BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 9 miesiąc temu #846505 przez srenka_918
Kurczę ale się rozpisałyście ;) Gwiazdka a można poznać bliższe miejsce zamieszkania? Gdzieś pod Niemcy, czy Rosję? ;) A może moje okolice?

Czasem jest taka praca, że od razu trzeba iść na zwolnienie, np pracownia rtg ;) A są takie "zawody" jak mój... Na KRUS nie można być dłużej niż 6 msc na chorobowym, więc najwcześniej można w 3 miesiącu iść... No można wcześniej, ale potem na koniec ciąży są komisje i takie tam i trzeba udowodnić że naprawdę L4 było potrzebne już wcześniej i często nie ma się płacone na te zwolnienia... Polska...

Synek śpi to i ja idę spać ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #846575 przez malvi
Kasia777 napisał:

Witam. Jestem w 5 tc. Od 18 lutego jestem na l4. Lekarz przy pierwszej wizycie od razu "wygnał" mnie do domu. Jest to moja pierwsza ciąża i bardzo jestem szczęśliwa. Wg kalkulatorów internetowych termin porodu wypada na 26-28 października. Będzie skorpionek, bądź skorpionica :)Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie :)

Witam Cię serdecznie Kasiu.

Jesteś pewna, że to 5 tc a nie później? Bo mi wczoraj doktor powiedziała, że teraz zaczyna mi się 8 tc, w kalkulator mi wyliczył termin na 8.10. :P

10 lata 9 miesiąc temu #846609 przez gwiazdka2014
Zgłaszam ze jeden pączek za mną :P

10 lata 9 miesiąc temu #846624 przez malvi
Haha smacznego! Według zabobonów będziesz miała dziewczynkę :P

A tak w ogóle to muszę poczytać w którym tygodniu widać już płeć fasolki ;)

10 lata 9 miesiąc temu #846635 przez Kinga2424
Hihi... Ja już 3 zjadłam. I to nie koniec (teściowa od samego rana piekła).

malvi Na samym początku miałam mieć chłopczyka, na kolejnym USG znów wyszedł chłopczyk. Dopiero na badaniach prenatalnych (w 20tc) okazało się, że nie chłopczyk, lecz dziewczynka.

10 lata 9 miesiąc temu #846646 przez malvi
Kinga2424 napisał:

Hihi... Ja już 3 zjadłam. I to nie koniec (teściowa od samego rana piekła).

malvi Na samym początku miałam mieć chłopczyka, na kolejnym USG znów wyszedł chłopczyk. Dopiero na badaniach prenatalnych (w 20tc) okazało się, że nie chłopczyk, lecz dziewczynka.

Wow, czyli nigdy nie wiadomo :) To trzeba będzie najpierw kupować uniwersalne rzeczy :laugh:

Ja pewnie nie zjem żadnego pączka, bo ich nie lubię :P :P :P

10 lata 9 miesiąc temu #846652 przez motylek05
jak ja byłam w ciąży to miałam idealną cere i zachcianki na kwaśne , każdy mówił że na pewno chłopak będzie :laugh: a była dziewczynka :laugh: a teraz mam okropną cerę i nie bardzo mam ochote na kwaśne to może teraz chłopaka :)

Mój Aniołek 11tydz [*]

10 lata 9 miesiąc temu #846678 przez gwiazdka2014
Ja czuje że będzie babeczka, a moj dawca :P chce oczywiście chłopaka.

A miałam wam coś opowiedzieć: jeden z robotników bedzie niebawem tatą 24go był na usg z żoną i pytam chłopak czy dziewczyna a ona a takim smutkiem w głosie: Dziewczyna, lipa co? FACECI

10 lata 9 miesiąc temu #846698 przez malvi
Ja też cerę mam niespecjalną :P ale chce mi się słonego, kwaśnego i ogólnie owoców i warzyw... Zaraz planuję twarożek ze śmietaną i rzodkiewką i do tego sok z kiwi MNIAM!!! :laugh:

10 lata 9 miesiąc temu #846701 przez motylek05
Mój mąż też był troszkę zawiedziony jak byłam w ciąży i okazało się że pierwsze dziecko to nie chłopak :/ ( a teściowa to już w oglole przeżywała :dry: ) ale teraz to jest kochana córeczka tatusia !! Mój mąż teraz świata poza nią nie widzi :ohmy:

Mój Aniołek 11tydz [*]

10 lata 9 miesiąc temu #846718 przez Gochens
Dzien dobry ;)

Ja rowniez melduje ze jeden paczek za mna ;) mężu jeszcze do łóżka przyniósł więc musiałam zjeść :lol:

U nas mąż oczywiście też chciał pierwszego chłopaka (piłkarz ma być) i jak sobie wymarzył tak ma, ja oczywiscie teraz do parki chciałabym dziewczynkę ale z chłopca bede też mega szczęśliwa bo to słodkie stworzonka ;) najważniejsze żeby zdrowe było!!

jutro wybieram się do pracy i powiem o kolejnej ciąży, ciekawa jestem jaka będzie reakcja :ohmy:

Miłego dzionka

10 lata 9 miesiąc temu #846749 przez MlecznaMama
Witajcie Kochane!!!
Ja mam ochotę na faworki!!! Mam nadzieję że gdzieś dorwę :)
Ja się dowiedziałam w 15 tc że będzie chłopczyk i tak już zostało. Teraz jestem ciekawa kto się urodzi :) Mąż mój również preferuje chłopca :) żeby było dwóch :)

Mój Syn zaczyna stawać na nóżki, wspina się po meblach , trzeba mieć oczy dookoła głowy! :)
miłego dzionka!

10 lata 9 miesiąc temu #846811 przez marzenap
Cześć dziewczynki :) :)
Pączków jeszcze nie jadłam :P odrzuca mnie od słodyczy - przed ciążą zajadałam się słodyczami :laugh: :laugh:
U nas fajna pogoda jest,a ja mam dzisiaj wolne :) i nic mi się nie chce robić Mój jak będzie wracał z pracy to kupi paczki po drodze ale nie wiem czy bede jadła :huh:
Ja kartę ciązy mam ale niewiele tam jest napisane :lol: :lol:
Dostałam skierowanie na badania prenatalne ze względu na mój wiek - mam skończone 35 lat i na szczęście wtedy są bezpłatne :laugh: :laugh:
ide ogarnąc trochę mieszkanko bo zapusciłam trochę :blush: :blush: :kiss:

10 lata 9 miesiąc temu #846822 przez srenka_918
Witam Was ;)

Ja też mam jednego pączka za sobą, ale nie wiem czy go liczyć ;) Po 30-40min powędrował do ubikacji...
Czuję się dziś jak stary mop, a za godzinę muszę jechać z synkiem na szczepienie...

Mam pytanie do tych, które już rodziły i mają za sobą pierwsze badania krwi: Czy badanie na Hiv trzeba robić przy każdej ciąży? Miałam robione rok temu równy i jestem pewna że nie mogłam się zarazić... Szukam oszczędności, a skierowania na to badanie mi nie chciała wystawić...

10 lata 9 miesiąc temu #846832 przez marzenap
srenka_918 napisał:

Witam Was ;)

Ja też mam jednego pączka za sobą, ale nie wiem czy go liczyć ;) Po 30-40min powędrował do ubikacji...
Czuję się dziś jak stary mop, a za godzinę muszę jechać z synkiem na szczepienie...

Mam pytanie do tych, które już rodziły i mają za sobą pierwsze badania krwi: Czy badanie na Hiv trzeba robić przy każdej ciąży? Miałam robione rok temu równy i jestem pewna że nie mogłam się zarazić... Szukam oszczędności, a skierowania na to badanie mi nie chciała wystawić...

srenka to jest moja trzecia ciąża i za każdym razem musiałam robić badanie HIV ale mnie sie wydaje ze to zalezy od lekarza bo moja siostra nie musiała robic btego badania wogole przez cała ciąże a kolezanka z pracy niedawno urodziła drugie dziecko i przy pierwszej ciązy miała to badanie a przy kolejnej juz nie kazał jej lekarz robić :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka