- Otrzymane podziękowania: 33
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- gabi28
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Rewelka to ta strona www.mojewypieki.com/
po lewej stronie masz kategorie.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kinngga87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 32
Marzena trzymam za Ciebie kciuki

Logowałam się żeby zerknąć na tabelkę ale narazie bez zmian, ja tydzień temu w piątek dostałam z mała wypis i już od tygodnia jesteśmy w domciu;), mój mąż się nami opiekuje gotuje i wszystko robi

A jeżeli chodzi o niewyspanie i brak czasu dla siebie moja mała przeważnie spi 3 godziny i mam czas dla siebie czasami się budzi czesciej gdy np ma czkawkę lub ją coś męczy. np wczoraj zjadłam szarlotke dwa kwałki i póżniej noszenie na rękach bo spać nie mogła i wtedy byłam wykończona i spać chciało mi się czułam się wykończona, ale mam męża obok więc jest dobrze. Nie słuchajcie głupich rad

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=68710 [/url]
- gabi28
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
To ważne ,że masz oparcie w mężu,że pomaga,wspiera. Rady odnośnie karmienia napewno nam się przydadzą. Jak znajdziesz czas to prosze wklej nam zdjęcie małej

- kinngga87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 32

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=68710 [/url]
- elmirka_20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 65

Ggabii, Ali - wszystkiego, co najlepsze Kobietki!

Misiana, fakt - kolacja w restauracji a nie robiona to zapewne wielka ulga w późniejszym staniu w garach i sprzątaniu, a ja szczerze piszę, że sama miałabym problem, co na rocznicę wykombinować... Szczególnie w tym gorącym okresie oczekiwania na dzieciątko i w tak ogarniającyym mnie ostatnio lenistwie... :/

Ali, bardzo fajne te zabaweczki

Ja dzisiaj szukałam naklejek nad łóżeczko synka, ale był same księżniczki albo beznadziejny pirat i łódź piracka co sie dla takiego maego bąbelka nie nadaje :/ W dodatku w odcieniach czerni i brązu :/
A propos czopu śluzowego.... Mi odszedł kilka dni temu - jak Was o to pytałam - teraz jestem niemal pewna, bo poczytałam o tym jak ma wyglądać. Ale to żadna dla mnie różnica, bo jak się okazuje może wyjśc tuż przed samym porodem, w trakcie, na kilka godzin, dni czy tygodni (!!!) wcześniej, więc dla mnie to znowu żadna informacja ;/ ... A myslałam, że mam z górki

Kinga, wspaniałe wiadomości!

Wszystkiego dobrego dla Was

I dla pozostałych Mamuś

- gabi28
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Wyrabianie i wałkowanie ciasta drożdżowego jednak dalo się we znaki. Kręgosłup mnie boli jak cholera. Idę leżeć. Już nic nie robię dzisiaj.
- rewelka1312
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 23
My wrocilismy ze sklepu,zakupy na weekend taka miala ochote na chipsy i cole ze nie moglam sie powstrzymac

- martyska
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- skarbek nasz kochany:*:*:*:*
- Otrzymane podziękowania: 41
- elmirka_20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 65

- Agnilla
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56

EDIT:
laski, ja nie wiem, nastawiamy sie z mezem na tego 25go, ale moja mama mowi, ze pewnie i tak mnie zapisza na 2 lipca, okaze sie w pon. Czy jestesmy gotowi? chyba nigdy nie bede mogla powiedziec, ze na 100% jestem gotowa

Witam nową koleżanke

ktoś coś dziś swietuje? Ali? w takim razie najlepszego, bezbolesnego szybkiego porodu

Elmirka, jak chcesz to mozemy sie zamienic, ja pojde za Ciebie do dentysty

Misiana, kolacja poza domem dobry pomysl, potem dlugo nie wyjdziecie we dwoje

ja tez lubilam brac prysznic z mezem, teraz nawet nie startuje, bo bysmy sie zaklinowali

dziewczyny, pamietacie, ze moja siostra ma blizniaki. na samym poczatku mala poranila jej sutki, maly byl karmiony mlekiem specjalnym, tlustym na recepte bo byl malutki, ale potem przeszedl na jej mleko. z racji tego, ze nie dawalaby rady karmic dwoch naraz to sciagala pokarm laktatorem i karmila butelkami. ja tam widze duze plusy tego, bo po 1 widziala ile dzieci wypijaly, po 2 zawsze mogla wyjsc, bo z butelki to kazdy mogl malucha nakarmic ( a wtedy mieszkalismy wszyscy z moimi rodzicami, ona bo maz marynarz musial wyplynac a my szukalismy mieszkania). wiec mimo, ze z butelki to dzieci do roku byly karmione jej mlekiem, jedyny moze minus to to, ze sciagajac laktatorem mleko miala istna mleczarnie, ze i by dla 3 dziecka wystarczylo, ale w sumie i to wyszlo na plus, bo pomrozila pokarm i jak postanowila juz nie karmic i powoli zmniejszala ilosc sciaganego mleka to zamrażalniku byla dawka dla dzieci, nawet najlepsze mleko modyfikowane nie zastapi mleka matki. ja tez nie wiem czy bede karmic piersia bezposrednio, biore pod uwage sciaganie laktatorem, wazne zeby mloda pila moje mleko, a jak to juz mi obojetne

oooo kurczaki, Marzena na porodówce?? czulam nosem, ze tu cos sie dzieje

kurcze Pola to za dnia jest czesto leniwa, bardziej szaleje wieczorami a o 23 to juz w ogole jej pora. oo i kiedy kopie? jak za duzo chodze, dzis mnie zgielo w sklepie

Gabi z tymi bliznami, ja mam rozstepy stare i zawsze sie zloszcze, bo maz twierdzi, ze ich nie widzi, ale moze to i dobrze

Laski, którym się tak spieszy do porodu, do roboty!

Byście widziały, jak mojego meza strasza koledzy w pracy, ze teraz to sie zacznie, ze pierwszy rok to przesrane bedzie

Carmen, tak ostatnio pisałam o tym, że usuwam z tabelki osoby, które się nie udzielają, ale jak tylko się odezwą to poprawię. Tabelka robi się coraz wieksza, musze drobym druczkiem robic. juz aktualizuje
oho Pola zaczyna wieczorne tance

Gabi cos mi sie wydaje, ze tez to cudo kiedys pieklam

Kinga, nastepnym razem jak tu zajrzysz to pamietaj, ze bez zdjecia małej nie masz wstepu

aaa co do czopu, moze odejsc max 2 tyg przed porodem...mojej znajomej ze szkoly rodzenia odszedl i zaraz jechala rodzic

uff nadrobiłam

- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96
kinga ciesze się ze jesteście już w domu

caly dzień spedzilam na swiezym powietrzu, z mezem, rodzicami, dziadkami i tesciowa

a co do przyspieszania... dziś już stosowaliśmy z mezem dwie z wymienionych metod: dluuugi spacer i...

haha, co do wspólnej kapieli... my mamy prysznic i nie ma w ogole opcji, zebysmy się teraz razem w kabinie zmieścili

- gabi28
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Cania co do przyśpieszenia porodu to nie sam seks pomaga co .. hm.. no będe dosłowna... sperma.. Więc po wszystkim poleż sobie trochę a dopiero później łazienka.

- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96

Załącznik nie został znaleziony
gabi28 sam seks tez pomaga, bo to masaz dla szyjki

- rewelka1312
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 23
a co do tego znieczulenia pod pacha to wlasnie moj tesc ostatnio opowiadal bo on mial tyle operacji itp ze te bylo najgorsze ze bol niesamowity nigdy czegos gorszego nie czuł, a w kregoslup nic nie czul nie bolalo go a faceta obok bolalo, zalezy jakie cialo ja to raz mialam tylko narkoze i znieczulenie u dentysty przy robieniu zebow wiec porownania nie mam ale jak zaczna sie mocne bole to podejrzewazm ze bede chciala cokolwiek na bol juz mi bedzie wsyztsko jedne, w pierwszej kolejnosci stawiam na zewnatrzoponowe o ile akcja nie pojdzie za szybko a dopiero pozniej inne opcje bo sa tutaj jakies wlewy w kroplówce dostepne i pompka z czyms takim jak morfina ale po tym podobno jak na haju sie czlowiek czuje wiec tego bym nie praktykowala, ewentualnie w ostatecznosci...
Co do prysznica to my bierzemy razem bo nie mamy kabiny:D jest prysznic i 5 osob by sie zmiescilo hahahah chcielismy szybe robic ale zrezygnowalismy bo bym szklo musiala po kazdej kapieli czyscic pryskac zeby zachlapane nie bylo a wiadomo jak to szklane elementy gdziekolwiek ..
A co do przyspieszenia porodu z ta sperma wlasnie heh ciekawe to dla mnie jest bo MOJ wlansie sie nasluchal i chcial praktykowac hehe ale ja wlasnie nie wiem na jakiej to zasadzie dziala, czyli sex do konca tak? Bo raz jakos przed pierwsza polowa ciazy sprobowalismy i sie przestraszylam bo MOJ zadowolony jak to kazdy facet ze uwazac nie musi i mnie po tym strasznie zakuło tak normlanie jakby ktos mi nóż wbijał i sie troche balam ale mysle ze po 37 tyg jak juz mowia ze dziecko donoszone to mozna probowac roznych sposobów:)
- Ainoah
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Spokojnej nocy