BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #793925 przez Agnilla
ja się jakiś czas o maleństwo starałam, więc jeśli okazało się, ze jestem w ciąży, od razu poszłam do lekarza, było to pod koniec 4 tc, dokladnie 3t5d. miałam wizyte od dawna umówioną, więc poszłam. potem powiedział, że mam przyjść za 2 tyg. może chciał serduszko znaleźć, bo robił wtedy własnie kolejne usg i pokazywał mi serducho w 5t5d, wtedy też zmniejszył dawkę duphastonu, dał skierowanie na badania. i znowu powiedział, żebym przyszła za 2 tyg, czyli wczoraj. no a wczoraj jak już wszystko było ok, została mi założona karta ciąży i teraz kolejną wizytę mam za miesiąc, normalnie.
Co do farbowania włosów nie słyszałam nic złego, ale o neuroblastomie słyszałam, bo u nas w mieście mała dziewczynka choruje i wszyscy zbierają pieniądze.
Anna staraj się nie martwić, a my tu wszystkie trzymamy za Ciebie, za Was kciuki!! :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #794025 przez marzena25
jakasse no to może jednak daruje sobie to farbowanie włosów ale za to za 7 miesięcy się jak się odchamię to masakra ;) będzie.

helenne dzięki za uprzedzenie, chociaż może pięknie by mi było w zielonych. :laugh:

Agnilla tak myślałam właśnie ja kartę miałam założoną od razu jak poszłam na wizytę w 6 tygodniu, wszystko było ok i widziała serduszko także może dlatego inna procedura trochę u Ciebie była.

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 5 miesiąc temu #794034 przez ilona88
Agnilla powiesz mi proszę jaki miałaś poziom progesteronu przy ostatnich badaniach?

11 lata 5 miesiąc temu #794042 przez Agnilla
Ilona ja nigdy progesteronu nie badalam, ale podejrzewam, że mam wysoki skoro od lipca biorę Duphaston co cykl a odkąd jestem w ciąży to mam większą dawkę także teges ;)
Eee ja tam pofarbuje włosy, jak tylko pozbede się tego koloru :)

11 lata 5 miesiąc temu #794043 przez gosiak
Witam ;)

Dziewczyny czy piersi Was cały czas mocno bolą :unsure: bo mnie od czasu owulacji bolały cały czas a od 2 dni jakby mniej i się martwię :dry:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf

11 lata 5 miesiąc temu #794046 przez Agnilla
Gosiak jak mam je ujazmione ;) i w ogóle bolą mniej niż na początku bo teraz się macam i w sumie mniej bolą faktycznie ;) najgorzej jest nocą jak żyją swoim życiem :lol: nie doszukuj się objawów tylko się ciesz, że ich nie ma ;) jak puscisz pierwszego pawia to zobaczysz ;)

11 lata 5 miesiąc temu #794049 przez gosiak
Powiem Ci Agnilla że czekam na pawia jak na zbawienie :lol: i cyce faktycznie bez stanika w nocy najbardziej czuje że bolą, a tak w dzień to musze pomacać czy bola heh :S

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf

11 lata 5 miesiąc temu #794080 przez helenne
Agnilla napisał:

Gosiak jak mam je ujazmione ;) i w ogóle bolą mniej niż na początku bo teraz się macam i w sumie mniej bolą faktycznie ;) najgorzej jest nocą jak żyją swoim życiem :lol: nie doszukuj się objawów tylko się ciesz, że ich nie ma ;) jak puscisz pierwszego pawia to zobaczysz ;)

gosiak napisał:

Powiem Ci Agnilla że czekam na pawia jak na zbawienie i cyce faktycznie bez stanika w nocy najbardziej czuje że bolą, a tak w dzień to musze pomacać czy bola heh

Kochane wiecie jak z rana humor poprawić :D ja też czekałam na początku na mdłości i pawia jak na zbawienie ale dwa dni po czekałam jak na zbawienie aby więcej się nie pojawiło :silly:
A co do cycków jak je macam lekko bolą jak mój mąż je maca :silly: :blush: też ale wtedy do zniesienia jest :silly: a w nocy śpię w stanikach bo mnie wtedy mega bolą a w staniku im lepiej :D ja za tydzień mam wizytę jeju mega się cieszę dziś mój mąż rano całował mój brzuszek i mówił do niego tak czule aż mi meeeega dobrze się zrobiło...to było spełnienie marzeń:)
Miłego dniaaaaa kochane

11 lata 5 miesiąc temu #794085 przez Gosia27
gosiak napisał:

Witam ;)

Dziewczyny czy piersi Was cały czas mocno bolą :unsure: bo mnie od czasu owulacji bolały cały czas a od 2 dni jakby mniej i się martwię :dry:

Gosiak ślędzę Cię,jetsem z majówek. Ja nie mam żadnych ale to żadnych mdłości,ani razu nie wymiotywałam. Nie biegałam siku co 5min, piersi raz bolą a raz nie. Jedynie okresowo co jakiś czas brzuch i nic po za tym! Nie szukaj na siłę sobie objawowó. Ciąża jest długa i jeszcze nie wiesz co Cię może czekać ;) już Ty nam się nie nakręcaj kochana!

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #794113 przez gosiak
Oki doki dziewczynki już luzuję :S ale wiecie długo się starałam i każdy jakiś objaw albo brak objawu mnie martwi :dry:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf

11 lata 5 miesiąc temu #794119 przez marzena25
nio u mnie też w ciągu dnia mniej bolą ale za to w nocy jak tylko położę się na boku którymś (ogólnie staram się spać na boku bo to podobno wskazane ) to masakra :laugh: wczoraj kupiłam większe biustonosze i teraz mi wygodniej

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 5 miesiąc temu #794120 przez Agnilla
No to ja miałam identyko bolaly w nocy i przy dotykaniu, teraz jest lepiej
mdłości miałam 2 tyg takie, że myślałam, że zejde wiec dziękuję :)
paw się czail kilka razy, dziś był już gotowy do wyjścia i się wycofał :P niestety tak mam przy myciu zębów :dry:
ok zbieram się do laboratorium

11 lata 5 miesiąc temu #794124 przez Anna1807
Gosiak wiem co czujesz bo też tak mam....jeszcze ta wczorajsza wizyta która miała podnieść mnie na duchu a po raz kolejny dała mi tylko nadzieję że za tydzień coś się dowiem.
Kiedy Ty miałaś OM ? Mój cykl coś zaszalal albo mam zamiast Dzidziusia puste jajo płodowe!

Moje Najukochansze Skarby
Lilianna 27.10.2014
Marek 15.02.2007

Moje Aniołki[*][*][*]
Emilka 19 tydzień (*29.12.2011)
Gabriel 15 tydzień (*19.07.2013)
Kruszynka 9 tydzień (*5.12.2013)

11 lata 5 miesiąc temu #794134 przez ilona88
Agnilla duphaston bierze się wtedy, gdy poziom progesteronu jest za niski:) Ja zamiast dupka stosuje Luteine (naturalny progesteron a dupek jest sztucznym). Dziś byłam u endokrynologa no i z tarczycą nie jest najgorzej. Rzuciła okiem na progesteron i powiedziała, że wynik mógłby być wyższy. A czy może inne dziewczynki mają wyniki progesteronu?
Co do mdłości to gosiak nie chciej ich mnieć. Do tego wymioty codziennie rano. Piersi bolą mnie bardzo, jak chodzę po schodach to muszę je trzymać, żeby nie podskakiwały bo to jeszcze bardziej potęguje ból. W nocy jak wstaje do toalety to czuje się jak po operacji piersi taki ciągnący ból pod spodem.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #794137 przez gosiak
Anna moja OM była 13.10 i suwaczek mam według niej ustawiony ale z usg we wtorek wyszło że młodsza ciąża o 8 dni i widziałam tylko pęcherzyk odpowiadający 4t 1d ginka mnie nastraszyła bo powiedziała że troche mały i w czwartek dowiem się czy coś więcej będzie :dry:

Ilona mój progesteron z 14.11 to 13,80 dlatego biorę dupka...

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka