem ubrana normalnie to widac ale jak zaloze kutrke to juz nie bardzo, bardziej znajomi zauwazaja po tym ze sie nie dopinam w niej, ale i tak sie dziwia ze juz 5 mies a taki maly brzuch :)
u mnie tez pierwsze dziecko i tez synek i juz dawno wpadłam w szał zakupó, choc maz mowi ze czasu tyle a ja juz szaleje :P

11 lata 1 miesiąc temu #845034 przez wiolcia1004
Zakupy dla malenstwa to czytsa przyjemnosc tez sie nie moge doczekac:):)

11 lata 1 miesiąc temu #845041 przez Ewa1001
Po sklepach już chodziłam i oczywiście rozglądałam się za rzeczami dla maluszka. Jednak od dwóch tygodni leżę w domu bo rozłożyła mnie choroba - zapalenie gardła, migdałów i zatok. Wczoraj skończyłam brać antybiotyki i tak naprawdę dopiero dzisiaj trochę odżyłam jednak katar i lekki kaszel nadal mnie męczą. Z zakupami i oglądaniem muszę więc wstrzymać się do momentu aż całkowicie wyzdrowieje, nie chcę drugi raz narażać dziecka na antybiotyki, które brałam.

agnieszka89 wybraliście już imię dla synka? U nas jeszcze zastanawiamy się nad Filipem. Imię Oluś nie bardzo przypadło do gustu teściom, ale ja i mąż zakochaliśmy się w nim :)

11 lata 1 miesiąc temu #845047 przez wiolcia1004
Wybierzcie imie jakie wam pasuje a nie sugerujcie sie zdaniem innych

11 lata 1 miesiąc temu #845063 przez agnieszka89
Ewa1001 to zycze zdrowia
My wybraliśmy imie Kacper moja mama i tata choc ze soba nie gadaja to z tym sie dogadali ze imie jest okropne bo im sie z jakims juz nie zyjacym wujkiem kojarza (ktory Kacper nawet na imie nie mial tylko tak na niego wołali) i ciagle truja zebysmy zmienili, ale my juz postanowilismy i tak zostanie :) wiec beda musili to przezyc i ty tez sie nie przejmuj rodzicami czy tesciami bo w zyciu imienia nie wybierzecie
:P

A propo obgadywania tesciowych to moja nawet wymysliła zeby kazdy z rodziny napisał kartke jakie mu sie imie podoba i zebysmy wylosowali ale ja wysmiałam tylko, że imiona juz miala szanse swoim dzieciom wymyslac a my swojego synka sami nazwiemy :)

11 lata 1 miesiąc temu #845082 przez elmirka_20
Ja również witam nową koleżankę i życzę szybkiego powrotu do zdrówka :)
Też brzuszka u mnie nie widać (w kurtce, bez kurtki można zobaczyć, ale... Teściowa stwierdziła, że to tłuszcz :/ ... Taka jest z niej urocza pani). I też jeszcze nic dla mojego maluszka nie kupiłam. Nie znam płci w przeciwieństwie do Ciebie farciaro! :)

Agnieszka89, bardzo dobre macie podejście z mężem. Trzymacie sie swojej decyzji - to Wasze dziecko i nikt za Was imienia wybierać nie będzie a teściowa już swoje dziecko/dzieci ponazywała, więc co się wtrącać do innych matek?...

Ja mam propozycję imienia i dla chłopczyka i dla dziewczynki, ale mąż nie wie, bo jak się dowie to wygada teściowej a ona go przerobi. Bedzie tak mu truła, ze dla świetego spokoju będzie próbował na mnie wpłynąć a ja tego nie zniosę. On sam się tego obawia, że mu matka żyć nie da i powiedział, że imię wybierzemy jak sie dzidziuś urodzi. Dlatego postanowiłam i powiadomiłam oczywiście męża i rodzinę, że wszyscy imię poznają jak będzie dzieciątko. W ten sposób uniknę wszelkich durnych sporów i serdecznych podpowiedzi typu: A MNIE TO SIĘ PODOBA.... TO CO WYBRALIŚCIE BRZMI JAK ... Cenię sobie święty spokój a w ten sposób mam szansę go osiągnąć i nie denerwowac mojego Kochanego Maleństwa. Teściowa i tak daje popalić w inny sposób, więc mam czym sie martwić.

11 lata 1 miesiąc temu #845148 przez wiolcia1004
Elmirka to tesciowa masz nieciekawa tłuszczyk to ona ma chyba na nosie:P Pewnie ze nie mow miej spokoj bo taki nam teraz potrzebny dziwna kobieta wie ze jestes w ciazy a on truje:P A twoj maz tak mamusi slucha???

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka