- Otrzymane podziękowania: 23
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- agnieszka89
- Wylogowany
- budujemy zdania
Z tymi kolacjami jest tragedia u nas troche pozniej bo o 17 podawali , najgorsze bylo ze na sali tez robili jednej babce ktg i niestety pierwsze miala juz o 6 rano Wiec cala sala miala pobudke zafundowana biciem serducha
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- marzena25
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
A i dobrze wiedzieć że kolacja jest tak wcześnie jakby co to biorę swój prowiant bo ja do rana bym nie wytrzymała
- staślubania
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 21
Agni, trzymaj się i nie daj się , mam w Tobie bratnią duszę chociaż Ty przytyłaś, jak na kobietę w ciąży przystało:)
z tego co pisałaś o butelkach, to w aptece też można kupić niedrogo:) to pocieszające
jeszcze raz wyślę Ci mejla, bo chcę książkę
A z tą kolacją do już przegięcie
Pozdrawiam
- gabi28
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 33
Agni dopiero teraz przeczytałam że jesteś w szpitalu,dobrze,że z Polą ok. Moje bóle brzucha właśnie sa podobne do Twoich,Lekarka mówiła ,że jak nie przejdzie do czwartku to do szpitala,ale niestety ja już znam sytuacje tam i wiem,że dostane no-spe i na tym się skończy.
Dzisiaj jest troszke lepiej,ale regularnie biore dużo magnezu i no-spe.W poniedziałek mam usg więc wytrzymam do tego czasu,teraz odpoczywam w domku,dużo leże,bo siedzenie nawet powoduje ból. Czytałam o kolce jelitowej i niby mogło by to byc,ale nie wszystko mi się zgadza.Znalazłam taki artykuł :
"Kolka jelitowa wynika z zaburzeń układu pokarmowego i czasami również z niewłaściwej diety w ciąży. Kłucia w brzuchu mają charakter silnych, nasilających się falowo i ustępujących po jakimś czasie bólów. Często bóle kolkowe brzucha znikają samoistnie albo wtedy, gdy kobieta porusza się – chodzi, spaceruje, lekko kręci biodrami. Za kolkę jelitową w ciąży odpowiadają często zaparcia i zatrzymane w jelitach gazy. Kolka jelitowa zwykle objawia się jako kłucie w dole brzucha lub w jednym boku – najczęściej z lewej strony. Ostry ból w jamie brzusznej miewa jednak zmienne umiejscowienie, w zależności od tego, który odcinek jelita ulega patologicznym skurczom. W silnych bólach kolkowych pomagają łagodne leki rozkurczowe, ale należy je brać zawsze po konsultacji z lekarzem i tylko w ustalonej dawce. Nie wolno samodzielnie zażywać leków w ciąży, ponieważ mogą być niebezpieczne dla rozwoju płodu lub źle wpływać na przebieg ciąży."
Nie mam żadnych zaparci boli mnie bardziej gdy chodze,gdy leże to przechodzi.
Mam nadzieje,że dowiesz się co Ci tam dolega,najważniejsze ,że z Polą ok,teraz tylko dowiedz się co Tobie dolega. pisz tutaj do nas
- Magdalen
- Wylogowany
- rozmowna
- Wszystko sie kręci wokół Was moje maleństwa !
- Otrzymane podziękowania: 20
wiecie co jak teraz tak przeczytalam to co napisała gabi to tak mysle ze chyba i mnie moze ta kolka łapac ;D eeh ... ale wytrzymuje bole wiec jest ok ;D
- marzena25
- Wylogowany
- budujemy zdania
- malgorzatawalak
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 25
Mnie wczoraj tez zlapal bol brzucha ale wzielam nospe i poszlam wczesniej spac i przeszlo na szczescie
Ale i tak postanowilam dzis polezec w lozku i moze dac troche odpoczac sobie i dziecku... W sumie za pare miesiecy nie bede mogla sobie zrobic pizamowego dnia
Wlasnie tego tez sie boje ze jak pojde do szpitala to podadza nie wiem jakieleki zreszta to jedzenie
Wszystkim mamusiom i ich maluszkom zycze milego dnia
- gabi28
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 33
Dzisiaj jest mi odrobine lepiej,w piątki zawsze wieczorami wychodze z domu,ale dzisiaj sobie daruje. Do niedzieli nie ruszam się z domku.
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
kurde Gabi powiem Ci, że wszystko się zgadza. Zjadłam szybko w środę mc, miałam problem z wyróżnieniem o wczoraj się zaczęło. Ja tez byłam w stanie wytrzymać ból, ale myślałam o młodej. Jak juz z nią wiedziałam, że jest ok to mogłam iść do domu dziś po obchodzie powiedzieli, ze będą mi jeszcze robić usg jamy brzusznej ale kurde niech mnie wypuszcza, w domu wole odpoczywać
no ale dietę trzeba trzymać, póki gotuje w domu sama widzę, że jest ok. Także trzeba się pilnować
dbajcie o siebie!
- wiolcia1004
- Wylogowany
- rozmowna
- Sens mojemu życiu nadaje moja kochana księżniczka
- Otrzymane podziękowania: 34
- malgorzatawalak
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 25
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96
Jak tak piszecie o tych objawach to i ja sie zaczynam zastanawiac, ale to raczej juz objaw wmawiania sobie. Ny Wracajcie.do zdrowia, bo spokojna i niezestresowana mama to spokojny maluszek!
Moja malenka mnie troche wczoraj nastraszyla... Od dwoch tygodni kopie jak najeta kiedy chodze spac, wczoraj wieczorem kiedy cos robilam to tez ja czulam, a jak sie polozylam do lozka to nic! Bardzo sie zmartwilam, ale oboecalam sobie nie panikowac i poczekac do rana. No na szczescie ok 8 znajome kopniaczki wrocily. Byc moze malenka poprzestawiala sobie godziny snu, albo jakos tak sie odwrocila ze kopala w przestrzen i nic nie czulam. Ale niech wiecej mi takich numerow nie robi, bo od zmyslow odchodzilam...
- marzena25
- Wylogowany
- budujemy zdania
Cania dzięki książka doszła
- staślubania
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 21
dziś słonko i cieplusio, więc w plener idę, może bazie znajdę
buźki w brzuszki
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96