- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- Inna607
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
jestem dziś mega zmęczona i mam taki ból pleców że normalnie ała

ale nie bede sie rozpisywać hmm no najważniejsze to chciałam powiedzieć że wreszcie udało mi się załatwić chrzest !

tylko musze teraz chodzic trzy niedziele na spotkania przygotowujace i 19 października robimy chrzciny

no i mężuś będzie

no i mamy następny problem o ile z kupkami radzimy sobie jakos raz lepiej raz gorzej zaczęły się problemy z ulewaniem

ohh i ja nie moge dokończyć teraz pisania bo i moj alarm właśnie sie wlaczyl
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 354

kurcze sutek mnie boli mocno.. czyżbym znów zawiała tym razem jego a nie całego cyca

matki karmiące któraś coś...?
jaka pogoda u Was? u mnie ziiiiimno
alarm się włączył, idę
później doczytam

- Wiki
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Inna- Mój też często ulewa i czasem bardzo dużo ale pediatra mówiła że to jak za dużo zje i sama nie wiem ile w tym prawdy
- Inna607
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Ale pusto się zrobiło na forum

Jakoś smutno bez waszych porad, dobrych słów ..
Ja mam od wczoraj pecha wieczorem okazało się że w ciągu tygodnia złapałam drugi raz gume w kole od wózka co najlepsze w tym samym

Ciekawe jak zakończy się ten tydzień skoro tak tragicznie się zaczął ?
Z drugiej beczki byłam wczoraj na pierwszym spotkaniu przed chrztem ... widzieliście kiedyś pijanego ksiedza ??? Bo ten wczorajszy zdecydowanie za dużo wina mszalnego sie opil

Belkotal tak że nie szło go zrozumieć gestykulowal tak że dobrze że nikogo blisko niego nie bylo

Ale temat wiary idp to temat rzeka ktorego wole nie rozwijac ...
Właśnie pije zimna kawę, Nadia padła spać a ja powinnam zacząć sprzątać ale tak mnie ten chomik dobił że normalnie sił brak

No cóż musze sie trochę ogarnąć :/ Dobrego dnia
- Inna607
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Gąska
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Wiki z butla nie przeszlo,nazbieralam tylko 60 ml przez caly dzien,w nocy wypil 35ml i spal tak samo jak zawsze

U nas nocki teraz wygladaja podobnie 21:30-22 zasypiamy,pierwsza pobudka o 1, pozniej o 4 ,do 5 je i juz nie chce spac

Maly ciagle by wisial na cycku

Jutro podjade do naszej rodzinnej niech cos doradzi jak go karmic,bo mnie polknie w calosci.
Kregoslup i rece mi wysiadaja juz

- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Wczoraj było wszystko super.
Super spędzony dzień. Horror zaczął się wieczorem.
Znowu gorączka ! Znowu przewiany cyc. Mimo bluzy. Mimo kurtki.
Antybiotyk już niemal jest w moim menu jako śniadanie i kolacja.
Gorączka, dreszcze, płacz. Tak cholernie płakałam...
Czwarty raz w ciągu tak krótkiego Maksowego życia po tej stronie...
Karmienie piersią jest niewątpliwie najlepsze.. Ale coraz bardziej
utwierdzam się w przekonaniu że nie chcę karmić

Nie chcę cierpieć....... A za każdym razem ból jest tak nie do
zniesienia....... Kolejny raz miałam wczoraj dość
Dziś na lekach gorączka ustąpiła więc czuję się w miarę.
Mam do środy czas żeby się zastanowić co dalej..
W środę wizyta kontrolna u lekarza po 6tyg.
Wszystko super jak mnie nie boli, ale jak zaczyna się znów to
samo to niemal jestem zdecydowana tym wszystkim rzucić :<
będzie jesień, zima... nie będę z domu wychodzić? ze strachu?
Masakra.... z drugiej strony... czuję się jako beznadziejna matka która
nie potrafi pewnych rzeczy dziecku zapewnić i wręcz odbiera
mu to co się należy. Miota mną milion uczuć, serio ;/
Jakieś rady? Opinie? Chętnie wysłucham......... bo niewiem co robić
doczytam jak będę miała chwilę
buziaki, mam nadzieję że u Was lepiej

- Izi
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Natalia87- dziękuje za opinie w sprawie szczepień, my też jesteśmy zdecydowani na 5w1 i chyba nie ma się co już więcej zastanawiać, Olka na 18.09 jest zapisana, a ja już przeżywam...Jedno wiem, na pewno wszystko będzie dobrze, tylko przykro mi, że będzie kłuta.
Aggi- przykro mi bardzo, że masz takie problemy z piersiami, ale i tak sobie super radzisz i jesteś świetną Mamą. jakkolwiek zdecydujesz nie obwiniaj się, to nie Twoja wina, że tak się dzieje. Trzymaj się ciepło!! Dużo zdrówka życzę.
Inna- śliczna ta Twoja Nadia

Wiki- my dodatkowo na pewno weźmiemy pneumokoki, nad rota jeszcze myślę, tylko tam trzeba uważać żeby termin pilnować.
Piękny dzisiaj dzień, byłyśmy już na 2 godzinnym spacerze. Miłego dla wszystkich!!
- Inna607
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Najważniejsze że Nadia przybiera na wadze

Czy wasze dzieciatka też tak jakby charcza ??? Jakby im wydzielina jakas zalegala na pluckach ?
Mi niby lekarz powiedział że to normalne ale moim zdaniem Nadia ma zapchany nosek i ciężko jej oddychać i jeszcze ten świst w pluckach a dzis jakby sie dusila myslalam ze sie zaplacze

- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Izi
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 6

mój synek wczoraj skonczył 2 miesiace

ostatnie dwa dni mój cudowny synek zasypia koło 21 i śpi do ok. 3.00 więc aż 6 godzin

oprócz tego jest coraz lepiej, jeżeli chodzi o brzuszek.. tzn nadal uzywamy rureczek antykolkowych, ale juz rzadziej

coraz więcej sie smieje, gaworzy... ale ma też gorsze dni i chwile..
jutro szczepienie, ciekawa jestem czy bedą go znów ważyc i mierzyc

co do ulewania, to u nas tez niestety często sie to zdarza... dziś rano np, po około godzinie od karmenia, po prostu zwymiotował.

Izi piękna Oleńka

nasz kacperek od początku spi w łózeczku badz w gondoli... sporadycznie ze mna w łózku, jak mąż wychodzi do pracy, wiec nie wiem, jak Ci pomóc w sprawie "oszukania" dziecka

Maniula zobaczysz, ze z każdym dniem bedzie coraz lepiej

co do piersi, to najpierw z chorej , potem z zdrowej.. i dobrze, zebys odciagała tez laktatorem.. nie wiem, czy odciaga całe mleko, ale ja odciagam tylko laktatorewm i podaje z butelki, i sporo tego mleka mam, a piersi po odciagnieciu nie bola i nie ma zastojów..
śliczna Ewunia :*
a mój Kacperek czkawki ma bardzo czesto..
Natalia dziekuje za doinformowanie i stronke, ciekawa sprawa, nawet nie wiedzialam

ja jeszcze mam do zrzucenia 3 kg.. i mam 3 tyg do wesela , aby je zgubic

Dziulka ale Zuzia pieknie rośnie

Aggi no własnie musze pomyślec o takiej macie, bo Kacperek zaczyna sie interesować wszystkim dookoła

no to fajnie, że Maksiu był takie grzeczny

dziekuje za zyczenia

mnie sutki bolą, ale dlatego, ze mam strasznie poranione i popękane z powodu ciaglego odciągania .. wiec nie wiem z jakiego powodu Ciebie moga bolec

znów zapalenie? bidulko :*
nie obwiniaj sie Kochana ... chcesz dla synka jak najlepiej , ale czasem sie nie da.. ja tez pwoli wysiadam... ciągle jakies problemy.. sutki juz mam takie popekane , ze za kazdym razem, jak odciagam to krwawia i nie chce sie zagoic

Inna 3 spotkania przed chrztem? wow, u nas nie było zadnego spotkania

mój Kacperek tez ulewa bardzo często

współczuje pecha... ale po burzy zawsze wychodzi słońce

Nadia ślicznotka

Gąska musisz Kochana jeść , bo znikniesz.. może po jakims czasie uda sie wiecej odciagac laktatorem? ja poczatki miałam tez trudne, najpier uzywałam ręcznego kilka dni, a jak sie rozkreciło, to zaczełam elektrycznego i jest meda szybciej, a i mleka juz duzo i wystarcza..
Nasz Kacperek tez charczy i bardzo czesto kicha ... tez sie martwiłam o to... ale mnie uspokoiłyście

- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Inna607
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

A my z kupka tez juz dajemy rade jako tako tzn 2-3 kupki są i to bez zadnych termometrow rureczek czy innych jedyna pomoc to trzymanie nozek przy otwartej pieluszcze reszta to samodzielnosc corki i w jakiejs czesci zasluga kropelek ktore daje rano i wieczorem po 2-3 krople bo inaczej bylyby kolki i wielki placz
Jej wy o tych znikajacych kilogramach tak piszecie a zeby mi zostało 3 kg do zrzucenia to bym chyba pod sufit skakala, albo żeby mieć takie problemy jak gaska zebym znikala to byloby super niestety u mnie waga stoi w miejacu a odkad jestesmy na mm i jem juz wszystko nawet przytyłam

aggi co to takich opini to ja nic takiego nie uslyszalam na szczęście ale pewnie jakbym uslyszala to miło bym nie odpowiedziala to Twój wybór jak karmisz dziecko i Ty jesteś matką i wiesz lepiej co dla Twojego dziecka jest najlepsze ! Ale przy Twoich problemach to ja bym pewnie dawno rzucila wszystko w diabły, dlatego podziwiam za wytrwałość

izi uspokoilas mnie troche

Wiecie jak to jest jak nie urok to s.....
Wczoraj zlapalam gume wiec dzis poszlam po nowa dedke jak dedke zmienilam to okazalo sie ze pompka jest uszkodzona i nie pompuje buuu!
-
Zwariować idzie !!! Grrr
- Gąska
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Asienkaa87 wow jak mi sie marzy spac w ciaglosci 6h

Maly rzuca sie na cycka jakby nigdy nie widzial jedzenia

Aggi jezeli nie masz mozliwosci karmienia piersia to nie mozna sie obwiniac. Tez jestes czlowiekiem i tez czujesz! Wiadomo,ze dobro dziecka jest najwazniejsze,ale czasami tez trzeba myslec o swoim zdrowiu. Jak mnie maly bedzie dalej zjadal tez bede musiala przejsc na mm,bo mam duza niedowage,a tez nie chce popasc w jakies chorobsko.
Niech nasze dzieci maja zdrowe mamy;) a mm niczego im nie odejmie. Milosci przede wszystkim:)