- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- Ummi
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Z karmieniem musisz wyprobowac sama - polozne zawsze mowia, zeby najpierw przebrac potem karmic, ale na moich dzieciaczkach sie nie sprawdza - robia kupki po jedzeniu

jeszcze raz gratulacje :*
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 6

Co do dzieci to masz rację, że lepiej dwoje wychować od razu niż po paru latach sobie wszystko przypominać. Tak czy tak mnie to przeraża.. Zwłaszcza w takie dni jak dziś, kiedy mój synuś płacze cały czas, a ja jestem bezsilna

Maniula Ummi ma rację. Musisz sama zobaczyć jak to u Was będzie. Ja staram się przebierać przed karmieniem, żeby potem małego nie wybudzać jak jest zrelaksowany, ale i tak nie często mi to wychodzi, bo mały potrafi w trakcie karmienia znów narobić w pieluszkę..
A tu mój synuś w większym wydaniu

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 354

Inna podziwiam za podejście

natalia jezu jaki Szymcio słodki

a tu Maksio z chrztu:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Wiki
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

My dziś byliśmy na ostatnim lapisie pępuszka

Maniula- wielkie gratulacje Super że w końcu się udało

Natalia, Aggi - słodziaki te Wasze synki

A jeśli chodzi o hemoroidy to ja miałam po pierwszym porodzie bo był naturalny i powiem tak Ciężko ich się pozbyć Mi dają w kość przy dużym wysiłku i wiem ze muszę coś z tym zrobić. Niestety maści nie sprawiły że one zniknęły Nie są jakieś wielkie ale wiadomo dyskomfort jest. Jest to też jeden z powodów dla których chciałam cc.
Obiadek mam z wczoraj i to nawet pierogi ruskie które bardzo u mnie wszyscy lubią więc mam czas wziąć się za paznokcie puki mały śpi Pytanie tylko czy zdążę

- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
wczoraj miałam chyba najtrudniejszy dzień od czterech tygodni. Mały tak płakał, że wieczorem nie wiedziałam już jak się nazywam :/ Wyładowywałam się na Ł. i w końcu się musiałam sama wypłakać.
Dzisiaj za to mój synuś chyba wszystko mi wynagradza. Aniołek od rana.
Wydaje mi się, że Szymuś wszedł w fazę pierwszego skoku rozwojowego. Niby pierwszy przypada na 5 tydzień, ale czytałam, że jeśli dziecko urodzi się np. 1,5 tygodnia po terminie, to tyle też wcześniej przechodzi dany skok. U nas by się zgadzało, bo mały od kilku dni w ogóle nie chciał spać, tylko płakał i płakał..
Aggi ale elegancik z Maksa

Wiki dobrze, że macie pępuszek z głowy:)
Kurcze, ale mi narobiłaś smaka na pierogi! W ciąży często robiłam, ale teraz nie ma szans.. I tak cud, że udało mi się dzisiaj w domu posprzątać

Cicho tu strasznie, ale nie ma się co dziwić

- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

wiki super że akcja 'pępek' zakończona powodzeniem

natalia oo to może Maks też jakiś skok miał bo maruda taka że szok
pozdrawiam wszystkie mamusie
lecę odciągać mleko póki....... chyba śpi

- ann-sunshine
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
To dziś skok rozwojowy moja starsza chyba miała

Wiki świetnie że nadprogramowe wizyty już z głowy
Aggi i Natalia cudni ci wasi chłopcy
Inna eee tam, mnie nie ma co podziwiać bo mam pomoc mamy i męża, gdyby nie oni to bym kwiczała i płakała.
Natalia nie pocieszę cię takie dni do d... będą się jeszcze zdarzać długo, ale sporadycznie
Maniula a ja karmię z jednego cyca, Natala kima więc na rozbudzenie przebieram i potem drugi cyc

- Gąska
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Inna moze w weekend przyjade do rodzicow jak bedzie pogoda i maly nam da zyc

Maniula wielkie gratulacje

Ann jak Ty dajesz rade z dwojka

U nas masakra jestesmy zombie cala trojka. Maly raczej sie najada. Przytyl w tydzien 500 g !!! Na samym cycu,ciagle wisi na cycku ablo placze i robi kupki,prawie nie spi:/ nic juz nie dziala

- ann-sunshine
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Powtórzę, mam pomoc. Mam grzeczne dzieci. A przy drugim ma się już zupełnie inne podejście i jest o niebo łatwiej. Ja się też dobrze czuję i już bym chciała wszystko robić sama, a mąż i mama mnie hamują i mówią, że mam pozwolić sobie pomóc bo przecież Nati jeszcze nawet miesiąca nie ma.
- Inna607
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 5
wczoraj znowu dala popis do prawie północy nie chciała spać później nadrobiła obudziła się raz po 4 godzinach a pozniej spała do 8 !!! o_O

ja tu sie zerwałam o 6 żeby jej mleko wrobic bo mysle wstanie to zaczne wrzeszczec a ta skubana pokrecila sie pomarudzila przez sen i dalej w kimono, mleko ostygło a ta obudziła sie 2 godziny pozniej heh szok

Ja dalej załatwiam sprawy urzedowe ze tak to nazwe, chrztu dalej nie zalatwilam ehh za kazdym razem co ide to caluje klamke heh mam pecha jutro chcem isc do drugiego kosciola co proboszczem jest ksiądz ma 23 lata

gąska czy Ty masz fejsa ? byłoby nam łatwiej się zgadać, pozatym nawet jeżeli nie bedziesz u rodziców możemy też spotkać w Twoich rejonach no nie dosłownie ale np ten niby park koło starego szpitala ??
uciekam,bo robie obiadzik na jutro - pulpeciki w sosie koperkowym własnej roboty

dobranoc
- MAniula
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- 15.12.2012 {*}

Będę nadrabiac przy okazji, a teraz zapytam o piersi. Bo mam od wczoraj nawal oby to byl on...
I nie wiem za ktora piers sie brac. Karmilam ostatnio lewa, ona jest ciezsza, pelniejsza bolaca. Po karmieniu tez. To kolejne zrobic ta druga co tam naplywa czy powtorzyc lewa? Bo boli:(
- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Ann Twoja MArtusia ma już raczej skoki rozwojowe za sobą. One wszystkie występują w pierwszym roku życia, więc córunia miała chyba po prostu gorszy dzień

Gąska 500g? wow.. To ja myślałam, że mój swoimi 230gramami bije jakieś rekordy

- Inna607
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ann Martula uparta po proostu bo starsza i wie że może

Gąska kurcze widocznie potrzebuje może Twojej obecności, mój nieraz daje popalić bo chce być zwyczajnie przy mnie najlepiej w jednym łózku

Inna ja miałam to samo, obudziłam się przed 23 żeby odciągać bo mały się obudzi a tu psikus on przed 2 dopiero wstał

MAniula ja jak miałam nawał to w obydwóch. Musiałam odciągać i w szpitalu kazali mi laktator odpalić i małego przystawiać non stop 5min do jednej 5min do drugiej aż się naje . Powiem Ci że płakałam strasznie z tego nawału ale minęło a ja poczułam się lepiej. Polecam też ciepłe okłady przed karmieniem i zimne po karmieniu. Trzymaj się !!
- Wiki
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Mój Mały jak pójdzie spać tak ok 23:00 to z trzema przerwami na jedzenie wstaje ok 10:00

Ann- coś wiem o tych humorkach dwulatków bo mam dwoje w rodzinie i faktycznie nigdy nie wiadomo którą nogą wstaną

Maniula- ja bym zrobiła tak jak pisze Aggi. Trochę z jednej trochę z drugiej dała

Piszecie o skoku rozwojowym a to ciekawe

O w końcu Bartuś zasnął