BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #792567 przez marzena25
helenne no to chyba nie umiesz czytać dokładnie masz tutaj link www.doz.pl/apteka/p56052-Palmers_Cocoa_k...skoncentrowany_125_g jest w składzie Diazolidinyl Urea. Nie musisz mnie na siłę przekonywać do swoich racji to że jesteś kosmetyczka nie znaczy że zawsze masz rację i zastanawiające jest dlaczego tak bardzo bronisz kosmetyków z tej akurat firmy. Ja tylko chce naświetlić sprawę a każda dziewczyna i tak zdecyduję co woli wybrać. Oczywiście nie popadajmy w paranoje ale wokoło jest tyle chemii że nie warto jeszcze dokładać jej stosując nieodpowiednie kosmetyki i tylko dlatego że ktoś je poleca.

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #792576 przez michaskowa
Dziewczyny nie ma co jezeli ktoras z nas ma sklonnosci genetyczne do rozstepow to mimo nakladania tony kremow, balsamow, oliwek itp to i tak te rozstey bedzie mial..i nic na to nie pomoze ;)

11 lata 4 miesiąc temu #792577 przez gosiak
Marta super wieści będzie dobrze ;) no teoretycznie patrząc na OM to razem zaszalałyśmy, ale u mnie na usg wczoraj wyszła młodsza ciąża bo wczoraj 4t1d też usłyszałam że na następnej wizycie zobaczymy co dalej...mam nadzieje że będzie wszystko dobrze ;) chyba ostatnia z Was bedę tu rodzić hahah :laugh:

O tych balsamach, oliwkach jeszcze nie myślę, tak jak któraś z Was tu pisała, też na razie troszczę się o to co w środku ;)

Miłego ;)

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf

11 lata 4 miesiąc temu #792587 przez ilona88
Marta nic się nie martw. Jak ja byłam w 5 tygodniu to też był tylko pęcherzyk a w zeszły czwartek serduszko już bimbało jak dzwon Zygmunta:) Lekarz też mówił, że płód jest mniejszy niż wynika z OM a w zeszłym tygodniu powiedział, że jest wszystko ok i dzidzia rozwija się prawidłowo. Także głowa do góry:)

11 lata 4 miesiąc temu #792597 przez helenne
marzena25 - proszę Cię a może Ty za bardzo wierzysz w internet i strony internetowe...
Bronie bo używam i znam i Tyle. Nie twierdzę że zawsze mam rację ale nie zgadzam się z Twoją opinią bo gdzieś wyczytałaś coś czego nie ma ... zdjęcie jest z dwóch części i jest z kremu a nie z internetu znajdz mi ten składnik...to sprawdzimy czy umiem czytać bo może faktycznie na wzrok mi hormony padły. I skończmy tą głupią dyskusję bo fakt jest taki jak wierzysz wszystkiemu co czytasz to nic Cię nie przekona, a używaj tego co chcesz mi to Rybka byle Ci pomogły tylko nie oczerniaj i nie oceniaj czegoś czego nie znasz...i złośliwości nie są tu na miejscu.Bo na pewno nie chciałam Cię urazić ani obrazić.
https://lh6.googleusercontent.com/eqiBJSzyEDWRfCdikUv2cytrSXSG36CdUZRic55Ucis=w634-h357-no
https://lh4.googleusercontent.com/-IeoE8mNd488/UozW7bilmdI/AAAAAAAABkc/84Oo19ECdLM/w634-h357-no/2013
https://lh3.googleusercontent.com/-z5BG3goOKa0/UozXAYsewCI/AAAAAAAABkk/7rof83zGM2k/w634-h357-no/2013
https://lh6.googleusercontent.com/-ZuW5Zdi2rcA/UozYB96NZ6I/AAAAAAAABlU/sQrncGgBdfs/w634-h357-no/2013

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #792607 przez marzena25
helenne naprawdę daj już spokój widzę że jesteś typem co zawsze musi mieć ostatnie słowo ja nie mam tego kosmetyku w domu ale na stronie apteki która go sprzedaje jest cały skład i sugerujesz że ktoś go tam dodał tak sobie cały skład wyssał z palca ??? Z drugiej strony to popatrz ile chemii ma tej twój kosmetyk cała lista ja nie oceniam ani nie neguje tylko chodzi mi o to żeby zwracać uwagę na składy kosmetyków zanim się go kupi. Jeśli twój tego nie ma to tylko się cieszyć i używaj na zdrowie. I darujmy sobie już te komentarze bo naprawdę do niczego to nie prowadzi też nie mam zamiaru Cię w żaden sposób obrażać po prostu się bronię bo zaczęłaś mnie strasznie atakować.

11 lata 4 miesiąc temu #792612 przez helenne
Uważam tak samo do niczego nie prowadzi. I co do tego że muszę mieć ostatnie zdanie to nie prawda ale nie lubię strasznie jak ktoś wierzy tak strasznie w każde słowo w internecie:)
Każda używa to co zna i lubi :) Powodzenia :)

11 lata 4 miesiąc temu #792628 przez gosiak
Dziwczynki spokojnie ;) :lol: widzę hormony szalją :silly: nie ma się o co kłócić, każda z nas może pójść do apteki czy też drogerii i poprosić o pomoc w doborze odpowiedniego dla Was balsamu :blink: to co dla jednych jest dobre nie znaczy że dla innych musi ;)

Czy któraś z Was ma może zaparcia? Jeśli tak to jakie macie sposoby na radzenie sobie z nimi? Ja wcinam śliwki, piję wodę z cytryną omijam czekolade kakao (choć tu mi trudno nie przekąsić czegoś czekoladowego) no i średnio mi to pomaga :dry: kiedyś nie wiedziałam co to zaparcia, co rano miałam posiedzenie a teraz gniecie mnie i gniecie, dziś jeszcze nie byłam na dłuzszym posiedzeniu :blush:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf

11 lata 4 miesiąc temu #792640 przez Agusia83
Dziewczynki trochę Was dziś podczytywałam :silly:

odnośnie anty tpo...to badanie stwierdzające hashimoto...i niestety ono nawet dzięki lekom nie spanie już, wrecz na odwrót będzie rosło...ale tym sie nie ma co przejmować.

U mnie hashimoto z niedoczynnością zdiagnozowano ponad 5 lat temu no i biorę euthyrox..w ciąży te dawki musza się zwiększyć bo dzidzius ma zwiększone zapotrzebowanie na hormonki tarczycy...natomiast nie macie się czym przejmować, co 4 tygodnie powinnyście wykonywać badanie tsh, które powinno wynosić do 1,5...
Przez to, że rano na czczo musiałam zażywać euthyrox (ja miałam dawkę 175, jak i 200) i odczekiwać pół godziny to dopadały mnie straszne mdłości...bleee..

Gosiaczku, jeśli mogę odnośnie zaparć...jedz śliwki kalifornijskie...a najlepiej jakbyś na noc zalała ze 3,4 śliwki wodą, a rano wypiła ten wywar...do tego jedz dużo błonnika, jogurty tez pomagają :laugh:

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #792659 przez marzena25
gosiak szaleją, szaleją :) ale najważniejsze że doszłyśmy do konsensusu, ja nie mam zaparć ale mam gazy B) i nic nie działa, wyczytałam żeby jeść kasze, suszone owoce i częste ale małe posiłki

11 lata 4 miesiąc temu #792662 przez ilona88
Agusia83 ja też biorę Euthyrox rano na czczo. Teraz muszę nastawiać budzić o godzinę wcześniej, żeby wziąć tabletki i jeszcze zasnąć bo ja rano zawsze wymiotuje i to jeszcze zanim zdążę śniadanie zjeść....okropieństwo.

gosiak Ty masz zaparcia a ja biegunki i to też zawsze rano jak na złość i nie wiem co najpierw:( Woda z cytryną bardzo mi pomagała na nudności ale wczoraj niestety po niej zwymiotowałam i już ma wstręt do niej a tak bardzo lubiłam ją pić.

A czy bolą Was uda? Bo mnie bolą i spać nie mogę w nocy:(
Jutro idę na badania tarczycy FT4, TSH i Progesteron oraz całe mnóstwo innych, które przepisał mi gin.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #792663 przez Agnilla
o matko bosko, a co tu się dzieje :)
ja kupilam mustele z polecenia znajomej z testow owulacyjnych i dlatego ja uzywam :) a uzywam od samego poczatku, poniewaz po wiekszym niegdys schudnieciu mam stare rozstepy, i nowym mowie stanowcze nie :P
ktora to pytala o moje wyniki? dzis je odebralam, a jutro na 8:30 jade do gina i on mi powie co dalej, zapewne jakies koksy da na te nidobory ;)
a co do cytomegalii to jutro zbadam igm, i wtedy bede wiedziala, czy chorowalam, czy choruje aktualnie, co mnie dobije totalnie :(
jezu, czy Wy tez macie taki dziwny posmak w ustach? bleeeee
co to sa zaparcia? :P ja ogolnie mistrzem przemiany materii nie jestem, ale jesli jem dobrze to wtedy na drugi dzien po sniadaniu jestem w kibelku. ale jak zjadlam chinola i pizze w zeszlym tyg to byla masakra totalna :dry:
mnie tam bola jedynie plecy w nocy, lepiej mi sie spi na kanapie wieczorem i rano, jak maz juz opusci lozko ;)
nie wim kto pytal o prace, ja od samego poczatku ciazy jestem na zwolnieniu

11 lata 4 miesiąc temu #792676 przez gosiak
Ja jak piłam kawe (przed ciążą) to co rano kibelek był i było ok, no a teraz takie rzeczy :S

Ja nie pracuję więc tak czy siak siedzę w domu ;) ale teraz niewyobrażam sobie pracować, za długo się starałam o dziecko żeby przez prace np. Coś by się miało stać :dry: jeśli wszystko się uda to do 12 tyg. Zamierzam z niczym nie szaleć ;)

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf

11 lata 4 miesiąc temu #792683 przez Agnilla
no wlasnie ja mam wyrzuty sumienia, bo mam fajna prace i czasem jade do dziewczyn, ale jednak dla mnie moja fasola jest najwazniejsza w zyciu, wiec jak musze to leze....i rosne :ohmy:
no ja wlasnie przed ciaza mialam problemy z kupa :P a teraz jest lepiej, ale musze naprawde dobrze jesc
jutro to mi chyba juz karte ciazy zaloza i bedzie wazenie, ale w butach sie nie liczy :P

11 lata 4 miesiąc temu #792724 przez Anna1807
Ja też jutro mam wizytę i mam nadzieję, że dostanę kartę ciąży....ale to ważenie mogliby sobie darować ;)
Ja jestem na zwolnieniu od kwietnia, więc powiem szczerze mam dość siedzenia w domu, ale dla Kruszynki się poświęcę.
Agnilla trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę, ja dopiero mam ją o 20.50 więc cały dzień będę nie do zniesienia :P
Co do kłopotów trawiennych to na razie nie mam problemów, ale za to waga w górę strzela jak opętana, ale to niestety przez leki jakie biorę, nie wiem jak ja wrócę do normy po ciąży, bo będę miała duuuużo pracy!

Moje Najukochansze Skarby
Lilianna 27.10.2014
Marek 15.02.2007

Moje Aniołki[*][*][*]
Emilka 19 tydzień (*29.12.2011)
Gabriel 15 tydzień (*19.07.2013)
Kruszynka 9 tydzień (*5.12.2013)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka