BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 4 miesiąc temu #915126 przez Aneta_78
Caroina a powiedz, przygotowujesz się finansowo na rozbudowę domu w przyszłym roku?
Ja powinnam odkładać bo dwie imprezy mam ( komunię i chrzciny), na wakacje bym chciała pojechać i jeszcze remont przedpokoju zrobić...a kompletnie mi nie idzie odkładanie. Żyję od wypłaty do wypłaty,a za chwilę wydatki wzrosną.
Czy macie już na ten cel odłożone?
Mam tyle obaw co do finansów, że czasem mi się wydaje że bardzo krucho się zrobi i już nic w domu nie ruszę...
Cóż chyba szybciej wrócę do pracy niż sobie wymarzyłam :unsure:

Malvi wychodzisz? Wiesz coś już może?

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #915129 przez Aneta_78
Dziewczynki, Kinga jest nadal 3 w 1 i nie jest w szpitalu :-)
Pewnie później napisze bardziej szczegółowo..

Podziękowania: Kinga2424, Marza

10 lata 4 miesiąc temu #915134 przez Caroina
Aneta Chcemy odłożyć, żeby jak najmniejszy kredyt brać (bo bez to się chyba nie obejdzie - tak słabo nam to idzie). Już nas to wkurza bo ile by się nie zarabiało to wiecznie się rozchodzi i od następnej wypłaty chcemy zacisnąć pasa, żeby coś odłożyć do wiosny. Puki co mamy odłożone może 25% tego co będzie potrzebne na samą budowę.
Całe szczęście z wyprawki mam już prawie wszystko więc teraz zostaną tylko bierzące wydatki. Dziś doszła mi paczka z poduszką klinową, butelkami, kosmetykami itp. Tak więc została mi do kupienia tylko pościel do łóżeczka i mata edukacyjna.

10 lata 4 miesiąc temu #915135 przez Caroina
O to super. Ale się twardo trzyma ta nasza Kinga. Normalnie jeszcze na wesele do brata uda jej się pójść z brzuszkiem :woohoo:
Podziękowania: Kinga2424

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #915143 przez Caroina
Ale jestem happy :cheer: Urobiłam się od rana ale za to zostało mi jeszcze tylko to: do uprania (jakieś 5 prań) i poukładania w szafce :)

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #915145 przez Aneta_78
Caroina mi też się wydaje ( kolejny raz..eh..), że mam już wszystko z wyprawki.
Bujaczka nie kupuje póki co,bo może na Święta ktoś mu kupi..:-)
A jak nie,to spróbujemy sobie poradzić bez.
Oo ciuszki zobaczyłam..super..a prasowanko? czy bez?

Niby dziś mam trochę lepszy dzień ( psychicznie),ale za to brzuch się spina i pobolewa.. :unsure:
No nic,widzę po sobie,że mimo wszystko psychika bardziej na mnie wpływa..więc leżę sobie i ogólnie nie jest źle.
Ale na weekend pozapowiadali się znajomi i zastanawiam się czy dam radę być " duszą towarzystwa" ?! :huh:

10 lata 4 miesiąc temu #915150 przez jagodzianka44
Anetka ja się w nocy budzę ze spiętym brzuchem od kilku dni, pobolewa czasem w podbrzuszu, też leże cały czas, wizyta za tydz zobecze co mi lekarz powie. Ale juz ledwie co funkcjonuje, wykańczam sie psychicznie ;/

10 lata 4 miesiąc temu #915154 przez malvi
Anetka jutro się dopiero dowiem bo będę miala dodatkowe badania.
Jeeeejku kolezanka już się szykuje do cesarki... a teraz nagrywaja z nią wywiad bo będzie w programie o porodach na polsacie :P

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #915156 przez Caroina
Aneta Dasz rade, kto jak nie Ty? Też mi się od wczoraj bardziej spina brzuch ale jak jestem zajęta to przynajmniej o tym nie myślę.
Zdjecia nowych ubranek też zrobiłam ( ależ jestem dziś szykowna aż się nadziwić nie mogę - normalnie to w tyzień tyle nie robię ;) :D )
A to ja dziś:

10 lata 4 miesiąc temu #915162 przez Aneta_78
Malvi masz TV w pokoju i nie zamierzasz skorzystać? :woohoo:
Kuchana, przechadzaj się kołysząc bioderkami a to okienko otworzyć,a to zamknąć ( " och jednak chłodno.."),
kichnij siarczyście aż kamerzysta mimowolnie się odwróci, a wtedy łapka w górę i machamy w Polskę :-)
stęknij wymownie ("och..ciąża..temat rzeka..też by człowiek miał co nieco do opowiedzenia.."),
Malvi gdzie Twoje parcie na szkło ? :-)

Podziękowania: Kinga2424

10 lata 4 miesiąc temu #915171 przez Aneta_78
Jagodzia no ja dziś trochę lepiej psychicznie ALE to nie znaczy,że jutro nie napisze "mam dość!!".
Teraz to juz taki kołowrotek ..raz tak,raz tak..
Rozumiem Cię z tym brzuchem,bo u mnie też nie lepiej..raczej twardy niż miękki :-(
No trudny to czas już jest...kurcze..
Najgorsze jest to,że wyładowuje swoją frustrację na otoczeniu...chodzę zła jak osa,nie chce mi się wysilać na bycie miłą...warczę albo płaczę...
Dziś organizm wymusił leżenie,bo brzuch jak kamień..

A M pyta: "... i wszystkie na forum tak narzekacie..?" :whistle:

10 lata 4 miesiąc temu #915177 przez Aneta_78
Caroinka ja jak patrzę na Twój brzuszek,to bym Ci termin na listopad przesunęła..nie tylko na koniec października :woohoo:
Pewnie jak wchodzisz do gabinetu, to ginekolog myśli " ooo nareszcie jakaś sexy mama" ;-)

A ciuszki przepiękne i jak na Ciebie bardzo praktyczne..;-)..
.no może minka malutkiej jak ją będziesz w ta różową sukienusię wciskała nie będzie do końca zachwycona,ale co tam..urzekająca :-)

Cóż jeszcze..torpedo Ty nasza..działaj,działaj...a my tu sobie posiedzimy z Jagodzią i popsioczymy...

10 lata 4 miesiąc temu #915180 przez Caroina
Aneta :laugh: no co Ty, jeszcze mi powiedział, że już za dużo waże i żebym trzymała diete :lol:
Wczoraj cały dzień przeleżałam i zbierałam siły na ten dzień ;) odrobie się to zalegam i przyłączam się do psioczenia ;)
Aaaa co do prasowania to u mnie ogranicza się ono do absolutnego minimum. Tak więc nie przemęczam się :silly:

10 lata 4 miesiąc temu #915184 przez Marza
Anetka to mu powiedz, że wszystkie narzekają, bo tak nas załatwili Ci nasi panowie, a teraz siedzą cicho :D haha
CAroina super ubranka ! :) pozazdrościć takich łowów :) a brzusio mini ! :D

No Malvi wejdź w kadr :D ! zawsze to chwila sławy :D

U mnie tez się spina brzuch, ale nie boli przy tym. W nocy też nie raz czuję. Ale tak musi być. Nasza macica trenuje przed wielkim dniem !

10 lata 4 miesiąc temu #915186 przez malvi
Haha no nie mam parcia na szklo :P ale smiesznie będzie to oglądać w tv za jakis czas

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka