- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- srenka_918
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciało jedno, serca dwa :-)
Czasem jest taka praca, że od razu trzeba iść na zwolnienie, np pracownia rtg A są takie "zawody" jak mój... Na KRUS nie można być dłużej niż 6 msc na chorobowym, więc najwcześniej można w 3 miesiącu iść... No można wcześniej, ale potem na koniec ciąży są komisje i takie tam i trzeba udowodnić że naprawdę L4 było potrzebne już wcześniej i często nie ma się płacone na te zwolnienia... Polska...
Synek śpi to i ja idę spać
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149
Witam. Jestem w 5 tc. Od 18 lutego jestem na l4. Lekarz przy pierwszej wizycie od razu "wygnał" mnie do domu. Jest to moja pierwsza ciąża i bardzo jestem szczęśliwa. Wg kalkulatorów internetowych termin porodu wypada na 26-28 października. Będzie skorpionek, bądź skorpionica :)Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie
Witam Cię serdecznie Kasiu.
Jesteś pewna, że to 5 tc a nie później? Bo mi wczoraj doktor powiedziała, że teraz zaczyna mi się 8 tc, w kalkulator mi wyliczył termin na 8.10.
- gwiazdka2014
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 92
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
A tak w ogóle to muszę poczytać w którym tygodniu widać już płeć fasolki
- Kinga2424
- Wylogowany
- gadatliwa
- Teraz trzy serca biją we mnie...
- Otrzymane podziękowania: 50
malvi Na samym początku miałam mieć chłopczyka, na kolejnym USG znów wyszedł chłopczyk. Dopiero na badaniach prenatalnych (w 20tc) okazało się, że nie chłopczyk, lecz dziewczynka.
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
Hihi... Ja już 3 zjadłam. I to nie koniec (teściowa od samego rana piekła).
malvi Na samym początku miałam mieć chłopczyka, na kolejnym USG znów wyszedł chłopczyk. Dopiero na badaniach prenatalnych (w 20tc) okazało się, że nie chłopczyk, lecz dziewczynka.
Wow, czyli nigdy nie wiadomo To trzeba będzie najpierw kupować uniwersalne rzeczy
Ja pewnie nie zjem żadnego pączka, bo ich nie lubię
- motylek05
- Wylogowany
- gaworzenie
- gwiazdka2014
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 92
A miałam wam coś opowiedzieć: jeden z robotników bedzie niebawem tatą 24go był na usg z żoną i pytam chłopak czy dziewczyna a ona a takim smutkiem w głosie: Dziewczyna, lipa co? FACECI
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
- motylek05
- Wylogowany
- gaworzenie
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9
Ja rowniez melduje ze jeden paczek za mna mężu jeszcze do łóżka przyniósł więc musiałam zjeść
U nas mąż oczywiście też chciał pierwszego chłopaka (piłkarz ma być) i jak sobie wymarzył tak ma, ja oczywiscie teraz do parki chciałabym dziewczynkę ale z chłopca bede też mega szczęśliwa bo to słodkie stworzonka najważniejsze żeby zdrowe było!!
jutro wybieram się do pracy i powiem o kolejnej ciąży, ciekawa jestem jaka będzie reakcja
Miłego dzionka
- MlecznaMama
- Wylogowany
- gadatliwa
- PINK FLOYD - LEARNING TO FLY
- Otrzymane podziękowania: 17
Ja mam ochotę na faworki!!! Mam nadzieję że gdzieś dorwę
Ja się dowiedziałam w 15 tc że będzie chłopczyk i tak już zostało. Teraz jestem ciekawa kto się urodzi Mąż mój również preferuje chłopca żeby było dwóch
Mój Syn zaczyna stawać na nóżki, wspina się po meblach , trzeba mieć oczy dookoła głowy!
miłego dzionka!
- marzenap
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Pączków jeszcze nie jadłam odrzuca mnie od słodyczy - przed ciążą zajadałam się słodyczami
U nas fajna pogoda jest,a ja mam dzisiaj wolne i nic mi się nie chce robić Mój jak będzie wracał z pracy to kupi paczki po drodze ale nie wiem czy bede jadła
Ja kartę ciązy mam ale niewiele tam jest napisane
Dostałam skierowanie na badania prenatalne ze względu na mój wiek - mam skończone 35 lat i na szczęście wtedy są bezpłatne
ide ogarnąc trochę mieszkanko bo zapusciłam trochę
- srenka_918
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciało jedno, serca dwa :-)
Ja też mam jednego pączka za sobą, ale nie wiem czy go liczyć Po 30-40min powędrował do ubikacji...
Czuję się dziś jak stary mop, a za godzinę muszę jechać z synkiem na szczepienie...
Mam pytanie do tych, które już rodziły i mają za sobą pierwsze badania krwi: Czy badanie na Hiv trzeba robić przy każdej ciąży? Miałam robione rok temu równy i jestem pewna że nie mogłam się zarazić... Szukam oszczędności, a skierowania na to badanie mi nie chciała wystawić...
- marzenap
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Witam Was
Ja też mam jednego pączka za sobą, ale nie wiem czy go liczyć Po 30-40min powędrował do ubikacji...
Czuję się dziś jak stary mop, a za godzinę muszę jechać z synkiem na szczepienie...
Mam pytanie do tych, które już rodziły i mają za sobą pierwsze badania krwi: Czy badanie na Hiv trzeba robić przy każdej ciąży? Miałam robione rok temu równy i jestem pewna że nie mogłam się zarazić... Szukam oszczędności, a skierowania na to badanie mi nie chciała wystawić...
srenka to jest moja trzecia ciąża i za każdym razem musiałam robić badanie HIV ale mnie sie wydaje ze to zalezy od lekarza bo moja siostra nie musiała robic btego badania wogole przez cała ciąże a kolezanka z pracy niedawno urodziła drugie dziecko i przy pierwszej ciązy miała to badanie a przy kolejnej juz nie kazał jej lekarz robić