- Otrzymane podziękowania: 17
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- missyy
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Mała ma problemy ze zrobieniem kupki, a matka z kolei dostała krwawienia. Myślicie, że to może być pierwsza miesiączka?? Nic mnie specjalnie nie boli, gorączki też nie mam. Krwawienie wcześniej juz dawno ustało i potem miałam tylko takie resztki o bezowym zabarwieniu. A dwa dni temu krew :| :| Leci jak z cebra, zławszcza po wysiłku, wstawaniu z łóżka itd. Ehhh. Dzwoniłam do położnej, to mówiła że to pewnie miesiączka.
Ma któraś??
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Wiki
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

A ja wczoraj zrobiłam sobie z koleżanka wypad do kina Męża nie było trzy dni i grzecznie siedział z dziećmi w domu

Asienka- Mój Bartuś też nie znosi czapek Z takiej letniej co miał to już wzrósł bo była na 36 i kupiliśmy już takie większe ale dwu warstwowe bardziej jesienne. W samochodzie też wkładka dla noworodka zaczyna go denerwować i chyba będzie trzeba ją wyjąć z fotelika bo nie bardzo może z nią kręcić głową

Kakadu- powiem Ci że ja z dwójka czasami ledwie daje radę a Ciebie z trójką podziwiam Ile te starsze mają lat? A siłownia super Dobrze że się zawzięłaś Ja dziś zaczynam brzuszki i bieżnię bo mam w domu

Ann- współczuję tego szpitala w domku Ty też Jesteś chora ? Karol już lepiej Gardło przeszło Kaszel też lepiej bo mu już się odkleja Tylko katar pewnie jeszcze parę dni potrzyma. W pon idę z nim do lekarza to zobaczy co i jak bo tak na własną rękę go leczę

Inna- Mój Bartuś też od urodzenia ma problem z odwracaniem główki tylko na lewą str Chyba tak był w brzuszku
- Wiki
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Dziulka- Zuzia ładnie rośnie i przybiera na wadze więc nie ma czym się martwić a do tego śliczna z niej dziewczynka

Ann- Twoja księżniczka też śliczniusia

Mały się wierci właśnie u nas w łóżku a że zjadł to trochę ulewa a mąż śpi Ja przy tych stękaniach to już nie potrafię więc chyba wstanę i wstawie pranie

- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 6

co do problemów z kupką, to już pisałam, ze nam bardzo pomógł syropek Lactulosum..stosujemy od wtorku i mały robi dziennie około 2-3 kupek i nie ma już płaczu

Wiki fajna sprawa taki wypad

ja akurat zmieściłam sie w bluzkę i spódniczkę, ktora nosiłam przed ciąża

mnie w sumie po 6 tyg lekarz nie sprawdził, bo miałam
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
i ide w poniedziałek na kontrolę... ale minelo juz 10 tyg i od tygodnia ćwicze normalnie

co do czapki, to Kacperek, jak tylko ją założę, tak kreci główką we wszystkie strony, ze szok

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Inna607
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Jejku ja po tym szczepieniu mam dosyc juz nie wiem co małej jest i jak jej pomóc

- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Nocka minęła, tak jak dotychczas

Inna podaje w sumie 5 ml ale w podzielonych dawkach, tak na 3-4 razy .. mam taka mała gumową łyzeczke z Avent, zmierzyłam, ze 4 takie łyzeczki to właśnie 5 ml (lekarz zalecił 4-6 ml na dobe, bo 1 ml na 1 kg, Kacperek ma 6640 g) no i podaję przed jedzonkiem rano, przed południem, po południu i wieczorkiem... Kacperek sam ładnie robi kupkę... czasem postęka jeszcze jakiś czas, ale ogólnie robi je sam, bez mojej pomocy.. tez zdarzy się ze wypluje.. ale ogólnie taka małą dawke jest w stanie jednorazowo przełknąć

Nasz szczęśliwy synek

- Inna607
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

asienka ja dałam wczoraj rano chyba 1,5 ml tylko ze na raz a potem juz nic i po południu dalam kawałek taki malutki czopka glicerynowego i 3 kupki wil nocy samodzielne

Asia przez jaki okres czasu zamierzasz dawac ten syropek ?
Gorączki w nocy nie było

Ja dziś znowu spotkanko przygotowujace do chrztu grr ... na obiadek rosolek

Edit:
Zmiana planów jednak dziś na obiad gulasz

A ja właśnie kończę robić sałatkę gyrosowa

Właśnie zauważyłam że nie doczytałam kilku postów wiec trochę nadrobilam
missyy ja juz pierwszą miesiączkę mam za sobą dostałam równy miesiąc po porodzie trwała trzy dni była czysto czerwono krwista i jestem pewna ze to na pewno była miesiączka

- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- Inna607
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- ann-sunshine
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Asieńka jaki śliczny nowy avatarek

Inna jak tak sprawy kupkowe?
Missy jak najbardziej to może być miesiączka. Ja mam długie krwawienie w połogu, za pierwszym razem bite 6 tygodni, tym razem chyba właśnie się kończy. Wtedy od razu po połogu byłam na tabletkach anty więc długo nie wiedziałam co to okres. Zobaczymy jak będzie tym razem.
Za to mam inny problem
Asieńka
Wiki dzieciaczki często wolą jedną stronę. Poprzednia pediatra na całe szczęście z niczym się nie spieszyła i Marta bez rehabilitacji z czasem zaczęła obracać się na drugą stronę. Ale śmiesznie było bo położona na podłodze turlała się tylko w prawo i trzeba ją było przenosić.
- Wiki
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Ja dziś non stop w rozjazdach

Asienka- śliczne to zdjęcie zarówno Wasze wspólne jak i Kacperka który jest tak zadowolony

Pleśniawki narazie zażegnane

jak mi się uda to wstawie Wam zaproszenie na chrzest bo dziś właśnie doszło

- Inna607
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
ann ja to dziś zwarjuje albo nie wiem co mi będzie ....Nadia robi kupki już luźne ale znowu nie sama :(otworze pampersa potrzymam nóżki jak widze że jest nie spokojna to zrobi ale inaczej no wierci się, płacze napiera ale nie zrobi yyhh ... poza tym jest dziś taka maruda że szok dopiero zaczynam poznawać co to płacz u Nadii ona płacze a ja nie wiem o co jej chodzi

I chyba ze mną jest coś nie tak ... tak bardzo chciałam dziecko a dzisiaj myślę że przerasta mnie to ... losie co ze mnie za matka ...
- Inna607
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- kakadu
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3

popieram ann sunshine

jezeli ktoras nie kupowala szczepionek to od kolezanki wiem, ze w aptece na joanitów 22 cena jest za infanrix haxa i rotarix 470 zł.
To jest apteka, które specjalizuje się w szczepieniach, podobno najniższa cena we Wrocławiu
inna mój też płacze a ja nie wiem o co chodzi, ale nie przejmuje sie tym zbytnio

pozdrawiam serdecznie - we wrocławiu pogoda fatalna, leje non, stop
- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 354
nie było mnie troszkę ale cieszyliśmy się trzema dniami w trójeczkę

wczoraj było szczepienie i bioderka. Badanie OK, a po ukłuciach mały tak
się zanosił że aż fioletowy był

Waży 5140 już