- Otrzymane podziękowania: 21
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2015;)
Mamy Kwietniowe 2015;)
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Trzymam kciuki, żeby mimo wszystko ten konował nie popsuł Ci dziś humoru i nastroju !! 11 lutego na Agatową jedziesz na usg? To już niedługo tam się zajmie Tobą profesjonalistka i zrobi usg Przecież Adaś to okaz zdrowia Bobasek
Dziękuję Kochana za miłe słowa i życzenia :* Oczywiście wstawię zdjęcia !!!!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Czy niemowlak powinien spać w rożku? Czy lepiej jakby był owinięty mocno kocykiem??
- klauduska89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- Otrzymane podziękowania: 1
Karolincia no to wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :*
Co do spania maluszka to dawid urodzil sie w okropne upaly i spal w nocy aby pod cienkim kocykiem, ale byl spory i w szpitalu ledwo mi sie w tez rożek miescil wiec tez go nie owijalam w niego. Mysle ze teraz maluszka tez nie bede niczym szczegolnie owijala tylko przyktywala.
dzieczyny tez macie taki spadek energii? Niewiem czy to juz ten etap ciazy ze opadlam z sil czy to moze lenistwo daje sie we znaki
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tak !!! Też odczuwam spadek energii !! Mam mniej sił , wczoraj byłam w kilku marketach trochę połaziłam po bazarku i co ?Wieczorem Mężuś mnie musiał podnosić z łóżka jak chciałam wstać Tak mnie plecy bolały Dziś odpoczywam, trochę tylko posprzątam i zrobię zupkę pomidorową na obiadek
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
co do rożka - Mikuś przez pierwsze 2-3 tygodnie lubił być szczelnie opatulony potem już nie - chyba wszystko zależy od bobaska
poniżej wstawiam link do przepisu na żeberka w miodzie i coli z którego chętnie korzystam
katarzynagotuje.blogspot.com/2013/09/zeb...-miodem-c-ola-i.html
u nas wczoraj był śnieg ale w niewielkich ilościach -a dziś już nic praktycznie nie zostało szkoda
Karolincia jak tam przed Wielkim Dniem ?
ja mam olbrzymi spadek energii - zrzucam to na pogodę + etap ciąży
- sun333
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
W sb ostatecznie musimy oddać klucze od obecnego mieszkania.
Co do tego rożka to ja jakoś nie jestem przekonana - kupiłam go żeby był do szpitala ale jakoś wydaje mi że dzieci wolą być spętane ciepłym miękkim kocykiem niż rożkiem. No bo tak na zdrowy rozum - kocyk jest bliżej ciała i jest milutki a rożek to jakbyście w kołdrę zawinęły
- Adlenne
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
Moja mala na poczatku spala w rozku, mialan taki miekki i cienki, pozniej sluzyl do przykrywania jak mala kolderka.
sun333 co do wanny to sie nie dziwie, tez bym miala opory zeby wejsc.
- klauduska89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- vestusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zuzanka - 15.11.2011 :*
Właśnie wysprzątałam łazienkę łącznie z kaflami, ze wszystkim, do tego fronty w kuchni myłam i nawet mikrofalę, bo nawet nie widziałam, że jest taka brudna. Pościerałam kurze, zjadłam kanapki i zostało mi odkurzanie i mycie podłóg. Zaraz się za to wezmę, a potem mogę odpoczywać. Za to obiadu nie będę dziś robić, mój ma kupić coś gotowego w sklepie - właśnie pojechał po zakupy.
Co do spania w rożku, to zgadam się z Adlenne, każde dziecko jest po prostu inne. Ja miałam rożek przy Zuzi, ale on był luźny a ona uspokajała się, gdy była mocno opatulona otulaczem lub pieluszką, kocykiem. Rozbudzały ją jej własne rączki, strasznie płakała, a gdy była otulona, to spała spokojnie. Teraz właściwie rożka nie będę kupowała, stary się zużył i go wywaliłam dawno temu. Zobaczymy zresztą jaka będzie druga Panna, co będzie lubiła. Kocyków mam chyba około dziesięciu heheheh, więc też nie muszę kupować żadnego. Myślę, że każda z nas znajdzie sposób na swojego Maluszka i będzie szukała sposobów na spokojny jego sen.
Karolincia jejor Ty marzysz o maju, a ja liczę, że wypakuję się końcem marca, no najdalej w terminie, początkiem kwietnia. Marzy mi się 02.04, byłaby to rocznica śmierci Papieża, a dodatkowo przed Wielkanocą. Bo mój termin to w sobotę 04.04, a w niedzielę już Wielkanoc. Jest mi smutno na myśl, że ja będę cisnąć dzidzię a wszyscy będą się dzielić jajkiem. Chciałabym już w święta być z Malutką w domku No ale nie nastawiam się na nic, zobaczymy jak to wyjdzie w praniu
No to lecę dalej sprzątać
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ahh...to ciśnienie mnie dobija
Zus mi przelew wczoraj zrobił i w końcu pieniądze wysłał
Sun - No tak nie dziwie się, nie daj Boże podłapałabyś jakiegoś syfa z tej wanny , bo niewiadomo ile czasu nie była myta. Lepiej poczekać na nową Jak będziesz u rodziców się kąpać to uważaj, żebyś się nie przeziębiła Super, że już niedługo łazieneczka będzie gotowa ;D
Nikaa - Dobrze, że synuś lepiej się czuję
No tak każdy Maluch jest inny
- Adlenne
- Wylogowany
- budujemy zdania
- sun333
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Hej mamuśki dzisiaj mija 29tci1dzień. Byłam na USG na NFZ u tego doktora który wcześniej podejrzewał że Adaś może mieć wodogłowie i nie widział komór serca. Teraz dla odmiany powiedział że mózg jest jak najbardziej prawidłowo zbudowany a komory mają 7.6 - we wcześniejszym badaniu wg niego miały ponad 8 (a i tak norma jest do 10). Jak go zapytałam co z tymi komorami (tak z czystej ciekawości co tym razem powie) to zapytał mnie a co z nimi było nie tak? No żenua jest ten gość. Pointa tego badania była taka że syn waży 1540g a termin porodu wg USG przesunął się z 14.04 na 04.04. Nie biorę sobie za bardzo do serca tego co mówił i czekam cierpliwie na badanie 11.02 na Agatowej.
Ale dzidziuś jak zawsze był ruchliwy i widziałam i słyszałam bicie jego serduszka i to dla mnie najważniejsze Jutro wizyta u gin - jestem ciekawa co powie o tej glukozie....
- vestusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zuzanka - 15.11.2011 :*
Ja nie śpię już od 6, Zuzia w przedszkolu, ja piję poranną kawkę. Zaraz coś przekąszę i zabieram się za gołąbki. Nie ma to jak takie swoje, robione, a że wychodzą mi coraz lepiej, to też lubię je robić
Adlenne właśnie ja tak samo miałam rożek na rzep i się tylko denerwowałam a Zuzia przy okazji. Jeżeli już, to wiązany, choć myślę, że obejdę się teraz bez niego. Mam dużo kocyków i nimi będę opatulała Małą, mnie tak było wygodnie więc teraz pewnie też tak będzie.
Miłego dzionka Wpadnę do Was później
- Adlenne
- Wylogowany
- budujemy zdania