BezpiecznaCiaza112023

luteina

10 lata 9 miesiąc temu #855886 przez paulinajar
czy ktos z bral luteine ja bralam z powodu bolu podbrzusza i wymiotow teraz juz nie biore jestesm dopiero w 3 miesiacu jak narazie jest ok ale przy gwaltownych ruchach i siadaniu czuje ucisk w podbrzuszu czy ktos ma cos podobnego i czuje niepokój ?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #855888 przez gabi28
Ja również brałam luteine, a ucisk możesz czuć ze względu na to,że wszystko się rozciąga,jeśli ból nie jest trwały to wszystko jest ok.Przy następnej wizycie powiedz swojego lekarzowi o tym,myślę że jego odpowiedź powinna Cię uspokoić. :)

10 lata 9 miesiąc temu #855892 przez paulinajar
wlasnie kolejna wizyte mam za 2 tygodnie mam nazieje ze bedzie wszystko ok . a teraz zmiana tematu jakie jest ryzyko gdy kwas foliowy biore dopiero od 9 tygodnia(wczesniej sie bralam jestesm alergiczka i czekalam dopiero na wizyte u ginekologa) czyli dopiero 2 tygodnie jest jakies wieksze ryzyko ?

10 lata 9 miesiąc temu #855919 przez Gosia 2712
Paulinajar gabi ma racje moze bol czujesz przez to ze tam wszystko rosnie i sie rozpulchnia, ale dla pewnosci zapytaj gina ( a nie masz nr tel do niego zeby zadzwonic i upewnic sie, dla spokoju ) Mnie przy gwaltownych ruchach to kuje podbrzusze.
Co do kwasu foliowego to jest potrzebny do rozwoju dzidziusia i niby zalecaja go brac trzy miesiace przed planowaniem zajscia ale wydaje mi sie ze skoro jestes alergikiem i nie wiadomo jak zareagujesz na niego to lepiej jak go nie bralas i mniejsza krzywde zrobisz dziecku go nie biorac niz wywolujac u siebie uczulenie...

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka