- Otrzymane podziękowania: 354
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Gdzie podziewa się dziulka??????????
u katsi nowy post wczoraj

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Gąska
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Wiki ale Bartus jest juz duzy szok

Aggi nasz maly to terrorysta, dzis pol nocy spal z nami,bo w lozeczku tak krzyczal,ze cale osiedle slyszalo

Nataliaa87 az sie boje wejsc na wage ile schudlam,ostatnio mialam - 10kg (tydz. po porodzie) wysysa wszystko ze mnie,a ja ciagle jem i ciagle glodna

Maniula ja zaczynalam zawsze od pelniejszej piersi i bylo ok. Jakos nawal mi sie nie dokuczyl.
Dzis noc w miare ok. Od 22 do 1 spanie,pozniej do 3 impreza, spanie do 6:30, karmienie do 7:30 i spanie do 8:40
W nocy dalismy mu 30ml odciagnietego mleka,wypil w sekunde

Pozdrawiamy

- missyy
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 17

Jestem po długiej nieobecności. Tyle się ostatnio dzieje, że nie mam czasu nawet usiąść na tyłek.
Odrobiłam kilka stron, reszty nie zdąrzyłam, za wszystkie szczerze żałuje

Wiki Młody już widzę ma ładną fryzurkę

Natalia, Aggi ale przystojniaki z Waszych chłopców, szybciutko rosną

nataliaa87 Nie martw się, moja Maja też ostatnio z matki ostatnie siły wyciąga. Noce są ok, nie mogę narzekać, idzie spać między 20-21, śpi do 1-2, a potem się budzi o 5-6. Ale od kilku dni nie daje mi żyć w dzień, w ogóle nie śpi, zdrzemnie się trochę na rękach i tyle :| Płacze, ciągnie smoczek, jakby była nie wiem jak głodna :| Wymiękam. Muszę się doedukować odnośnie tej fazy skoku rozwojowego, bo przyznaje, że pierwsze słyszę,

MAniula Gratulacje, nareszcie możesz nacieszyć się swoim maleństwem, Ewcia długo kazała mamie na siebie czekać. Dużo zdrówka i jak najwięcej przespanych nocy :**
Co do karmienia, to najpierw postaraj się opróżnić tą bolącą pierś, jeśli jest twarda, odciągnij trochę mleka by Ewci sie lepiej chwytało

Gąska faktycznie spory przyrost wagi, 200% normy

Zazdroszczę Wam, że jesteście niektóre już po chrzcie, też już bym chciała być po, ale Młoda nam nie daje żyć wieczorami, więc może być problem :| Nie lubie takich uroczystości, bo z jednej strony to wydatek, a po drugie jeszcze ujadaj się z gośćmi, kiedy tu sama nie mam chwili wolnej.
My nadal walczymy ze skazą białkową, wysypka powoli zanika, ale jeszcze zostało pół buźki w takiej kaszce. Ehh, nie jest łatwo. Ja ciągle na diecie, połozna nakazała mi ją kontynuować jeszcze przez następne 2 tygodnie

Za tydzień idziemy pierwszy raz do pediatry i na usg bioderek. Muszę popytać jakie szczepionki maja w przychodni, bo ja bym chciała te 6w1.
Widzę, że Mai wychodzi strup od szczepienia na gruźlicę, boje się ją nawet ubierać, żeby jej tego nie podrażnić. A może dlatego taka marudna mi się zrobiła???
Niunia śpi, co widać na załączonym obrazku. Wowww, nareszcie.....Gdzie, na łóżku rodziców, kołyski nie znosi, odrazu się budzi ;/ Taka mądrala
- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 6

jakoś tak nie miałam czasu istatnio tu coś naskrobać.. wybaczcie:)
u nas juz coraz lepiej

niestety wozek toleruje tylko do spania, nie chce w nim leżeć.. dlatego spacer to jeszcze koszmar... póki nie zaśnie, to jest wrzask... może w końcu sie przekona do niego

Wczoraj mieliśmy z mężem 3 rocznice ślubu

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
tak wiec niestety dzień jak co dzień

Maniula przede wszystkim chciałam Tobie Kochana pogratulować ! W końcu Ewcia zechciała sie przywitać z ciociami

Wiki życze, aby Twój Bartuś był grzeczniejszy w kościele

no własnie zastanawiam sie nad matą dla mojego szkraba

sliczne zdjecie

Ummi oj duży duzy i coraz cięższy

Ann oj wystawił na probe, wystawił

co do wolnosci wyboru odnośnie religii, to popieram.. my ochrzciliśmy (chyba z rozsądku bardziej, aby w szkole miało prościej itp, niestety Polska to kraj typowo katolicki praktycznie z zerową tolerancją odnośnie religii ) ponieważ też chceny aby w przyszłości samo zdecydowało, do jakiej wiary czy koscioła chce należeć.. (mąż jest wychowany w innej wierze) jednakze uznaliśmy, ze chrzest w kosciele katolickim mu w tym nie zaszkodzi, a może pomóc, jeżeli będzie w tym kosciele chciał zostać.. (ominął go później formalności zwiazane z chrztem )
Inna bo te nasze dzieci robią popisówke przed innymi

podziwiam, ze już chcesz starać sie o drugie

Natalia ja tez padam przy tym moim synku, a co dopiero jak bym zaraz miała drugie

ale druga strona medalu jest taka, ze mieszkamy sami i jak maż idzie do pracy, to jestem całkiem sama , więc ogarnąć teraz dwójkę byłoby cieżko

cudne zdjecie

a co to jest ten skok rozwojowy ?
Aggi mój mały też ma katarek (tzn takie kózki w nosku, które mu wyciągam przy czyszczeniu i kicha

fajnie, ze Maksiu był spokojny, zazdroszcze

śliczne zdjęcie, jaki zadowolony i grzeczny

Gąska wspolczuje problemów z małym... mam tylko nadzieje, ze szybko sie u Ciebie unormuje

missyy mój znów ladnie śpi w dzień, wydaje mi sie, ze az za dużo

mnie własnie położna mówiła, ze przez tą szczepionkę synek moze byc marudny i ze mozna podawac wtedy pedicetamol...
co do chrztu, to właśnie nasz synek dał koncert konkretny.. no ale cóz

piękna córa

a to mój synek z chrztu

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Izi
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Nie nadążam z czytaniem, ale staram się co jakiś czas zaglądać, a usiąść i coś napisać to już w ogóle nie mogę się zebrać. Napiszę zbiorowo, a potem postaram się jakoś to wszystko ogarnąć. Wszystkie macie śliczne dzieciątka- w przewadzę widzę chłopców- same przystojniaki!! No i urocza Majka- sama słodycz.Serdecznie gratuluję Maniuli- cieszę się, że masz już Ewcię przy sobie

A to moja kochana Pyzolka
- MAniula
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- 15.12.2012 {*}
- Otrzymane podziękowania: 5
A was podziwiam, ze przeszlyscie to wszystko i dalyscie rade. Ok ide sie zdrzemnac bo kolejne budzenie Ewki o 23:30
- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mam chwilkę do karmienia, więc może coś napiszę

Kurcze Szymuś kończy dzisiaj miesiąc!

Maniula zobaczysz, że i Ty dasz z wszystkim radę. Początki zawsze są trudne. Nie myśl sobie, że my wszystkie jesteśmy perfekcyjnymi mamusiami i paniami domu

Co do piersi, to kochana ja Ci radzę porządnie się za nie zabrać. Nie bój się laktatora, Odciągaj trochę mleka, bo rzeczywiście nabawisz się zapalenia. Ewcia jest malutka i nie potrzebuje jeszcze zbyt dużo pokarmu, więc sama musisz się go trochę pozbyć. U mnie było tak, że w szpitalu byłam pewna, że pokarmu nie mam ( bo w końcu mały nie chciał jeść), a jak wróciłam do domu, to piersi tak bolały, że nie dawałam rady I powiem Ci szczerze, że razem z mężem przez jakieś 3 dni masowaliśmy je po kilka godzin dziennie i odciągaliśmy po trochę pokarmu. Do tego jak to pisała już nie raz Aggi- okłady. Ja mam takie nakładki żelowe z aventu, które można zamrażać albo podgrzewać w razie potrzeby i one mi się sprawdziły.
Asienka te skoki to takie okresy bardzo intensywnego rozwoju mózgu i układu nerwowego. Dziecko poznaje nowe rzeczy i właśnie przeżywa duży stres, bo nagle odczuwa mnóstwo nowych bodźców z zewnątrz. Tutaj fajnie dziewczyna opisuje czego dotyczę wszystkie kolejne skoki : omatkowariatko.pl/skok-rozwojowy/ (
A KAcperek śliczny!
Gąska dobrze, że mały ma co wysysać

missyy jasne, że Cię pamiętamy

Izi Olcia śliczna!

- dziulka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Zuzinek śpi i poczytałam kilkanaście stron co tam u Was się działo dziewczynki.
Problemy z kupkami i bóle brzuszka na razie (odpukać ) nas omijają. Moje dziecko to jest prawdziwy anioł. Śpi po 3-4 godziny w nocy czasem 5. Zdarza się że jak ją nakarmię o 23 to budzi się o 4 a potem ok 8. Jest już coraz starsza więc robi sobie już więcej przerw kiedy nie śpi ale wtedy leży grzecznie w łożeczku i "gada" sobie ze swoimi zwierzątkami

Ten tydzień to prawdziwy maraton wizyt u specjalistów. We wtorek mieliśmy kontrolę u okulisty i okazało się że retinopatia całkowicie się cofnęła i nie ma już po niej śladu

Dziś czeka nas jeszcze wizyta u hematologa bo niestety mojej niuni pogorszyła się znowu morfologia. Po wyjściu ze szpitala kontrolowałyśmy co tydzień i nie było najgorzej a we wtorek okazało się że znowu dość mocno wszystko poleciało w dół

Ogólnie lekarze mówią że Zuzia jest bardzo silna i jak na razie dobrze się rozwija.
Karmię ją cały czas moim mlekiem ale butelką. Wypija porcje 80-100 ml ale ostatnio zaczęła mi ulewać znowu. Muszę zapytać pediatry od czego to może być. Przybiera w porównaniu do waszych maluszków dość słabo ale jak na nią to ok . Waży 2800

Pisałyście też o kaszce na buźce u Waszch maluszków. Zuzia też to ma ale mówią że to trądzik niemowlęcy. Nie zastanawiałam się nad uczuleniem, muszę się temu przyjżeć.
Budzi się mój aniołek

- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

mały mi dzisiaj zrobił takie tornado że pampersa przebrało i łóżko zalane i cała piżamka

Gąska kurcze to taki pieszczoch z niego

missyy kochana no pewa że pamiętamy już się zastanawiałam gdzie Cię wciągło

asienka wszystkiego dobrego rocznicowego

Izi ja żeby małego zmylić to kładę się z nim przy włączonym telewizorze i jak zaśnie to mogę spokojnie iść robić w domu

MAniula kochana najlepiej ściąga dziecko mleko - bo z każdego 'zakątka'. Laktatorem można sobie pomóc, ale wiem po sobie że jak już jest zapalenie to laktator ma problem. Jeśli czujesz w piersiach grudy to masuj i ciepłe prysznice rób przed karmieniem/odciąganiem - odetkasz kanaliki . Ja nie byłam nacinana ale pękłam - podmywałam samą wodą letnią kilka razy dziennie, teraz już myję żelem do higieny intymnej.
dopiszę później bo mały alarm się załączył

- Wiki
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Gąska- jak tam próby z butlą? Ciągnie?
Missyy- widzę że mamy takie samo zdanie odnośnie chrzcin ale co zrobić trzeba to będzie jakoś przeżyć

A Maja śliczna

Asienka- Bartuś też zaczyna już sobie gaworzyć i niestety śpi coraz mniej w dzień

Kacperek pięknie wyglądał w dniu chrztu a o włoski się nie martw bo mój pierwszy synek też urodził się z ich mała ilością a jak miał pół roku to już miał fajna czuprynkę

I wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy

Izi- Bartuś już zaszczepiony Ja wzięłam ta 6w1, rota, i pneumokoki. A Oleńka słodko wygląda i jaka zadowolona

Maniula- nie bój się użyć laktatora jak masz bo gorzej będzie jak się wda zapalenie Możesz tylko trochę odciągnąć żeby poczuć ulgę

Natalia- ja dziś się zważyłam i do wagi sprzed ciąży zostało mi jeszcze 0,5 kg do zrzucenia więc w zasadzie pikuś

Dziulka- jak cudownie że Zuzia tak ładnie przechodzi kolejne kontrole i wszystko jest w normie

- Wiki
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
No już sobie popisałam Bartuś wzywa dosłownie

- MAniula
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- 15.12.2012 {*}
- Otrzymane podziękowania: 5
Dziś lepiej, karmimy się w swoim czasie, nikt nas od cyca nie odrywa (jak w szpitalu-obchód, badania itp)
Tej nocy pobudki na zadanie a jak nie budzi to po dwoch godz od ostatniego karmienia wybudzam ja

Ale zwykle to co 1,5 do 2 godz, na razie ma taka potrzebe, ssie srednio 10min i lula choc dzis byly dwie czkawki

A to moj szkrabik

Pozdrawiam
- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Maniula śliczności

- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

doczytam i spadam do niego

natalia ja mam to samo od niedzieli do niedzieli masakra czas leci jak szalony

dziulka super że problemy z oczkami minęły

Wiki Wam zostało po 0,5kg a ja sobie tak dogadzam jedzeniem że przybrałam 1,5kg

MAniula czkawką się nie przejmuj Maks ją miewał od samego początku ale podobno dzidziusiowi krzywda się wtedy nie dzieje, nieraz chciał zasnąć a tu czkawka że aż na piętrze było słychać. Ale nic z tym nie robiłam. Ewcia kochana taka czuprynka no no niedługo kokardki będzie nosić

idę się położyć razem z małym bo cos mnie męczy senność

- dziulka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3

MAniula bardzo się cieszę że Ewunia jest już z mamusią

Wiki tak własnie się zastanawiałam czy to nie przez to że dość dużo pije jak na jej mały brzuszek. Zuzia wypija miedzy 80-100 ml dzis dałam jej trochę mniej i na razie tak nie ulewa
Chciałam napisać wam dziewczyny które macie problemy z brzuszkami, kolkami. Jest taki lek który nazywa się kolaktaza - na kolki spowodowane nietolerancją laktozy. Możecie sobie poczytać o tym może komuś sie przyda