BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 9 miesiąc temu #845640 przez wiolcia1004
Magdalen mi bardzo leniwie mija dzien mam takiego lenia ze szok :(
Co do materacyka to ja uwazam zeby lepiej kupc nowy nie drogie sa materacyki a jednak nowy to nowy bo jest twardszy i nie zasikany itd

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #845642 przez malgorzatawalak
Hej dziewczyny :)
No coz mialam przeczucie ze bedzie dziewczynka a jednak prosze nas wpisac do tableki 20 lipiec - chlopiec. Imie jeszcze nie ustalone :laugh:
Moja dzidzia wazy 315 g :) i wszystko jest wporzadku :) rosnie mi duzy chlopak :laugh:

10 lata 9 miesiąc temu #845643 przez martyska
Ja słyszałam ze lepiej nowy bo dziecko leżąc na nim zrobilo tzw wgniecienia wiadomo jak każdy i później twojemu dziecku może być po prostu nie wygodnie

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #845644 przez Magdalen
Wiolcia noo mi tez tak jakos nie bardzo .;) Pozprzatalam zrobilam obiad i tak dalej nie ma co robic i do tego leeen mnie dopadl ;D
Małgorzata gratuluje ;) Oh jak ja bym chciala w czwartek sie dowiedziec ze bd chlopiec ;) aah .;)
A co do materacyka to jesli ma wklad kokosowy to jest duzo lepszy po pierwsze sztywny i wydaje mi sie ze zbytnio zuzyty nie powinien byc zalezy tez jak dlugo uzywany byl i w jakim jest stanie .;) ale co racja to racja dla własnego spokoju kupic mozna nowy materac. ;D

10 lata 9 miesiąc temu #845646 przez Cania
Staslubania ja tez ide jeszcze raz na usg ogladac serduszko, bo moja malenka nie chciala wspolpracowac heh.

Pharmaton maturella jest nietani, 60 tabsow kosztuje ponad 70zl. Ale magnez to chyba jedyny minus, bo kwasu foliowego czy dha ma zdecydowanie wiecej niz inne. Pamietam ze stalam w aptece i porownywalam sklady kilkubwitaminek, ostatecznie stanelo wlasnie na tym :)

10 lata 9 miesiąc temu #845647 przez Agnieszka_H
marzena25. tak to ja byłam w ultramedice w krk.
Zdjęcia mam tylko troszke niewyraźne bo mały sie wierzcie więc lekarz zaproponował mi dobranie płytki w innym terminie nieodpłatnie.Ale mi sie i tak bardzo podobają i to bez sensu tymbardziej ze mi bardziej zależało zeby siedowiedziec czy małe jes zdrowe;)
Jakbyś chciała coś wiedzieć to pisz:D

Mama Aniołka~Józio 5.04.13
Mama Aniołka~12.08.13

10 lata 9 miesiąc temu #845652 przez wiolcia1004
Małgorzata gratuluje synka:)

10 lata 9 miesiąc temu #845655 przez marzena25
Agnieszka_H pytam bo ja tez już byłam na badaniach i też nam zaproponował dogrywkę bo na 4D nie chciała się obrócić ale buźkę było widać i najważniejsze że wszystko ok więc nie będziemy jechać wstawiałam zdjęcie wcześniej, a chciałam cię zapytać czy nie wydawało ci się że ten lekarz tak mocno przyciskał głowicę bo brzucha? Czy tylko ja takie miałam odczucia ;)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #845668 przez Magdalen

10 lata 9 miesiąc temu #845691 przez elmirka_20
Teściowa zaborcza to mało powiedziane. Dziecka nie mam zamiaru dać jej pod opiekę, bo obawiam się, że moglaby mi je nafaszerować tabletkami (to hipochondryczka) i wmawiałaby mu choroby tak jak to wymyśla mojemu mężowi :/ Poza tym i tak czekają mnie walka i ciągłe kłótnie w sprawie wychowania, także ... Katorga przede mną... Na pewno jej dziecka pod opieką nie zostawię. Zamęczy mi je tak jak zamęcza swojego syna a ja moje dziecko przed nią będę chronić. Nie pozwolę jej tak go wykańczać nerwowo jak wykańcza mi męża. To naprawdę ciężka osoba do współżycia i życia by mi zabrakło, żeby opisać nasze relacje i co się wydarzyło ... Temat rzeka i niepotrzebny stres a my tu mamy dzieciaczki w drodze i trzeba nam mysleć tylko o przyjemnych sprawach :) Ja zaczęłam rozmawiać z moim maleństwem. Próbuję mu wytłumaczyć, żeby w piątek u lekarza ładnie nam się pokazało czy jest chłopcem czy dziewczynką, bo mamusia i tatuś muszą wiedzieć, jakie mu kupić ciuszki i zabaweczki :) Żeby nam ładnie wyglądało :) ... Opowiadam mu też jak bedzie cudownie na święta i jak wszyscy się cieszą że niedługo już z nami będzie :) Ach.. Nie moge się doczekać :)

Staślubania - nie, nie - ząbków nie zaniedbam! :) Mam wizytę na 7 marca, żeby wypełnić zęba z odkrytą miazgą, co mi wczorajszy fleczer wypadł po przyjściu do domu. A póki mi pasta z fluorem i wapniem pomagają, oraz płukanie roztworem wody utlenionej, to nie chcę tam chodzić jeśli tylko nic nie będzie się działo, bo to dla mnie naprawde ogromny stres a już mogę jeść owoce i zęby boleć przestały :) Jakiś miesiąc temu miałam z tym problem (nawet od słodkiego jabłka bolały zęby że nie moglam go zjeść), ale pasta i płukanki pomogły :) Ufff :)

Adel, o materacu dla dziecka czytałam artykuł, który podawał dokładnie to, co napisała Martyska: materacyk przyjmuje kształt ciała dziecka i dla innego może być niewygodny i szkoda męczyć maluszka... :) Lepiej żeby sobie spokojnie spał :)

Malgorzatawalak - gratuluję synka!!! :) Oh, ci chłopcy nam przoduja w tabelce :)
Byłam dzisiaj w sklepie, już chciałam kupić male co nie co, ale... Nie mogłam: do wyboru kolory różowy i niebieski a ja nie znam płci... Jeszcze 3 dni .... :)

10 lata 9 miesiąc temu #845696 przez elmirka_20
Magdalen, fajne sukieneczki :) Mi szczególnie przypadły do gustu nr 1 i nr4 z Twojej listy :)

Ja teraz czekam na moje ciuszki, które zamówiłam w zeszłą środę. Dostałam dziś potwierdzenie ich wyslania. Ciekawe czy będą faktycznie fajne i czy sie w nie zmieszczę ... :)

10 lata 9 miesiąc temu #845706 przez staślubania
Fakt, sukieneczki świetne, ale raczej chyba ciężko byłoby dobrać do mojej obecnej figury :blink: ale Magdalen na pewno Tobie będą pasowały. Najluźniejsza chyba ta lateksowa:)

Zuch elmirka:) ząbki to podstawa:)

I faktycznie więcej chłopaków jak na razie :silly:

10 lata 9 miesiąc temu #845776 przez Ewa1001
Cześć Dziewczyny :)
Z tym imieniem macie rację, nie ma co słuchać uwag innych.
A co do teściowej to moja też zapewne będzie bardzo mocno ingerowała w wychowanie dziecka... taka po prostu jest. Uważa, że tylko jej sposoby postępowania są najlepsze...

Myślałam, że tylko ja nie mogę spać w nocy :) Wstaję już około 6 rano, a dzień w domu mija tak powoli...
Mój maluszek również mocno daje o sobie znać, zwłaszcza w nocy.

Co do łóżeczka, ja dostałam od bratowej męża. Materacyk też nam dała, jednak ja wolę kupić nowy, zwłaszcza, że nie są takie drogie.

Myślicie już o porodzie? Ja strasznie się boję, że nie będę miała na tyle siły aby sobie poradzić. Ja strasznie delikatna jestem, a każdy ból nawet głowy kończy się okropnym marudzeniem. A bóle przy porodzie to musi dopiero boleć.... Zastanawiam się, czy nie wykupić prywatnie cesarskiego cięcia w szpitalu w którym będę rodzić. Jednak słyszałam opinie, że po porodzie naturalnym kobieta szybciej dochodzi do zdrowia, natomiast po cc dłużej odczuwa się ból i rany dłużej się goją. Wiem, że do porodu jeszcze dużo czasu, ale coraz częściej tej temat zaprząta mi głowę.

10 lata 9 miesiąc temu #845784 przez agnieszka89
magdalen super ze wstawilas linki sukienek ta m.allegro.pl/sukienka-dresowa-tunika-lat...-xl-i3976492029.html podoba mi sie najbardziej moze na chrzciny do syna kuzyna zamowie, w sumie sa za 2 mies dopiero alenjuz sie martwie w co sie ubrac bo kiesiac przed porodem na komunie jeszcze idziemy

a co do tabletek jak biore pregna omega i zadowolona jestmem z nich kosztuje ok 40-45 zl ale maja duzo witamin itp

10 lata 9 miesiąc temu #845805 przez Ewa1001
Agnieszka89 sukienka m.allegro.pl/sukienka-dresowa-tunika-lat...-xl-i3976492029.html naprawdę jest super. Ja w maju idę na komunię i też się zamartwiam co na siebie włożę.

Ja używam tabletek Prenatal DUO Classic + DHA, płaciłam za nie 54 zł

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka