BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

11 lata 1 miesiąc temu #792775 przez helenne
Kochane ja też mam zaparcia i cierpię z ich powodu strasznie...Boli itd.
P.S. Marzenka jeśli poczułaś się atakowana przepraszam...bardzo... :kiss: :kiss: :kiss:
Jem jabłka piję wodę i jem śliwki i nic nie pomagają mi...:( siedzę stękam i dalej mnie brzuch boli... :( :( :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #792795 przez Agnilla
ja już mam 2 kg do przodu, ale co mam zrobić, jak leze...mam nadzieje, ze potem mi waga stanie a ja bede mogla zaczac cwiczyc...oby do konca 1 trymestru
ja nie wiem co to zaparcia, po prostu 3 dni nie moge sie zalatwic i wygladam jak w polowi ciazy, ale mnie nic nie boli :/ mialam tak zawsze przed @, traz jest lepiej....czy Wasze brzuchy tez tak sie roznia wielkoscia rano i wieczorem? :P
o matko, musze isc nogi ogolic a noz mi zrobi jutro usg :D

11 lata 1 miesiąc temu #792818 przez helenne
Ja nigdy nie miałam zaparć a teraz ehh :( mój brzuch wygląda jak w 4 miesiącu ale po załatwieniu maleje i potem kilka dni znów rośnie...:( ale za to schudłam z powodu wymiotów u mnie 51 kg:( a nadzieję na przytycie miałam :( :( :( :(

11 lata 1 miesiąc temu #792863 przez Agnilla
o matko 51 :ohmy: to ja sie nie odzywam :dry: pocieszam sie, ze moze nizsza jestes :lol:

11 lata 1 miesiąc temu #792882 przez Anna1807
No to ja nie wiem , ale chyba musialabym mierzyć z 3 metry...do mojej wagi ! Nie zalamujcie mnie dziewczyny bo popadne w depresję! !!

Moje Najukochansze Skarby
Lilianna 27.10.2014
Marek 15.02.2007

Moje Aniołki[*][*][*]
Emilka 19 tydzień (*29.12.2011)
Gabriel 15 tydzień (*19.07.2013)
Kruszynka 9 tydzień (*5.12.2013)

11 lata 1 miesiąc temu #792893 przez Agnilla
to wszystko wina helenne :P

11 lata 1 miesiąc temu #793033 przez helenne
Ale ja za chuda jestem policzki zapadniete patyki zamiast nog...:( moj maz tak sie cieszył ze przytyje a tu chudne i to 6 kg :( chude wcale nie jest fajne...

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #793069 przez marzena25
helenne spoko już, :) też Cie przepraszam jak byłam za ostra obie nakręciłyśmy się jak dzik na szyszki :) hormony nam się rzuciły na głowę :laugh: ale zawsze to lepiej na forum się wyżyć niż z mężem pokłócić. B) . A jeśli chodzi o wagę to wieczorem ważę więcej i widać już brzuszek a rano prawie wcale nic nie widać , jakiś może 1,5 kg więcej ważę ale za to cycki mi chyba urosły bo mnie wszystkie biustonosze gniotą dzisiaj ide kupić coś większego :)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 1 miesiąc temu #793125 przez michaskowa
Ja mialam jakis czas temu problemy z zaparciami i polecam na wieczor zjesc pomarancza ;) rano kibelek gwarantowany ;)

11 lata 1 miesiąc temu #793148 przez helenne
OOO własnie o to miałam pytać, czy wiecie coś na temat jedzenia cytrusów w ciąży bo pierwszy lekarz mówił mi że nie wolno a ja nigdy z tą opinią się nie spotkałam...

11 lata 1 miesiąc temu #793165 przez gosiak
Ja to dopiero patyk jestem, chwialić się nie będę, choć kurdupel też ze mnie, mam tylko nadzieję że przytyje :blush:

Ja od przedwczoraj nie byłam na kibelku :huh: właśnie piję wywar (jak agusia radziła) ze śliwek suszonych co się moczyły całą noc w wodzie, okropienstwo nie wiem jak jeszcze zjem te śliwki, ogólnie to nie lubię rodzynek a tu takie zadupczaste śliwy :dry:

A o zakazie na cytrusy nie słyszałam B) gdzieś czytając co można jeść w ciąży to chyba cytrusy można ;)

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf

11 lata 1 miesiąc temu #793205 przez helenne
To i ja będę próbować tego wywaru śliwkowego :D

11 lata 1 miesiąc temu #793260 przez Marta821
Witajcie
dostałam dziś w kość - tak źle się jeszcze nie czułam jak dziś rano ......mdli mnie praktycznie cały dzień ale to co się działo rano to już przesada -oby do 3 miesiąca -ponoć później przechodzi -OBY :S

no to jak jesteśmy przy temacie wypróżniania to ja to jestem fenomen - rano mnie goni a wieczorem bolesne zaparcia ......

co do wagi -to ważę 90kg przy wzroście 182cm ( mogła bym zrzucić to na hormony które muszę brać przy hasi - ale większość z tych kg to wynik mojej skłonności do słodyczy )
trochę się boję że w ciąży przekroczę 100kg a to nie dobre ani dla Jajeczka ani dla mnie - co ma być to będzie
na szczęście odrzuca mnie od słodyczy - zresztą przed południem odrzuca mnie od wszystkiego :(
miłego dnia Dziewczyny :laugh:

11 lata 1 miesiąc temu #793370 przez helenne
Marta nie wiem czy Tobie to pomoże ze mną tak było-Też cierpiałam całymi dniami na mdłości i wymioty teraz jest lepiej najczęściej tylko pod wieczór mnie mdłości łapią moją metodę podpowiedziała mi koleżanka i dziewczyny z forum.
Wieczorem robię herbatkę z cytryną w termos stawiam przy łóżku z kubkiem i krakersy bądź wafle ryżowe po przebudzeniu zanim mnie złapie zjadam ok 3-4 wafli lub ok 6 krakersów i popijam herbatką. Leże ok 30 min aż zacznę czuć za przeproszeniem odbicie wtedy wiem że żołądek mi pracuje i wstaje ogarniam się i piję herbatkę z miodem i imbirem ok 2cm kawałek wrzucam do herbatki potem mogę zjeść normalne śniadanko. Mi to pomogło może i Tobie pomoże- życzę Ci tego bo wiem jakie to okropne mieć mdłości :blush:

11 lata 1 miesiąc temu #793473 przez ilona88
Hej dziewczynki,
Własnie odebrałam wyniki i TSH spadło mi do 0,312!!! Biorę Euthyrox na niedoczynność ale czy to nie jest za niski wynik? FT4 wyszło mi 1,66. Dziewczyny czy wiecie może jak to jest z tym TSH?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka