BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #891791 przez Caroina
Kinga Robiłam podobnie, żeby dziecku było jak najwygodniej to ubierałam głównie w pajacyki

Aneta Nie wszyscy wyrośli z tego bo odkąd pamiętam jak poznałam mojego Arka to słyszałam „syn musi być”. Urodziła się Nadia i trochę zmienił nastawienie ale wiadomo, gdzieś to w nim siedzi ;)
Coś w tym jest. Ja mam starszego brata i za nim zawsze bardziej była mama, a za mną tata :) Co do takiej samej płci w rodzeństwie to chciałabym mieć siostre, na pewno miałabym z nią więcej tematów i byłybyśmy bardziej zżyte bo z bratem mamy słaby kontakt (może też przez różnice wieku 7 lat). Choć z drugiej strony mamy kuzynkę w jego wieku i świetnie się dogadujemy, często do siebie dzwonimy pogadać.

Malvi Właśnie bardzo ładny brzuszek :) Rany 480g! Ciekawe jakie powikłania będzie mieć taki wcześniak. Niesamowite, że potrafią uratować takie maleństwo, pocieszające.

Ja już po wypadzie, ale się obkupiłam :) Jestem bardzo zadowolona choć udało mi się kupić tylko jeden ręcznik-ponczo (ostatnia sztuka). Tak samo ten basenik-grzybek. W ogóle nie mogłam znaleźć gdzie je dali bo były tylko zwykłe baseniki. Okazało się, że był jeden jedyny na dnie pod tymi zwykłymi. Nadii kupiłam jeszcze piżamkę, klapki, strój i okularki wszystko z ulubioną Minnie :) Dla milenki body i skarpeteczki w pepco.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu #891794 przez Caroina
Jagodzianka Weź sobie no-spe i odpoczywaj. Mam nadzieje, że szybko Ci przejdzie.

10 lata 6 miesiąc temu #891799 przez jagodzianka44
Caroina Ty nawet basen kupiłaś? czy mi si wydaje ?:)

10 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #891813 przez Aneta_78
:laugh:

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 6 miesiąc temu #891836 przez Caroina
Jagodzianka Tak, kupiłam taki basenik z daszkiem-grzybkiem :) Szwagierka ma identyczny i używają go zarówno w pokoju do piłeczek itp, jak i na dworze z wodą, Ich córcia bardzo lubi się w nim bawić. Bardzo mi się podobał, a tu proszę, akurat w ofercie :) Na przyszły sezon będzie jak znalazł :)

Aneta Oj poszło, ale warto było bo ceny i tak były dobre. Taki sam ręczniczek z przesyłką na allegro 41zł a tu za 25zł :)
Fakt z M bym tak nie poszalała, jak mu powiedziałam ile poszło to się biedny krzywił ;)
Kochany braciszek, ze tak się troszczy :)

10 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #891846 przez Aneta_78
;-)

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #891849 przez jagodzianka44
dzieki dziewczyny :) ale boli coraz bardziej, jak nie przejdzie do 17 to chyba pojade na izbe przyjec.;/ z tym,że to boli podczas ruchu.. a jak sie rozruszam to jest w miare okej ;x

10 lata 6 miesiąc temu #891911 przez malvi
Jagodzianeczko odpoczywaj! :* A jak nie przejdzie to koniecznie jedź, nie ma co zwlekać, jeśli masz wątpliwości :kiss:

Anetka ja w sumie jestem przyszłą mamą chłopca, ale wcale nie mam tak jak piszesz ;) Zobaczymy jak to będzie w przyszłości :P Ale ja np. dla Krzysia kupiłam na allegro śliczny ręczniczek ze smokiem - jest przecudny :D allegro.pl/okrycie-kapielowe-recznik-z-k...lon-i4256940081.html
Ten różowy dla dziewczynki już nie podoba mi się tak bardzo ;) A mojemu M bardzo podoba się koszulka dla młodego z napisem "HANDSOME (LIKE MY DAD)" :D :D

Caroina fajne te rzeczy wynajdujesz dla dziewczynek :)

10 lata 6 miesiąc temu #891926 przez jagodzianka44
Malvii Kochana masz przepiękny brzuszek! :* ból jest tylko przy ruchu także chyba przestane panikować ;). śliczne ręczniki :*

10 lata 6 miesiąc temu #891933 przez Kinga2424
Aneta_78 Hmmm... dodatkowe łóżeczko dostałam od znajomej mojej mamy z pracy. Jest podobne kolorem do tego, w którym śpi Paulinka. Przez jakieś 3 miesiące chciałabym by dziewczynki spały w jednym łóżeczku. A w razie W ciocia na dniach ma mi przywieźć swoją kołyskę, więc w niej będę kładła jeśli by się budziły wzajemnie. Odnośnie wózka, to z kolei wujek ma zapytać znajomych (którzy mają bliźniaki), czy nie chcieliby nam odsprzedać. Ale nie spieszy mi się aż tak bardzo z kupnem. Nie sądzę,, że za wcześnie wyjadę z nimi na spacer. jeśli dużo wcześniej się urodzą przed terminem, to będę się bała. Na tą chwilę skupiam się na ubrankach póki mam jeszcze wszystkie pokoje, by jakoś ten bajzel z tym związany kryć, by nie raził teściów w oczy;) A bujaczka drugiego jeszcze nie kupiłam:) Dziś przyszły mi dwa ręczniczki, pieluchy flanelowe i tetrowe. kocyki i butelki też już ma. Zostało mi kupić pościel, smoczki do butelek i uspokajające, laktator elektryczny (bo ręcznym jak dla mnie walka miesięczna to był koszmar) i drugi podgrzewacz:) I będzie już spokój.

Przy drugim, a przy TRZECIM to już kompletnie chcą chłopca. Mój mąż jednak liczy, że coś którejś llaleczce wyrośnie.

jagodzianka44 Mogę Ci zagwarantować, że jeśli miałabyś skurcze krzyżowe, to nie pisałabyś teraz do nas. Ja myślałam, że zaraz umrę, a męczyłam się z nimi długoooo...

10 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #891941 przez Aneta_78
" ;-)

10 lata 6 miesiąc temu #891944 przez jagodzianka44
Kinia uspokoilas mnie :)

10 lata 6 miesiąc temu #891946 przez Kinga2424
Rozbudowa pełną parą:) Dziś mieli murować piętro, ale w sobotę kogoś deszcz zalał i dziś robią mu dach. Jutro robotnicy mają przyjechać o 7:30.

Co do tego śpiworka to smutna sprawa. Ja też kilka razy się przejechałam na ubrankach. Na zdjęciu wyglądały przepięknie,a w rzeczywistości masakra:( Mi Paulinka nie chciała spac w tych śpiworkach. Zobaczymy może blixniaczki będa chciały.

Powiem Wam, że one cały czas się ruszają. Mam krótką przerwę w dniu by sobie na raz odpoczywały. Cos czuje, że rosna mi kolejne AGENTKI:)

A co do imion, to mój mąż zdecydował, że jednak będzie Ala (Alicja) i Zuzia:) Strasznie chciałam by Paulinka była Zuzią, ale mąż nie chciał się zgodzić. Niby Zuzie to rojbry, no ale teraz darował mi.

10 lata 6 miesiąc temu #892012 przez Caroina
Aneta Dlatego dziewczynki są droższe w utrzymaniu ;)
Szkoda, że źle trafiłaś ale tak to już jest z zakupami przez Internet. Sama wiele razy się zawiodłam. Świetny komentarz :D

Kinga Już piętro, wow faktycznie lecą z tą robotą. Koleżanka ma Zusie i jest z niej niezła łobuziara ale pozytywnie, bardzo fajna dziewczynka :)

Jagodzianka Lepiej już??

10 lata 6 miesiąc temu #892027 przez jagodzianka44
Caroina Marcin z pracy wrócił, wymasował ten odcinek i on boli tylko w jednym miejscu jakby ubity był, ale boli o wiele mniej.;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka