BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #884457 przez Magdalen
StasLubania no to takie troche skomplikowane .. ale jest ok :)
Cania piateczka :P Ja tez wody nie mam... dobrez ze rano wstałam i poszłam sei ogarnac odrazu :P... tyle ze dzisiaj mam wizyte wychowawczyni mojego brata a jak ja podlogi umyje jak takie zamazane ? :) hahah jakos dam rade.. troche w czajniku mam wode to zmyje troszeczke te podloge ;p gorezj bd zrobic jakas kawe tej babce :P ha

Czy ja Wam wozek pokazywałam ?????? bo nie pamietam... a znlazłam go w aparacie jak wczoraj sobie przegladałam wszystkie zdj :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #884462 przez Cania
Haha Magda to proponuje Ci kupic butelke wody mineralnej :P żeby ta kawe zrobić :D :)

wiecie, z moim szczęściem to ja się nastawiam bardziej na te 12 godzin :D :) niestety ja jestem pierwsza wiec się o siostrze nie mogę wypowiedzieć :P a mama miała cesarkę, wiec w ogole nie mam pojęcia co mnie czeka. Dlatego wole się nastawić na ta statystyczna srednia, czyli 12h :D :)

10 lata 10 miesiąc temu #884469 przez wiolcia1004
witam! Ja tez sie nastawiam na długi poród jakoś tak całe życie mam pod górke wiec mysle ze i w tym aspekcie mnie nie oszczedzi, ale co ma byc to bedzie niestety tego sie nie da zaplanowac no chyba że ktos ma cesarke i w tym aspekcie zazdroszcze dziewczynom ktore maja cesarke bo wiedza kiedy ich malenstwo przyjdzie na swiat. Ja tez wole, zeby moja córcia byla mala bo szybciej wyjdzie ale tez nie chce zeby byla jakas malutka.
Cania ja mysle ze ty nam poprzez mame oczywiscie mozesz doradzic co do szczepionek malenstwa na co szczepic itp.
Wiec czekamy na porade eksperta w tej sprawie hehe.
U mnie dzis tez pogoda fajna bo wiaterek wieje i nie ma upału ale jest cieplo wiec nie ma co narzekac. Co do dzisiejszej nocy tez nie moglam spac mała obkopała mi pecherz wiec co chwila wizyta w łazience dosyc bolesne byly te kopy ale co tam przezyje. Milego dnia:):)

10 lata 10 miesiąc temu #884470 przez wiolcia1004
Magda wozka chyba nie pokazywalas przynajmniej ja nie widzialam:)

10 lata 10 miesiąc temu #884471 przez elmirka_20
Ja się na takie porody jak moja mama nie nastawiam.... Jakby i mnie tak się trafiło, to rewelacja, ale ... To nie reguła ... Bałam sie mojej ciąży, bo mama obie swoje ciąże przezyła od 4 miesiąca w szpitalach albo leżąc w domu. Starsznie się tego obawiałam. Szczególnie, że tak jak ona mam tyłozgięcie macicy i lekarz mamie powiedział, że nie jest stworzona do bycia w ciąży. Na jakiej podstawie to stwierdził, to nie wiem, mi nikt nic takiego nie powiedział, może chodziło o konkretne mamy problemy z donoszeniem ciązy od tego 4 miesiąca....
Ciążę mam zupełnie inną niż mama, dlatego jestem niemal pewna, że i porody będa zupełnie inne.

Współczuję braku wody :/ To faktycznie niekomfortowo ... Dobrze, że ja tez już po prysznicu :) I mam dwie butle wody w zapasie i pełen czajnik :)

Zaraz ma być u mnie pani położna, może się dowiem coś ciekawego, to się później podzielę :)

I mam nadzieję, że po tym spotkaniu zdążę skoczyć na zakupy zanim się zaczną zapowiadane burze.... Bo mam tylko dwie kromki chleba - u mnie dziś głodówka jak nie skoczę do sklepu :)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #884473 przez Agnilla
dzien dobry :) tzn nie dla mnie, noc masakryczna, nie moglam pozy znalezc, zimno/cieplo . zjadlam o 7 sniadanie i po m jak milosc znowu zasnelam, a teraz dopijam kawe bo ledwo zyje. tak u nas wieje, ze maz mowi, ze nie mam sie z domu ruszac. na szczescie kupilismy wczoraj produkty na obiad, wiec nigdzie nie ide ;)
nam wczoraj tez polozna mowila, zeby jesc wszystko, ale z glowa. wiadomo, zeby nie jesc produktow wzdymajacych, ale to i nie mozna z nimi przesadzac nie bedac mama karmiaca :)
moja Pola nie ma bolesnych kopniaków, oszczędza mnie, ale jak zaczyna się wiercić, to mam wrażenie, że mi zaraz brzuch pęknie :P
wrzucam Wam fotr z dzisiaj i lece posprawdzac, co mi jeszcze dla tego smroda brakuje, bo juz sil mam coraz mniej i chce miec wszystko z glowy

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 10 miesiąc temu #884474 przez wiolcia1004
Kornelia tez nigdy mnie tak mocno nie kopala ale wczoraj cos sie na mnie uwziela chyba jej podpadlam:(
Ale dzis narazie za to tylko sie rozpycha mam nadzieje ze dzis mnie oszczedzi:)
Elmirka kazda inaczej znosi porod wiec sie nie sugeruj mama, jak ja bym sie sugerowala to bym rodzila 12 godz jak moja mama na sucho:( Co ma byc to bedzie jestesmy do tego stworzone wiec jakos ten mechanizm podziala hehe

10 lata 10 miesiąc temu #884477 przez wiolcia1004
Agnilla jak ty jeszcze raz powiesz ze ty gruba jestes to normalnie udusze ty szczuplizno jedna :):):) ładniutki brzusio ile masz cm w pepku??? ty szczupaku:P:P

10 lata 10 miesiąc temu #884478 przez Cania
ja tez miałam dziś fatalne spanie, budziłam się co pol godziny, raz siku a raz z goraca. I do tego bol w spojeniu. Zdecydowanie z każdym dniem coraz gorzej heh :)

wiolcia jak już temat szczepien się zacznie to na pewno będziemy o tym dyskutować na bieżąco :) a ja będę wyciagac od mamy jak najwięcej informacji :D

elmirka_20 moja mama uslyszala to samo na temat swojej macicy :D ale nie miała zadnego problemu z zajściem w ciaze. Owszem, wyladowala 2 razy w szpitalu na patologii ale mysle ze jest to związane z nasza dziedziczna przypadloscia z krzepliwoscia krwi - o czym ona wtedy nie wiedziała, została zdiagnozowana dopiero wiele lat później. Ja już bogatsza o ta wiedze codziennie biore zastrzyki, żeby wlanie takich sytuacji uniknąć :)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #884480 przez Magdalen
Agni noo rosniesz ale sliczny zgrabny brzuszek i dooobrze wygladasz :) pokaz jednak uszy bo nie wierze ze na plusie 15 kg !!! :P
A ja jaki porod bd miala to nie mysle.. jaki bd taki bd :) i tak musze to przezyc :)
Noo własnie nie pamietam co z tym wokiem, ale wrzuce :) zaaaraaz

Załącznik nie został znaleziony

Załącznik nie został znaleziony

siostra jest wyzsza ode mnie o pol glowy prawie a wozek jest wysoki jak widac ..:P ale to wozek dla tatusia :) a on 180 cos jakos :P
Do tego jest spacerowka :P

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #884481 przez Agnilla
a te 15 kg to gdzie? po kieszeniach nie chowam, bo w tych spodniach nie mam ;) Magda, uszy uszami, ale nos mi urosl :D tez puchniecie na twarzy? :/
ostatnio jak się mierzyłam w zeszłym tyg było 101 cm
dziewczyny, u mnie moze 15st za oknem, a ze mnie doslownie splywa, oj bede narzekac juz chyba do porodu, ja moge, wczesniej nie narzekalam :P
moja mama mnie wczoraj pocieszala, bo rozmawiala z kolezanka i tamta mowila, ze nie mam sie niczym martwic, ze tez miala cc z pwoodu ulozenia dziecka i bedzie ok. moja mama za to rodzila posladkowo, wiec wie co to za bol i pewnie tez by chciala, zeby mnie to ominelo. w sumie siostra i tesciowa tez. tesciowa jest tak przerazona tym ulozeniem posladkowym, ze zadzwonila do meza, ze jesli sie lekarze upra na porod sn to mamy zaplacic i isc na cc...ona ma do dzis problemy z odbytem i na starosc ponoc jest coraz gorzej, ostatnio mi to dopiero powiedziala, ze musi isc na zabieg po tylu latach od porodu

10 lata 10 miesiąc temu #884483 przez wiolcia1004
No chyba te kg odstawilas na półke bo nic nie widac.
Ze mnie tez strasznie spływa masakra :(

10 lata 10 miesiąc temu #884484 przez wiolcia1004
A to bryka Kornelii:) :laugh:
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #884485 przez Agnilla
a to półki mają taki udźwig? ;)
oo ja kiedys mialam fiola na fiolet :P nawet do slubu szlam w fioletowych butach :)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #884488 przez Magdalen
Ja własnie zauwazyłam ze i buzia mi puchnie.. nie jakos szczegolnie mozcno ale jednak ... hyh. :P
Wiecie co.... straciłam chceci na jaki kolwiek makijaz... chodze ciagle beez. i napewno wygladam jak potwor haa nawet do lusterka nie zagladam :P a jak juz musze wyjsc to tylko delikatnie podklad zeby wyrownac kolor w miare choc :P
Faajny bryczka, tez mialam bzika na fiooolet. heeh nawet cale mieszkanmie chcialam walnac na wrzos i inne odcienie fioletu :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka